Kotiasu on päivänasu :)

Vaikka minulla on trenssejä ja jakkuja, paitapuseroita, kynahameita sekä korollisia kenkiä, pukeudun silti lähes päivittäin ihan vaan kotiasuun. 🙂

Kotiasunani on lähes aina mustat mikrokuituiset legginsit ja pepun peittävä pitempi trikoopaita. Usein minulla on vielä miehen harmaat college-housut vetäistynä legginsien päälle. =D

505ef1ffc98c7e3231000036.jpg

Silloinkin kun olin mukana työelämässä ja kävin konkreettisesti työpaikallani töissä, vaihdoin päivän päätteeksi heti kotiin saavuttuani himailuasuun. 🙂

Olen mukavuuden tavoittelija ja tykkään joustavasta ja pehmoisesta trikoosta. Puuvillaisia legginsejä en tosin omista, vaan ne hankin aina mikrokuituisena versiona. Ne eivät haalistu vuosienkaan pesulla ja kuivaamisella, ja pysyvät napakkana vaikka viikonkin viuhtoisi menemään samoilla pöksyillä. Oma suosikkini on Vilan Surface Long-legginsit, joita taitaakin olla noin 9 kappaletta tällä hetkellä.

Olen myös hirveä sukkavaras, HIH 🙂 Jalassani on usein joko miehen tai tytön sukat, vaikka omia sukkiakin tietysti on. Miehen sukat ovat ihanan paksuja ja pitempi varsi on kiva rypyttää nilkkaa lämmittämään. Tytön sukat taasen menevät usein omieni kanssa sekaisin ja vetäisen jalkaani sen ensimmäisen parin joka käteeni sukkalaatikosta osuu, joskus ne ovat tytön. 🙂

Sateesta huolimatta toivottelen teille kaikille ihanaa sunnuntaita! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

23 kommenttia “Kotiasu on päivänasu :)

 1. Kotoiluvaatteet on ihan parhaita! &hearts; Täällä mennään kans milloin milläkin vaatteella; leggingsseillä – monesti jopa rikkinäisillä -, kollareilla, topeilla, pitkähihaisilla teeppareilla, gollegehupparilla ja villasukilla. Mitä sillä on merkitystä millä vaatteilla kotona pörräilee, säästelee paremmat rätit ja lumput kodin ulkopuolisiin juttuihin. 🙂

  1. irina: Niin just! &hearts; Itse en ole koskaan tykännyt kotona viettää aikaa farkuissa tai hameessa, vaan aina olen vaihtanut ns- pyjama-tyyliin heti kotiin päästyäni. 🙂

 2. Kotiasut rulettaa täälläkin, leggarit, pitkiä trikootoppeja ja paitoja, joggareita sekä huppareita,niillä mennään heti kun töistä on päästy kotiin tai kun ei olla lähdössä minnekään. :)<br />
  <br />
  Ihanaa sunnuntaita myös sinne! &hearts;

  1. Pöppis: Legginsit on kyllä loistava keksintö, tai no aikuisten kalsarit mitkä ne nyt sitten onkaan… 🙂 Olen jopa harkinnut sellaisen aikuisten potkupuvun eli colloge-kokohaalarin hankkimista kun olen tälläinen vilukissa. 🙂 isosiskollani oli sellainen 90-luvulla ja muistan aina &quot;lainanneeni&quot; sitä. Siinä huppu ja nepparikiinnitys ja kaikki. HIh 🙂

  2. Olen sovittanut sitä vasta kerran, on liian lämmintä vielä käyttää sitä. Kyllähän se haara roikkuu aika reippaasti, mutta ajattelin etten anna sen häiritä vaan nautin löysästä ja mukavasta asustani. Eihän sitä ulkona käytetäkään. 🙂

  3. irina: Minulla on roikkuvien haarojen kammo, hiiihii, kuullostaa ihan tyhmältä näin kirjoitettuna. 😉 Haara saa roikkua toki hieman, mutta useissa haalareissa se näyttäisi olevan ihan polvissa asti, siksi kyselin. 🙂 Täytyykin käydä sovittamassa muutamaa eri merkkistä potkupukua, jospa innostuisin itsekkin sellaisen hankkimaan. jos millään viitsit, niin ilahtuisin kovasti pienestä raportista, lähinnä käyttömukavuudesta, kun olet korkannut oman haalarisi kunnolla käyttöön. &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa alkanutta viikkoa! &hearts; Hrrrrrrr, ulkona on kylmä 🙂

  4. Raporttia laitan toki, kunhan pääsen kokeilemaan ja ottamaan kuvia. 🙂 Ihanaa syyspäivää! &hearts;

 3. Mä oon ihan samanlainen, heti vaan työvaatteet pois kun kotiin pääsee. Ja kotiasu koostuu just samoista kappaleista. Tälläkin hetkellä hengailen täällä leggareissa ja pepun peittävässä paidassa, villasukat jalassa 🙂

  1. jonanna: Legginsit, pitkä paita ja villasukat on tosi ihanat päällä. Itselläni kului viimeinenkin villasukka parsi rikki ja pitäisi varmaankin siskolta tilata muutamat, hän kun tykkää kutoa kaiken näköistä &hearts;

 4. Itsellänikin on erikseen kotiasu ja työasu. En voisi kuvitellakaan olevani kotona &quot;rennosti&quot; esim. farkuissa. Siispä aina heti kotiin tultaessa on vaihdettava vaatteet kotiasuun, joka minulla yleensä on pyjamahousut tai muut vastaavat &quot;lököpöksyt&quot;, huppari ja ehdottomasti vielä villasukat :). Ja kaikki korut rannekello pois, ainoastaan kihlasormus saa jäädä :). <br />
  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  1. Tiia: Juuri näin! &hearts; Minäkin riisun hiuspannat ja tukkahärpäkkeet saman tien kun ovesta asrun sisään. 🙂 Koruja en ole oikein osannut käyttääkään, mutta jos niitä sattuu olemaan niin hus pois nekin. 🙂

 5. Täälläkin lentää työvaatteet narikkaan heti kotiin tultaessa ja lököt collari pöksyt odottavat. Mikäs sen mukavampaa olla vaatteissa jotka eivät purista mistään, ja villasukat ehdottomasti näin sään kylmetessä 😀

  1. Marit: kotona rentoilu on ihan parasta, varsinkin ilmojen kylmetessä. &hearts; Ja mitä mukavampi kerrasto päällä, sen ihanampi olo. 🙂 Villasukat on must! &hearts;

 6. Samma hääääär 🙂 Heti ku ovesta sisälle astuu niin vessan kautta (tärkiä ilmotusluontonen asia *virn*) kotivaatteet päälle 🙂 Ihan kamalaa olla jossaki muissa rytkyissä ku olo/yöhousuissa ja yöpaijassa/paitulissa kotona 🙂 ja välillä miehen pitkät kalsaritki löytää jalkoihin ku niissä on Mikki Hiiri (olin joskus Mikki-fani) 😀 ja villasukat jalassa hillunu jo pitkän aikaa (no en helteillä sentäs) :)<br />
  Mukavaa alkavaa viikkoa 🙂

  1. Meän satu: Hih, mulla sama… eka vessaan ja sitten vaatteet vaihtoon. 🙂 Tärkeä detalji. 😉 Minäkin olen ollut Mikki-fani, minulla oli mikki-mattoa, pehmoleluja (huom olin 19-v), mikki-pyyhkeet ja vaikka mitä… ainiin ja astiasarjakin. 🙂 Viime talvena minäkin käytin miehen pitkiä kalsareita, hänelle kun ne eivät kelvanneet. 🙂 Ihanaa alkanutta viikkoa murunen! &hearts;

 7. Mulla kans vaihtuu saman tien kotiasu päälle, kun kotia saavun! ihan ehoton! Mulla se tosin on collarit ja hihaton paita 😀 <br />
  Mutta tuo mua pisti silmään, miten sulle mahtuu tytön sukat jalkaan?! Joko sulla on ihan älyttömän pieni jalka tai tytöllä yli suuri 😀 En osaa ainakaan kuvitella laittavani poikani (4v.) sukkia omaan jalkaan, pojalla 26 ja mulla 38.. ei ne mahtuis mitenkään!

  1. Pingu: collarit on kivat! &hearts; Itse en hihattomassa tarkene ja useimmiten laitan jopa teepaidan päälle pitkähihaisen, joko oman tai miehen. 🙂 Avalla on sukat kokoa 25-27 ja oma jalkani on 35. Tytön varrelliset valkoiset sukat on omaan jalkaani laitettuna sellaiset varrettomat ns. tennarimalliset. Omat sukkani ovat pääasiassa vain tuota varretonta mallia ja kuivuttuaan rummussa, kaikki sukat on samanlaisia pieniä myttyjä vain. Siksi menevät sekaisin helposti. 🙂

 8. Minä kanssa vaihdan aina kotoiluvaatteet päälle 🙂 Ja ihan samaa settiä täälläkin, legginsit ja pidempi paita/tunika. Joskus jopa (iiiks verkkarit tulee vetäistyä jalkaan 😉 Ja vilukissalla pitää olla villasukat jalassa, lempparini ovat nuhjaantuneet valkoiset polveen asti ulottuvat pörrökkeet (koska ne on NIIN lämpöiset)!

  1. JonnA: Ihania nämä kotiasu-paljastukset. HIH 🙂 Minulla oli vuosia lempparineule, joka oli todellakin jo parhaat päivänsä nähnyt. Se oli ihan täynnä reikiä ja saumatkin kiersi ympyrää. Pidin sitä viimeiseen hetkeen asti kotipaitana, kunnes hiha irtosi kokonaan. :)<br />
   Myös villasukat olen kuluttanut loppuun asti ja käpötellyt niillä vielä silloinkin kun kantapäät ja päkijät on puhki. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *