Kuvia aurinkoiselta aamulta

Aamulla paistoi aurinko aivan ihanasti. Koko keittiömme ui valomeressä ja sain taltioitua viimeinkin silkkiverhoistamme siivilöityvän valon. <3

505c1a7fc98c7e7b19000002.jpg

Kuten kuvasta huomaa, valo pääsee hyvin läpi verhosta, vaikka siinä on silkkikankaan lisäksi puuvillainen vuorikangas. Olen teille usein suositellutkin näitä Villa Stockmannin dupion-silkkiverhoja, minusta ne ovat jokaisen pennosen arvoiset! 🙂

(Linkki verhoon Stockmann.comissa*)

505c1a82c98c7e6f7800000c.jpg

Meidän orkidea muuten vetelee viimeisiä hengenvetojaan. Tiputti viimeviikolla loputkin kukintansa ja muutenkin vaikuttaa ihan näivettyneeltä säntillisestä ja ohjeiden mukaisesta hoidosta huolimatta. Onko teillä tietoa, olisiko tämä vain joku vaihe kukan elämässä vai onko tosiaan toivo menetetty?? 🙂

505c1a80c98c7e6f78000007.jpg

505c1a81c98c7e0504000009.jpg

Korkeakiiltovalkoisen ruokapöydän pinta tuplaa valon määrän omalla heijastuksellaan. <3 Kiiltävän valkoinen pinta onkin mielestäni huippuvalinta tänne pimeään pohjolaan, jossa valo on kortilla puolet vuodesta. 🙂

505c1a82c98c7e050400000e.jpg

TuplaKupla on kuin tehty tuohon Scala-pöydälle. Mitat sopivat toisiinsa erinomaisesti, tuplakupla kun on sen verran massiivinen, että moni pöytä jää liian pieneksi.

505c1a7fc98c7e6f78000002.jpg

Ja loppuun kuva Feelings-sarjan kynttilästä. <3 Kynttilä palaa tasaisesti ja kauniisti, eikä savuta palaessaan. Mutta steariini valuu aika ikävästi pitkin poikin, siitä pieni miinus. 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3

*Sisältää mainoslinkin*

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

10 kommenttia “Kuvia aurinkoiselta aamulta

  1. Image: Aamulla oli aivan ihana hörppiä aamukaffetta kun aurinko paistoi niin ihanasti verhojen läpi. &hearts; Mielikin ihan piristyi. HIh 🙂

 1. Kauniisti siivilöityy valo noiden verhojen läpi! Tuo vaalea valo onkin ihan parasta ja kaunis myös kuvatessa. :)<br />
  <br />
  Orkideasta sen verran, että kannattaa (jos mahdollista) laittaa se valoisalle paikalle ja kunhan varret kuivuvat puumaisiksi, niin ne kannattaa leikata pois (itse leikkaan aika alhaalta, mutta olen kuullut, että jotkut leikkaavat kolmannen &quot;silmun&quot; yläpuolelta). Sitten vain normaalia kastelua kalkittomalla vedellä ja eiköhän se viimeistään keväällä tee uuden varren ja ala kukkimaan. :)<br />
  <br />
  Aurinkoista perjantaita! 🙂

  1. Jenni: Kiitos niksistä. 🙂 Tuo kukka oli hetken aikaa tuossa ikkunan edessä, mutta ei tykännyt siitä. Alkoi nuupahtaa samantien vaikka valonmäärä lisääntyi. Tämä testi oli siis ennen kuin kukinnot tipahtivat. 🙂 Täytyykin napsaista saksilla varret lyhyemmäksi, ovat nimittäin tuosta ylhäältä ihan kuivaa korppua. 🙂 Kiitos avusta! &hearts;

 2. Tiputettuaan kukinnot orkidea lepää, kasvattaa yleensä kolme uutta lehteä sekä uuden varren, ja sitten kukkii taas uudestaan. Uusi kukkavarsi voi kasvaa myös vanhan varren silmusta, siksi varsia kannattaa leikata kolmannen silmun yläpuolelta, jos varsi on vielä vihreä. Leikkaa vaan kokonaan varsi pois, jos on kuivunut puumaiseksi ja ruskeaksi. Joudut siis jonkin aikaa katselemaan orkideaasi &quot;viherkasvina&quot;, mutta kannattaa malttaa ja hoitaa! 🙂 Yksi orkideoistani eli viisivuotiaaksi ihan vaan keittiön pöydällä ilman mitään kikkailuja.

 3. Meillä on aikoinaan ollut useampikin orkidea, mutta ei niistä ole tullut mitään kukinnan jäljeen vaikka hyvin on hoidettu. Anopilla täsmälleen samanlaisessa hoidossa ja voivat täydellisen hyvin. Toivottavasti saat hyvät vinkit ja orkidean takaisin kukkaan 🙂

 4. vähän tälleen myöhässä, mutta kaupassa kun työskentelen, niin meille kerrottiin kukkaohjeistuksessa, että orkidealla olis hyvä olla läpinäkyvä ruukku, jotta se kasvaa. Orkidean juuretkin kuulemma tarvitsee valoa :)<br />

  1. Sini: Tilasin kynttilänjalan Sapiran nettikaupasta, alla linkki tuotteeseen:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.sapira.fi/Sapira/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=175&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=85&lang=fi&quot; target="_blank">http://www.sapira.fi/Sapira/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=175&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=85&lang=fi</a><br />
   <br />
   Tykkään kovasti tuosta jalasta. On myös tosi tukeva, ja melko painavakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *