Esittelyssä: Kaikki meidän valaisimet ♥

Olen saanut viime aikoina paljon kyselyjä meidän valaisimista ja ajattelinkin tehdä niistä ihka oman postauksen näin lauantain kunniaksi. 🙂

Esittelykierroksen aloitamme tytön huoneesta, jonka katossa on Lamp Gustafin jättikokoinen Glamour-plafondi. Halkaisija on peräti 65cm ja painoa aika lailla.

50796ee9c98c7e3e1800001c.jpg

50796ef3c98c7e0e72000035.jpg

50796eeec98c7eeb28000042.jpg

50796ef8c98c7e3e18000021.jpg

Tytön huoneessa on myös pöytävalaisin, jonka olen ostanut monta vuotta sitten Anttilasta. Lampun merkki ei ole koskaan itselleni selvinnyt ja kuitissa lukee vain Pacific-pöytävalaisin. Tämä valaisin vaikuttaisi olevan aika laadukas. Jalka on kromia ja lasia, joten painoa riittää tälläkin. Tätä ei ihan heti heilauteta alas tasolta. 🙂

50796efdc98c7e452600004a.jpg

Sitten siirrymme seuraavaan tilaan, eli olohuoneeseen. Sieltä löytyy jo useampia valonlähteitä. Katossa on kaksin kappalein Lamp Gustafin Lövkulla kristalliplafondeja. Niiden ihanan vinksahtanut muotoilu oli rakkautta ensisilmäyksellä! <3

50796ed0c98c7e8345000074.jpg

50796edcc98c7ed029000041.jpg

Seinälamppuja on myös kaksi, molemmat Lamp Gustafin Monacoja. Kromin ja valkoisen varjostimen yhdistelmä toimii aina. <3

50796f01c98c7e3e18000027.jpg

50796f06c98c7ec464000036.jpg

Ja tietysti olkkaristamme löytyy suuri rakkauteni, eli Eero Aarnion TuplaKupla. Tällä kertaa tosin vain M-kokoisena. <3 <3 <3

50796ecbc98c7e2f2300003a.jpg

Ja koska olohuoneen yhteydessä toimii myös keittiömme, siirrymme suoraan sinne. Ruokapöydän päällä oleva valaisin on, yllätysyllätys, Lamp Gustafin Glamour-sarjaa. Riippuvalaisimen metalliset ripustinketjut ovat säädettävät, jolloin korkeuden saa haluamalleen tasolle. Meillä valaisin on säädetty liian ylös, syynä korkea jalallinen maljakko jossa ennen pidimme kukkia. Yritän saada miehen tänään aktivoitumaan lampun siirtoon ja samalla voisimme hieman laskea sitä alaspäin. 🙂

50796ec7c98c7e5f31000025.jpg

50796f0ac98c7e0e72000049.jpg

50796f0fc98c7e3e18000031.jpg

Meidän aikuisten makuuhuoneessa on tytölle ostettu Lamp Gustafin Princess-kristallikruunu. Tämä huone oli aikaisemmin tytön ja kun vaihdoimme ne päittäin, emme jaksaneet alkaa siirtämään lamppuja. Isomman 65cm halkaisijalla olevan Glamour-plafondin kattoon saaminen vanhaan makkariimme kesti aikoinaan puoli päivää ja kirvoitti sadoittain ärräpäitä. Päätimme silloin, että jos joskus huoneita vaihdellaan, valaisimiin ei kosketa. 🙂

50796ed4c98c7e2f2300003f.jpg

50796ed8c98c7ed02900003c.jpg

Ja viimeisenä esittelyvuoroon eteinen, tai ainakin eteistilaksi nimetty tila, joka on keittiön ja olohuoneen välissä. Hyvin vaikea selkoinen, kun mitään rajoja ei tilalle oikeastaan ole. 🙂

Kaksi pienempää 35cm halkaisijalla olevaa Glamour-plafondia koristavat ja valaisevat “eteistämme”. Näiden lisäksi heti sisääntulon jälkeen on pieni madallus katossa, johon upotimme spotteja. Osa spoteista on kuitenkin nyt pimeänä, enkä tahtonut kuvata niitä teille. Ihan perus kattospotit ovat, joita usein juuri eteisissä näkee. 🙂

50796ee1c98c7e8345000079.jpg

50796ee5c98c7e0e7200002a.jpg

Ja samaan tilaan näiden kanssa on päätynyt oma vauvani, TuplaKupla XL-lattiavalaisin. <3 <3 <3 Tämä klassikko ei esittelyjä kaipaa. 🙂

50796ec6c98c7eff44000072.jpg

Loppuun vielä hieman bling-blingiä, eli lähikuva keittiön riippuvalaisimen kristalleista!

50796f14c98c7ed02900005e.jpg

Olipas välkettä ja glamouria tässä postauksessa, hih. 🙂

Yhteenveto voidaan varmasti todeta, että:

A) Minulla on fiksaatio Lamp Gustafiin 😉

B) Minä T-O-D-E-L-L-A-K-I-N olen harakka ja rakastan kimallusta ja blingiä. Jos lampussa on kromia ja kristallia samassa paketissa, niin minulla pyörii sukat jalassa. 🙂 Jos meillä olisi enemmän valopisteitä katossa, olisi aika varmaa että sama linja jatkuisi. Lisää Gustafia ja Glamouria. 🙂

Olen viime aikoina vastaanottanut teiltä lukijoilta aivan ihania kommentteja ja sähköposteja. Suuri KIITOS teille aivan kaikille, sanat eivät riitä kertomaan kuinka iloiseksi ne minut ovat tehneet! <3 <3 <3

Ihanaa viikonloppua ja lauantain jatkoa teille kaikille, jotka täällä blogissani vierailette! Olette pippuri ja suola, siirappi ja sokeri, joita ilman koko blogini olisi hajuton ja mauton!!!

<3 <3 <3 KIITOS <3 <3 <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

32 kommenttia “Esittelyssä: Kaikki meidän valaisimet ♥

 1. Tuo Princess – riippuvalaisin näyttäisi olevan NetAnttilan löytönurkassa melkeen puoleen hintaan nyt, 79e! 🙂

  1. Jippo: Niimpäs näytti olevan. 🙂 Tosi hyvä hinta!!! 🙂 Itse maksoin muistaakseni noin 120 euroa, oli jokin olussa-tarjous yms. aikoinaan. 🙂

 2. Mitäs ihmettä, sä oot brunetti :o<br />
  <br />
  Hieman on kyllä kristallipainotteista, mutta kaunista kyllä. Mulla on ollut vuosikausia kestänyt valaisinkriisi ja nyt arvoisalta sisustusraadilta sainkin hyviä vinkkejä valaisimiin. Toinen asia on, milloin ne valaisimet saa hankittua 🙂

  1. Outi: Juu, tumma oon. 😉 Tukka ei tykännyt silloin loppukesästä kun lykkäsin värinpoiston ja se sanoi itsensä irti. Katkesi, venyi, vanui ja poksui vaan. Pakko oli leikata lyhyt polkkamalli ja laittaa tumma takas, jotta tukasta sai kelvollisen. Ihan kaamea se on edelleen, mutta pysyy sentään kasassa. Pienellä laittamisella siitä saa ihan siistinkin. JES! :)<br />
   <br />
   Itse rakastan kristallia ja varsinkin kromiin yhdistettynä se on todella kaunista katseltavaa. &hearts; Tosin Lokkia olin ostamassa vuonna 2008 keittiön ruokapöydän päälle, mutta totesin ettei se sovi muuhun sisustukseen kovinkaan hyvin. 🙂 Osa valaisimistamme on jo vuosien takaa ja kyllästymistä ei ole havaittavissa vieläkään. Nappi valinnat siis meille. 🙂

 3. Nyt noi myydäänkin loppuun nuo princess valaisimet ja tuon mallin teko on loppunut. Eli jos joku haluaa niin kannattaa ostaa koska loppuvat pian anttiloista 🙂 Tuo princess malli on suunniteltu pelkästään Anttilalle 🙂 <br />
  <br />
  Saimme muuten uuden valaisimen Lamp Gustafilta kun se silloin pamahti vauvamme päälle. Oli tosi kivoja ihmisiä Lamp Gustafilla. En edes odottanut että korvaavat uuden koska ne lamput räjähti eikä se itse valaisin. (paitsi yks lampun pidikkeistä ettei voinut enää käyttää) KAnnattaa ostaa laadukkaita noita lamppuja eikä Kiinassa tehtyjä näin sain kuulla Gustafilla. Minäkin ihan hulluna Lamp Gustafiin &hearts; <br />
  <br />
  Mekin maksoimme Anttilassa viime vuoden marraskuussa tuosta princess lampusta 69euroa tarjouksesta 🙂

  1. Anna: Googlasin silloin noita minihalogeeneja, kun kerroit lampun poksahtaneen teidän vauvan päälle. Tosi monella oli poksunut, kun olivat ostaneet ne halvimmat mahdoliset halogeeni-lamput. Meillä on osa alkuperäisiä valaisimen mukana tulleita edelleen käytössä ja loppuja on uusittu Prismasta, merkkinä on muistaakseni ollut Phillips (hinta muistaakseni 4 euroa /kpl, valmistusmaata en muista / tiedä). Niiden kanssa ei ole ollut ongelmia, ainakaan vielä. 🙂 Onneksi tuo G-kantaisten halogeenilamppujen tekninen puoli kehittyy kokoajan ja toivottavasti ne halpaversiot karsiutuisi kokonaan pois kauppojen valikoimista ja toimittajilta. <br />
   <br />
   Anttilassa on kokoajan tarjouksia ja kampanjoita, joissa usein myös Lamp Gustafin valikoimaa edullisesti. 🙂 Itse olen jokaisen meidän valaisimen ostanut jonkinlaisella tarjouksella. :)<br />
   <br />
   Tuon Princessin hinta on kyllä nyt tosi edullinen. Ja valaisimena se on aivan ihana! &hearts; &hearts; &hearts; Queen-valaisinta olen kuolannut myös monta vuotta, mutta siinä kun se muuntaja-pallukka mukana, niin en sitten sitä valinnut meille. 🙂

 4. Voi hitsi meillä on yhtä hyvä maku kyllä noiden lamppujen suhteen. Keittiön lamppu on sama kuin teillä sekä se seinävalaisin. Kaikki sun kuvien valaisimet on niin upeita! 🙂 Kupla on kans ihana mutta en harmi vaan pysty ajattelemaan sitä meidän kotiin.. :/ Ehkä liian moderni ja tarvii tilaa ympärilleen :)<br />
  <br />
  Lamp Gustafin lamput on ihania &hearts; Tuota glamouria oon himoinnu, mutta en tiedä onko sen valmistus lopetettu kun sitä ei ole myynnissä enään nettikaupoissa. Tai ainakaan net.anttilassa tai kodinykkösessä. Saman tyylinen lamppu olikohan nimeltään neptun oli kans ihan kiva mutta tuo glamour ihanampi! Niin ja siis tarkoitan sitä plafondia 🙂

  1. Fanni Pauliina: Lamp Gustafin valaisimet on lähes kaikki todella ihania, harmi kun meillä tila loppuu kesken ja ainakin kaksi ihanaa lamppua jää ostamatta kokonaan. Queen on aivan huikean kaunis, varinkin luonnossa. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   En osaa sanoa Lamp Gustafin valikoimasta, tulisiko vielä Glamouria lisää. Se on ollut joskus aikaisemminkin kokonaan kadonnut sarja, mutta ilmestyi sitten yllättäen jokaista valaisinvaihtoehtoa (plafondin 3 eri kokoa, riippuvalaisin ja seinävalaisin). Neptun on kyllä myös ihan kiva, mutta kyllä Glamour on ihan paras! &hearts; <br />
   <br />
   P.S. Huutonetissä olen välillä törmännyt Glamour-sarjan valaisimiin. Itseäni himottaisi seinävalaisimet, jotka kokoelmastani puuttuvat. 🙂

 5. Täältä löytyy kanssa yksi Lamp Gustafiin ihastunut. Mulla oli ensin yksiön isossa huoneessa Ikean Storm- valaisin jonka möin pois ja tilalle ostin Lamp Gustafin Lotta- valaisimen. Se on ihanan linjakas ja moderni. &hearts; Ikkunalla on Lamp Gustafin Pokal, jonka vaalean varjostimen olen säästänyt, mutta nyt siinä vuorottelee saman mallinen Pentikin harmaa ja tummanruskea varjostin. :)<br />

  1. Laura: Lotta on ihana! &hearts; &hearts; Ja sopii moneen eri tyyliin myös, pitkäikäinen ja hyvä valinta! &hearts; Pokalin jalka on tosi kaunis, varsinkin se hopea. &hearts; &hearts;<br />
   <br />

 6. Apua! 😀 Ihania valaisimia. Olen opiskelija, joten mulla ei hirveemmin ole varaa sisustaa. Mies käy toki töissä, mutta en halua tuhlata hänen rahojaan. 😀 Sulla on aivan ihana koti, juuri sellainen jossa itsekin tahtoisin asua! Käyn katselemassa näitä kuvia täällä ja haaveilen millaiseen asuntoon muutamme sitten kun valmistun (aloitin juuri ammattikorkeassa joten se voi vähän kestää… :D).<br />
  <br />
  Kiitos piristävästä ja ihanasta blogista!! 🙂

  1. Soffe: Kiitos aivan ihastuttavasta kommentistasi! &hearts; &hearts; *halaus* :)<br />
   <br />
   Itse tein aikoinaan, kun olin pienissä rahoissa, aika paljon löytöjä käytettyjen palstoilta (keltainen pörssi yms). Myös Elloksen alennuskuponkejä hyödynsin tosi paljon. <br />
   Ja Huutonetistä tekee nykyään ihan älyttömiä löytöjä välillä, kun ihmiset tahtovat vaan eroon omista turhista kalusteistaan. Keväällä myytiin 180cm leveä ja 64cm korkea valkoinen Bestå-kaappi kokonaisuus 60 eurolla, siinä oli kiiltävän valkoiset ovet ja metalliset irtojalat (ei siis samat kuin meillä). Kuvien perusteella kunto oli erinomainen ja meinasin itse sen huutaa, mutta maltoin kuitenkin mieleni. :)<br />
   <br />
   Minulla oli myös sisustusrahasto, jonne jemmasin aina joka kuukausi lantin tai pari. Vanha lasinen hillopurkki, jonka kylkeen olin teipannut haaveostokseni kuvan (esim. iso sohva =D).<br />
   <br />
   Pienestä olen minäkin siis ponnistanut. Tavoite vaan kirkkaasti mieleen (tai no, minulla kyllä oli hetkiä kun keskityin enemminkin vaatepuoleen ja sisustus oli karmeassa kunnossa =D) ja sitä kohti. 🙂 Itse olen tosi malttamaton, mutta olen huomannut että odottelu on oikeasti tosi hyvä juttu. Sisustussuunnitelma jalostuu ajan kanssa ja säästää lopulta rahaa, kun ei tule sortuneeksi kaiken maailman heräteherkkuihin (kuten minun pähkinä-sisustuskauteni). 🙂

  2. Hei, tuo rahansäästämispurkki on loistava idea! 😀 Täytyy ehdottomasti ottaa käyttöön, niin tulee ehkä säästettyäkin. 😀 Mulla vain tuppaa menemään kenkiin paljon rahaa… 😀 Tosin tällä hetkellä kenkiä on tarpeeksi kaapissa, mutta tämä asunto ei kelpaa. :D<br />
   <br />
   Minäkin olen äärimmäisen malttamaton, joten on hyvä tietää että tämä on toiminut sinulla, niin minunkin kannattaa kokeilla! 🙂 Pitää nyt etsiä joku sopiva kohde mitä varten alan säästämään! :)<br />
   <br />
   Kiitos hyvistä ideoista!! 😀

 7. Ihana tuo sinun harakka-kommenttisi :D<br />
  <br />
  ps. ihan asiasta kolmanteen, mistä olet teidän neidin nukkekodin hommannut? Mä meinasin meidän Aadalle jouluksi nukkekotia ja haluisin kanssa tommoisen suljettavan, klassisen.

  1. Janica: HIh, olen ihan mahdoton harakka, kraak kraak, tsihiii ;)<br />
   <br />
   Nukkekoti on tilattu Hobbyhallista ja sinne tuli juuri myyntiin lähes samanlainen ovellinen nukketalo.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Nukkekoti/322968/92239/92223/92236&quot; target="_blank">https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Nukkekoti/322968/92239/92223/92236</a><br />
   <br />
   Meidänkin nukketalo on alunperin tuollainen vaalenapunainen, mutta maalasin sen itse kalustemaalilla vanhan seinämaalin sävyiseksi. 🙂

  2. Maalaamalla olet kyllä saanut teidän talosta PALJON hienomman 🙂 Kiitos linkistä, laitan harkintaan tuon, yksi vaihtoehto on Etolan talo.

 8. Hei! Olipas mukava ja inspiraatioita herättävä postaus! Meillä on tilauksessa kotiimme olohuoneeseen Lamp Gustafin Princess ja Boll. Itse olisin halunnut 2 samanlaista valaisinta, mutta mies sanoi että kyllä lamppujen täytyy olla eri näköisiä! Toivottavasti sopivat yhteen 🙂 Nämä näyttävät valaisimet tuovat kivan säväyksen muuten pelkistettyyn sisustukseemme. Oletko muuten hoitanut näitä kristallivalaisimiasi ihan niille tarkoitetulla puhdistusaineella? Huomasin, että sellainen oli myynnissä ainakin netanttilassa.

  1. Leena: Princess ja Boll ovat samanhenkiset joten sopivat hyvin yhteen. &hearts; <br />
   <br />
   Minulla on se anttilasta ostamani Lamp Gustafin kristallinpuhdistussuihke, jolla olen kerta vuoteen puhdistanut meidän lamput. Ohje sanoo, että sitä pitäisi suihkuttaa lamppuun ja antaa vain olla, mutta itse olen suihkuttanut sitä ensin mikrokuituliinaan ja liinalla käynyt läpi nuo kristallit yksitellen. Lopputulos on kimaltavampi. 🙂 Tosi iso homma kylläkin, mutta minusta vaivan arvoinen. 🙂 Ainakin se Lamp Gustafin suihke on tosi hyvä aine, hirveää tököttiä mutta silti hellävarainen. Jos käytät tuota minun taktiikkaa, niin suosittelen suojahanskoja. Kädet ei tykkää, jos ne pitkään on kosketuksissa aineen kanssa.<br />
   <br />
   Mukavaa alkanutta viikkoa! 🙂

  2. Kiitos vinkistä, taidan tilata tuon puhdistussuihkeen. Saimme nyt postista vihdoinkin nuo lamput, enää täytyisi saada ne kattoon ripustettua 🙂 Olisiko sinulla vinkkiä, kuinka saisi sitä metalliketjua lyhennettyä, joka tuossa Princess-valaisimessa on? Sehän oli aivan liian pitkä se ketju, ja minulla on sen verran peukalo keskellä kämmentä, että en itse keksinyt kuinka saisin metalliketjua lyhennettyä..

  3. Leena: Me lyhennettiin se Princessin ketju niin, että avattiin pihdeillä niitä lenkkejä vähäsen. Jätettiin sieltä itse valaisimen päästä muistaakseni kaksi tai kolme lenkkiä ja ylhäältä myös. Eli keskeltä otettiin turhan ketjunkappaleet pois ja liitettiin jäljelle jääneet lenksut toisiinsa pihtejä apuna käyttäen. Laittakaa pihtien ympärille joku kangas, esim sukka tai siivousliina, ettei ne naarmuta niitä lenkkejä ja kuori metallipintaa pois. :)<br />
   <br />
   Meiltä lähti yli puolet pois siitä ketjusta. Ja sitä kirkasta sähköjohtoa rullaattiin sinne lampun kantaosa-kuvun sisälle tosi paljon. 🙂

  4. Kiitos nopeasta vastauksesta! Täytyy yrittää viikonlopun aikana toteuttaa lampunasennusurakka. Kiitos sinulle vielä kaikista vinkeistä ja oikein mukavaa viikonloppua 🙂

 9. Hei! Ihania valaisimia! Olen itsekin miettinyt eteiseen noita Glamour-plafondeja. Valaisevatko ne tilaa tarpeeksi? Päähän on jotenkin pinttynyt että eteisessä tulee olla hyvä valo! 🙂

  1. Sanni: Glamour-plafondit ovat todella kirkkaita, jopa liian. 🙂 Jos niihin katsoo kun ne on päällä niin näkee tähtiä vähän aikaa. Suosittelen kyllä niitä, ovat sekä kauniita että tehokkaita. 🙂

 10. Kaunis koti sinulla 🙂 Ja ihania lamppuja!<br />
  <br />
  Mistä olet hankkinut olohuoneet Lamp Gustafin Lövkullat? Ovatko kuinka arvokkaat? Olisivat juuri sopivat minunkin olohuoneeseen. 3vuotta olen etsinyt sopivia, vielä ei ole löytynyt 🙂

  1. Satu: Kiitoksia! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ostin Lövkullat aikoinaan (2010 muistaakseni) Anttilasta, ovh oli 179 euroa / kpl, mutta ne oli silloin tarjouksessa ja maksoin niistä muistaakseni 149 euroa / kpl. <br />
   <br />
   Yritin googlen avulla etsiä niitä, mutta en löytänyt mistään. Anttilassa on kuitenkin tosi hyvä kristalli-valaisin valikoima, joten sieltä voisi löytyä hieman saman näköistä vaihtoehtoa. 🙂 Erityisesti plafondi-osastolta, jossa myös nuo Lövkullat olivat aikoinaan.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10064&categoryId=3142922&quot; target="_blank">http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10064&categoryId=3142922</a&gt;

 11. Hankin samantyylisen valaisimen meidän eteiseen kuin tuo teidän kaunis Lamp Gustafin glamour-plafondi eli 80cm saturnus-plafondin joka tulee remontin valmistuttua kattoon 🙂 Voi olla että olohuoneen ruokailutila kaipaa pikaisesti päivitystä valaisinasioissa sillä samaa sarjaa oleva pieni valaisin kalpenee kyllä tämän uuden rinnalla 😀

 12. Tiedätkö saako tuota lamp gustafin lövkulla-lamppua enää mistään? 🙁 se on aivan ihana mutta mistään ei taida enää löytyä…

  1. Jaana: Lövkullaa ei ole valmistettu pariin vuoteen, joten sen saatavuus riippuu kirppisvalikoimista. Pari kertaa olen huutonetissä ja kerran tori.fissä törmännyt myynti-ilmoituksiin, joten kannattaa seurailla kyseisiä paikkoja ja torillehan voisi laittaa ostoilmoituksenkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *