Makaronimättö resepti – Eka ruokapostaus

Blogissani ei ole ruokapostauksia ollut, eikä niitä kyllä jatkossakaan usein ilmesty. En nimittäin ole mikään ruokavelho, joka loitsii upeita annoksia. Meillä mies on se keittiön helmi ja hoitaa kaikki monimutkaisemmat reseptit. Halusin kuitenkin postailla teille edullisen pikaruoan resepteineen, koska lukijoistani löytyy myös nuoria, kohta omaan kotiin muuttavia sisustajia. Pikaruoan voi helposti valmistaa myös kotona ja tästä reseptistä saat useamman annoksen ja loput voit modifioida makaronilaatikoksi lisäämällä munamaidon. 🙂

Makaronimättö resepti - Omakotivalkoinen

Makaronimättö resepti

Kahden päivän satsi neljälle hengelle

Ainekset:

  • 700g naudan paistijauhelihaa
  • 1,5 pss makaronia / 600g mitä tahansa pastaa
  • mausteita oman maun mukaan, kuten aromisuolaa ja paprikaa

Työvälineet: iso kattila ja kansi, pannulaput, paistinpannu ja lasta sekoitukseen.

Valmistusohjeet:

1. Paista jauheliha pannulla kypsäksi ja mausta oman maun mukaan.

2. Keitä makaronit / pastat kattilassa kypsäksi ja valuta.

3. Sekoita jauheliha pastan joukkoon.

4. Annostele lautaselle ja tarjoa raikkaiden kurkkuviipaleiden (ja ketsupin) kanssa.

Makaronimättö resepti - Omakotivalkoinen
Makaronimättö resepti - Omakotivalkoinen
Makaronimättö resepti - Omakotivalkoinen
Makaronimättö resepti - Omakotivalkoinen

Tein ison satsin, koska tänään teemme jäljelle jääneestä makaronimätöstä makaronilaatikkoa. Mättö vaan uunivuokaan ja munamaito joukkoon. Isoon vuokaan menee 3 kananmunaa ja noin 8dl maitoa sekä ripaus suolaa. Nämä siis sekoitetaan keskenään ja kaadetaan makaronien päälle. Paisto uunissa 200 asteessa noin 40min. 🙂

Bon appetit!

Lue myös: ➤ Maailman paras makaronilaatikko


Comments are closed.