Change of plans – Remonttisuunnitelmat uusiksi

Keskusteltiin viime yönä miehen kanssa remonttiasioista ja päädyimme siihen lopputulokseen, että lattia maalataan valkoiseksi. Seinäkin kaatuu muuten nopeammin kuin toivottiin, jo ensi viikolla mahdollisesti.

Kuva: lfdirect.co

Remontin marssijärjestys

Eli remonttijärjestys muuttuu ja se tulee olemaan seuraavanlainen:

1. Kipsilevyseinä keittiön ja eteisen väliltä puretaan ja ilmastointihormiin rakennetaan pieni lisäpala, jonka sisälle tulee sähkövedot valopistokkeelle ja pistorasialle. Lattiaan jäävä aukko täytetään tammiparketin palalla.

2. Tammiparketti maalataan kiiltävän valkoiseksi öljypohjaisella Betoluxilla. Tämä käsittely siis koko asuntoon, kylpyhuonetta lukuunottamatta! ♥ Innoittajana toimii tuo edellisen postauksen unelma-asunto. Mietittiin ensin laatan ja laminaatin väliltä ja etsittiin eri vaihtoehtoja. Laskimme menekkiä, lattianlämmitystä yms. Hyvää parkettia ei sinällään kannata vaihtaa, joten pihejä kun olemme, päätimme sitten maalata jo olemassa olevan parketin.

3. Keittiö uusiksi! Malli on vielä hakusessa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että pidämme vuoden vanhan astianpesukoneemme, vaikkakin se on teräksinen. Se on todella laadukas, eikä viitsisi hassata rahaa ylettömän paljon sellaisiin asioihin, jotka eivät ole pakollisia. Jäimme harkitsemaan saarekkeellista mallia, mutta pyydämme varmuudeksi vielä uuden tarjouksen luonnoksineen sekä L-mallista että yhdestä hieman kummallisemmasta versiosta.

Kuva: Elle Decor

Tuo lattian vaihtaminen valkoiseksi tai harmaaksi on pyörinyt mielessä usean vuoden. Mutta pähkäiltiin, että keittiö on tärkein ja satsataan vain siihen. Nyt alettiin kuitenkin miettiä sitä, että miksi ihmeessä tekisi asiat väärinpäin. Ensin keittiö ja sitten lattia… eihän siinä ole mitään järkeä.

Siispä ensin pohjatyöt, lattia, seinämaali ja katon maalaus. Sitten keittiö ja jos tarvetta ilmenee niin myöhemmin erikseen sitten se saareke. Se on nimittäin helppo lisätä, mutta ei poistaa… Tämä oli tälläistä tajunnanvirtaa, joten toivottavasti saatte kiinni ydinasiasta! 😀

Suunnitelmallista sunnuntaita!


Comments are closed.