Kynttilänvalossa

Syksyn ja talven illoissa parasta on kynttilänvalo ja hämyinen, unenomainen tunnelma. En usko että kesästäkään jaksaisi nauttia, ellei meillä olisi täällä pohjolassa neljää vuodenaikaa. Vaihtelunhaluisena ihmisenä luulen, etten ehkä sopeutuisi etelän helteisiin ikiajoiksi… 🙂

50859020c98c7ebd1c00002b.jpg

Ihanan päivän päätteeksi sytyttelin kynttilät palamaan ja laitoin glögit liedelle lämpenemään. Nam. Glögiä jaksaisin juoda litratolkulla ympäri vuoden. 🙂

50859027c98c7e634700004d.jpg

5085901fc98c7e3d78000003.jpg

50859023c98c7e1c0f000011.jpg

Olenko muuten jo ehtinyt teille kertomaan, että olen suuri James Bond-fani?? 🙂 En tiedä mikä niissä leffoissa on niin hienoa ja ihanaa, mutta tykkään kovasti. Sopivasti actionia ja miehistä menoa. 🙂 Mie jatkankin nyt iltaa Mr. Bondin parissa ja toivottelen teille kivaa maanantai-illan jatkoa! <3

12 kommenttia “Kynttilänvalossa

 1. Ihana hämyinen tunnelma kuvissa ja hauska vastakohta aiemmille auringonpaisteisille kuville. 🙂 <br />
  <br />
  Olen kyllä samaa mieltä, vaikka lämpö ja aurinko ovat ihania, kyllä syksyä ja talveakin tarvitaan vastapainoksi.

  1. Pöppis: Pimeän ajan parhaat palat. HIH 🙂 No ei sentään, syksy on lemppari vuodenaikani, kun saa poltella kynttilöitä, luonto on kauneimmillaan syksyn ruskassa, saa kaivaa villasukat kaapista ja kääriytyä torkkupeittoon. &hearts; &hearts; Talvessa parasta on joulu ja lumi. Pakkasesta en niin välitä, hrrrrrrrr, liian kylmää minulle. 🙂 JOs aina olisi kesä ja auringonpaistetta, ei ehkä osaisi arvostaa sitä niin paljon kun nyt. Jokaisessa vuodenajassa on omat ihanat puolensa ja aina on jotain odotettavaa, se on minusta hienoa. 🙂

  1. Dreamer: Kynttilät on aivan ihania ja meillä myös iso osa sisustusta. Nyt niitä uskaltaa taas polttaa ihan kunnolla, parin vuoden tauon jälkeen kun tyttö on ollut niin pieni. :)<br />
   <br />
   Ihanaa tiistaita! &hearts;

 2. Löysin blogisi tänä syksynä ja olen ihan totaalisen koukuttunut siihen. Monta kivaa sisustusideaa on tarttunut mukaan ja on ollut hauska seurata miten pyörität ja vaihtelet huonekalujen paikkoja melkein viikoittain 🙂 Ihailen myös tapaasi vastata kommentteihin niin perusteellisesti ja ystävällisesti.<br />
  <br />
  Yritin etsiä mainintaa teidän kodin nukkamatoista, mutta en löytänyt. Kertoisitko mistä olet hankkinut ne ja minkä värisiä ne ovat tarkalleen? Ilmeisesti Mattotukusta? Olen katsellut Super Shaggy -mattoa vitivalkoisena (ei kirkas), mutta netistä tilattaessa värin valinta on niin hankalaa kun ei tiedä miten se sopii muiden valkoisten huonekalujen kanssa, lähinnä sohvan. En haluaisi liian kirkasta valkoista enkä luonnonvalkoistakaan. Onko sinulla näistä matoista kokemusta tai jakaa jotain vinkkejä?<br />
  Kiitos paljon jo etukäteen :)<br />

  1. Diamond: Kiitos aivan ihanasta viestistäsi! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Meillä on aikaisemmin ollut olohuoneessa kaksi Osta Carpetsin Rhapsody-mattoa vierekkäin, nyt odottavat pesulan käsittelyä varastossamme. Makuuhuoneiden pienet matot ovat myös samaa sarjaa, eli Rhapsodya. Omat mattomme olen ostanut kaikki Stockmannilta, mutta myös Asko myy niitä. Sävy on taitettu valkoinen, eli sopii todella kauniisti meidän silkkiverhoihin ja päiväpeittoon sekä Ikean kalusteisiin. Nahkadivaaniin nähden ne ovatkin sitten hieman liian kermaiset. Laatu on aivan super hyvä ja sen puolesta uskallankin suositella Rhapsodyja. :)<br />
   <br />
   Pyöreä valkoinen matto, joka on nyt olohuoneessa, on Vallilan Operetti, halkaisija 160cm. Ostin sen Prismasta. 🙂 Myös osa nettikaupoista myy Vallilaa. Maton sävy on kaunis valkoinen, ei liian valkoinen muttei yhtään kermainenkaan. Vallilan Operetti on minusta aivan ihana. &hearts; Tosi pehmeä ja pumpulinen, mutta pysyy silti hyvin kuosissaan ja kuohkeana. Sen sävy on myös täydellinen. Kokoja on laidasta laitaan, pikkumatosta 160x230cm kokoiseen saakka. <br />
   <br />
   Ruokapöydän alla on Pappelinan Svea-matto, metallinhohtovalkoisena. Sen tilasin keväällä Sisustus Saganin nettikaupasta. <br />
   <br />
   Mattotukun Super Shaggy on aivan ihana luonnossa. Ystävälläni on sellainen. Sen sävy on sama kuin tuon pyöreän Vallilan mattomme, eli lähes vitivalkoinen, muttei aivan. Ikean kalusteiden valkoinen esim taittaa hieman kermaan, ja niidenkin kanssa tuo matto sopii oikein hyvin. 🙂 Nukkaa ilmeisesti irtoaa jonkin verran ainakin alussa, mutta ystäväni on tykännyt kovasti ja on todella tyytyväinen valintaansa. <br />
   <br />
   Riittävän valkoisia mattoja on vaikea löytää, useimmiten ne ovat aina liian kermaisia muuhun sisustukseen nähden. Ikean Hampen- nukkamatto taasen on aivan liian valkoinen, ihan sattuu silmiin jo sen vaaleus ja sävy. :)<br />
   <br />
   Siksi annankin ääneni Vallilan Operetille, siitä on kokemusta myös omasta takaa. :)<br />

 3. Hei! Mistä olet ostanut nuo kaksi metallista lyhtyä!Juuri tuollaisia itse etsiskelen:) Pentikillä on ihanat mutta vielä mietin löytyykö vielä ihanampiq! <br />
  katja

  1. katja: Lyhdyt on ostettu hetki sitten Prismasta ja vielä alennuksella . 🙂 Niitä saattaa edelleen olla valikoimissa, aika useissa Prismoissa niitä on kuulemma ollut. Kannattaa katsoa sekä sisustuspuoli, että puutarha / kukka-osasto. <br />
   <br />
   Jyskissä on samalainen mutta korkeampana, 65cm on sillä korkeutta ja hinta alle 30 euroa. Tiimarista löytyy samannäköisiä lyhtyjä myös, ihan pienestä tuollaiseen isoon kokoon, muistaakseni niitä kolme tai neljä eri kokoista olemassa. Viime viikolla ne olivat -20% kamppisalennuksessa vielä ja olisin ostanut muutaman, jos olisin pystynyt ne kauppakassien kanssa kantamaan kotiin. Olisi ihana kun olisi neljä eri kokoista lyhtyä rinnakkain. &hearts; &hearts; &hearts;

 4. Tunnelmallisia kuvia! Rupesi heti tekemaan glogia mieli kun mainitsit lammittavasi sita iltajuomaksi. Yummy!

  1. Paula: Glögi on namia. &hearts; &hearts; &hearts; Juuri parhaillaan hörpin glögiä ja luulen että otan toisenkin kupposen vielä. Slurps. 🙂

 5. Ei ehkä kannattas nuita tuikkuja poltella noin likekkäin…tuolla tavalla ne allaspalot saa alkunsa, kivan näköinenhän tuo on mutta todella vaarallinen!

  1. xxxxxx: Olen tosi tarkka kynttilöistä ja suorastaan tulipalofobiasta kärsivä. 🙂 Tuossa ruokapöydällä olevien tuikujen ympärillä ei ole mitään, mikä voisi syttyä palamaan. Alusta on lasia ja jalallinen, eli on noin 20cm irti pöydän pinnasta. Yläpuolella ei ole lamppuakaan ja matkaa kattoon on 2 metriä. Nuo koristehiekat eivät myöskään syty, ovat kivimurskaa. <br />
   <br />
   Isot lyhdyt olen myös testannut, ettei seinä esim kuumene tai taso, jossa ne ovat. Metalli kuumenee tuosta yläosasta hieman, mutta veikkaisin asteen pysyvän noin 60:ssä. Ei siis polta sormia eikä tunnu kuumalta varsinaisesti. :)<br />
   <br />

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *