Siivousprojekti tytön huoneessa

Tytöllä on paljon leluja ja useimmiten ne levitetään pitkin lattioita ihan vaan huvin vuoksi ja äidin kiusaksi.
Kun samat lelut ja tavarat pyörivät päivästä toiseen lattioilla turhanpanttina, kyllästyy niin äiti, kuin tytärkin. 🙂

Koska tyttö on tällä hetkellä kiinnostunut touhuamaan vain legojen kanssa, päädyin jemmaamaan suurimman osan muista leluista vaatekaappiin säilöön ja osan vein suosiolla verkkovarastoon.
Kun tyttö muutaman viikon leikkii jäljelle jääneillä leluilla, muutuvat vanhat piilossa olevat lelut uusiksi – “Aika kultaa muistot”… 🙂
Kesällä muutenkin tulee vietettyä enemmän aikaa ulkona ja pihalelujen parissa, joten sisäleikit jäävät melko vähiin. Hyvä syy tehdä karsintaa ja jemmailua siis. 🙂

Huone on nyt siivouksen jälkeen ihanan avara ja fressi. 
Tässä kuvia, joissa ainakin oma silmäni lepää! 
(sen 15-minuuttia, ennen legojen levitystä lattialle =D)

P1012380.JPG

Tuo teksti on oma DIY-projektini parvekkeella olevasta sisustustarrasta. 
Ensiksi piirsin tarran ääriviivat kynällä taustapaperiin. 
(ennen kuin kiinnitin varsinaisen tarran parvekkeen seinään)
Sitten leikkasin taustapaperista tekstin irti kynsisaksilla ja käytin taustapaperia sabluunana. 
Kiinnitin paperin maalarinteipillä seinään ja valkoisella kattomaalin jämällä ja meikkisienellä töpöttelin tekstin seinään. 🙂
Sabluuna oli mennyt tosin ikävästi vinoon ja lopputulos on tuollainen kiemurainen väkkärä. 
Päällemaalaus on tulossa jossain vaiheessa…

P1012371.JPG

P1012372.JPG

P1012381.JPG

Tässä lelut jotka jäivät esille (sekä muutamat uninallet tietysti).

P1012382.JPG

Tässä osa kaapista, joka ei todellakaan ole mitenkään siisti tai organisoitu, mutta paremminkaan en leluja saanut mahtumaan. Itseäni tuo kaappi kammottaa, mutta keskityn nauttimaan siististä huoneesta ja unohtamaan tuon sekasorron ovien takana. 🙂

P1012384.JPG
Avan vauvamuistoja ja säästettäviä juttuja olen pakannut Ikean Kasset-säilytyslaatikoihin.
P1012386.JPG

Aurinkoista iltaa kaikille! <3

34 kommenttia “Siivousprojekti tytön huoneessa

  1. -I-: Kiitoksia kovasti! &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3 harmaa ja valkoinen toistuu myös Avan huoneessa ja nuo yksittäiset söpöt esineet tekevät siitä lapsenhuoneen (kuten tähtikehys ja nallukat). 🙂

 1. Haha.. toi kaappikuva näyttää tutulta! Taitaa olla meillä melkein kaikki kaappit samatyyliset, sisältä siis :DD

  1. Maanvaiva: Mä olen vältellyt änkeämästä kaappiin tavaraa juuri tuon vuoksi, mutta nyt ei voi mittään. =D Muistan kun lapsenakin meillä oli tuollaisia kaappeja, missä oli sekä minun että pikkusiskon lelut vinksin vonksin. ;)Aikuisiällä sama on kylläkin toistunut vaatteiden ja kenkien kanssa ja pahimmillaan oma vaatekaappini oli juuri samanlaisen kaaoksen vallassa. Onneksi ei ole enää… 🙂

 2. Tyttärellänne on kyllä aivan upea huone, sinulla on kyllä sisustussilmää. Niin kaunista 😀

  1. Marit ja Sami: kaunis kiitos kauniista sanoista!!! &amp;lt;3 &amp;lt;3 &amp;lt;3 🙂

  1. Katja P-M: Sänky on Brion Sleep, tosi monipuolinen käytössä, koska saa muunneltua noita laitoja ja vaikka otettua kaikki pois. Patjakoko on 70x140cm ja luulen että tyttö mahtuu nukkumaan siinä 6-7-vuotiaaksi asti. 🙂 Tosin yksi huono puoli sängyssä on, pinnalaita on niin heiveröisesti kiinni, että tyttö potkaisi sen säpäleiksi yhdellä potkulla. 🙁 Pari kertaa on neiti mätkähtänyt unissaan lattialle, mutta onneksi alkaa pikkuhiljaa oppimaan &amp;quot;aikuisten&amp;quot; unityyliin (ettei seilata eestaas sänkyä). 🙂

 3. Ihana huone 😉 Ihan kateellisena ihailin tuota tekstiä Avan seinässä, miten sulla riitti maltti, kyselee malttamaton hätähousu :0) Onko noita Pony lakanoita lastenkin koossa? Meillä saman väriset mutta aikuisen koossa….Vai oletko näppärästi sen vaan taitellut Avan sänkyyn 😉

  1. Johanna: Ööö, ei se oikeastaan ollut kovin vaikeaa, paitsi leikata kynsisaksilla sitä tekstireikää tarran taustapaperiin. Onnistuin repeämänkin tekemään, mutta paikkasin sen teipillä. 🙂 Kattomaali oli valmiiksi kuivahtanutta, joten pysyi hyvin sienessä eikä valunut lainkaan. Otin riskin, että menee pilalle, mutta vinouta lukuunottamatta lopputulos on ihan ok. 🙂 Pony-lakanat on aikuiten kokoa ja tuossa sängyllä on aikuistenpeitto taiteltuna kaksin kerroin. Peitto toimii omana alustanani kun nukutan Avaa ja päivisin päiväpeittona 🙂

 4. Aijaha, näppärä idea. Itse olenkin harmitellut, että lasten sänkyihin ei ole mitään kivoja päiväpeittoja ja olen suunnitellut tekeväni sellaiset jostakin kivasta kankaasta mutta tuohan onkin kiva idis. Taidan ottaa harkintaan jos meilläkin toteutetaan onkkelma noin pois päiväjärjestyksestä eikä mene sitten hukkaankaan kun veijarit kasvavat niin saavat ihan omaan käyttöönsä, mikäli sitten vielä kuosi kelpaa äiteelle ;)Meillä on poikien synttärit sunnuntaina ja mun tekisi niin mieli ostaa heille se Pony, mies vaan pistää vastaan, en tiedä millä sen pään saa käännettyä… meillä kuulemma elukoita jo ihan tarpeeksi! Miehet EI vaan ymmärrä ;0)

  1. Johanna: Meilläkin mies naureskelee, että et kai aio lisää elukoita hankkia kun tupa on jo niitä täynnä. 🙂 Mutta tuo Pony on kyllä tosi hyvä istua ihan aikuisenkin takapuolella. ;)Tuo normi aikuisten peitto on taitettuna aikalailla oikein kokoinen ja ihanan muhkeankin petauksesta saa. Ota ihmeessä kokeiluun, joskos tykkäisit. Aikuisilla on pussilakanoitakin ihan eritavalla kuin lapsille. Valinnanvaraa on vaikka muille jakaa. 🙂 Ja tuo Pony-lakana on aivan ihana. &amp;lt;3

 5. Aivan mielettömän kaunista. &amp;lt;3 Ihanaa, että joku muukin jemmailee leluja, mä tein niin myös, kun Pikkuinen oli pienempi. 😉

  1. Image: Pakko on jemmailla, meillä on monta tosi isoa lelua, kuten keinuheppaa, prinsessa mopoa, nukkekotia, jättikokoinen Martti-autopehmolelu… Ei ne mahdu muualle. 🙂 Meillä on kotonakin jemmailtu leluja tankokaappeihin kun olin muksu. Aika luonnolinen piilopaikka siis, jota tosin yritin vältellä, koska en tykkää että tavarat vyöryää niskaan kun ovan aukaisee, mutta hätä ei lue lakia. =D

 6. Minäkin just eilen raivasin varastoon lasten lelut tuolta pyörimästä. Brion junarata, dublot ja legot vain jäivät.Hei joko ne tytön synttärit oli? Kuola valuen odottelen kattauskuvia 😀

  1. Frisco: Synttärit piti olla toukukuun vika lauantai, mutta meillä oli tosi moni vieras pipinä (ja kaikki lapsivieraat) joten siirrettiin sitten suosiolla synttäreitä kesälle. Me mennään muksuporukalla varmaankin korkeasaareen ja se saa toimia Avan &amp;quot;synttäreinä&amp;quot;. Virallsia 2-v juhlia ei tänä vuonna varmaankaan tule, mutta jotkut aikuisten (ja lasten) kesäkinkerit ajattelin järjestää, koska kattausrekvisiitatkin on hankittu. Niistä voisin tehdä sitten postauksia. 🙂

  2. Harmi että vieraat sairastuivat, mutta sillehän ei mitään voi.Mukavalta kuulostaa korkeasaaren reissu ja varmaan äitikin pääsee vähemmällä stressaamisella. 🙂

 7. Todella upean kaunis tuo Avan huone ja seinän hienon tekstin olinkin jo huomannut aiemmassa postauksessasi, miten ihmeessä osasit sen tehdä, kyllä olet taitava! Avan sänkykin on mahtavan tyylikäs!Aurinkoista viikkoa.☼ ڿஇtஇڿ‎

  1. Tuisku: Tuo oli sellainen hetken päähän pisto, silloin kun sain tarran. Ennen kun tein mitään, piirsin kynällä tekstin ääriviivat suojapaperiin. Sitten myöhemmin päätin että tahdon johonkin maalata tuon ja tein siitä paperista sabluunan leikkaamalla tekstin pois. Jäljelle jäi siis aukko, josta töpöttelin kuivahtaneella kattomaalin jämällä tekstin seinään. Tuunauksen kustannus 0 euroa! Aika hyvä. 🙂 Tosin teksti meni hieman vinoon, mutta jos alkaa kyllästyttää voin helposti maalata sen piiloon. =D

 8. Kivan näköistä!:)Meidän neidillä on samanlainen valkoinen Brion sänky ja on hänellä tietysti oma puppykin;)

  1. minttu: Onko teillä jo käytössä se pieni pinnalaita, joka estää tippumasta sängystä? Meillä se meni heti rikki. Ava potkaisi siihen kiukuspäissään ja se räsähti ihan kappaleiksi. JOs ette ole vielä ottaneet sitä käyttöön, niin jo etukäteen suosittelen laittamaan siihen lisäruuvin ja kiinnittämään korkeaan päätyreunaan. Pelkästään pohjan kautta tulevat kaksi ruuvia, eivät jaksa kannatella, jos siihen muodostuu painetta (eli lapsi potkaisee tai pyörähtää kovasti laitaa vasten).

  1. Unknown: Maali on Tikkurilan symphony, täys himmeä ja väri on K488 (keskiharmaa, hieman sinertävään taittava). 🙂

 9. Aivan upea huone, ihan kun jostain sistus lehdestä, miten sä ees uskallat antaa sun pikkusen leikkiä tuolla kun entä jos se menee sotkuu :DD

  1. Mira: tarkoitatko huoneen päätyseinää jossa sisustusteksti? Se on harmaa, sävy Tikkurilan K488. Muut seinät ovat hennonharmaata lähes valkoista F488 sävyä. 🙂

 10. Kiitos, teemme parhaillaan asuntokauppaa ja heinäkuussa on laskettuaika, viimein löysin sävyn josta minäkin tykkään! 🙂

  1. Mira: Kumpikin harmaansävy on todella kaunis, hieman lilaan vivahtava todella pehmoinen ja varsinkin valkoiseen yhdistettynä aivan unelmankaunis! &hearts; &hearts; Onnea uuteen kotiin koko perheelle! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *