Diy – Pähkinästä valkoiseksi alle vartissa :)

Tuunaus-kärpänen kävi tänään puraisemassa minua ja päätin viimein toteuttaa erään vuosia harkinnassa olleen idean. 🙂

Aamulla se visio sitten syntyi, yksi sekunti ja se oli siinä – visio valkoisesta kapeasta tasosta, jonka päällä on kaksi kromattua lyhtyä ja yläpuolella hopeareunainen peili. <3 <3 En tiedä mistä tuon inspiksen sain, lieneekö seurausta Pinterestin käytöstä?? 🙂

Olemme säilyttäneet varastossamme BoConceptin tasoa, joka on aivan ihana mutta väärän värinen sisustukseemme. Ja se jos mikä sopii mainiosti tuon ideani toteutukseen. Ei muuta kuin juoksujalkaa Prismaan hakemaan valkoista DC Fix-kontaktikalvoa ja sitten varastoon hakemaan painava taso takaisin kotiin vuosien tauon jälkeen. 🙂

Tästä lähdettiin liikenteeseen:

507adb72c98c7eda7b000028.jpg

Ja tässä lopputulos uudelleen pinnoitettuna DC Fix-kalvolla:

507adb72c98c7e715100001f.jpg

507adb76c98c7e1d7f00000d.jpg

507adb79c98c7e8f3400003a.jpg

Tuohon tasoon riitti yksi rulla kalvoa, eli 45x2m verran. Hintaa tälle pikatuunaukselle tuli 9,90 euroa. 🙂

Tason alaosasta puuttuu iso lasinen hyllylevy toistaiseksi. En saanut sitä kannettua varastosta samalla kertaa tuon itse päälilevyn kanssa, yhteispainoa näillä on nimittäin ihan älyttömästi. Yritän ehtiä hakemaan sen myöhemmin illalla. 

Postailen teille vielä illalla uudelleen, sillä tein aivan mielettömiä löytöjä Prismasta, enkä voinut jättää niitä ostamatta. 🙂 Vinkkinä alla oleva kuva:

507add2dc98c7e1d7f000017.jpg

Tästä aiheesta lisää illemmalla tunnelmakuvien kera! <3 <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

40 kommenttia “Diy – Pähkinästä valkoiseksi alle vartissa :)

  1. Petteri: Tuo kalvo oli tosi helppo laittaa. 🙂 Aikaisemmin olen kahta eri merkkistä kalvoa laitellut, muunmuassa kylpyhuoneen ja keittiön tasolle. Ne kalvot olivat ohuempaa ja siksi menivät ryttyyn helpommin. Tuossa tänään ostamassani DC Fix-kalvossa ei myöskään imennyt sitä rasittavaa ilmakupla-ongelmaa. 🙂

 1. Tosi kiva muutos. Toihan näyttää ihan uudelta nyt 🙂 Olet tosi tasaisesti saanut laitettua tuon kalvon.<br />

  1. Jonanna: Tosi helppo oli tuo laittaa, kun alusta oli suora ja sileä. 🙂 Ihan on uuden oloinen ja pinta ei tunnu edes koskemalla muovikalvolta vaan tuntuu ihan samanlaiselta kuin esim bestp-kaapin runkokin. 🙂

 2. ihan täydellinen! 🙂 olen pitkään jo etsinyt tuollaista samanlaista tasoa, tiedätkö miksi tuota oikeasti kutsutaan ja mistä tuollaisen/samantapaisen voisi löytää? <br />
  ja kertoisitko lisää tuosta kalvosta, mitä se käytännössä ottaen on?<br />
  aivan upea muutos.. &hearts; jos muistat tämän tason ihan oikeaa nimeä (boconceptilla) niin kerro ihmeessä 🙂

  1. maria: Muistaakseni tuo taso myytiin sivutaso-nimellä, mutten mene vannomaan varmaksi. :)<br />
   <br />
   Äkkiseltään ei tule mieleen nyt muita vastaavan näköisiä, kapeahkoja pitkiä tasoja kuin BoConceptin valikoima. Ainiin, Valantilta ja Kaanilta löytyy myös tuon tyylistä, mutta en ole varma onko jalat kromia / terästä vai puuta. 🙂 <br />
   <br />
   Tuo kalvo on DC Fix-nimistä paksua kontaktimuovia. Liimapinta tosin on ihan erilainen ja tuon saa halutessaan poitettua ilman että kalusteelle käy mitään. Meillä oli kylpyhuoneessa aikoinaan pöhkinänsävyinen muovi pari vuotta ja siitä ei jäänyt edes liimaa tasolle kun sen nappasimme pois. :)<br />
   <br />
   BoConceptilta voi tilata haluamansa näköisiä ja kokoisia kalusteita, mutta itselle muokattuja versioita. Tuota meidän tasoa ei ainakaan kuvastosta enää löytynyt valmiina, mutta löysin vastaavan, joka on korkeampi ja kahdella lasihyllyllä oleva (meillä yksi lasihylly, joka on vielä varastossa odottamassa).<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.boconcept.fi/konsolipoydat.aspx?ID=133042&imageid=5841&quot; target="_blank">http://www.boconcept.fi/konsolipoydat.aspx?ID=133042&imageid=5841</a><br />
   <br />
   vepsäläisellä on oma BoConceptin myymälä, heiltä kannattaa kysyä lisää. 🙂

 3. Vautsi, enpä tiennyt tuommoisen kalvon olemassa olosta! Meilläkin ois pari tuunausaihetta kotona, mutta asia on lykkääntynyt kun ei jaksais sen maalin kanssa rueta säheltämään.. 😀 tässä vois siis olla ideaa niihinkin. Lähteekö tuo kalvo muuten vielä irti vai onko se ikuinen kun sen on kerran laittanut? :)<br />
  <br />
  ♥ Leetta

  1. Kalvon saa irti helposti ja jos kalusteen pinta on alunperinkin ollut ehjä (ei siis maalin lohkeilua yms) niin mitään ongelmaa ei pitäisi olla. 🙂 Yhdeltä tutultani oli jäänyt hieman liimaa hänen tarrakalvostaan, mutta se lähti Universal Stonella pois. 🙂 Itselläni ei kylpyhuoneen tasolle tapahtunut mitään, vaikka pähkinänsävyinen tarrakalvo oli siinä muutamankin vuoden. 🙂

 4. Nuo lyhdyt jäi itsellekkin mieltä kaihertamaan, eikä vähimpänä halpa hinta. Ehkä se on käytävä hakemassa. Hieno tuunaus.

  1. Outi: Isoja lyhtyjä ei montaa enää ollut , mutta en tiedä löytyykö niitä takahuoneesta sitten. Myyjä oli pikkulyhtyjä lisäämässä nimittäin rullakosta parhaillaan kun kirmasin paikalle. 🙂 Ovat viimevuotisia kuulemma… 🙂 Käy siis varmuuden vuoksi nopsaan, jos isoja lyhtyjä halajat! &hearts;

  1. LittleB: Jos ne seinähyllyt on suorat ja teräväreunaiset (ei sellaiset pyöristetyt) niin absolut samantien kalvo-ostoksille. 🙂 Tosi helppoa ja edullista tuunausta. Ja samalla saat hyllyt takaisin käyttöön. 🙂 Rullan leveys 45cm ja pituus 2m, hinta 9,90. <br />
   <br />
   Lohikarilta voi tilata myös pitempiä rullakokoja:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.lohikari.fi/product_catalog.php?c=220&quot; target="_blank">http://www.lohikari.fi/product_catalog.php?c=220</a&gt;

  1. Jennifer: Niin tulikin! &hearts; &hearts; &hearts; Ja näyttää ja tuntuu ihan valmiilta kalusteelta. Ei kurttuja, ryppyjä, ilmakuplia, mitään virheitä… Ihanan sileä ja tasainen. &hearts;

 5. Onpas upea tuunaus! Todella hienoa kierrätystä! :)<br />
  <br />
  Oliko kalvon asentaminen vaikeaa, entä miten kestävältä tuo kalvopinta tuntuu?

  1. Cinnabaria: Kokemuksesta voin sanoa, että kalvo kestää todella hyvin käyttöä. 🙂 Meillä oli vuosia pähkinänsävyinen muovikalvo kylpyhuoneen tasolla ja siinä roiskittiin vettäkin päivittäin. Myös hiustensuoristusrauta oli parikertaa altaan reunalta siihen valahtanut eikä muovi tummmunut tai palanut (toki olin aika nopea ja siirsin minuutin sisään sen raudan siitä pois). :)<br />
   <br />
   Tuo Prisman kalvo on paksua ja jämäkkää, hinta puolet kalliimpi kuin ohuempi kalvo, jota myy esim Tarjoustalo. <br />
   <br />
   Tuo kalvon pinta tuntuu ihan &quot;normaalilta&quot;, ei siis muoviselta tms. Mielestäni melko saman tuntuinen kuin Ikean Bestå tai seinäpeilit tai Lack-sarja. 🙂

  1. Soile: Ei ollut edes vaikeeta, hih 🙂 Suora pötkö ja terävät reunat, niin meni helposti. Pyöristettyyn reunaan onkin varmasti todella paljon hankalampi saada muovia istumaan kunnolla. Yksi vararulla tuossa kyllä nököttää ruokapöydällä, voisin huomenna kokeilla laittaa sitä kylpyhuoneen vaniljansävyisiin kaapisto-oviin. Niissä nimittäin on pyöristetyt reunat, Auts. 🙂

  1. Jemina: Lyhty-postaus onkin jo tehty, siinä näkyy hieman lisää tuosta tasosta. HUomenna ajattelin ottaa kalvotus kohteeksi meidän kylpyhuoneen kaapistojen vaniljan sävyiset ovet. Niissä on pyöristetyt reunat, joten kalvon laittaminen on paljon hankalampaa ja haasteellisempaa. 🙂

  1. Oona: Lyhty-postaus ehtikin jo ilmestyä eetteriin. 🙂 Lyhdyt ovat viimevuotisia eli tismalleen niitä samoja mistä joskus puhuttiin. En tiedä onko niitä laitettu uudelleen myyntiin kaikissa Prismoissa, mutta meidän myymälässä niitä oli, varsinkin tuota pienempää kokoa oli vaikka kuinka paljon. 🙂

 6. Teen nopsaan teille postauksen ja tulen vastaamaan kommentteihinne kun olen saanut työn nukkumaan. 🙂

  1. Tibs: Niin minustakin! &hearts; Riskin otin kun kallista tasoa aloin muovittamaan, mutta kyllä kannatti. Suosittelen lämpimästi kalvo-ostoksia, jos ilmenee tarvetta tuunailla vääränsävyisiä kalusteita. 🙂

 7. Mahtava muutos. :)<br />
  <br />
  Oon lukenu sun blogia alusta lähtien ja se on ihana 🙂 Mut Casaan siirryttyä on yks pieni mutta tärkeä asia jääny pois. Nimittäin alhaalla ei oo enää kohtaa, mistä pääsis suoraan edellisiin postauksiin. Tää ois hyvin kätevä juttu – voiskohan sitä saada takaisin? Helpottais lukemista todella paljon :)<br />
  <br />
  Muuten jatka samaan malliin &hearts;

  1. Sandra: Kiitoksia! &hearts; Ja ihanaa kun olet seurannut minuu tänne uuteen kotiin. &hearts; &hearts; &hearts; *halaus* :)<br />
   <br />
   Ne &quot;edellinen postaus&quot; ja &quot;seuraava postaus&quot;-nappulat ovat työnalla ja tulevat siis tänne Casaankin. 🙂 Toivottavasti ei kauaa enää mene. 🙂 Pientä fiilausta on koko ajan ja pikkuhiljaa saadaan kaikki jutskat kuntoon. :)<br />
   <br />
   Mukavaa sunnuntai-iltaa ja kauniita unia! &hearts;

 8. Wau! Mä en kyllä tienny että tollasta kalvoa on edes olemassa! Täytyykin käydä itse hakemassa sellaista ja ruveta tuunailemaan!!!! 🙂 Kiitos vinkistä siis!&hearts;

  1. Miia: Tuo kalvo on ihan huippujuttu, sitä on montaa eri väriä ja kuosia. Olen kromisenkin joskus nähnyt jossain ja muistan ajatelleeni että sillä saisi kylpyhuoneen tasosta aika jännän ja hienon. 🙂 Prismasta ainakin saa (tapettiosaston yhteydessä yleensä) ja Tarjoustalossa myös (tosin halvempi ja ohuempi kalvo, mutta ihan hyvä sekin =D). 🙂

 9. Todella upea muutos. Miten laitoit nuo kulmat? Näyttää niin hyvältä.<br />
  Lyhdyt on ihanat. Just tuollaisia olen etsinyt ja toki löytänytkin mutta en vielä ole raaskinut vastaatulevia ostaa. Pitääpä käydä meidän Prismasta katsomassa jospa sieltä löytisi samoja edullisesti.

  1. Tiina: Kulman leikkasin leveyssuunnassa katsottuna 120cm kulmassa saksilla. sitten painoin etureunan muovin paikalleen ja leikkasin ns turhat pois (eli aste on lopulta se 90). Jokaiseen kulmaan siis tuo sama käsittely. :)<br />
   <br />
   Jos muovin leikaa heti poikki kulman muodon mukaan, eli 90 asteeseen, niin siihen jää usein aukko, josta kuultaa vanha pinta. <br />
   <br />
   Eli ensin muovi kiinnitetään tason reunaan ja kääntövara tietysti sinne pohjapuolelle piiloon ja tukemaan kiinnipysymistä. Lopuksi kulmat kuntoon ylläolevan asteleikkaustyylin kanssa niin että rakoja ei jää. <br />
   _<br />
   _I I_<br />
   I_ _I<br />
   I_I<br />
   <br />
   Yritin tuohon ylös laittaa sinulle kaavion miltä näyttäisi jos muovi olisi levitettynä lattialla asennuksen jälkeen. :)<br />
   <br />
   Toivottavasti saat selvää epäselvästä selostuksestani. Olen niin väsy, että sanatkin on jo kadoksissa. 🙂

  2. Tiina: jatkoa vielä. Tuo kaavio ei pyynyt paikoillaan julkaisun jälkeen. :)<br />
   <br />
   Eli tuo ylin vaakaviiva kuuluisi olla tuossa kahden alemman iin välissä ja päällä.<br />
   Alimpana oleva I_I kuuluisi olla suoraan ylempien viivojen välissä. 🙂

 10. Tässä on loistava idea! 😀 Meillä on kamala liinavaatekaappi, jonka olen kotoa lähtiessäni &quot;varastanut&quot; vanhemmiltani. 😀 Vihaan sen ulkonäköä, koska kyseessä on lastulevystä tehty härdelli, jonka &quot;puupinta&quot; on vähän kärsinyt kuljetuksista. Kaappi on kuitenkin sopivan kokoinen, niin en ole raaskinut hävittää sitä. Olen miettinyt sen maalaamista, mutta se olisi liian sotkuista puuhaa. Tämä idea on loistava sille kaapille! 😀 Täytyy lähteä metsästämään jos täältä pikkukaupungista löytyisi tuollaista samanlaista kalvoa. 😀

  1. Soffe: Tuollaista kalvoa myy ainakin prisma ja rautakaupat, myös Tarjoustalosta saattaa löytyä, tosin se on hieman ohuempaa muovia, mutta hyvää silti. :)<br />
   <br />
   Lohikarilta voi myös tilata suoraan kotiin, jos ei muuten tunnu löytyvän mistään:<br />
   Rullaleveyksiä on siellä useita ja värivaihtoehtoja myös. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.lohikari.fi/product_catalog.php?c=220&quot; target="_blank">http://www.lohikari.fi/product_catalog.php?c=220</a&gt;

 11. Tosi hyvännäköinen uudistus! Mietin, että mahtaisikohan tuolla DC Fixillä saada päällystettyä pari jakkaraa, jotka ovat mielestäni liian oranssin sävyiset nykyiseen sisustukseen. Ongelmana vain puulevyn hieman &quot;pyöristetyt&quot; reunat, vähän kuten tässä kuvassa vaikka ei tällainen olekaan: <a rel="external nofollow" href="http://kauppa.huonekalutukku.fi/tuotekuvat/1200×900/grappo_iso.jpg&quot; target="_blank">http://kauppa.huonekalutukku.fi/tuotekuvat/1200×900/grappo_iso.jpg</a><br />
  Luuletko, että onnistuisi silti?

  1. Zubi: muistelin, että olisin sinulle vastannut tähän, mutta ilmeisesti en. 🙂 Pahoittelut pahasta myöhästyksestä (jos luet vielä tätä kommenttiboksia). &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Pyöreät reunat on vaikea laittaa mutta ei mahdoton. 🙂 Itse tekisin niin että laittaisin ensin sen päällikannen ja sitten leikkaisin muovin pyöreään muotoon kääntövaralla. Reunoja kiinnittettäessä joutuu tekemään pari kolme pientä saumaa, eli leikkaamaan reunan pystysuuntaan auki ennen alas taittamista ja kiinnitystä. Näin reunastakin tulee sileä eikä siihen jää ruttuja. 🙂

 12. Wau!!! Kiitos taas loistavasti ideasta. En ole tuollaisesta kalvosta kuullutkaan. Mulla olis yks ikkunalauta, mitä en oo vaan kertakaikkiaan jaksanut alkaa maalaamaan, joten siihen voiskin kokeilla tollasta ratkasua. 🙂

  1. Henna: Tuo kalvo on todella näppärä keksintö. 🙂 Ja sitä saa montaa eri kuosia ja mysö kiiltävää valkoista. Lohikarin nettikaupasta sitä voi tilata, jos et löydä lähimmistä marketeista tai rautakaupoista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *