Säilytyspaikka sisustustavaralle

Uusi vuosi ja uusi innostuminen! Tää bloggaaminen on vaan niin kivaa puuhaa! 🙂 Edelliseen minimalistisuudesta kertovaan postaukseen viitaten, ajattelin raottaa teille muutaman kaapin ovea. Meillähän säilytystilaa on melko vähän verrattuna normiin. Siitäkin voisi omasta puolestani vähentää vielä puolet pois. 🙂

Kodin säilytystilat ja kurkistus kaappien sisälle - Omakotivalkoinen

Omassa makuuhuoneessa on kolme Bestå-kaapillista vaatteita ja tyhjiäkin hyllyjä löytyy joukosta. Keittiön Bestå-kaapissa on astiat sekä kattilat ja pannut (linkki astiakaappi postaukseen). Olkkarissa taas on vuorostaan elektroniikkaa ja elokuvia, sekä yksi kapea kaapillinen viinilaseja, jotka siirtyivät keittiöstä olkkarin puolelle.

Tytön huoneesta löytyykin sitten loput säilytystiloista ja kuva siitä yllä.

6 kpl vaatekaappeja + yläkaapit

Tytön huoneessa siis yksi seinä on kaapistoa ja sieltä löytyy mm.

  • Tytön vaatteet ja muut tykötarpeet
  • Miehen kitara jalustoineen
  • Kaksi tietokoneen romua (odottaa kovalevyn pelastusta ennen hävitystä)
  • Nukkekoti ja muutama isompi lelu
  • Remonttivehkeitä (porakone, ruuvinväännin, maalia, saha, jne.)
  • Kärcher höyryimuri
  • Lautapelejä ja yksi rikkinäinen cd-soitin (odottaa korjausta ja myyntiä)
Kodin säilytystilat ja kurkistus kaappien sisälle - Omakotivalkoinen

Kaappi kodin tarvikkeille ja tekstiileille

Näiden lisäksi olen vallannut sisustustavaroille ja liinavaatteille yhden korkean kaapin (tosin alahyllyllä on ne tietokoneen romut) ja kaksi pientä yläkaappia. Tässä siis kaikki kodin esineet, jotka eivät ole esillä tai käytössä!

  • Aluslakana
  • 2kpl pussilakana
  • 4kpl tyynyliina
  • Tytön pussilakana ja aluslakana
  • Villainen torkkupeitto
  • 2kpl puuvillaisia torkkuvilttejä

Petivaatteita olen karsinut tosi paljon pois. Ja kun vaihdoimme tuplapeitteestä kahteen normaalikokoiseen, lähtivät loputkin vanhat pussilakanat tyynyliinoineen eteenpäin! Nyt tilalle on saatu hankittua 4kpl pussilakanoita ja 8kpl tyynyliinoja. Näiden lisäksi meillä on 2 aluslakanaa sekä tytön 2 pussilakanaa ja aluslakanaa. Puolet näistä on kerrallaan käytössä. Tämä on juuri sopivasti meidän tarpeisiin!

Yläkaapeista löytyy 8kpl tähtityynyjä odottamassa ensi joulua. Lisäksi on 2 laatikollista jouluisia koristeita sekä 4kpl silkkityynynpäällisiä.

Kodin säilytystilat ja kurkistus kaappien sisälle - Omakotivalkoinen

Enää en varastoi tavaraa kaappeihin turhan takia

Tässä siis kaikki säilössä olevat kodin tavarat ja tekstiilit! Olen oppinut olemaan hilloamatta tavaraa kaappeihin, siellä ne ei ketään pääse ilahduttamaankaan!

Toiveissani olisi päästä purkamaan tuo koko kaapistorykelmä pois. Se vie ihan turhaan tilaa (syvyys 60cm) ja kaikki siellä olevat tavarat ja vaatteet saisi paljon pienempäänkin tilaan mahtumaan. Se olisi kustannustehokasta ja toisi lisää käyttötilaa ja avaruutta. 80m2 kokoisessa kodissa muutamankin neliön hukkatila vaikuttaa ja paljon.

Mies toistaiseksi vastustaa kaappien purkua, mutta kyllä mie sen vielä meinaan taivuttaa suostumaan. Tai sitten alan ”tee-se-itse-remppapirkoksi” ja puran kaapit ”salaa” miehen poissaollessa. 😀 No ei kai, enhän mie ny sentään…

Pyrin jatkossa ostamaan uutta vain tarpeeseen

Tähän turhien tavaroiden karsintaan vielä liittyen… Oma tarkoitukseni on myös siis tarkastella kriittisesti kulutustottumuksiani ja harkita tarkoin hankintoja. Ostamatta ei tarvitse kokonaan olla, kunhan vaan valitsen omaan ja meidän makuuni eniten aikaa kestävät tuotteet ja lopetan heräteostosten tekemisen.

Olen ehtinyt vuosien saatossa hankkimaan monta ”melkein”-tavaraa. Paras esimerkki tästä olkoon pari vuotta sitten ostamani tähtikuvioitu torkkupeitto hintaan 59,95 (musta-valkoinen). Ekassa pesussa valkoiset tähdet värjääntyivät mustiksi ja koska ostotapahtumasta oli 6kk aikaa, en saanut mitään korvausta tapahtuneesta. Tämänkin summan olisin voinut laittaa säästöön haaveilemaani Gantin alkuperäistä ja hinnaltaan arvokkaampaan torkkupeittoa varten.

Ja aina tämä mene tälläiseksi Gant-jorinaksi, mutta siitä on eniten kokemusta, nyt kun viimein oman käden tietoa sen oikeasta laadusta!

Huomiseen hanit!


Comments are closed.