Linari & Philippi ♥

Lupasin teille tarkempaa esittelyä viimeaikojen ostoksistani. Niitä on kertynyt aika paljon ja nyt kun laitoin ne ranskalaisilla viivoilla listaten, niin määrä yllätti kyllä itsenikin, huh. Marraskuun voisin pitää lompakon nyörit säpissä. En tiedä tosin miten se onnistuu, koska Stockmannin jouluosaston avaus lähenee ja minulla on perinteenä ostaa sieltä koristeellinen joulupallo eli “vuosipallo” omaan kokoelmaani. Tiedän sortuvani muihinkin joulujuttuihin, tunnen itseni liian hyvin. 🙂 Mutta jos tätä ei lasketa, niin siinä tapauksessa tuo Älä-osta-mitään-marraskuu voisi onnistua. 🙂

Palatakseni takaisin itse aiheeseen, ensimmäisenä otan tarkempaan syyniin tuon Linarin huonetuoksun.

5082d9c8c98c7e251b000004.jpg

Pakkaus koostui kahdesta osasta, itse tuoksupullosta sekä pitkästä ja kapeastä pahvipakkauksesta, josta löytyy puiset tikut. Tuoksupullo oli pakattu samettipintaiseen pahvirasiaan (tuo korkea neliskanttinen), enkä raaski sitä hävittää. Mitään käyttöä en sille kylläkään keksi, mutta olkoot kaapissa jemmassa. 🙂

Itse pullo on painava, todennäköisesti lasia. Myös se on päällystetty valkoisella sametilla. Linarin logolaatta ja korkki ovat mattaharjattua terästä ja logossa oli sininen suojamuovikin. <3 Säikähdin ensin että koko logolaatta on sininen, mutta onneksi tajusin napata sen muovin siitä pinnalta pois. 🙂

5082d9c3c98c7e342b000023.jpg

Tuoksu on ihan ok, hieman liian tyttömäinen ja kukkaismainen omaan makuuni, mutta ihan hyvä ja käyttökelpoinen silti. Tuoksun voimakkuutta voi säätää puutikkujen määrällä – mitä enemmän tikkuja sojottaa pullosta, sen voimakkaampi tuoksu. Meillä on käytössä olohuoneessa vain kolme tikkua. Sillä saa sopivan kevyen vivahteen aikaan noin 40m2 tilaan. Itse valitsin tämän tuoksun vain ja ainoastaan pullon muotoilun ja kauniin ulkonäön vuoksi. Tuoksun perusteella en olisi tätä kyseistä Amarena-tuoksua valinnut. Lukijani vinkkasikin kommenttiboksissa, että tämä Amarena on hieman saman tuoksuinen kuin Diorin Miss Cherie-tuoksu. <3 <3

5082d9bec98c7e1d6a00005c.jpg

5082d9bac98c7e6046000003.jpg

Olen monesti kirjoitellut blogiini Philippin tuotteista, joita rakastan kovasti! <3 Meiltä löytyy tällä hetkellä vain neljä Philippin tuotetta – yksi valokuvakehys, pieni kello valkoisessa nahkakotelossa sekä uusimpina kaksi kiillotettua terästä olevaa maljakkoa. <3 <3

5082d9cdc98c7e251b000009.jpg

Pitkulainen maljakko on 22cm korkea ja tuolla pyöreämmällä on korkeutta 15,5cm. Mies ristikin nämä heti Pekaksi ja Pätkäksi. Syy on helppo huomata, kun katsotte kuinka minun kuva heijastuu maljakoista, toinen laihentaa ja toinen pulskistaa. HIH 🙂

5082d9d2c98c7e971100006f.jpg

Kokeilen aina kaikkia uusia sisustusostoksiani TuplaKupla-valaisimien kanssa. Nämäkin maljakot, jotka ovat hieman maskuliiniset ja selkeästi eri maailmasta, sopivat hyvin tuon valaisimen kanssa. <3 <3

Nyt menen äkkiä katsomaan ja kuuntelemaan Syksyn Sävel Retron loppuun. Ihan huippu ohjelma ja varsinkin esittäjien ulkoasut saavat nauramaan, huiiiiiii, kultainen 80-luku vastaan uhkea ysäri (iso tukka, isot vaatteet =D). 

Hauskaa illan jatkoa kaikille! <3

10 kommenttia “Linari & Philippi ♥

 1. Blogiasi on kerrassaan ihana lueskella kun postailet niin usein, ja asunnossanne tapahtuu koko ajan! 🙂 Tämän hetken sisustuksenne näyttää omaan silmääni kaikkein parhaalta, varsinkin se uusi löhöilynurkka keittiössä, ah rakkaus &hearts; On myös ihanaa seurata kuinka hankit uusia sisustusesineitä, selvästikin sellaiseen tahtiin että oma lompakkoni ei kestäisi 😉 Varsinkin kun ostat lähes aina merkkituotteita. Olen toki huomannut että myyt myös tavaroita eteenpäin, mutta silti en voi olla ihmettelemättä ostokapasiteettiasi. Teidän raha-asiathan ei yhtään kenellekään kuulu, mutta olisin silti kiinnostunut kuulemaan ostatko aina huonekalut ja muut ihanuudet omalla rahalla, vai meneekö joskus luoton puolelle? Itse kun joutuu enimmäkseen kitkuttelemaan ja ihan musthave- jutut on hankittava luotolla, jota sitten taas maksellaan pitkin hampain ennenkuin voi hankkia jotain muuta. Oman lompakon lihavoitumista odotellessa on kerrassaan ihanaa myötäelää sinun sisutusostoksiesi kanssa. 🙂 Jatka samaan malliin blogisi ja kotisi kanssa, ihanalta näyttää!

  1. Jepa: Kiitoksia kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Olen hyvin vaihtelunhaluinen, ainkin mitä tulee meidän kodin järjestykseen, hih. 🙂 Olen jo lapsena tykännyt vaihdella järjestystä huoneessani ja &quot;sisustanut&quot; omaa soppeani innokkaasti. Yläasteelta päästyäni sain vanhemmiltani pienen summan rahaa, palkkioksi peruskoulun suorittamisesta ja ostin sillä itselleni uuden sängyn ja uudet tekstiilit huoneeseeni (verhokangasta, päiväpeiton, petivaatteet ja maton). 🙂 Kaverini shoppailivat omilla rahoillaan vaatteita ja meikkejä, minä sisustin huoneeni. HIH :)<br />
   <br />
   Sisustaminen ja kodin laittaminen on itselleni tärkeä asia ja tykkään satsata näihin hankintoihin. Aloitin tämän aktiivisemman sisustamisen vuonna 2009, kun päätin että tahdon viimein laittaa kotimme kokonaan kuntoon. Siihen saakka sisustuksemme oli aina puolitiessä ja vaiheessa, enkä ehtinyt saamaan mitään täysin kuntoon, ennenkuin ehdin kyllästymään (musta-valkoinen tyyli ja pehmeä pähkinä-vaihe). <br />
   <br />
   Olen tehnyt vuosia kahta työtä ja saanut säästettyä jonkin verran rahaa näihin sisustushankintoihin. Olen tehnyt tarkkaa listaa tavararoista, joita kotiime tahdon ja melko hyvin pitäytynyt näissä, sortumatta kovinkaan moniin heräteostoksiin. :)<br />
   <br />
   Me emme matkustele, emmekä syö ravintoloissa. Emme käy juhlimassa enää ja vaateostoksiakaan en tee kovinkaan usein. Ennen tytön syntymää kävimme miehen kanssa ulkona viikottain ja törsäsin hillittömän osuuden palkastani vaatteisiin ja kosmetiikkaan. Nyt nuo jutut ovat toisarvoisia ja laitan kaiken liikenevän rahani kodin sisustamiseen. Eli priorisoimaan joudumme mekin, mutta emme silti kumpikaan koe jäävämme mistään paitsi. :)<br />
   <br />
   Pidän tarkkaa exceliä rahankäytöstäni ja olen koko ajan tietoinen tuloista ja menoista. Budjetoin kaikki ostokseni sentilleen ja lasken aina etukäteen riittääkö rahat vai pitääkö säästää ensiksi, jotta saan jonkun kalliimman asian, kuten TuplaKupla XL-valaisin. Siihen säästin reilut puolivuotta ja lopulta löysin valaisimen tarjouksesta alle 900 eurolla ja sain ostettua sen hieman aikaisemmin kuin alkuperäinen aikataulu olisi antanut myöten. Voisi siis sanoa, että laskelmoin ostokseni aika tarkkaan ja etukäteen. Nytkin olen joulun sisustukseen budjetoinut jo valmiiksi 200 euroa, jolla voin sitten ostaa torkkupeittoa ja koristeita sekä jouluvaloja. :)<br />
   <br />
   Olen huomannut myös sen, että kun olen jokaisen ostokseni kirjannut ylös, on pikkuiset heräteostokset karsiutuneet tosi minimiin. En osta enää lainkaan esim. kosmetiikkaa ruokakauppareissulta, enkä lehtiä. Pyrin yllätysostokseni valitsemaan aina valmiin ostoslistani mukaan, kuten esim. kromatut kynttilälyhdyt, jotka ovat vuoden verran keikkuneet listallani. Löysin ne hyvään hintaan Prismasta ja nappasin mukaani. Toki olisin voinut tilata ne jostakin nettikaupasta kalliilla, mutta yritän aina hyödyntää tarjouksia ja alennuksia. <br />
   <br />
   Meidän astiat on kaikki ostettu alennuksesta, osa puoleen hintaan ja osa -20%. Nopeasti laskettuna olen tehnyt säästöä niistä noin 800 euroa, eli aika paljon. Jokainen astiasarjan, aterimien ja keittiövälineiden osa olisi tullut jokatapauksessa ostettua, joten valmis ostoslista tässäkin asiassa oli tosi hyvä ja toimiva, ja sain säästettyä tuon 800 euroa, jonka voin sitten käyttää johonkin muuhun vuorostaan. :)<br />
   <br />
   Minulla on luottokortti toki ja sitä käytänkin välillä. Pyrin kuitenkin pitämään järjen päässä sen kanssa ja ostamaan vain sillä summalla, jonka tiedän pystyväni maksamaan korottomasti kerralla pois. Joskus nuorempana meni hieman turhankin lujaa ja hövelisti ja luottokortteja oli sieltä sun täältä. Pienen kierteen kävin läpi ja onneksi olen viisastunut sen suhteen ja oppinut pitämään luottokorttia lähinnä hätävarana tai nettiostoksia tehtäessä sellaisesta paikasta jossa ei ole verkkopankkimaksua. :)<br />
   <br />
   Huutonetissä olen myynyt itselleni turhaksi jääneitä juttuja pois ja niillä rahoilla tietysti kustantanut taas näitä uusia hankintoja. Esim. seinämaaleihimme meni pieni omaisuus, useita satoja euroa vaikka nekin ostimme Prisman kanta-asiakas tarjouksella -20%. Näihin maaleihin en ollut budjetoinut rahaa lainkaan vaan tuo maalausvimm tuli hieman puskista. Huutonetistä saamillamme rahoilla makselimme nuo maalit sitten, eli /- 0 euroa. :)<br />
   <br />
   Tärkeintä minusta on olla tietoinen omasta kulutuskäyttäytymisestään ja kirjata kaikki tulot ja menot (ne pienetkin suklaapatukat yms) ylös. Tällä tavoin on helpompi alkaa priorisoimaan omia hankintoja ja säätämään. Minulla on ollut lasipurkki säästökohdetta varten, ja teippasin aina purkin kylkeen säästettävän kohteen kuvan (esim tuplakupla). Se motivoi minua paremmin säästämisessä, kun oli jotain konkreettisempaa, eli se kuva. :)<br />
   <br />
   Huh, tulipas tekstiä, toivottavasti jaksat lukea tämän ylipitkän vastaukseni. HIH :)<br />
   <br />
   Ihanaa ja rentoa sunnuntaita! &hearts; &hearts;

  1. Felica: Maksan täysin itse omilla rahoillani kaikki omat ostokseni sekä luonnollisesti omat osuuteni yhteisistä laskuista. Mies käy tosin minua useammin ruokaostoksilla, kun kulkee ison marketin ohi työmatkallaan, mutta minä vastaavasti maksan kokonaan sitten esim yhtiövastikkeen ja perheemme vakuutusmaksut sekä tytön vaatteet ja tavarat. :)<br />
   <br />
   Emme erittele laskuja &quot;sinun&quot; ja &quot;minun&quot; laskuiksi, mutta jos ostan jotakin esim nettikaupasta, niin luonnollisesti hoidan maksunkin itse omista rahoistani. 🙂 Mieheni ei elätä minua, vaan elämme yhdessä ja yhteisillä rahoilla. Kumpikin ansaitsee itse omat tienestinsä, joista sitten maksellaan laskut ja ostokset sen mukaan kuka ehtii tai ostokset tekee. 🙂

 2. Kiva kun vastasit rehellisesti tuohon rahakysymykseen. Olen uusi blogisi lukija ja kiva että vastailet kommentteihin ahkerasti.<br />
  Rahasta sen verran että usein ihmiset eivät tiedä mihin omat rahat oikeasti kuluvat. Usein sitä ajattelee että miten jollain toisella on varaa ostaa sitä ja tätä mutta itselläni ei. Sitten kun alkaa niitä omia kulutustottumuksia tutkimaan hiukan tarkemmin paljastuukin että rahaa menee ihan kummallisiin asioihin ilman että sitä edes itse tajuaa.<br />
  Itse olen juuri tällainen ihminen että jossain vaiheessa mietin että ei ole varaa ostaa sitä tai tätä kunnes tajusin että jostain pitää karsia ja tehdä budjetti :-). Tuolloinkin ostin kaikenlaista ja tajusin sitten tosiaan että minullakin on mahdollisuus ostaa kalliimpia juttuja kun jätän ne monet pienet jutut ostamatta. Ja teen päätöksen että mitä oikeasti haluan ja tarvitsen. <br />
  Kulujen tarkka kirjaaminen auttaa myös paljon. Ja kun tekee budjetin jossa päättää minkä summan saa mihinkin asiaan käyttää ei tule huonoa omaa tuntoa jos on käyttänyt rahaa johonkin 🙂

  1. Minna: Kiitoksia kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Olen kanssasi täysin samaa mieltä! &hearts;<br />
   <br />
   Se on ihan totta, että sitä ei huomaakaan minne kaikkialle rahat valuvat sormien välistä, ennen kuin kirjaa joka ikisen ostoksen ylös. Minäkään en aikaisemmin omasta mielestäni koskaan ostanut mitään ja silti oli rahat jatkuvasti loppu. Tätä kun aikani ihmettelin, miten se edes ylipäätään on mahdollista, aloin kirjaamaan kaikki exceliin. Johan alkoi selviämään minne ne rahat hupenevat… :)<br />
   <br />
   Ostin kauppareissuilta AINA jotain pikkuextraa, kuten pompuloita, pantoja, pinnejä, hyvän tuoksuisia saippuoita, keksiä, karkkia, Redbullia, lehtiä…. Näistä tuli kuukaudessa jo yli 100 euroa. Lisäksi ostin take away-kahveja ja kalliita muffinseja työpaikan kahvitauolla, hupsis toinen satanen. Kävimme usein miehen kanssa ulkona ja pitihän sitä tietysti aina olla uutta päällä, hupsis vaatteisiin 50 euroa pari kertaa kuussa biletys siihen päälle. Äkkiä sitä tuli törsättyä yli 300 euroa kuussa ihan huomaamattaan, eikä käteen jäänyt oikestaan mitään. Muutama huonosti istuva, kiireessä ostettu bilevaate, jotka eivät käyttöön enää päässeet toiste. :)<br />
   <br />
   Me tehdään edullista kotiruokaa eikä osteta herkkuja juuri koskaan (enää, viimeiseen vuoteen siis) ja säästetään siinä. Meillä ei ole autoa lainkaan, eikä myöskään niitä järkyttävän suuria kuluja (vakuutus, verot, bensa…). Tuossa on jo sievoinen summa säästetty, jos vertaa menevään perheeseen joka kulkee paljon autolla ja syö ulkona viikottain tai jopa useammin. 🙂 Kaikki on niin suhteellista… :)<br />
   <br />
   Mukavaa iltaa sinulle! &hearts; &hearts;

  2. Kuulostaa niin tutulta.. siis tuo bilevaatteiden osto yms. :-)<br />
   Itse luovuin autosta eron myötä. Ensin ajattelin että pakko ostaa auto mutta onneksi mietin asiaa jonkin aikaa. Kaikki minut tuntevat sanoivat että et pärjää ilman autoa koska minulla on ollut auto siitä asti kun ajokortin sain. Noh, tuli todistettua että olivat väärässä :-).<br />
   Kun ynnäsin auton kuluja tajusin miten kallista se oikeasti on. Ymmärrän toki että monet eivät pärjää ilman autoa ja se on ihan ok. Omalla kohdallani se on tällä hetkellä sellainen asia jota ilman voin elää.<br />
   Lisäksi sillä rahalla joka autoon menee ajan taksilla tarvittaessa.<br />
   Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa ja alkavaa viikkoa!

  3. Minna: Hih, pääsitpäs näyttämään heille pitkää nenää. :)<br />
   <br />
   Auto ja siitä aiheutuvat kulut ovat kyllä todella isoja, itselläni ei omaa autoa koskaan ole ollut, eikä kyllä sitä ajokorttiakaan. 🙂 Siskolla on auto ja se rahan määrä mikä uppoaa autoon, sen huoltamiseen ja pakollisiin muihin maksuihin on suorastaan naurettava. Jopa parkkeeraamisesta saat itsesi maksaa kipeäksi täällä Helsingissä (ja varmasti muissakin kaupungeissa). Sillä summalla, jonka siskokin vuodessa autoonsa laittaa, saa sisustettua 80m2 kokoisen kodin aika hyvin uusiksi. :)<br />
   <br />
   Niin kauan kun asumme Helsingissä, hyvien kulkuyhteyksien lähellä, emme omaa autoa hanki. Julkisilla pääsee varsin mainiosti liikkumaan ja tarvittaessa voi ottaa taksin alle. Taksilla voi ajella hyvin jopa kerran viikossa (noin 25 euroa / suunta) ja silti se jää huomattavasti edullisemmaksi kuin oman auton käyttö kaikkine kuluineen. Jos meillä olisi auto, emme todellakaan sisustaisi tähän malliin, ei todellakaan. :)<br />
   <br />
   Toki ymmärrän että auto on monelle pakollinen asia ihan jo arkipäiväisten asioiden hoitamisen kannalta. Välimatkoja kun pitkulaisessa maassamme on kaikenlaisia. Oma ystäväni kulkee Lahdesta asti töihin tänne Helsinkiin, joka arkipäivä. Se on reilu tunti per suunta, kun ei asusta ihan Lahden juna-aseman läheisuudessä. Jos kulkisi busseilla ja junalla, matka-aika olisi lähes tunnin pitempi. Siinä on jo työpäivällä mittaa kun neljä tuntia uhraat vuorokaudesta työmatkoihin. 🙂 <br />
   <br />
   Ja voihan se auto olla myös statuskysymys tai samalla tavalla kiinnostuksen aihe, kuin sisustaminenkin. Jos auto syystä tai toisesta pitäisi ostaa, tahtoisin ehdottomasti katumaasturin. Mustana. 🙂 Joskus vuosia sitten haaveilin Toyotan Rav4-mallista, mutta siitä lienee aika jo ajanut ohi. :)<br />
   <br />
   Hui, tulipas taas juttua pitkät pötköt. 🙂 Mukavaa iltaa sinulle myös ja kauniita unia! &hearts; &hearts;

 3. Olen ihmetellyt näitä, maksatko itse -kommentteja….Blogeja lukiessani itse en ole kiinnostunut kenen rahoilla on ostettu mitäkin 🙂 lopputulos ratkaisee! Mutta taloudenpitosi on oikein ihailtavaa ja selkeästi toimiva! Raha varmasti konkretisoituu ihan eri tavalla, kun kaiken laittaa ylös. <br />
  <br />
  Kaikki alet ja erilaiset kampanjat kannattaa hyödyntää, niitä on yllättävän monesti vuoden aikana! Erityisesti nettikaupat herättelevät &quot;hiljaisina kausina&quot; hyvillä tarjouksilla ja erilaisilla kampanjoilla. Tuntuu lähes turhalta ostaa normaalihintaisia tuotteita!<br />
  <br />
  Kiitos ihanasta blogista &hearts; itsekin tätä lukiessani olen innostunut tyhjentämään kaappeja kaikesta turhasta, samalla mieli kevenee ja siivoaminen helpottuu!! 🙂

  1. Meri: Onhan se hieman hassua vastailla tuollaisiin kysymyksiin, mutta toisaalta se on ihan ymmärrettävää, että asia kiinnostaa. 🙂 Onhan blogissani paljon kaikkea ostamiseen liittyvää. HIH 🙂 <br />
   Jokaisen täytyy kuitenkin jostain rahansa saada, joten en koe asiallisesti esitettyä kysymystä loukkaavana tai tungettelevana. Ymmärrän kuitenkin heitä, jotka vaivaantuvat suuresti näin henkilökohtaisista kysymyksistä. En minäkään tarkkoja lukuja sentään ala kertoilemaan, tai työasioitani kovin tarkasti muutenkaan. Mutta muutoin minulla ei ole mitään sitä vastaan, että kysytään. 🙂 <br />
   <br />
   Raha todellakin konkretisoituu, kun naputtelee jokaisen pienenkin ostoksen ylös. Se on alkuun rasittavaa puuhaa, mutta aika nopeasti siihen sopeutuu ja siitä tulee osa illan rutiineja. Käyn viikottain läpi ostoksiani ja merkkaan punaisella sellaiset, jotka olisi voinut jättää ostamatta kokonaan. Näitä punaisia rivejä kun sitten käy läpi myöhemmin, huomaa helposti onko suunta mennyt ylös vai alas, onko määrä lisääntynyt, onko summat pienentyneet…. Ja alkaa myös karttamaan jonkin verran ostoksien tekemistä, kun ei aina jaksaisi näpytellä koneelle niitä. HIH 🙂 Minäkin yritän aina niputtaa ostoksia isompiin kasoihin. Varsinkin nettiostokset, joissa postimaksuja yms. Aina se ei onnistu, mutta pyrin siihen kuitenkin. Siksi panttasin Philippin maljakoitakin pari viikkoa, ennen kuin lopulta ne tilasin (sain tietää että matalampaa on vain yksi jäljellä, tuli kiire). :)<br />
   <br />
   Kiitos sinulle Meri kauniista sanoistasi ja ihanasta viestistäsi! &hearts; &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Mukavaa illan jatkoa ja alkanutta uutta viikkoa! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *