Keittiösuunnitelmaa ja remppaa

Olemme tehneet valinnat viimeinkin (taas =D). 
Vaihtoehtoja kävimme läpi ajatuksella ja valitsimme ne kaikista hienoimmat pintamateriaalit. 


Nyt lähdemme kartoittamaan remontin toteuttajia ja tarkempaa aikataulua. Remontti tulee venymään melkoisesti, koska siitä tuleekin paljon isompi kuin ensiksi mietittiin. 
Lattia vaihtuu kokonaan lankkuparkettiin ja tämän asennuksessa tulee menemään tovi.  Lisäksi Avan huoneen oviaukko suurennetaan kaksioviseksi. 
Kaikki seinäpinnat tullaan maalaamaan uudestaan, värinä sävytetty valkoinen. Ja keittiö. <3 <3 <3 Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa…. 🙂


Alla pari ammattilaisen tekemää 3D-kuvaa tulevasta keittiöstä. 

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2011-12-14+kohtee

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2011-12-14+kohtee
(Kuvat ovat Keittiömaailman Marian käsialaa)
– Lattia tulee olemaan asteen verran tummempi.
– Seinät muuttuvat vaaleammaksi.
– Keittiön kaapistot ovat kaikki korkeakiiltoista valkoista. 
– Saarekkeesta tulee hieman pienempi, 180cm leveä. 

Ihanaa!!!! 
Miia / Oma Koti Valkoinen - -

44 kommenttia “Keittiösuunnitelmaa ja remppaa

  1. Johanna: Näin on! Olen itse aivan haltioissani! Maria on kyllä superhyvin onnistunut tuossa 3D-suunnitelmassa, just ne jutut löytyy mitä tahdoinkin. 🙂

 1. Aivan ihana suunnitelma! Näitä kuvia katsoessa ei malta odottaa, että oma uusi keittiö tulee… Teidän suunnitelmassa on monia ihania yksityiskohtia. Meille ei voinut laittaa tuollaista liesituuletinta, koska niitä ei ollut huippuimurimallina ja meille tuli katolle huippuimuri. Sen hyvä puoli on se, että se ei hurise sisällä vaan lieskarin hurinat kuuluvat ulkona harakoille. Mutta huipparimalleja on vähemmän mistä valita kuin tavallisia. No ei se mitään, koska mukavuudesta en tingi. Teidän suunnitelmassa on kaunis värimaailma tai pitäisikö sanoa kauniit valkoisen sävyt.:)

  1. Valua Kuvasa: Tuo liesituuletin on aivan ihana. Se on ollut ykkös vaihtoehto alusta-alkaen ja tuo meille nyt sitten tulloo. =D

 2. Näyttää kyllä tosi hyvältä! Nyt sitä aikataulua kehiin, täällä odotellaan malttamattomana remppakuvia! Sitä omaa unelmakeittiötä odotellssa…

  1. Suvie: aikataulu tosiaan on aika joustava, meillä ei ole tällä kertaa deadlinea ollenkaan, seinänkaato-rempasta kantapään kautta opittuna. 😉 Aika hitaasti me aiotaan edetä, ettei kasaannu likaa kaikkea yhdellä kertaa. Me aloitetaan Avan huoneen vaatekaappien poistolla ja sitten suurennetaan se oviaukko. Sitten tulee vuoroon lattian vaihto ja sitten seinien maalaus. vikana keittiöremppa, mutta aika nopeesti heti lattian jälken, koska me puretaan tuo vanha keittiö melkein kokonaan pois ennen lattian vaihtoa. =D

 3. Siis aivan mielettömän hyvältä näyttää! Eikä.. minäki haluun uuden keittiön…Ja komppaan aiempaa; kauniit valkoisen sävyt..!

  1. Anonyymi: Valkoinen on edelleen pop ja must! =D Mutta nähtiin 3D-kuvia kokovalkoisesta kodista ja pakko on sanoa että tuo lankkulattiainen toimii paremmin. Sehän tuleekin olemaan sitten se ainoa asia joka EI OLE valkoinen. =D

 4. Oi joi, kuulostaapa hyvältä! Mikä sävytetty valkoinen? Harmaaseen taittuvako? Ja lankkupaketti….. &amp;lt;3

  1. kirpparikeiju: Ei olla sävyä vielä valittu. Meidän täytyy tehdä koemaalaukset ensin, jotta nähdään miten sävyt taittuu. Ihan puhtaan paperin valkoista ei tule, eikä liian keltaistakaan, joko lämmin valkoinen tai pehmeä harmaan valkoinen…. saas nähdä mikä toimii parhaiten. &amp;lt;3

 5. Voi, ihanaa! 🙂 Keittiö näyttää 3D-kuvassa tosi hyvältä, melkosen kärsivällisyyden vaatis ainaki meikäläiseltä odotella into pinkeenä kaiken rempan valmistumista 😉 Mutta lopussa se sitten palkitaan, tsemppiä ja onnea remppaprojektille!! &amp;lt;3

  1. Mabn: Itse olen myös tosi kärsimätön ja siksi yritänkin keksiä aina hätäisiä ja nopeasti tehtäviä ratkaisuja. Nyt piti oikeasti miettiä niitä pitempi aikaisia ratkaisuja, eikä yrittää päästä rempasta mahd. nopeasti. =D Mies on kärsivällinen kuin mikä, mutta tämä on mulle kyllä koetin kivi. Ehkä opin jotakin, vaikkapa sitä pitkää pinnaa? *hih* =D

 6. Siis vitsi! Tuo keittiö näyttää aivan m i e l e t t ö m ä l t ä! En edes pysty eritellä, mikä erityisesti kolahti, koska rakastuin aivan kaikkeen. Tiedänpäs nyt, kenen keittiössä tahdon kokata! 😉

  1. Janika: Kiitoksia! me ollaan myös tosi tyytyväisiä tuohon. Kauan sitä sitten mietittiinkin, mutta tuo se nyt sitten tulee olemaan. =D

 7. Näyttää ihan mahtavilta teidän suunnitelmat!! Teillä on muutenkin sellainen koti, mitä saa aina ihastella:). Millainen aikataulu teillä on remontin suhteen ja meinaatteko asua kotona sen ajan? Ihanaa viikkoa! &amp;lt;3http://trinanlaivassamukana.blogspot.com/

  1. Trina: Tällä kertaa ei olla kovin tarkasti sitä aikataulutettu, viime kerrasta opittiin sentään jotain. :)Ensin suurennetaan oviaukkoa, sitten vaihtuu lattia ja aika nopeasti tähän perään tulee uusi keittiö. Lattian kanssa menee parisen viikkoa, koska se liimataan betoniin ja tarvitsee myös painot päälle.Osissa lisäksi se tehdään, ettei tartte koko kämppää tyhjentää. Ensin vaihdetaan makkarit ja sitten muutaman päivän päästä vaihdetaan tavarat makkareihin ja laitetaan muut huoneet. Me muutetaan evakkoon siksi aikaa ja ilman tavaroita. Yritetään ajoittaa lattian vaihto niin, että kierretään sillä aikaa sukulaiset läpi. =D Raaka-arvio on huhtikuun loppu, tuolle lattiarempalle siis… 😉

  2. Marit: Siitä tulee tosi hieno ja kesällä se paljon kuviakin valoisampi. =D Olen niin iloinen nyt. Ei mun tartte enää miettiä mitään. JES! =D

  1. Sandra: Eikös vaan! =D Olen nyt tosi huojentunut. Yhdessä miehen kanssa näitä asioita väännettiin ja nyt ollaan molemmat tyytyväisiä. =D

 8. Siis ihan täyellinen keittiö ja muut suunnitelmat! &amp;lt;3 Oijoi, upea koti tullee vaikka upea se on kyllä nytki mutta sitte son vielä upeampi kaikkineen muutoksineen ja tuo keittiöalue, niin &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3

  1. meän Satu: Tuosta lattiasta tulee tosi hieno. Se tulee olemaan sellainen &amp;quot;madonsyömä&amp;quot;, karheapintainen uppotukkimainen ja siihen kun yhdistää linjakkaat korkeakiiltovalkoiset kalusteet on yhdistelmä tosi rohkea ja räväkkäkin. 😉

 9. Teidän keittiösuunnitelma näyttää kyllä aika makeelta. Juuri niin ihanan valoisa, kuin oma unelmakeittiöni olisi. Ja muutkin suunnitelmat kuulostaa perin mielenkiintoiselta. Tuskin maltan odottaa kuvia teidän muutoksesta.

  1. Marja K: Me päädyttiin loppujen lopuksi siihen, että me ei aleta tinkimään mistään vaan satsataan oikein kunnolla. =D Onhan se tavallaan sijoitus itselleenkin sitten. Tuo lautaparketti on tosi paksu, 4 kertaa paksumpi kuin perus parketti ja eristää myös ääntä tosi hyvin. Kerrostalossa kun asutaan, siitä on todella hyötyä =D

 10. Ai vitsit, että voiki näyttää hyvältä!!! 🙂 Minä oon nyt haaveillu ihan kokomustasta keittiöstä, mutta nämä kuvat sai mut takasin valkoisten pariin! Ja todella hienot kuvat on kyllä tehny keittiösuunnittelija. En oo näin hienoja keittiökuvia koskaan nähny ja aika monet on jo silmien ohi vilissy ;). Mielenkiinnolla odotan mihin valkoiseen päädytte. Meille rakennusliikkeen tyyppi ehdotti jotain luonnonvalkoista. Kuulostaa kamalalle, mutta näytti seinällä (naapuritalossa) ihan hyvältä! Minä oon juuriki sitä paperin valkoista kaavaillu, mutta sitten mietityttää että näyttääkö ikkunanpuitteet ja oven karmit sitten kellertäviltä paperin valkoisen rinnalla…?

  1. Salla: Musta-valkoisella kun sisustettiin, oli mullakin haaveissa kiiltävä musta keittiö. Mutta valkoinen vei voiton sitten kuitenkin, koko sisustuksessa. 😉 Mustan ja valkoisen väliltä on tosin vaikea valita, koska ne on molemmat tyylikkäitä perusvärejä. Me skipataan paperinvalkoinen juurikin sen takia, että sen rinnalla kaikki näyttää keltaiselta, kalusteet, listat, ovet, sohva… Siksi otetaan joku pehmeämpi sävy, ehkä juurikin luonnonvalkoiseen vivahtava valkoinen. :)valkoisen valinta on todella vaikeaa, ei auta muu kuin ostaa sen seitsemän eri pikkupurkkia ja koemaalailla eri huoneista. Ainoastaan silloin näkee mikä on omaan kotiin paras. 🙂

 11. Näyttää todella hyvältä, ja tuli se saareke sittenkin ;). Hyvä! Jään mielenkiinnolla odottamaan lopputulosta :).

  1. Marie: Juups, päädyttiin siihen ekaan vaihtoehtoon, eli saarekkeelliseen keittiöön. Tosin kuvasta poiketen, se tulee olemaan noin yhden kaapin verran pienempi, vain 180cm leveä. 🙂 Muuten menee tuo tilava eteinen liian suppuun.

  1. Sari: Tattis! &amp;lt;3 me uskotaan vahvasti, että tullaan olemaan tyytyväisiä vielä vuosia rempan jälkeenkin. 😉

 12. Tosi ihanan näköinen keittiö (: Mitä materiaalia teillä tasot tulee? Itse rakennetaan parhaillaan omakotitaloa ja keittiösuunnitelmat ovat polttava puheenaihe 😉

  1. Miia: Todennäköisesti valitsemme 9cm paksun laminaatin kiiltovalkoisena. Muistaakseni se oli akryylipinnoitettu, eli kestää kulutusta todella hyvin.

 13. Hieno suunnitelma!Hyvän ratkaisun teitte lattian suhteen. Pääse valkoinenkin niin paljon paremmin oikeuksiin kun lattian on lämpimän puunsävyinen.Minuakin kiinnostaa tasomateriaali?

  1. frisco: meidän koti on keväisin ja kesäisin häikäisevän valoisa jo nyt, joten valkoinen lattia olisi siinä mielessä hyvinkin epäkäytännöllinen ollut. Pitäisi aurinkolaseja käyttää kotona. *hih* =D Ja maalaamisesta meni maku kokonaan, kun sekin on niin vaikeaa ja laminaattia mies ei tahdo. Uusi parketti siis on oikeastaan se ainut vaihtoehto ja pelkän värin vuoksi ei kannata hyvää tammiparkettia vaihdattaa toiseen. Siksi satsaammekin suoraan tuohon lankkuparkettiin, jota tosin kaavailimme laittavamme vasta seuraavaan, isompaan kotiin. Vaikka meidän koti onkin pieni, vain 80m2, on tämä kuitenkin meille molemmille todella todella rakas. Asunto ehti alunperin olemaan myynnissä vain 20 tuntia, ennen kuin me tehtiin tarjous ja ostettiin tämä. =D Rakkautta ensi silmäyksellä ja edelleenkin, vajaa 6-vuoden asumisen jälkeen. &amp;lt;3 Olemmekin heittäneet asunnonvaihto haaveet romukoppaan ja tehdään tästä nykyisestä niin täydellinen kuin vaan pystyy. Se lattia kestää käyttöä todenteolla ja sitä voi hioa noin 20 kertaa. sadan vuoden satsaus siis, tosin sen huomaakin sitten hinnassa, mikä taas ei ole niin kiva juttu. 🙂 Meillä menee koko keittiöön varattu budjetti pelkkään lattiaan. Täytyykin siis kiristää vyötä oikein kunnolla, että saa säästettyä lisää rahaa tai marssia pankinjohtajan puheille. =D Lainaa ei tahdottaisi ottaa, vaikka maksaahan se itsensä takaisin ajansaatossa… taso tulee olemaan akryylipinnoitettua laminaattia, 9cm paksua kiiltävän valkoista. Myös kaapistojen sivut tulevat sitä samaa.

 14. TODELLA IHANA, upea, kaunis ja niiiiin ihanan kiiltävä, onnea etukäteen mielettömän upealle keittiölle♡♡t

  1. Tuisku: Kiitoksia kovasti! Sitten kun remppa vielä saatais tehtyä ja kaikki ongelmitta kuntoon, niin avot! =D

 15. Hienolta näyttää.. Mietin kuitenkin niinkin käytännöllistä asiaa kun astioiden kuivaus. Missä sellainen tapahtuu? Kaikkia astioita ei kuitenkaan koskaan tule pestyä pesukoneessa eikä kaikki sinne mahdukaan.

  1. Anonyymi: Meillä ei ole ollut kuivauskaappia yli 4 vuoteen emmekä sellaista tarvitse. Ainoastaan muutava muovinen astia ja paistinpannu pestään käsin ja ne kuivataan heti pesun jälkeen takaisin kaappiin. Kuivauskaappeja ei tunneta monissakaan ulkomaissa muutenkaan ja esim englannissa käytetään erillistä altaan viereen asennettua kuivaustelinettä jossa pohja. Meillä mahtuu koneeseen kaikki mahdollinen uunipelleistä lähtien, varmaankin ast.pes.koneen sisuksen suunnittelusta johtuen. 🙂

 16. Liityn kehujien suureen joukkoon, todella hyvät suunnitelmat Miia! Ihana saarrekekeittiö, asunnosta tulee vielä entistä kauniimpi vaikka kaunis se on nytkin 🙂

  1. By J: Suunnitelmat on omasta mielestäni aivan täydelliset! &amp;lt;3 &amp;lt;3Tuon parempaa ei tästä asunnosta edes saisi ja ihanaa on se ettei tarvitse nyt sitten kuitenkaan tinkiä oikeastaan mistään. =D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *