Astiasäilytys uudessa keittiössä

Uuteen keittiöömme ei tule lainkaan seinäkaappeja, vaan kaikki säilytys siirtyy alalaatikostoihin. Kaiken kaikkiaan meille tulee 4kpl 40cm leveyistä laatikostoa, joihin on tarkoitus säilöä astiat, kuivaruoat, aterimet sekä kattilat, padat ja vuoat. Laatikostoissa on laatikoita yhteensä 12kpl.

PK6TLLR.jpg
Leveys 40cm, syvyys 60cm
Kuvasta poiketen, myös ylin osa on avautuva laatikko ja noin 13cm korkea.

Uunin ja liesitason viereiseen laatikostoon (3 laatikkoa) tulee kattilat ja pannut, puulastat, vispilät ja kihvelit. 
Saarekkeessa oleviin kahteen laatikostoon (3+3 laatikkoa) laitamme astiat. 
Mallasin ja sommittelin jo valmiiksi, miten kaikki kipot ja kapot saadaan mahtumaan. Räpsin teille havainnekuvia… 🙂
P1140512.JPG
Lautaset ja kulhot

P1140513.JPG
Juomalasit ja kupit
Astioiden säilytystä varten on varattu yhteensä 5 laatikkoa (3 + 2) kahdesta laatikostokalusteesta.
 Seuraavana erittely tulevien laatikostojen sisällöstä:

P1140516.JPG
Laatikko 1 – matalat lautaset

P1140517.JPG
Laatikko 2 – kulhot (alias syvät lautaset) ja tarjoilukulhot

P1140519.JPG
Laatikko 3 – Vierasvarat (pikkukupit ja niille asetit)

P1140521.JPG
Laatikko 4 – Kahvikupit 8kpl

P1140522.JPG
Laatikko 5 – Juomalasit (näiden kanssa tulee myös Avan astiat)

Tässä vielä kaikki yhes koos! Aika mojova määrä mahtuu astioita 5 laatikolliseen. =D
Kuudenteen laatikkoon laitamme aterimet.
P1140510.JPG

Vapaata laatikkotilaa näiden ylläolevien jälkeen on jäljellä yksi kokonainen laatikosto (eli 3 laatikkoa), jotka varaamme kuivaruoalle ja mausteille. Pitäisi riittää vallan mainiosti! =D
Toivottavasti saatte tästä selostuksesta selvää. 🙂 Ajatus takkuaa nyt sen verran pahasti, että luulen aivojeni lähteneen viikonloppulomalle… =D

Kivaa viikonloppua kaikille uusille ja vanhoille lukijoille! 🙂 ♥

EDIT! Tässä mallinnus koko keittiöstä:
Ikkunaseinustan kaapisto
Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1
Saareke

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

31 kommenttia “Astiasäilytys uudessa keittiössä

 1. Anna: Kolme laatikkoa on näiden tarvikkeiden säilytykseen. Paistinpannu menee uunin alla olevaan laatikkoon, jonne mahtuu myös uunipellit.

 2. Kivalta kuulostaa ja näyttää <3!! Onko tuossa muuten teidän kaikki astiat??? Jos on, niin tavoitetta löytyy täältä tuohon :O) meillä nimittäin on astioita 9 kaapillista, jotta näin 😀 Ja ollaan jo luovuttu yhdestä kaapillisesta, APUA!!! Likaa tavaraaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Tuo astiamäärä riittää ihan varmasti ja taitaapa huomenna olla kaappien tyhjennys meillä+keittiöremppa sen seurauksena *tirsk* ;O) Kiitos ideasta 😀 <3 Oot kyllä maailman paras <3

 3. Niin ja ihmetytti muuten tämä eli tuleeko teille kaksi jääkaappia ja pakastin?? Kun piirustuksessa oli pakastin, jääkaappi ja viileäkaappi?? En tiiä oonko blondi tai jotain, mut en ymmärtäny, HIH 😀 En ees oo blondi, mustat hiukset löytyy :O)

 4. Mihin tulee pienkodinkoneet? Kuten vatkain, leivanpaahdin yms. Ja entä tila leivontakulhoille ja muille muovikipoille joita olettaisin joka taloudessa olevan?

 5. Minna: Kyllä on, kaikki! =DKattiloita ja muita rumiluksia en tahtonut kuvata, mutta ruokailuun liittyvät astiat ovat kaik tuos. Kaikkea muuta on 8kpl, paitsi isoja kulhoja (2kpl) ja pikkuisia kahvikuppeja (vain 4kpl). Tosi hyvin riittää meidän tarpeisiin. Yksi jääkaappi on liian pieni, joten tarvitsemme niitä kaksi. Siksipä mietimme tuota viileäkaapin hankintaa, sinne saisi kätevästi kasvikset ja limut yms. Eli ihan oikein tajusit! Vaikea selittää asioita näin tekstillä, mutta sitten kun pääsen julkaisemaan kunnon kuvia remontin etenemisestä, niin selkenee meidän suunnitelma teillekin! *hihhihhhiii* =DTiia: Kiitos kaunis! <3 Tykkään noista New wave astioista tosi paljon! :)Ulla: Kahvinkeitin ja blenderi tulee tason päälle, vedenkeitintä tai leivänpaahdinta emme käytä (niitä ei siis ole). Sähkövatkain ja muutama kulho säilytetään kattila-laatikostossa. Kattiloita meillä on vain 2kpl ja uunivuokia toinen mokoma. Ne mahtuu kaikki yhteen laatikkoon. Emme juurikaan leivo, joten sähkövatkaintakaan emme ole käyttäneet yli vuoteen. Käsivispilällä saa helposti vatkattua pienen määrän esim kermaa tai kanamunat. =D

 6. Heippa! Sen verran vinkkaan sulle, että jos teillä on vaimennetut laatikot, niin laatikkojen kiskot syövät laatikosta tilaa melko paljon. Meillä 50 cm laatikon käyttösisämitta on vain 40 cm eli teillä se olisi vain 30 cm!! Tavallisetkin ns kolinalaatikot vievät tilaa, mutta eivät ihan niin paljon. Eli mitä leveämmät laatikot -> vähemmän laatikostoja teillä on, sitä (tottakai halvemmaksi) enemmän teillä on käyttötilaa. Me laitettiin tästä syystä 3 x 80 cm laatikostoja, sekä muutama 60 cm latikosto.Ajattelin vain, että tätä kannattaa miettiä, ettei käy, niinkuin meillä edellisessä:( Ja jouduin säilyttämään monitoimikonetta makkarin kaapissa:(

 7. Sally: Ihanaa, kiitoksia! <3 <3 <3 :)Mia: Todella hyvä huomio! 🙂 Tuo laatikko tila oli laskettu 38cm mukaan (eli mekasnismiin varattu vain 1cm per puoli) ja tosiaan, en ollut vaimentimia huomioinut…. KIITOS!!!!!!!! :)Onneksi laatikon syvyys on kuitenkin reilu 50cm, niin saan nuo astiat mahtumaan kääntämällä ne hieman toisin. :)Meille ei valittettavasti saa leveämpiä laatikostoja, kaikki laatikostot ovat kalustekokoneisuuksien päissä. Tai, saarekkeeseen saisi yhden 80cm leveän, ehkä… Mutta kodinkoneet tarvitsee riittävän tuon, joten niitä ei todennäköisesti pysty laittamaan saarekkeen reunaan, täytyy kysyä sitä vielä…. :)Meillä on tosi pieni tila keittiölle, sekä seinustan että saarekkeen leveys on vain 2,5m ja enempää siihen ei voi lohkaista. Seinustalta uuni vie 60cm, ast.pes.kone 60cm ja roskakaappi 50cm. Jäljelle jää 80cm joka on putkistojen takia pakko jakaa molempiin päihin. 🙁

  1. Meidän mööpelit mahtuu molempiin suunnitelmiin, koska turhasta on luovuttu. 🙂 Tosin tuo saareke antaa mahdollisuuden asetella tavarat hieman väljemmin, koska siinä on 3 laatikkoa enemmän. =D

 8. Meillä ei kans tule keittiöön yläkaappeja ollenkaan ja saareke. Eli samaan tapaan kuin teillä. Ihan rehellisyyden nimissä en ole edes laskenut mahtuuko astiat kaappeihin. Jos ei mahdu niin vähennetään astioita. Olisi ollut ehkä hyvä tehdä tuollainen inventaaro ennen kuin lyö keittiön lukkoon, mutta nyt mennään sitten vähennys menttaaliteetillä jos huonosti käy.

 9. Nyt viimeistään oli pakko tulla kommentoimaan että voi herranjumala miten tyylikästä! Siis asuntosi kokonaisuudessaan. 🙂 Klassista, modernia ja simppelisti tyylikästä. Tällaista mäkin sitten joskus haluan. Itsekin keräilen näitä New wave astioita :)Mahtava blogi, mahtava koti.. keep it going! 🙂

 10. Tyylikkäältä vaikuttaa teidän tuleva keittiö, ei malta oottaa lopputulosta :0) Ja tosiaan, samat astiat kuin meillä "juhla" käytössä, arkena meillä syödään Teemoista!Sitten ihan toiseen asiaan, sullahan on tv-kaapin sisällä tuota Kassett-sarjan laatikoita eikö vain? Onko Ikeassa vielä tuota matalaa laatikkoa johon saisi hyvin tärkeät paperit jemmattua, itse en ole löytänyt vai eikö se olekaan Kassett-sarjaa? Olen epätoivoisesti yrittänyt etsiä matalaa laatikkoa ja valkoista, mutta en ole löytänyt 🙁

 11. Lumi: Meillä menee myös keittiön kalusteet irtotavaran edelle ja olemme tarvittaessa valmiit karsimaan jos niikseen tulee. 🙂 Meitä on kuitenkin vain 3 henkeä ja hyvin harvoin mitään kutsuja pidämme, joten montaa astiaa emme edes tarvitse. :)Suvi: Mä tykkään noista new wave-astioista tosi paljon. Ihan tavallinenkin makaroonilaatikko näyttää gourmet-ruoalta kun sen kattaa tuollaisiin lautasiin *hih* =DInanaa: Kiitos muru! <3Typeränainen: Kiitos ihanasta kommentistasi! <3 <3 <3Tämä oli mun maanantai-aamun piristys! (ihan katastrofaalinen aamu ollut meillä =D), suuri kiitos siis sinulle! :)Itse olen keräillyt tuota sarjaa reilun vuoden ja hyödyntänyt kaikki alennukset. Nuo pitkulaiset lautaset ostin Hobbyhallista kun ne oli 4kpl setti / 69 euroa (norm 120 euroa). Myös anttilassa oli viime keväänä -30% ale, josta ostin muutaman kupin ja kulhoja. =D

 12. Vaikuttaa erittäin käytännölliselle!Onko sinulla vinkkiä tai kokemusta kuinka saa muovisen suihkuseinän puhtaaksi pinttyneistä kalkkitahroista?Ostin viikonloppuna sen "kaiken lian räjäyttävän" universal stonen,mutta ei kalkki tunnu lähtevän.Alkaa olemaan jo usko mennyt kun olen kokoeillut varmaan lähestulkoon kaikkia puhdistusaineita :/Elina

 13. Teillä siis elämä yhtä juhlaa :0)Kiitos Miia, pitää heti mennä chattailemaan 😉 Ok, kiitos vinkistä, käyn noissa putiikeissa jos ei Ikeaan enää niitä tule!

 14. Anile: Nuo muoviset suihkuseinät on tooooodella hankalat puhdistaa. Olen itse kokeillut aikalailla kaikkea ja ongelma onkin se, että muovipinta naarmuuntuu jo talouspaperista ja se kalkki saostuu sitten niihin naarmuihin. Universal Stone on poistanut parhaiten ja melkein kaikki sai sillä pois. Kokeile vielä toinen puhdistuskerta ja käytä mikrokuituliinaa (se imee myös itseensä sitä p****kaa). Huuhtele liina niin kuumalla vedellä kuin sormet kestää, nopea vaahdotus Universal purkissa ja pyörivin liikkein "hinkkaat" sitä seinää. =DItse tein 4 käsittelyä ja yhden kerran jätin aineen vaikuttamaan muutamaksi tunniksi. Ei siitä ihan uutta seinää saanut, mutta ihan siistin kuitenkin. Itse en enää ikinä aio hankkia muovista suihkuseinää / -kaappia sen vaikean puhdistettavuuden ja liian herkän pinnan takia.Toinen mitä olen miettinyt, niin ajattelin laittaa sellaisen huurteisen sisustustarran suihkuseinän "kuivalle" puolelle. Tarrassa esim tekstejä shower, eau yms. Siitä näkee hieman läpi edelleen, mutta ne kalkkisaostumat ei enää näy. Tämä tälläinen hätävara-ratkaisu, jos oikein alkaa kiukuttaa se seinämä (niinkuin mua =D). 🙂

 15. JOhanna: Tottakai! =D Juhlia on ihan liian vähän, joten me juhlitaan joka päivä se neljä kertaa, kun syödään (Ava syö tosin useammin ja omista astioistaan)! =DToivottavasti Ikean väki osaa auttaa! 🙂

 16. Jep, Ikea ei enää saa niitä matalia laatikoita lisää joten nyt pitää mennä Stokkalle. Missä osastolla niitä olet nähnyt?

 17. Me jätettiin myös keittiörempaa tehdessä yläkaapit pois, yhtä pientä lukuunottamatta missä on lasit ja mukit. Moni on ihmetellyt että missä meidän kaikki astiat ja kuivaruuat yms. on, mutta alakaapeissa on tilaa kunhan ei hamstraa turhia tavaroita kaappeihin pyörimään. Mutta vielä enempi ihmiset on ihastellut köökin avaraa yleis-ilmettä. Kertaakaan ei ole harmittanut ettei laitettu perinteisesti kaappeja kahteen riviin 🙂

 18. johanna: stockmannilla ne säilytyslaatikot on säilytysosastolla, olikohan 4. tai 5.krs. Myös toimistotarvikkeissa niitä löytyy. Kannattaa suoraan marssia myyjän luokse ja pyytää näyttämään niiden sijainti. Säästyy aikaa ja vaivaa! :)Suomalaisessa ne on yleensä olleet myymälän takaosassa, joko ihan takaseinällä tai sitten pöydällä isoissa pinoissa erikokoisia laatikoita. Hinta oli muistaakseni 2kpl/9,95. 🙂 Myös Anttilasta ja Kodin1:stä saattaa löytää… =D

 19. Mari: Yläkaapittomuus avartaa tilaa tosi paljon. 🙂 En malttais odottaa valmista lopputulosta! 🙂

 20. Tosi hyvältä näyttää ja tarkkaan oot kyllä suunnitellut! Mulla pitäs uusia koko astiasto ja oon tässä miettiny mikä se ois, pahalta ei kyllä näytä tuokaan teiän astiasto. Ootan mielenkiinnolla, miltä näyttää lopputulos, eli valmis keittiö! 😀

 21. Saila: Mä tykkään tosi paljon tuon New wave-sarjan muotoilusta. Ja kestävätkin ovat… Oon nimittäin sellainen mämmikoura, että kahvikupit ja lautaset putoilee viikottain hyppysistä. Kaikki on kuitenkin vielä ehjiä! JEE! 🙂 Arabian KoKo on mun mielestä kans kiva, jos tykkää tuommosesta simppelistä, mutta hieman groovystä mallista *tirsk* 😉

  1. Jatta: Olen jo ehtinyt vaihtamaan Villeroy & Bochin New Wave -astiaston uuteen viime syksynä. 🙂 Nykyisin minulla on sekalainen sakki eri merkkisistä osista koottuna, kuten Marimekon Oivaa, Arabian Kokoa ja Iittalan Teemaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *