Kromatut kynttilälyhdyt ja tuunattu taso

Edelliseen postaukseen viitaten, kipaisin siis Prismassa iltapäivällä hakemassa rullan valkoista DC-Fix kontaktikalvoa. Samalla eteeni osui alennuspöytä, jossa oli viimevuotisia joulujuttuja. Myös kromattuja lyhtyjä alepöydästä löytyi, muutama iso ja ziljoona pienempää yksilöä. 🙂

Nappasin yhden molempia kokoja mukaani siltä seisomalta, enkä onnellisempi voisi nyt olla! <3 Hintakin oli suorastaan erinomainen. 🙂 Stockmannin Hulluilla Päivillä jäin nuolemaan näppejäni perjantaina, kun en ehtinyt vastaavan näköistä isoa kromilyhtyä ostamaan. Nyt sekin aukko sisustuksessamme on paikattu. 🙂

Pitemmittä puheitta, täältä tulloo kuvia!

507af4b5c98c7e4d0400005b.jpg

507af4b1c98c7eac5b000050.jpg

507af4bac98c7eae09000012.jpg

507af4b6c98c7eac5b000055.jpg

507af4acc98c7e3e0f000004.jpg

507af4bfc98c7e7151000065.jpg

Ja loppuun kuva tuunamani BoConceptin tason kulmasta, joka onnistui muovittaa varsin hyvin. 🙂

507af4c3c98c7eae09000021.jpg

Tämä Prisman myymä muovikalvo on jämäkkää ja paksua sekä helppokäyttöistä. Alussa jouduin pariin otteeseen irroittamaan jo liimatun osan muovirullasta, koska huomasin sen menneen aavistuksen vinoon. Muuten sillä ei niin väliä olisi, mutta tuo taso oli millilleen oikean kokoinen 45cm levyiseen muovirullaan, eikä hukkavaraa ollut. 🙂

Kiinnitykseen käytin aluksi ihan vaan sormia ja painelin sen omin kätösin kiinni tiukasti. Lopuksi kävin koko tason läpi aikakausilehden selkämyksellä vetäen (viivotin olisi parempi, muttemme omista ainuttakaan =D). 

Suoraa, tasaista ja teräväkulmaista pintaa on todella helppo kontaktimuovittaa, yhtä helppoa ellei jopa helpompaa kuin koulukirjojen päällystäminen aikoinaan. Erotuksena tosin se, että kalusteita muovitettaessa muovia voi sovitella paikoilleen ja irroitella varovasti takaisin päin vetäen

Prismasta tarttui mukaan myös Luhdan valkoinen punoskori ja tuo ison lyhdyn sisällä oleva valkoinen kynttilä. Eli melko hillitty ja hallittu shoppailureissu, vaikka heräteostoksia teinkin. 🙂

Ihanaa iltaa teille kaikille! <3 <3 <3

35 kommenttia “Kromatut kynttilälyhdyt ja tuunattu taso

  1. Marika: Itäkeskuksen Prismasta löysin ja hinta oli pienelle 19,90 ja isolle 29 euroa. 🙂 Niitä löytyy sekä yläkerroksen kodinsisustusosastolta että alakerran kukkapuolelta.

 1. Tykkään noista lyhdyistä. Ymmärsinkö siis oikein, että oot päällystänyt ton koko tason dc-fixillä? Mulla on sitä ylimääräisenä 4 valkoista rullaa ja oon ajatellut päällystää sillä meidän mustan ja naarmuuntuneen tv-tason. Oon vaan miettinyt, että tuleeko lopputuloksesta hyvä, mutta näköjään tulee. 🙂

  1. Jen: Koko tason päällystin valkoisella kalvolla. 🙂 Jos tv-taso on suorakulmainen, eli ei pyöristettyjä reunoja, niin kalvotuksen pitäisi olla todella helppoa. 🙂 Työrauha, viivotin, mittanauha ja sakset, muuta et tarvitse. 🙂

  2. Jen: Sitten pitäisi olla ihan helppo homma. 🙂 <br />
   Itse teen aina niin, että kiinnitän rullan alkupäästä sen alun paikoilleen päällystettävään pintaan ja sen jälkeen vain työnnän varovasti sitä rullaa eteenpäin, taustapaperi työntyy itse samalla irti. <br />
   Se taustapaperi siis vapautuu ja pyörii omaksi rullaksi siellä muovin alla. Vaikea selittää mitä tarkoitan, mutta toivottavasti saat selvää. 🙂

   1. Heidi: Tuo muovi on himosisustajan pelastus (kuten mun, joka vaihtaa parin vuoden välein sisustusvärien maailmaa =D). 🙂 Nopsa ja helppo tuunata vanhasta uutta. :)<br />
    <br />
    Ihanaa iltaa! &hearts;

   2. Sopii siis tännekin, mieli kun muuttuu niin äkkiä, voi voi! 😀 Mukava kuulla, että löytyy kanssasisaria, jotka ymmärtää… ;D Mulla ois kans yks puunvärinen lipaston kansi tuunausta vailla, täähän vois olla kiva idea!! Kiitti siis siitä! Ihanaa iltaa ja viikonloppua myös sinne! Täällä äippä nauttii omasta seurasta ihan yksin sitten… en edes muista! Muu perhe mummolassa! :)<br />

   3. Heidi: tuossa muovikalvossa on se hyvä puoli, että se ei maksa paljoa ja on helppo poistaa jos kyllästyy. Meillä oli pähkinän sävyinen muovi kylpyhuoneen tasolla parisen vuotta. Kun puukuosiin kyllästyin, nappasin sen muovin pois ja taso on taas sellainen tumman harmaa laminaatti, joka on se alkuperäinen pinta. 🙂 <br />
    <br />
    Ai vitsit, sulla omaa prime timeä! Ihanaaa. Yksin oloa osaa arvostaa, kun siihen ei usein ole mahdollisuutta. Tosin olo on mulla ainakin tosi orpo, eikä oikein tiedä mitä kaikkea tekisi, kun omaa tekemistä olisi niin paljon mutta kun olisi myös mahdollisuus huilata. 🙂 <br />
    <br />
    Vietä ihana ilta ja hemmottele itseäsi! &hearts; Kynttilät palamaan ja ihanaa musaa luettavan kera tai hyvä elokuva pyörimään. &hearts; &hearts; &hearts;

  1. Jennifer: Tuo Prisman iso lyhty oli alennuksessa 29 euroa, eli sama hinta siis. 🙂 Ja on jokaisen lantin arvoinen. &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Oi kuinka ihanalta näyttää! :)<br />
  Onko tuo muovi kiiltävää vai mattapintaista? :)<br />
  <br />
  Hyvää sunnuntaita teille!

  1. Liina: Tuo on mattapintaista, pinta näyttää samalta kuin Lack-sarjan kalusteen pinta. 🙂 Kiiltävä naarmuuntuu helposti, varsinkin jos viivottimella sitä laittaa. Ja meidän Prismassa ei ollut kiiltävää, en tiedä mistä sitä saa. 🙂

 3. Iiiihania juttuja oot taas löytänyt ja aivan mahtava tuo kontaktikalvo, sillähän pystyy tuunailemaan vaikka ja mitä : D Heti rupes oma pää pyörimään ja rupesin kattelemaan ympärille, että mihinköhän ite sitä kokeilis : ) Aivan älyttömän hienon tason sait tehtyä : ))

  1. Nince: Tuo kalvo oli tason pelastus. 🙂 Olen viimeiset pari vuotta ollut myymässä sitä pois, mutten ole jaksanut hakea sitä varastosta valokuvaamista varten. Onneksi, sillä nyt se sopii meille paremmin kuin hyvin. 🙂

 4. Ihania lyhtyjä, ja kiitos vinkistä! Olen juuri tuollaisia metsästänyt ja loistavaa että tuollaisia löytyy ihan peruskaupasta 😉 Vinkkinä, Finn-Marin tehtaanmyymälästä Lahdesta löytyy myös kaikkea mahdollista mukavaa hyvien kynttilöiden lisäksi, nimimerkillä tulipas taas ostettua sieltä korkea kynttelikkö, tuikkulyhtyjä, kynttilöitä jne jne. <br />
  <br />
  Oletko muuten pitämässä Perfect Home kutsuja lähiaikoina? Hieman polttelisi heidän valikoimansa 😉

  1. Heidi: Olen monesti kuullut, että tehtaanmyymälässä on niin paljon kaikkea ihanaa että siellä aivan hullaantuu. 🙂 Itse en ole koskaan käynyt, täytyykin pistää ylös tuo ja seuraavan kerran Lahden ohi kulkiessa täytyy muistaa piipahtaa siellä. :)<br />
   <br />
   En ole lähiaikoina ainakaan pitämässä Perfect Homen kotikutsuja. Ihanuuksia siellä on vaikka mitä, ajattelinkin tehdä seuraavaksi myyjältä suoraan sähköpostilla tilauksen, sekin on mahdollista. 🙂

 5. Ihania lyhtyjä!!!!! osaatko sanoa kuinka korkea tuo isompi on..? 🙂 se Stockan näytti olevan 67cm, eli aikas näyttävä..=)

  1. Marjut: Tuo meidän isompi lyhty on 56cm korkea Eli ei ihan niin suuri kuin Stockmannin versio, mutta iso kuitenkin. 🙂 Prismaan oli ilmestynyt myös todellisia jättilyhtyjä, veikkaisin korkeuden olevan noin 130cm luokkaa. Sitä löytyi tosin vain valkoisena ja mustana. Sellaisen tahtoisin meidän parvekkeelle, mutta autottomana en saa sitä mitenkään kuljetettua kotiin. 🙂

 6. Me päällystettiin Ikean kenkäkaappi samaisella kalvolla ja oli kyllä yllättävän helppoa! Veljeni päällysti tällä myös kotiteatterin kaiuttimet, joiden väri ei vaimon mielestä sopinut sisustukseen 😉 Kalvon hinnoissa tuntui olevan jonkin verran eroa; Etola myi sitä metreittäin olisko ollut hintaan 6,90e/m ja omamme ostettiin Bauhausista 7,90e/rulla ja rullassa kalvoa oli kaksi metriä. Bauhausista löytyi valtava valikoima erilaisia kalvoja, mutta pettymyksekseni liitutaulukalvoa löytyi vain vihreänä. Mustana se olisi ollut kivaa jääkaapin ovessa!

  1. Ii: Noilla kalvoilla on älyttömän helppo ja edullinen uudistaa sisustusta. &hearts; &hearts; &hearts; Lohikarin verkkokaupassa löytyi DC Fixiä tosi monessa värissä ja kuosissa, myös eri leveyksiä oli saatavilla. Liitutaulukalvoa myy myös Hobbyhall, hinta oli muistaakseni 7,90 / rulla, ja nimeomaan mustana. 🙂 Itse kaipailen valkoista liitutaulukalvoa tai -maalia, en ole vielä onnistunut sitä löytämään… 🙂

 7. Saako tuota kalvoa myös mustana tai muun värisenä? Pitää käydä katsastamassa vaikka perjantaina valikoima :)<br />
  <br />
  Miten mä oon kuvitellut jo pitkään, että teiltä löytyy kromisia lyhtyjä monessa eri koossa? 😀 Kaipa oon pitänyt niitä niin itsestäänselvänä asiana, kun ne on ihan teidän tyylisiä :)<br />
  Mulla on yksi pronssinen lyhty, jonka ostin jo 5 vuotta sitten. Piti spraymaalata se mustaksi, mutta spraymaali pääsi loppumaan 🙁 Höh.

  1. Heidi: Saa myös mustaa. Useita puukuoseja on Prisman valikoimassa myös (tammi, pähkinä, valkoinen puusyykuvio, musta puusyykuvio…). Myös laattakuosia oli ja kirkasta savulasi-tyylistä kalvoa. Nettikaupoissa kuoseja on lähes rajattomasti, olen nähnyt esim metallihohtoisia värejä, kukkakuosia, seepraraitaa ja eläinkuoseja yms. :)<br />
   <br />
   Meillä ei ole lyhtyjä ollut vielä, ainoastaan lasisia kynttilänjalkoja ja uusimpina ne korkeat Perfect Homen metallijalkaiset. 🙂 Spraymaalaaminen on myös ihan huippujuttu. Itse ostin aikoinaan kromisprayta, ei se nyt ihan kromipinta ollut kun sillä suihkin mm. koristeoksat, mutta helmiäishopeinen kuitenkin. 🙂

 8. Ompas ihanat lyhdyt! ja tuo valkonen &quot;uus&quot; taso, voiko täyellisempää tuunausta olla! 😀 <br />
  Mukavaa alkanutta viikkoa 🙂

  1. Meän Satu: Tuo oli tosi kiva tuunata ja samalla sain rakkaan, mutta väärän värisen tason takaisin kotiin. &hearts; &hearts;&hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa alkanutta viikkoa mysö sinulle murunen! &hearts;

 9. Hei ! Täytyy ihan aluksi sanoa että aivan mahtavaa blogia kirjoitat ja todella kauniin kodin olet luonut! Olet innoittanut minua monissa sisustus tempauksissa, valkoinen koti kun täältäkin löytyy. Löysin blogisi sattumalta noin puoli vuotta sitten ja ensitöikseni luin kaikki postauksesi enimmäisestä alkaen 🙂 KOUKUSSA! Mutta siis asiaan, olen ajatellus päällystää kalvolla meidän tummanruskean ruokailuryhmän ja valkoisten nahkatuolien tummat jalat. Mistä aloitit tuon tason päällystämisen? Päältä vai noista reunoista vai kuinka se olisi järkevintä aloittaa että tulee hyvä. ü Mulla kun ei mitään kokemusta ole näistä kalvoista. Niin ja sitä vielä piti kysymäni että jos joskus haluankin sen valkoisen kalvon pois niin jääkö siihen pöydän pinta helposti kiinni vai luuletko että saan sen irti vahingoittamatta ruskeaa pintaa? <a rel="external nofollow" href="http://www.vekenkaluste.fi/ruokailuryhmat-23/ruokailuryhmat/preston-ruokailuryhma-poyta-4-tuolia-ruskea-19598.html&quot; target="_blank">http://www.vekenkaluste.fi/ruokailuryhmat-23/ruokailuryhmat/preston-ruokailuryhma-poyta-4-tuolia-ruskea-19598.html</a&gt; Tälläinen halpis kokonaisuus meiltä löytyy, mutta tuolien &quot;nahka&quot; on siis valkoinen 🙂

  1. Milja: Kiitoksia kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; :)<br />
   <br />
   Itse aloitan aina muovituksen päätyreunasta, eli teen kaiken pitkittäin. Eli poistan pätkän sitä taustapaperia rullan alkupäästä ja sovittelen sen paikalleen pöydän tai tason reunaan. Siitä painan muovin ensimmäisenä siihen reuna-reunaan (eli pöydän reunaan, vaikea selittää näin tekstillä =D). Tämän jälkeen alan laittamaan muovia itse kansilevyyn, eli sinulla pöytälevyyn. <br />
   Tee se ohuin kansilevy ekana, sitten nuo kansilevyssä kiinni olevat palkit ja viimeisenä jalat (jalat muovita pystysuunnassa, ettei tule kuin yksi sauma pystysuunnassa). <br />
   Muista jättää kääntövara, eli taita muovi myös kansilevyn reunanalle ja sen alapalkin taakse. Näin muovi pysyy hyvin paikallaan ja reuna ei ala repsottamaan. :)<br />
   <br />
   Pöytänne vaatii ainakin kaksi rullaa vierekkäin, jos ostatte marketista niitä 45cm leveitä rullia. Silloin keskelle pöytää tulee ohuen ohut sauma, joka näkyy läheltä katsottuna mutta ei kaukaa. Lohikarin nettikaupasta saa kuitenkin leveämpiäkin rullakokoja, joka on aina parempi vaihtoehto saumattomuuden takia. Tosin leveän muovirullan yhtenäinen asentaminen on sitten vaikeampaa, varsinkin kohdistaminen ja suoraan saaminen. :)<br />
   <br />
   Tuolin jalat voit päällystää samalla tavalla kuin pöydänkin jalat, mutta se tulee olemaan haastellisempaa jalkojen muotoilun takia. Ei kuitenkaan mahdotonta, joten kannattaa kokeilla. 🙂 Jos ruokapöytä onnistuu tosi hyvin, mutta tuolien jalat ei, voit harkita jalkojen maalaamista mustaksi, ostamalla Otexin tartuntapohjamaalin ja siihen päälle mustaa kalustemaalia. :)<br />
   <br />
   Itse olen aina saanut kalusteista muovikalvon pois ongelmitta. Alkuperäinen pinta on ollut täysin samassa kunnossa kuin silloin kun muovitin sen. Liimaakaa ei ole jäänyt. JOs liimaa sattuisi jäämään, niin Universal Stonella sen saa pois. 🙂 On siis täysin turvallinen tuunaustapa tuo kontaktikalvolla päällystäminen. :)<br />

 10. Ihania lyhtyjä! Mäki haluun samanlaiset. Löysin vähän vastaavan tyyppisen JYSKistä, mutta siellä ei myydä kuin yhtä kokoa. Mulla on joku &quot;kaksin aina kaunihimpi&quot; -innostus monenki sisustusjutun suhteen. 😀 Pitää käydä tsekkaan Prisma, jos sattuis, että meidänki Prismassa olis noita lyhtyjä.

  1. h: Se Jyskin lyhty on 65cm korkea, eli vielä korkeampi kuin tuo Prisman iso lyhty. &hearts; Minä tahtoisin myös sen hankkia kolmanneksi tuohon rinnalle. Ja se Jyskin lyhty on lähestulkoon identtinen, joten ovat kuin samaa sarjaa. 🙂 Ainakin nyt kolmessa eri Prismassa niitä on ollut, joten voisin kuvitella niitä löytyvän aika monesta myymälästä. Katso sekä sisustuspuolelta, että kukkaosastolta. 🙂

 11. Huhheijakkaa kun peljästyin kun sanoit että montaa lyhtyä ei ollut enää jäljellä!! Piti toimia ja ÄKKIÄ. Kävin juuri Tiksin Prismassa ja ilo oli suuri, kun huomasin että jättilyhtyjä olikin hylly täynnä. Ja nyt sain omani, IHANA IHANA: Kiitos Ihana kun muistitit tästä!

  1. Outi: HIh, ihana Outi! &hearts; &hearts; Onneksi Tiksin Prismasta löytyi. Ai vitsi, täytyykö mun lähteä kenties sinne teille päin shoppaamaan toinen iso lyhty?? Meidän myymälästä ne taitaa olla jo loppuneet, ellei niitä sitten ole saatu lisää jostakin. :)<br />
   <br />
   Me ollaan ihan samikset kynttilälyhtyjen kanssa &hearts; PH:n Exlusivet ja nämä, mitäs ostetaan seuraavaksi??? Itselläni harkinnassa se PH:n iso ovaalinmuotoinen, metallijalkainen kynttilälyhty. Oisko sellaiset?? HIH :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa teitin perheelle! &hearts;

  2. Meillä oli ennen ihan erilainen maku, jotenkin hakeuduin kuitenkin blogiisi aina vaan katsomaan upeata kotia ja kuvia. Nyt huomaan että meillä on niin sama maku, että huhhuh. :)<br />
   Eikun vaan maakuntamatkalle Tiksiin. Tai sit mä voin hakee sulle jos tahot ♡<br />
   No arvaas vaan, olisin halunnut sen York-lyhdyn ostaa mun lahjakortilla mutta mies sanoi että se on ehdottomasti NOU NOU..tylsä immeinen 🙁 Mut ei tuottanut ongelmaa sen lahjakortin törsäys, hih.

  3. Outi: Onhan meillä ollut aika erilainen maku ennen muinoin, tosin valkoinen väri, bestå, tähtityynyt yms on yhdistäneet meitä. 🙂 Minulla oli musta-valkoinen kausi vuosia, ennen kuin hurahdin lopullisesti kokovalkoiseen sisustukseen, oli paljon raitaakin, ja pallokuoseja, mustavalkoisena tietty. 🙂 Löydän monta aivan ihanaa juttua sinun kodistasi ja tykkään kovasti! &hearts; &hearts; Hetkittäin tulee jopa kaipuu takaisin mustavalkoiseen graafiseen maailmaan. :)<br />
   <br />
   Mutta niin vaan maku pikkuhiljaa muuttuu. 🙂 Minä, beigeä pelkäävä olen maalannut kaikki seinä harmaanbeigellä ja huomaan katselevani beigejä ja vaaleanruskeita sävyjä silläsilmällä. HIH 🙂 Kromista ja hopeasta olen aina tykännyt sisustuksessa (ja siitä valkoisesta =D). Blogien kautta on tullut mahdolliseksi saada hyvin monipuolista sisustusinspiraatiota ja luulen että tyylit sekoittuvat aika helposti. Minäkin olen imenyt vaikka minkälaisia ideoita blogeista, kuten sinun washi-teippaus valopistokkeseen, jota nyt suunnittelen meidän säkökaappiin toteutettavaksi. Myös Riviera Maisonin maalaisromattisia elementtejä olen ottanut mukaan, pehmentämään kiiltävää valkoista ja kromia. :)<br />
   <br />
   Mieli avoimena vaan. 🙂 Jokaisesta kauniista tavarasta saa omannäköisen kun sen yhdistää osaksi omaa sisustusta. :)<br />
   <br />
   Musta-valkoinen kotikin voi olla pehmeä, juurikin näillä lyhdyillä ja pörröisillä vilteillä ja tyynyillä. :)<br />
   <br />
   ja mietippäs, jos tehtäisi värien vaihto. Sinun kotisi oli muuten samanlainen, mutta värimaailma olisi valkoinen, kromi ja greige. 🙂 Ja minun mustavalkoinen. Ihan sama tunnelma olisi silti. Meillä olisi musta pörrömatto, mustat hohtavat silkkiverhot, musta silkkinen päiväpeite, mustat pöytätabletit ja kenties mustat nahkatuolit… ei paha lainkaan vai mitä??? Aika hieno olisi. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; 🙂

 12. Tosi kivat nuo lyhdyt, itse olen samanlaisia etsiskellyt :). Täytyypä siis kipaista oman paikkakunnan Prismaan katsastamaan josko sieltä noita samoja lyhtyjä löytyisi. <br />
  <br />
  Blogisi on todella valoisa ja inspiroiva :). Ja tuo DIY -idea tason päällystämisesta on aivan loistava! Toimisikoha se väliaikais ratkaisuna tämän hetkiseen kirjahyllyymme, vielä täytyy nimittäin hieman säästää ennen kuin saadaan kokonaan uusi ostettua. Maalaaminen tulisi nimittäin tuohon nykyiseen hyllyyn turhan kalliiksi siihen nähden mikä sen alkuperäinen hinta on ollut.. :)<br />
  <br />
  Mukavaa syksyn jatkoa ja jatka blogissasi samoilla linjoilla! 🙂

  1. Tiia: Prismoissa pitäisi olla lyhtyjä, samoin jos Jysk sattuu olemaan hollilla, niin sieltä saa samannäköisen lyhdyn korkeammassa 65cm koossa. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   jos kirjahyllynne on teräväreunainen niin sen päällystäminen on tosi helppoa. 🙂 Pyöristetyt reunat ovat vaikeampi saada tiukasti pysymään kiinni. Ja jos hyllyn saa purettua osiin, niin kappale kerrallaan kun päällystää niin lopputulos on varmasti kuin uusi. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Lohikarilta löytyy muovia myös leveämmässä koossa, kuin markettien myymä 45cm rullaleveys. Eli jos kirjahyllyssänne on esim ovia, joiden leveys on yli 40cm, nii kannattaa kenties katsoa tuolta leveämpää, jotta saa eheän ja saumattoman pinnan. .)<br />
   <br />
   Kiitoksia sinulle Tiia kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; Samalla linjalla mennään eteenpäin täyttä höyryä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *