Method pyykinpesuneste

Eilen illalla 20.30 Hakosen-kuljetusliikkeen komea mies toi minulle Allergiakaupasta tilaamani Method-paketin. Intouduin heti kokeilemaan tuotteita eri pintoihin. Nyt sai kyllĂ€ Universal stone-puhdistusaine kovat kilpailijat! 🙂 Olen toooooodella tyytyvĂ€inen tĂ€hĂ€n mennessĂ€ testaamiin tuotteisiin ja NAM mikĂ€ tuoksu niissĂ€ on! Lattioita pesin innokkaasti vielĂ€ klo 01.00 yöllĂ€ ja ihana mantelin tuoksu tĂ€ytti koko kodin! <3

Mutta ensimmÀisenÀ ajattelin jakaa teille oman mielipiteeni Method sarjan hajusteettomasta pyykinpesunesteestÀ (Free & Clear).

IMG_7187.JPG
Olen kÀyttÀnyt pyykinpesuun viimeaikoina Bio Luvilin nestemÀistÀ coloria. Pesutulos siinÀ on erinomainen, mutta minua on hieman hÀirinnyt pyykkiin jÀÀvÀ pistÀvÀn kemiallinen tuoksu (lemu :D). Huuhteluainetta on ollut pakko kÀyttÀÀ juuri tÀstÀ syystÀ, jotta se peittÀisi itse pesuaineesta jÀÀvÀn hajun.
Tiesin odottaa pakettia saapuvaksi, joten laitoin pesukoneen eilen puhdistus-moodille 95-asteeseen. En halunnut ettÀ pesukonemme tuoksahtaa yhtÀÀn Bio Luvililta. 
Illalla kÀynnistin ensimmÀisen koneellisen uudella Methodilla ja pesin vaaleat vaatteemme 40-asteessa ilman huuhteluainetta. 
Methodin pesuaineen annestuohjeessa kerrotaan, ettĂ€ keskikokoiseen peruslikaiseen pyykkiin riittÀÀ 4 painallusta pumppupullosta. Annostelu olikin tosi kĂ€tevÀÀ. Pumppasin tarvittavan mÀÀrĂ€n pesuainetta suoraan pesukoneen annostelulokeroon. Kone myllĂ€si aikansa ja luukusta nĂ€kyi kunnollinen vaahto. Lupaavalta siis vaikutti! 🙂
Kun pesuohjelman pÀÀtteeksi avasi luukun, “tuoksu” oli sanoinkuvaamattoman IHANA!!!! Kuin raikas tuulahdus sateisena syysiltana. Eli toisinsanoen pyykki ei tuoksunut oikeastaan miltÀÀn, ainakaan muulta kuin raikkaalta ja puhtaalta! <3 <3 <3
Bio Luvil color-neste on jĂ€ttĂ€nyt usein pyykkiin sellaisen liukkaan tuntuisen pinnan, vaikka olen annostellut sitĂ€ vain murto-osan suosituksesta. Methodissa tĂ€tĂ€ ongelmaa ei ollut, vaan pyykki tuntui mĂ€rkĂ€nĂ€kin pehmoiselta ja “normaalilta”. =D
MeillĂ€ kuivataan kaikki pyykki aina kuivausrummussa, joten en osaa sanoa pyykin pehmeydestĂ€ kuivuttuaan narulla. Mutta kuivausrumpu-kuivauksessa pyykistĂ€ tuli tosi pehmeÀÀ ja kuohkeaa, raikasta ja tuoksutonta! OLEN TÄYSIN MYYTY!!!!!! 
Jatkossa siis aioin kĂ€yttÀÀ vain ja ainoastaan Methodin pyykinpesunestettĂ€. Ajattelin tehdĂ€ samantien lisĂ€tilauksen ja testata myös kaksi muuta “tuoksuvaihtoehtoa”, Fresh Airin ja Peony Blossomin. 
Löysin muuten Methodin-tuotteista kertovan siivousblogin! SieltÀ saa hyvÀt siivousinspiraatio-vibat!
MinÀ jatkan siivousprojektiani! Raporttia seuraa perÀstÀ!
EDIT: Jo kolme koneellista pesty ja kuivattu! Odotukseni eivĂ€t olleet kovin korkealla tĂ€mĂ€n tuotteen suhteen, mutta YLLÄTYIN POSITIIVISESTI PESUTULOKSESTA! Tytön vaalea paita, johon oli tipahtanut kuningatar-sosetta puhdistui tĂ€ysin! =D
EDIT osa 2: TĂ€rkeintĂ€ siivoamisessa on puhdas lopputulos! Ekologisuus ja myrkyttömyys on pelkkÀÀ plussaa!!!! Huomenna tulossa kattava postaus lattianpesuaineesta, joka suorastaan “vei jalat alta”! HIH! 😉
EDIT osa 3: Kommenttiboxissa on paljon lisÀtietoa Methodin tuotteista, kuten jÀlleenmyyntipaikat kaupungeittain sekÀ hintatietoa! 
EDIT osa 4: Tein koneen peruspesun (tyhjÀnÀ) Methodin pyykinpesuaineella 95-asteessa ja kattokaa mikÀ mÀÀrÀ vaahtoa tuli kolmella pienellÀ painalluksella! =D 
IMG_7214.JPG

24 kommenttia “Method pyykinpesuneste

 1. Vitsit kun rupes tekee mieli itsekkin kokeilla noita aineita sun kehuessasi niitÀ. Huomasitko ettÀ stockmannilla oli kanta-asiakasalessa muutama Methodin tuote?

 2. Kuulostaa loistavalta aineelta. Kovasti haluan testata myös itse :)TiedÀtkö mitkÀ liikkeet jÀlleenmyyvÀt ko. tuotetta muu kuin allergiakauppa,haluaisin ensin hypistellÀ ;)Anile

 3. Outi: Juu mÀ huomasin, mutta katsoin helpommaksi tilata ison lÀjÀn kaikkea suoraan kotiinkannettuna! =D

 4. Anile: Methodin maahantuoja on Eettinen luxus Oy ja heidĂ€n sivuillaan oli lista jĂ€lleenmyyjistĂ€ kautta maan:METHOD KAUPPOJA Verkkokauppoja mm.<a rel="external nofollow" href="http://www.allergiakauppa.comwww.ekoliina.fi&quot; target="_blank">www.allergiakauppa.comwww.ekoliina.fi</a> Method -jĂ€lleenmyyjiĂ€:ESPOOK-rauta Espoon keskusKodin 1 MerituuliMoko Iso OmenaOliva Sisustusliike /SelloRTV-yhtymĂ€ OyStockmann TapiolaFORSSARTV-yhtymĂ€ OyHALIKKOPinetta OyHEINOLAEevan kammariOpa Muurikka/TehtaanmyymĂ€lĂ€HELSINKIMoko Market &amp;amp; CafeEkowash Oy Helsinginkatu 16Opa Muurikka/TehtaanmyymĂ€lĂ€RTV-yhtymĂ€ Oy / KalevankatuRTV-yhtymĂ€ Oy / SahaajankatuStockmann/Keskustan tavarataloStockmann/ItĂ€keskusHYVINKÄÄRTV-yhtymĂ€ OyHÄMEENLINNARTV-yhtymĂ€ OyIIKĂ€rkkĂ€inen Express OyIISALMIRTV-yhtymĂ€ OyIMATRAK-rauta RautaperttiJOENSUULife Joensuu MetropolRTV-yhtymĂ€ OyJYVÄSKYLÄInspiradaRTV-yhtymĂ€ OyKodin1 PalokkaKAARINARTV-yhtymĂ€ OyKANGASALANyssĂ€kkĂ€ KyRTV-yhtymĂ€ OyKAUHAJOKIRautia K-maatalousKERAVARTV-yhtymĂ€ OyKITTILÄLevin RautaKOLARIRautia KolariKOUVOLAK-Rauta KouvolaKUOPIOK-rauta NaumanenSauna-Nestori, KauppahalliRTV-yhtymĂ€ OyKUUSAMOKuusamon JessiKYYJÄRVIKodintarvike Eevert OyLAHTIAvalonin AarteetJ. KĂ€rkkĂ€inen OyRTV-yhtymĂ€ OyLAPPEENRANTARTV-yhtymĂ€ OyLEMPÄÄLÄAqua Spa OyLOHJAK-rauta LohjaRTV-yhtymĂ€ OyMIKKELIOpa Muurikka/TehtaanmyymĂ€lĂ€MÄNTSÄLÄTuhat ja Yksi TavaraaNOKIARautia Raisamo OyRTV-yhtymĂ€ OyOULUJ. KĂ€rkkĂ€inen OyKodin1 SisustajantoriStockmannPATTIJOKISmartia OyPIHTIPUDASKultakeramiikka OyPIISPANRISTIRautia PiispanristiPORIRTV-yhtymĂ€ OyPasin Rauta Oy / K-rauta PoriYrttisoppi Ky/Life PoriPORVOOK-rautaRTV-yhtmĂ€RAISIOK-rauta KuninkojaRIIHIMÄKIRTV-yhtymĂ€ OySALORTV-yhtymĂ€ OySEINÄJOKIRTV-yhtymĂ€ OyTAMPEREKodin1 LielahtiKodin1 TurtolaRTV-yhtymĂ€ OyStockmannTampereen sÀÀstötexTURKUKodin1 LĂ€nsikeskusRTV-yhtymĂ€StockmannVAASAOnnen SydĂ€nRTV-yhtymĂ€ OySĂ€de OyVALKEAKOSKIRautia ValkeakoskiWilhelmiinaVANTAAKodin1 PorttipuistoKodin1 VaristoK-rauta VantaanporttiMusta Pörssi TammistoRTV-yhtymĂ€ OyStockmannYLIVIESKAJ. KĂ€rkkĂ€inen OyYLÖJÄRVIRautia ToikkonenÄÄNEKOSKIPikkusisko KyValikoimissa on kauppakohtaisia eroja.Monissa liikkeissĂ€ tuotteet löytyvĂ€t Methodin omasta hyllystĂ€.

 5. Sandra: Hinnat liikkuvat 6-10 euron vĂ€lillĂ€ tuotteesta ja ostopaikasta riippuen. Pyykinpesuneste on 12,95 ja riittÀÀ noin 25 koneelliseen.Lattianpesuneste parketti ja laminaattipinnoille 9,90 ja viimeöisen lattianpesukokemukseni kautta arvelen aineen riittĂ€vĂ€n noin puoleksi vuodeksi. Yleispesuainesuihke Go Naked oli puoleen hintaan 4,90 ja varmasti riittÀÀ vuodeksi ellei ylikin. Nahan ja terĂ€ksen puhdistusliinapaketti maksaa 9,48 euroa ja sisĂ€ltÀÀ 30 kpl liinoja. YhdellĂ€ terĂ€s-liinalla puhdistaa kaikkien keskiverto-mĂ€hmÀÀntyneeiden kodinkoneiden pinnat, nahkasohvaamme meni yhdellĂ€ puhdistuskerralla liinoja 2 kpl (kĂ€vin lĂ€pi koko sohvan). Eli summasummarum, taitaa tulla halvemmaksi kuin markettien perus Andyt ja Tolut, riittoisuus on toistaluokkaa kuin noilla… =D

 6. Sandra: LisÀys vielÀ, ettÀ esim terÀspuhdistusainetta saa myös suihkepullossa, jolloin kestÀÀ takuuvarmasti yli vuoden, hinta sille tasan 10,00 euroa.Allergiakaupasta saa vielÀ 5% alennuksen kun rekisteröityy kanta-asiakkaaksi. =D

 7. Anttis: Ei muuta kuin testaamaan!!!! =D Et varmasti tule pettymÀÀn!!! &amp;lt;3 Toivoo nimimerkki: LÀhes kaikkia puhdistusaineita ja merkkejÀ kokeillut, suurimpaan osaan pettynyt himosiivoaja! =D

 8. Musta on vasta kuoriutumassa himosiivooja :)Mietin tosissaan noihin aineisiin panostamista. MikĂ€ on sun mielestĂ€ noista tuotteista sellanen must kakkonen eli mitkĂ€ kaksi tuotetta sun mielestĂ€ pitĂ€s ehdottomasti olla joka jampalla. Mietin ettĂ€ ottasko niitĂ€ metallipinta-pyyhkeitĂ€, naked-suihketta, vaiko lattiapesuainetta…hmmm…Kodinanttilassa pitĂ€nee kĂ€ydĂ€ kurkkaamassa onko noita siellĂ€ kun kerran oli ostospaikkalistalla.

 9. Outi: Jos on rosterikoneet niin terÀsliinat on must have nro 1! HyvÀnÀ kakkosena ottaisin lattianpesuainetta sen ihanan tuoksun takia. Peruspesusuihkeen voi tehdÀ itsekin laittamalla muutaman tipan esim Fairya suihkepulloon veden kera! =D

 10. ZeoliittiÀ vai forforeita? JÀi kiinnostamaan, mutta mielikuva Methodin tuotteista on vÀhÀn &amp;quot;ituhippimÀinen&amp;quot;, ja ainakin Lumpeen tÀysin fosforittomat ja zeoliitittömÀt eivÀt irroita tahroja ollenkaan.Inhoan yli kaiken tuoksuvia pesuaineita, siivousaineita, tuoksukynttilöitÀ sun muita. Kotona kuuluu tuoksua hajuttomalta ja oman tuoksun tulee tulla vaikka sitten hajuvedestÀ, ei vaatteista. TÀllÀ hetkellÀ pyykkÀÀn itse Omo SensitivellÀ, toistaiseksi paras hajuton (lemuton :)) pesuaine, mitÀ olen löytÀnyt.

 11. Anna: Methodin pyykinpesunesteestĂ€ kerrotaan seuraavaa:PYYKINPESUAINE, JOKA HYÖDYNTÄÄ SMARTCLEAN TECHNOLOGYTM -TEKNIIKKAA Methodin uusi, mullistava pyykinpesuaine on valmistettu kĂ€yttĂ€mĂ€llĂ€ smartclean technology -tekniikkaa. TĂ€mĂ€ tehokas kasviperĂ€inen koostumus, jolle on haettu patenttia, puhdistaa vaatteet putipuhtaiksi ympĂ€ristöystĂ€vĂ€llisellĂ€ tavalla. BIOHAJOAVA KOOSTUMUSKaikki ainesosat hajoavat ympĂ€ristölle turvallisiksi aineiksi. TEHOKAS TIIVISTYSPyykinpesusaineemme on tiivistety kahdeksanteen osaan, se on ns. 8-kertainen tiiviste. Sen valmistukseen ja kuljetukseen kuluu 35 % vĂ€hemmĂ€n energiaa ja pakkaukseen 36 % vĂ€hemmĂ€n muovia. KASVIPOHJAISET AINESOSATYli 95 % ainesosista on perĂ€isin uusiutuvista lĂ€hteistĂ€. EI LIIKA-ANNOSTELUAAinutlaatuisen ja helppokĂ€yttöisen tarkasti annostelevan pumpun ansiosta koneeseen ei pÀÀdy liikaa pesuainetta. On pyykinpesun likainen pikku salaisuus, ettĂ€ perinteisesti korkin avulla annostelemalla tulet usein kĂ€yttĂ€neeksi enemmĂ€n pesuainetta kuin on tarpeen. Erityisesti muotoillun tarkan pumppumme avulla voit kĂ€yttÀÀ tĂ€smĂ€lleen niin paljon pesuainetta kuin tarvitset – ilman tahmeita korkkeja. MitĂ€ &amp;quot;kasviperĂ€inen&amp;quot; tarkoittaa? Se tarkoittaa, ettĂ€ pesuaineen puhdistavat ainesosat eli pinta-aktiiviset aineet on valmistettu kasviperĂ€isistĂ€ materiaaleista, kuten kookos-, soija- ja palmuöljyistĂ€. Onko kyseessĂ€ luonnonmukainen pesuaine?Yli 95 % pesuaineen valmistusaineista on valmistettu luonnollisista raaka-aineista. Koska pieni osa tuotteesta on valmistettu sellaisista turvallisista aineista, jotka eivĂ€t ole perĂ€isin luonnosta, emme halua sanoa pesuainetta luonnonmukaiseksi. Olemme asettaneet hyvin korkean kynnyksen tĂ€mĂ€n sanan kĂ€ytölle. Miten Method-pyykinpesuaine toimii? Suunnittelimme pesuaineen tĂ€ysin uudella tavalla. Smartclean technology -koostumuksessa puhdistusaineet ovat ulkopuolella ja vesi sisĂ€puolella (perinteisissĂ€ pesuaineissa vesi on ulkopuolella ja pesuaineet sisĂ€puolella). Ilman ylimÀÀrĂ€istĂ€ vettĂ€ pesuaineemme ovat tehokkaampia – ne ovat kuin magneetteja, jotka vetĂ€vĂ€t likaa puoleensa. Saat tahrattoman puhtaan lopputuloksen kĂ€yttĂ€mĂ€llĂ€ paljon aiempaa vĂ€hemmĂ€n pesuainetta.Methodin pesuainetta on kehuttu erinĂ€isillĂ€ palstoilla markkinoiden parhaimmaksi tai tehokkaimmaksi ekologiseksi pesuaineeksi. =D Ainakin se on parempi kuin Bio Luvil color tai Omo color-nesteet! =D Ja siis minun mielestĂ€ni! ;)Tuohon kysymykseesi ZeoliitistĂ€ tai fosforeista en osaa vastata muuta kuin sen, ettĂ€ ainakaan INCIssĂ€ ei ole kummastakaan mainintaa…En ole testannut montaakaan tuoksutonta saati ekologista pesuainetta. Mini risk ja LV on testattu ja ne oli ihan surkeita! =D

 12. Kiva ku jaat kokemuksia meidĂ€n kanssa. Siivous on kuitenkin tĂ€rkeĂ€ juttu ja mitĂ€ paremmat tuotteet sen parempi ja ekologisuudesta ei varmasti ole haittaa. Eli tuota yleispuhdistusainetta odotellessa. 🙂 Kohta mulla onkin varsinainen pesuaine-arsenaali, ettĂ€ joudun joka kerta arpomaan &amp;quot;enten tenten…&amp;quot; jotta mitĂ€ kĂ€yttÀÀ. 🙂

 13. Inanaa: Kaikkien meidÀn tÀytyy joskus siivota! ;)MikÀs sen mukavampaa kuin hyvÀn tuoksuiset ja myrkyttömÀt (lue turvalliset) puhdistusaineet! =DItse yritin kuumeisesti etsiÀ tietoa turvallisista puhdistusaineista odotusaikana (noin 2-v sitten) ja en pÀÀssyt paljoa puusta pidemmÀlle. Tieto oli vaillinaista, ostopaikkoja harvassa ja kÀyttÀjÀkokemuksia kourallinen ja nekin lÀhinnÀ eko-palstoilla (sama se jÀÀkö likaa, kunhan luontoa ei tuhota-ajattelumallilla kerrottuna) =D(Ei saa kivittÀÀ mua tosta kommentista, eihÀn ;))

 14. MeillĂ€ ei ole rosterikoneita kun kalusteihin sijoitettu uuni ja liesituuletin. Ei ole edes tiskipöytÀÀ, joten en tiedĂ€ kannattaisko mun ottaa niitĂ€ pyyhkeitĂ€..hmm..mut lattianpesuaine vois olla aika must. Ite oon tykĂ€nnyt Mummi ja minĂ€-siivoussuihkeesta, kun nuo lapset sottaa niin perkuleesti, niillĂ€ lĂ€htee hyvin flĂ€kit ruokapöydĂ€stĂ€. Ja on ekologista eikĂ€ myrkkyjĂ€!!! Hitto mikĂ€ valinnanvaikeus noista tuotteista…

 15. Outi: Miten olisi sitten se lasin- ja peilien pesusuihke tai kylpyhuoneeseen tub &amp;amp; tile-pesusuihke? Tuo on muuten tehokasta tavaraa, lĂ€hti kyllĂ€ kaikki Ă€klöt saostumat pois kun antoi vaikuttaa minuutin ja pyyhkĂ€s liinalla. KyllĂ€ nyt meillĂ€ kylppĂ€ri kiiltÀÀ, ja luonto kiittÀÀ! 😉

 16. MĂ€ oon tĂ€ssĂ€ hieman pohdiskellut. Mulla tulee olemaan nyt sitten kolme erilaista yleispuhdistusainetta, kunhan saan sen Methodin yleispuhdistusaineen kĂ€siini. Sen sijaan kylppĂ€rinpuhdistusainetta mulla ei ole, joten voi olla, ettĂ€ otan jonkun noista sitten kylppĂ€riin. Miten tĂ€ssĂ€ nyt pÀÀsikÀÀn kĂ€ymÀÀn nĂ€in, ettĂ€ yhdenlaista ainetta on montaa erilaista ja sitten jotain ei ole ollenkaan. 🙂

 17. Inanaa: Tuo taitaa olla enemmĂ€n sÀÀntö kuin poikkeus! =D Olen myös huomannut, ettĂ€ sama kuvio toistuu myös elektroniikan ja sĂ€hkölaitteiden kanssa; ensin hajoaa töllötin, sitten hiustenkuivain, kolmantena lakkaa toimimasta kamera ja viimeiseksi kahvinkeitin sanoo itsensĂ€ irti… =D Jeeeee!!!!

 18. Inanaa: ja lisÀyksenÀ vielÀ, ettÀ kaikki kolme suoristusrautaa kyllÀ toimivat! Hih =DMites muuten, jos tekisi perusteellisemman pesun kylppÀriin sillÀ Universal stonella? Silloin riittÀisi kevyempi yllÀpitosiivous yleispesuainella. Olisiko se Attitude sinne kylppÀriin hyvÀ vaihtoehto?

 19. Juu, mĂ€ odotan jo innolla, ettĂ€ saan kumarrella, sillĂ€ sitten lĂ€htee pyntty pesuun Universal Stonella 🙂

 20. Ă„Ă€k nyt sekoitetaan pakkaa Universal stonella, pitĂ€skö mun sittenkin kokeilla sitĂ€?

 21. Outi: No se on ainakin ihan huippuaine! KĂ€y kaikkeen. SiinĂ€ tulee mukana sellainen karheahko sieni, sitĂ€ suosittelen kĂ€yttĂ€mÀÀn vain kaakeli ja posliinipinnoilla. Muuten voi naarmuuntua. Eli mikrokuituliinat kĂ€yttöön ja Stoneilemaan! =D Saa suurimmista S-marketeista, Cittareista ja Prismoistakin. 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *