Sisustuksen suunnittelua lukijalle

Lukijani Maija pyysi minulta apua ja ideoita heidän upeasti remontoidun ruokailutilan viimeistelyyn. Innosta puhkuen esitin lisäkysymyksiä toivotusta sisustuksesta ja aloin hommiin. 🙂

Tässä lähtöasetelma. Kaunista! <3

IMG_6394.JPG

IMG_6402%5B1%5D.JPG

IMG_6396%5B1%5D.JPG

Yleisilmeestä toivottiin vaaleaa, vaihtamatta kuitenkaan ruokailyryhmää. Maijan suosikit sisustusväreinä ovat valkoinen, harmaa ja hopea. 🙂
Koska minulla ei ole käytössäni macille sopivaa 3D-sisustusohjelmaa, jouduin turvautumaan taas kerran exceliin. Tein kaksi erillistä luonnosta saamieni mittojen perusteella. Ainoana muutoksena näissä ruokapöydän asettelu.
Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-29+kohtee

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-29+kohtee

Tapettiseinälle tahdottiin saada jokin funktio ja tarkoitus. Koska tapetin kuviointi on dominoivassa asemassa, taulut, valokuvakollaasit tai peilit tekisivät seinästä liian sekavan. 
Siksi ehdotukseeni sisältyi astiakaapiksikin soveltuva korkeakiiltovalkoinen Bestå-kokonaisuus. 
Puolikorkea kaappi pitää sisällään reilusti säilytystilaa, olematta liian massiivinen ja raskas. Maijalla on ollut ongelmana mahduttaa keräilemäänsä V&B:n New Wave-sarjan osia keittiönkaappeihin. Tällä tavalla saimme ratkaistua myös niiden säilytysongelman. 🙂

Suunnittelemani lasiovellinen Bestå-kokonaisuus, leveys 180cm, syvyys 40cm ja korkeus 148cm.

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-29+kohtee

Kaapissa on yhteensä 6 neliönmuotoista ovea, joista kolmessa ylimmässä on tuo lasi oven keskellä. Bestå-kaappeihin on saatavilla erilaisia sisuksia, mukaanluettuna kuvassakin näkyvät viinilasitelineet. Kaappien päälle on lisätty valkoista lasia oleva yhtenäinen päälilevy.

Tässä ostoslista tarvittavista osista

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-29+kohtee

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-29+kohtee

Kattovalaisimeksi ruokapöydän päälle suosittelin Grönlundin Solero-valaisinta (tuttu mm. allyouneediswhite sekä rintsikka.fi-blogeista). Tämä näyttävä valaisin kruunaa modernin ja tyylikkään ruokatilan. <3

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-29+kohtee

Ruokapöydän kansilevy sekä tuolien istuinosat ovat tummaa puuta. Vaihtoehtoina oli joko maalata ne valkoisiksi tai päällystää valkoisella DC-Fix kontaktikalvolla. Päädyimme kuitenkin säilyttämään uudehkon ja huippukuntoisen ryhmän tuollaisenaan. 

Tuomme valoisuutta ja vaaleutta pöydälle tablettien ja kaitaliinojen muodossa. Valintani oli jälleen kerran suosimani Chilewichin Lattice-malliston helmiäishohtovalkoiset tabletit. 
Ja kuten alla olevassa kuvassa, voi tablettien alle (pöydän keskelle, pituussuuntaan) lisätä kaitaliinan. Hopeisena se tulisi hyvin esiin tablettien alta ja sopisi myös kattovalaisimen ja aterimien kanssa hyvin yhteen. 

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-29+kohtee

Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-29+kohtee

Matto löytyykin jo valmiina, tosin se on tällä hetkellä säilössä pienen karvaisen perheenjäsenen vuoksi. <3 Helmiäishohtoinen ja ylellinen matto sopii mainiosti lattian sävyyn sekä muuhun sisustukseen. 
IMG_6140.JPG
Pitkälle oviseinälle (jossa 3 ovea) harkitsin hetken aikaa matalaa lipastoa tms, mutta kulkuväylästä tulee uudella kalusteasettelulla liian ahdas. Myöskään korkeaa ja kapeaa kaappia en laittaisi heti oven viereen, leveyttä ovien välissä olevilla seinillä on vain 75-85cm. 
Kompromisseja on tehtävä ja itse näkisinkin parhaana vaihtoehtona laittaa molemmille seinänpätkille noin 60-70cm leveät kokovartalopeilit. Peilivaihtoehtoja en löytänyt netistä, mutta ainakin Askossa on hyvä valikoima ja sieltä suosittelinkin Maijaa katsomaan sopivaa. Peilit avartavat tilaa ja tuovat lisävaloa, tykkään! <3
Piensisustamisen kanssa olinkin suurpiirteisempi, enkä antanut mitään yksittäisiä tuotetietoja. Ainoastaan Pentikin suosittua Rondo-valaisinta hehkutin ja heiltä löytyikin jo valmiina kotoa sellainen, kaksikin kappaletta. 🙂
pentik_deco_varjostin_su_3plus1_iso.jpg
Jotta ruokapöydän tummanruskea sävy saataisi istumaan vaaleaan sisustukseen paremmin, olisi hyvä löytää sille väripari muualta ruokailutilasta. Tähän sopii hyvin pienempikin yksittäinen asia, kuten kynttiläsommitelma tai maljakossa olevat ruskeat koristekivet / oksat. 
Beståa voi hyödyntää esillelaitossa pienempien esineiden osalta. Oksat voisi laittaa esille vaikkapa suureen lattiamaljakkoon. Myös musta-valkoinen / seepiansävyinen valokuva näyttävissä kehyksissä käy vallan mainiosti. 
Tuon suurempaa yksityiskohtaa ei siis tarvita. Tärkeämpää on sijoittelu ja paikan valinta, joka olisi hyvä olla helposti havaittavissa. 
Maijalle unohdinkin sanoa, että myös eteisen sekä käytävän kattovalaisinten olisi hyvä olla “samaa sarjaa” ruokapöydän päällä olevan Solero-valaisimen kanssa. Alla oma lempparilöytöni, Eglon Laranja-plafondi (NetAnttilasta).
Na%CC%88ytto%CC%88kuva+2012-04-29+kohtee
Eteisen lattiamatoksi sopisi Pappelinan (tai muun valmistajan vastaava) metallinvalkoinen, helppohoitoinen muovimatto. Tämä on loistava valinta erityisesti eläinperheessä, jossa sotkua riittää oviaukolla. 🙂
Tässäpäs tämä suunnitelmani kiteytettynä. Huomioikaa, että olen harrastelija-sisustaja ja itseoppinut, en siis alan ammattilainen lainkaan! 🙂 🙂
Kaunis kiitos Maijalle kuvien julkaisuluvasta! <3 <3 <3
Kauniita ja sisustuksellisia unia kaikille!
ZZZZZZzzzzzzZZZZZZZzzzzzzZZZZZZ

9 kommenttia “Sisustuksen suunnittelua lukijalle

  1. tosi ihana koti. Ja hyvä sisustusidea 🙂 mistä noita helmiäishohto tabletteja saa? :)ps. mulla on haaste sulle mun blogissa. 😛

    1. Jenna: Kiitoksia haasteesta! &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3Helmiäishohtoisia Chilewichin pöytätabletteja saa ainakin Vepsäläiseltä sekä Stockmannilta. 🙂

  2. Moikka!Kaunis koti jo nyt ja Miian suunnitelmat kuulostavat kivoilta. Olen seuraillut blogiasi aika alusta saakka ja täytyy sanoa, että sun blogi on menee aina vaan parempaan suuntaan. Kirjoitusten kautta välittyy aito innostuneisuus sisustamiseen ja muutenkin vaikutat hyväsydämiseltä ja lämpimältä ihmiseltä. Tykkään lukea blogeja, joista kirjoittajan aito persoona tulee esille ja samalla ikäänkuin tulee tunne siitä, että tutustuu kirjoittajaan, aika hassu tunne, että luulee tuntevansa jonkun ventovieraan ihmisen :)Mutta nyt vasta sain luotua google-tilit sun muut, niin pääsen kommentoimaan, joskus olen anonyyminä jotain kommentteja jättänyt.Mukavaa vappua sinulle ja perheellesi!

    1. SanMa: Menin aivan sanattomaksi ihanasta kommentistasi! Nöyrä kiitos ja kumarrus! &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3 Innostuneisuutta ei tosiaankaan puutu sisustamisen suhteen, vaikka oma koti käykin välillä aikas tylsäksi. Olen mietiskellyt ja suunnitellut täällä useamman päivän ajan näitä lukijoiden ja muutaman tutun sisustuksia. Aivan ihanaa hommaa! :)Minäkin tykkään lukea blogeja, joiden kirjoituksista välittyy se todellinen ihminen siellä taustalla. Ja bloggaajista olen myös saanut paljon virtuaalisia ystäviä, jo ennenkuin itse aloin kirjoittelemaan. 🙂 Kiitos että ilahdutit päivääni!!!!! Iloista vappua sinulle SanMa! &amp;lt;3

  3. Sinä joka kyselit helmiäishohtoisista matoista..omamme on ostettu Askosta (hopeanharmaa)..Tyytyväisiä olemme olleet :)Kaikin puolin kiva suunnitelma !

    1. Cristal: Askossa on tosi hyvä mattovalikoima!!! Varsinkin muovimattoja siellä on tosi kivoja! &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *