Uutta kotona

Löysin Avalle ihanan vaaleanpunaisen nukkekodin Hobbyhallista ja pitihän se tietysti hankkia. =D

Nukkekodin koko yllätti kyllä täysin! Olin varautunut mielessäni sellaiseen tavallisen kokoiseen taloon, jollaisia omassa lapsuudessani oli. No, viisas ihminenhän lukee ensin tuotetiedoista mitat ennenkuin tekee tilauksen, mutta ehei, enhän minä sellaista viitsinyt… 🙂

Arvatkaa vaan, olinko peffalleni lentää, kun postimies-pate kantoi hikihatussa jumalattoman paketin kotiovelle? HIH! =D Ja painoikin ihan helevatusti…

Lisää yllätyksiä tuli siinä vaiheessa kun avasin laatikon. Nukkekoti oli täysin osissa, eli jokainen ikkuna, ovi, tolppa ja seinä piti kasata. Eikä tässäkään vielä kaikki yllätykset olleet… Ruuveja oli kolmea eri kokoa ja tarvitsin kasaamiseen kolmea erikokoista ruuvimeisseliä. JEEEE! =D

Tunti meni äheltäessä ja voila! Valmista tuli! Harmikseni en kuitenkaan tajunnut kuvata näitä epätoivon vaiheita. Mutta tässä kuvia valmiista nukkekodista ja taas jälleen kerran uusitusta Avan huoneesta!

IMG_7239.JPG

IMG_7240.JPG

IMG_7244.JPG

IMG_7238.JPG

IMG_7243.JPG

IMG_7245.JPG
Huuto.netistä tilaamani tähtityynynpäälliset ja Zara Home Kidsin tähtitorkku! <3

IMG_7248.JPG
Laitoin joulupallot vaihteeksi ovenkahvaan….

IMG_7250.JPG
Pikkuneidin perspektiivistä katsottuna 🙂

IMG_7251.JPG
Asukas itse vauhdissa <3

IMG_7247.JPG
Nukkekodin kalusteet pääsivät heti leikkeihin…

IMG_7257.JPG
Ja tietysti uudet suosikkilelut – pikkuautot! Kiitos tädille!

IMG_7260.JPG
“äiti,äiti, kato mä sisustin…” =D
Joku varmasti ihmettelee, miksi nukkekoti on sijoitettu tuonne ylös hyllylle. Syy siihen on se, että talo on liian iso matalammalle tasolle, johon se alunperin piti laittaa. Lisäksi siinä on niin terävät kulmat, ettei sitä voi jättää leikkeihin tapaturma-riskin takia. Eli yhdessä leikitään kun leikitään (valvotusti mamin seurassa) ja aina leikkien päätteeksi nostetaan talo takaisin korkeuksiin! =D
Mukavaa maanantai-iltaa!

HOXHOX! Nukkekoti on omilla pennosilla ostettu! 😉

EDIT! Alla lisäkuvia nukkekodista ja sen sisuksista. En jaksanut siirtää taloa pois hyllyltä joten ullakko kuva uupuu. Ullakolla on siis kaksi valkoista tyhjää huonetta ja käynti sinne on avoimen katon kautta (takaa).

IMG_7261.JPG

IMG_7265.JPG

IMG_7263.JPG

Pahoitteluni, että kuvat on ihan vinossa! Neiti roikkui puntissa kiinni kun yritin kuvata =D

24 kommenttia “Uutta kotona

 1. WAUTSI! ihana talo. :)Tuohan on ihan sellainen Sinkkuelämää Carrie Bradshawn talo, tai siis tulee noista portaista mieleen. Meille kans tommonenpeksunen

 2. Ihana talo &amp;lt;3 On ne kyllä paljon hienompia ja isompia kun vertaa millainen talo mulla oli pikkuisena :O) Ja se kasaaminen on kyllä mennyt vuosien varrella hankalammaks! Voi miten suloinen on huoneen pikku-asukki &amp;lt;3&amp;lt;3&amp;lt;3

 3. Peksunen: Niin muuten tuleekin mieleen! 😉 Carrien talo vaan taisi olla toisen värinen =D.Minna: Mulla ei edes ollut koskaan itselläni nukkekotia… Mutta kavereilla oli, ne oli sellaisia matalahkoja 4-huoneen tönöjä. Kivoja kumminkin! &amp;lt;3Mun nuket joutui asumaan pahvilaatikossa ja ne oli tietysti asianmukaisesti &amp;quot;spurguja&amp;quot;. Luulin silloin lapsena että spurgu on sama kuin koditon… =D Tosi kiva 7-9-vuotiaan leikki! HIH HII!

 4. Minna: Mut sä oletkin niin taitava hyppysistäsi! &amp;lt;3 Mun pahvirakennelmat oli aina ihan surkeita… 😉 HIH!

 5. Vau! Tosi kaunis! Ja ihan hyvä ettet laittanut tuskaisista välivaiheista kuvia, koska nyt me lukijat voidaan tuudittautua siihen uskoon että mekin osaamme koota tuollaisen. 😀 Välivaiheiden kuvat saavat ainakin minut aina hylkäämään ideat kokeilemisesta.. :DAvan huone on muutenkin aivan erityisen kaunis, sopivan vaaleanpunainen pienelle tytölle, muttei kuitenkaan liian pinkki. Kerrassaan kaunis. &amp;lt;3

 6. Minna: Pöh takas! Sie oot virtuoosi noissa käsitöissä! &amp;lt;3Janina: Hih :). Onneksi oli kohtuullisen selkeä ohje mukana, minkä avustuksella kasasin… Tosin muutaman kerran tuli moka ja olin laittanut talon sivut väärinpäin. Ei auttanut kun purkaa ja aloittaa alusta. Mut mä olenkin tälläinen hätähousu, ettei maltti riitä ohjeen lukemiseen vaikka se on nenän edessä. =D

 7. Ihana, tuollaisen olisin itsekkin halunnut pikku tyttönä. Mullakun oli sellainen perus neljän huoneen tönö ;)Johanna

 8. Johanna: Mä toteutan tässä sivussa omia lapsuuden unelmia! HIH! =D Ava kun ei osaa mitään vielä pyytää, niin äiti hoitaa ostamiset… HIH &amp;lt;3Anonyymi: Öh, en tajunnut ottaa kuvaa sisätiloista. Mä voin kuvata sen myöhemmin ja lisätä tähän postaukseen. Mutta siis, kerroksia on kolme ja huoneita 6 + portaikot. Sisus on kokonaan valkoinen (seinät, lattia ja katto). Talon mukana tuli muutama vähän hassu vaaleanpunainen kaluste, jotka ajattelin pikkuhiljaa vaihtaa vähän aidomman näköisiksi. 🙂

 9. Anonyymille vielä korjaus! Kerroksia on siis 4. Eli kellari, a asuinkerrosta ja ullakko/ vintti. =DPääsi laskuvirhe käymään!

 10. Komea on talo!! Tekis mieli leikkiä itse sen kanssa.. Voi harmitus, kun meidän tytöt ovat jo aikoja sitten lopettanut nukke-leikit.Ykspäivä heitin pienemmälle (joka täyttää kohta 10), että mä annan sulle joululahjaksi nuken.Sain vaan silmien pyörittelyä vastaukseksi :DItse sain muuten 10v synttäreiksi elämäni ensimmäisen Barbie-nuken! 😀

 11. Upea vaaleanpunainen ilmestys. Toista se oli silloin mun lapsuudessa, ei ihan noin hienoja ollut. 🙂 Ja ihana Ava, hihittelin täällä Avan sisustuspuuhille. 🙂

 12. Aivan ihanan sulonen nukkekoti! 😀 Voisin vaikka asua tuossa jos ois oikian kokonen ko sisuski täysin valakonen 😀 ja ko ullakkoki! siellä ois minun tuunaus-askarteluhuone ja sisustuslehtikokoelma! 😀 Vähän voisin laittaa Laura Ashleyn vaaleaa tapettia johonki 😀 Mullakaan ei ollu pienenä nukkekotia vaan kodin leveät ikkunalauvat oli kiva leikkipaikka, tein kynistä talon pohjapiirroksia ja pyyhekumista kalusteita 😀 Ei silti tullu minusta arkkitehtiä, eikä professoria vaikka opin lukkeen jo 5v :DIhana huone pikkuneitillä 🙂

 13. J: &amp;lt;3Maanvaiva: Nopeasti noi neidit kasvaa ulos nukkeleikeistä! &amp;lt;3 Itsekin toivoin vilä 11-vuotiaana lahjaksi barbeja. Niin se maailma muuttuu…. :)Inanaa: Mitä isot edellä niin pienet perässsä. Ava on kova sisustamaan ja siirteleekin tavaroita (dino ja oma tuoli) joka päivä ihan rasitukseen asti =Dlindam: Hetkonen vaan! Kaivan kameran, nappaan kuvan ja lisään sen tähän postukseen! :)Meän Satu: Mäkin ovisin mielelläni muuttaa tuollaiseen taloon! Julkisivun saattaisin tosin maalata valkoiseksi tai harmaaksi. Toisaalta olisihan se aika söpöä asua vaaleanpunaisessa talossa! =D

 14. Voi vitsit kun ihana nukketalo! Mä haluun meen tytölle kans samallaisen 🙂 Olispa neiti vaan vähän vanhempi jo että osais leikkiä sillä, 1-vuotiaana kun tuo ei vielä ihan osaa.. :/

 15. Janika: Meillä neiti on 1,5-v ja kovasti tykkää uudesta talosta. 🙂 Me leikitään yhdessä sillä ja asukkaiksi talo sai 3 pikkuautoa. Kaunishan tuo on, joten menee sisustusesineestä siihen asti kun tyttö oppii leikkimään sillä itsekseen (ilman äitin apua &amp;quot;nyt tää auto menee niinku tonne keittiöön syömään….&amp;quot;) =D

 16. Kivat portaat talon keskellä! Ne aina viehättää pientä leikkijää. Meidän nukkekodissa ei ole portaita ja trkoitus on ollut sellaiset vielä väsätä. Katsopas mun blogista nukkekoti kohdasta miten suloisia asukkeja meidän nukkekotia asustaa. Sopis suloinen Sylvanian perhe heidänkin kauniiseen nukketaloon. Hyvä vinkki Joulupukille 😉

 17. Heipä hei,Uuden uusi lukija löysi tiensä viimein perille 🙂 Eli näin aluksi, kiitos ihanasta blogista!Voisitko kertoa millä värillä Avan harmaa seinä on maalattu? Yritämme löytää itsellemme harmaata väriä seinään ja se on osoittautunut yllättävän suureksi haasteeksi, eli kaikki apu otettaisiin kiitollisena vastaan!

 18. Anne: Kiitos vinkistä, tulenkin heti tutustumaan pikkuasukkaisiin. Meidän taloon ei ole vielä asukkaita, joten pukinkonttiin tarvitsisi kyllä asukit ostaa… :)Elina: Kaunis kiitos! &amp;lt;3 Ja lämpimästi toivotan sinut tervetulleeksi lukemaan juttujani! &amp;lt;3 &amp;lt;3Avan huoneen seinä on maalattu Tikkurilan sävyllä K488. Maalina käytimme sävytettyä (K488) Tikkurilan Siroplast-pohjamaalia ja pintamaalina Tikkurilan Harmony täyshimmeää (K488). Mattapintaisena tuon maalin kaunis sävy on parhaimmillaan. Suosittelen kokeilemaan ensi pieneen kohtaan, koska erityisesti harmaa maali muuttaa aina sävyä valosta ja sen tulosuunnasta riippuen. Meillä tuo K488 on ihan paras (ilmansuunnat meillä itä-länsi ja valo tulee viistosti), mutta tiedän yhden tapauksen jossa maali muuttui liian tummaksi ja vivahti hieman liilaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *