Kaksi kertaa keittiö :)

Ajattelin julkaista teille kaksi erilaista keittiöluonnosta, jotka olen askarrellut itse Ikean Home plannerilla. Antakaa siis armoa! =D

Meillä oli alunperin kaksi vaihtoehtoa uuden keittitiön malliksi, I ja L.

Ensiksi saarekkeellinen I-malli:

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

Ja sitten vielä L-malli, joka on myös omasta mielestäni aika kiva! 🙂

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

Na%25CC%2588ytto%25CC%2588kuva+2012-01-1

Meillä on eteisessä kaksi vinoa seinää, ja suunnitteluohjelmasta ei tälläistä saanut. Siksi asunnonpohja ei ole oikeassa muodossaan. Liesituuletin ei tule olemaan tuo, mutta Ikeassa ei ollut muuta valkoista vaihtoehtoa. Myöskin tiskiallas on suunnitelmassa väärän värinen, se tulee olemaan valkoinen. 🙂

Mitäs tykkäätte vaihtoehdoista? 🙂

Saarekkeellisen malliin saa enemmän säilytystilaa, mutta L-malli tulisi huomattavsti halvemmaksi, koska seinänpurusta tullutta aukkoa parkettiin ei tarvitsisi päällystää ja sähkövedot olisivat jo valmiina.
Saareke-versiossa hintaa nostaa erityisesti saarekkeeseen vedettävä sähkö, joka joudutaan tekemään lattian kautta. Parkettia joudutaan leikkelemään ja betonilattiaan pitää jyystää väylä johdoille. Myöskin  poistuvan väliseinän kohdalle täytyy keksiä tammiparketin palanen (sävyero, hyihyi) tai sitten koko lattia on vedettävä uusiksi (liian kallista). Vaikeeta on….

Olemme kuitenkin saarekkeen kannalla ja odotamme remonttiliikkeen tarjoamia vaihtoehtoja tuohon lattiaongelmaan (ja hintatarjousta). 🙂 Oikeastaan se on se viimeinen osa, jonka perusteella teemme viimeisen valinnan. On tää ollut kyllä sellaista soutamista ja huopaamista viimeiset 1,5kk… =D
Toivoisin vaan herääväni huomenaamulla uudessa keittiössä, on se sitten millainen hyvänsä… =D

Terkuin,

keittiömaaninen Miia

PS. En viitsi vielä julkaista keittiöliikkeen virallisia luonnoksia, ennenkuin asiat on loppuun asti sovittu! 🙂

22 kommenttia “Kaksi kertaa keittiö :)

 1. Hhmmm… Kummassakin mallissa on varmasti hyvät puolensa, mutta jos enemmän haluaisitte saarekkeen, niin tehkää se. Olisiko mahdollista vaihtaa keittiöön täysin erilainen lattia kuin muualle (esim laatta), niin tällöin ei haittaisi se, että lattian joutuu repimään auki.

  1. Meillä kun on eteisen seinä vino, niin se rajaaminen uuden ja vanhan lattian välillä on tosi vaikeaa. Saarekkeen olohuoneen puolimmainen reunakaan ei mene linjassa eteisen seinän kanssa, joten lattia pitäisi vaihtaa myös olohuoneeseen ja sen vuoksi myös ruokailutilaankin. Jos olisi suora seinä eteisesssä (se missä on peilit), ei olisi tätäkään onkelmaa…. =D

 2. Molemmat vaihtoehdot on kivoja. Riippuu ihan siitä, mitä itse toivotte keittiöltä. Jos haluatte keittiön, tuo saareke siihen keittiön tuntua. Jos taas haluatte että ei olisi varsinaista keittiötä, niin tuo L-malli olisi siihen hyvä. 🙂

  1. Periaatteessa meillä on tarkoituksena saada mahdollisimman "ei-keittiömäinen" keittiö. Siksi tuo valintakin on aika hankalaa, koska molemmissa on omat hyvät puolensa (toisessa muoto ja toisessa hinta) eikä kumpikaan ole perinteinen keittiö. =DKatsotaan nyt, mitä se rakennusliike keksii ratkaisuksi tuon lattian kanssa. Voi olla, ettei meillä ole edes vaihtoehtoa kuin tehdä tuo L-malli (ellei siis voiteta lotossa =D).

 3. Saareke-mallinen keittiö on mun mielestä tasapainoisempi, kun ajattelee ruokapöydän sijoittamista. Tasotilaa olisi myöskin enemmän, mikä on mun mielestä tosi kiva juttu. Siihen saisi halutessaan myös baarijakkarat <3 Ja vaikka koristeeksi jonkun kulhon, jossa hedelmiä, tms. Myöskin säilytystilaa olisi enemmän.L:n muotoinen keittiö on myöskin tosi kiva 🙂 Höh, tykkään molemmista!!

  1. Tuo saareke on niin kiva ja tuollaisesta olen haaveillut jo useamman vuoden. 🙂 Ainoa ongelmatekijä on remppakulut ja lattia. Tuollainen pikkuköökki vie helposti 20 000 kaikkine muutoksineen ja se on ehkä hieman liian kallista. Mä varmaan itse kohta puhkon ton cyproc-väliseinän, se ei tartte kun kunnon potkun niin johan on jalka läpi seinästä! =DSiinä seinässä on sähköt lattiankautta vedetty 2kpl pistorasioihin ja katon kautta yksi valopistokkeeseen. Niihin ei ihan matti-meikäläinen saa koskea, mutta kohta mulla menee niin hermo, että alan itseoppineeksi sähkönaiseksi! =D

 4. Saareke on tosi kiva, mutta myös L vaihtoehtokin! 🙂 Itsekkin olen kauan haaveillut omasta keittiösaarekkeesta<3

  1. Molemmat toimii! 🙂 Mitä enemmän mä katselen tota L-mallia, sen kivemmaksi se muuttuu. <3 Siinä on mysö se hyvä puoli, että ruokapöytää voi siirtää monin eri tavoin. Tuossa saareke versiossa sille on vain yksi paikka… Vaikeeta on valita, mutta meidän tapauksessa hinta ratkaisee. Toivottavasti remppaliike palaisi asiaan nopeasti! 🙂

 5. Näin jossain kuvan, jossa eteisestä tultiin keittiöön, siinä oli tosi upee se lattiaratkausu, mutten millään muista missä se oli :/ laatat ja puu oli laitettu tosi hienosti sopiin keskenään, kuolesin sitä 😀

  1. Metallisella listalla ajateltiin ne yhdistää, jos tuohon ratkaisuun joudutaan turvautumaan. 🙂 Jos sulle tulee mieleen, missä näit kivan ratkaisun niin tule ihmeessä kertomaan, google-haulla en nimittäin löytänyt mitään muuta kuin listat…

 6. Kyllä tuo saarekemalli parempi on, toivottavasti saat siitä hyvän tarjouksen! 🙂 Linkitin muuten blogisi viimeisimmässä olkkaripostauksessani, kun ajattelin soveltaa Ikea hack-ideaasi TV:n piiloittamiseen. Tulee niin paljon rauhallisempi tila kun töllötintä ei näy!

  1. Toivottavasti tarjous on hyvä! Sitä odotellessa…. :)Kävinkin jo lukemassa postauksen, ihana tuo teidän suunnitelma! <3Laitoin sulle pari vinkkiä kommenttiboksiin! 🙂

  1. meillä ei mitään tulenpalavaa takarajaa ole, mutta 1.3 olisi sellainen tavoite. Noin 4vkoa menee (arvio), joten ei pitäisi olla hätää. Kumpa vaan se remonttiliike nyt antaisi sitä tarjousta pikkuhiljaa….. Pääsisi tekemään lopullisen päätöksen, eikä tarttis enää soutaa ja huovata tän asian kanssa. 🙂

 7. Onneksi luin kommentit ko olikki jo laittanu L-mallin keittiöstä, että pöytääki saa siirreltyä usiampaan paikkaan mikä mullaki tuli heti mieleen 😀 jos siis tykkää vaihtelusta ko mie ainaki tykkään 😀 + että on edullisempi ja ei tarvi koko lattiaa purkaa 🙂 Voihan sen saarekkeen sitte tehä seuraavaan kottiin, siihen issoon omakotitalloon 😀 Ja ei sen puoleen, on tuo saarekekki tosi hyvännäkönen ko sitte voi laittaa saarekkeen toiselle puolelle säilytystillaa 🙂 L-malliseen mahtuu vielä ikean säilytyskaappi Avan huoneen puoleiselle seinälle, jos säilytystillaa miettii ja saarekkeen kans ei vissi mahu muutako pöytä tuohon, että molemmissa on kyllä periaatteessa säilytystillaa 😀 Vaikiaa kyllä 🙂 Ko sie tykkäät tehä niitä listoja(niinku mieki), niin teeppä molemmista + ja – listat eli hyvät ja huonot puolet ja sitte mietitte tarkkaan kumpi on parempi teille 😀 Tuosta listasta saattaa olla apua kumpaan päävytte 🙂 Tsemppiä valintaan <3

  1. Itse olen ihan kahdenvaiheilla ja aikalailla ihan sama kumpi tulee. Mies tahtoo enemmän saareke-mallisen, mutta jos hinta nousee liian ylös, niin sitten se ei ole vaihtoehto. Näin pieneen kotiin ei kannata 20 000 enempää laittaa keittiöremonttiin, koska se ei asunnonarvoa kutenkaan nosta samassa suhteessa ja joskus olisi kuitenkin tarkoitus isompaan vaihtaa, joten… =D Ootellan vaan nyt tarjousta sieltä remonttifirmasta ton pohjatyön/ seinäpurun suhteen. Keittiöliikkeen kautta remontti on TODELLA kallis, joten täytyy turvautua tähän Plan B:hen. =D

 8. L on kyllä parempi. Avarampi ja jättää enemmän vaihtoehtoja muulle sisustukselle. Ja kun se on halvempikin ja helpompi rakentaa. Mutta….jos haluaa saarekkeen, niin se PITÄÄ SAADA. Lisäksi keittiössä ei ole ikinä liikaa tilaa (en ole vielä sisäistänyt keep it simpleä), joten tämäkin toisaalta tukee saarekkeeseen päätymistä. Karmeeta, olisin vastaavassa tilanteessa itse ihan hepuleissa. Tsemppiä!

 9. Pipari68: Mä olenkin ihan hepulissa täällä… =D remonttiliike ie ole vieläkään tehnyt tarjousta ja muutenkin on taas sellaista säätöä ilmassa että kohta lähdetään suosiolla Ikeaan ja ostetaan keittiö sieltä. =DMuuten Ikean keittiö olisikin tosi hyvä, mutta pöytätasoa ei saa paksua (6-8cm) ja kodinkoneet ei mahdu, kun Ikealla on oma mitoitus. Jää ihan parista sentistä kiinni. Electroluxin koneita ei enää oteta. :)Laskin, että L-mallin kalusteet Ikeassa maksaa 770 euroa + koneet, allas ja hana. Se olisi tosi halpa, vaikkain suurin kustannus on juuri kodinkoneissa ja remonttityössä. Budjetti paukkuu yli niin että helähtää, ja täytyy tosi tarkkaan miettiä mihin satsaa ja mistä tinkii. Plaah, välillä menee hermo! =D *hih*

 10. Krisse: Totta puhut! 🙂 Itse saatan kanssa taipua tuohon L-malliin, mutta mies tahtoo ehdottomasti saarekkeen. Saas nähdä miten käy, mulle alkaa jo olla ihan sama mikä malli, kunhan vaan saadaan joku keittiö. Tuo on nimittäin niin kauhea ja vaarallinenkin, ettei sitä voi jättää noin. =D

 11. Krisselle vielä: Liian nopeasti painoin lähetä-nappulaa ja jäi lause vähän kesken… 🙂 Siis tämän hetkinen keittiö on hirveä ja vaarallinen. Ei kumpikaan noista suunnitelman keittiöistä, ne on molemmat kivoi! =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *