Diy – DC Fix-kalvoa kylpyhuoneen tasoon

Aikaisemmasta tuunauksestani jäi ylimääräiseksi yksi rulla mattavalkoista DC Fix-muovikalvoa. Päätin asentaa sen kylpyhuoneen tummanharmaaseen laminaattitasoon, jotta huonosti valaistun kylppärin yleisilme olisi raikkaampi. 🙂

Väsyneenä ja vääränlaisilla välineillä ei saa hyvää lopputulosta aikaan ja tuunaukseni meni pipariksi. Osa työkaluistamme on miehen remonttikohteessa, joten käytettävissäni oli vain tylsät keittiösakset. Mattoveitsellä olisi saanut reunat kauniisti leikattua, mutta tylsät sakset vain repivät ja venyttivät kalvoa.

Tässä muutama kuva epäonnistuneesta projektistani:

50898831c98c7e0c7d00004e.jpg

Kalvorullan leveys oli 45cm ja tuo taso on 62cm leveä. Jouduin muovittamaan tuon kahdessa osassa, ensimmäisenä etuosan reunataitoksineen ja viimeisenä tuon takaosan, johon tuli noin 20cm leveä suikale. Pituutta tasolla on 160cm ja siihen 2metrin rullamitta riitti oikein hyvin.

50898836c98c7eaf4e00008b.jpg

Allas on upotettu laminaattitasoon ja muovin asentaminen oli siksi hieman haasteellista. Altaan pyöreä muoto aiheutti omat kommervenkkinsä ja jouduin paikoittain venytyshommiin, jotta sain tuon edes tuohon kuntoon. Mattoveitsellä tai terävällä puukolla olisi saanut siistittyä nuo reunat kauniisti, toisinsanoen leikattua muovin posliinia vasten, jolloin kalvo olisi yltänyt altaaseen asti eikä saumakohta olisi jäänyt näkyviin. Tylsillä saksilla lopputulos on toisennäköinen, kuten kuvasta huomaa. 🙂 Suunnitelmissa on ostaa silikonia ja tehdä tuohon altaan reunaan uusi eristys. Samalla ruma saumakohta katoaa piiloon. 🙂

50898831c98c7e6b35000002.jpg

Kaappien runko ja seinälaatat ovat valkoiset, yhtä valkoiset kuin tuo muovikalvokin. Kaappien ovet ovat jo alunperinkin olleet vaniljaan taittavat, mutta vuosien varrella niiden kermainen sävy on kellastunut entuudestaan. Kylpyhuoneessa on onneksi (ja valitettavasti) sen verran huono valaistus, että eroa ei huomaa ihan noin selkeästi kuin näistä kuvista, jotka on salamalla otettu olosuhteiden pakosta. Seinä- ja lattialaattoihin olemme ihan tyytyväisiä, mutta kaapisto saa jossakin vaiheessa mennä kokonaan uusiksi, altaineen päivineen. 🙂

5089883cc98c7e925f0000aa.jpg

Ylläolevasta kuvasta huomaa hyvin tuon rosoisen reunan. Toivottavasti silikonisaumalla saa sen piiloon. Jos ei saa, niin nappaan koko muovinkalvon pois ja palaan tummanharmaaseen laminaattiin. 🙂

Olen tehnyt tämän saman projektin vuosia sitten, kun päällystin tason pähkinän sävyisellä muovikalvolla. Silloin käytössäni oli mattoveitsi, joka leikkasi kaunista jälkeä. Taso oli hyvänäköinen ja kaikki reunat olivat siistejä ja viimeistellyn näköisiä. <3 Pähkinävaihe kun meni ohi, otin kalvon pois. Nopeaa ja edullista tuunausta, vaikkakin riskinä on saada tämänlainen lopputulos, hih. 🙂 Tämän tuunauksen kustannus on 9,95 euroa + silikoni, jonka ostan varmaankin huomenissa. Lisähintaa siitä tulee noin 15 euroa, mutta onneksi meillä on muutama muukin käyttökohde silikonille, niin ei mene ihan humpuukiin sekään. 🙂

Huomiseen!! <3

16 kommenttia “Diy – DC Fix-kalvoa kylpyhuoneen tasoon

 1. Hyvin sä kumminkin vedät nainen! Saan olla sulle kiitollinen ikuisesti, että jaksoit tuunata mun keittiön tason sekä lipaston päälilevyn. 🙂 Sä tuunailet siellä nyt niin paljon, että seuraavalla kaffireissulla menee koko aika teidän asunnon tutkimiseen ja ihailemiseen. 😀

  1. Irina: Hih thanks! 🙂 Tuunailu on kivaa, mutta väsyneenä ei pitäisi siihen hommaan alkaa. Itse sorruin kylppärin tasossa oikomaan asioita ja lopputuloksesta tuli aika surkea. 🙂

 2. Täälläkin haluaisin tuunailla mm keittiönkaapit dc-fixillä. :)<br />
  Oletko koskaan nähnyt livenä sitä hopeaa peilikalvo dc-fixiä? Ajattelin jos tuunais eteisen lipaston sillä. Se peili malm lipasto antoi tämmöisen inspiraation. Tosin ikeassa se peili malm lipasto näytti kauhealta kun oli tosi paljon naarmuja siinä lipastossa. En viitsi sen takia ostaa sitä. Lapset naarmuttaisi sen heti 🙁 <br />
  <br />
  Kyllä saumauksen jälkeen näyttää varmasti hienolta tuo tuunaus.<br />
  <br />
  Ihanaa lumista huomenta sinulle. 🙂

  1. Anna: En ole nähnyt livenä tuota kalvoa, ainoastaan kuvissa joissa se näyttää täydellisen ihanalta. &hearts; Malm-lipasto minuakin houkuttaa, mutta se pinta on niin hauras että 300 euron hinta on iso nounou. 🙂 Voisin yrittää tilata itselleni tuon hopean peilikalvon jostain nettikaupasta ja kokeilla tuunata sillä jotain… :)<br />
   <br />
   Ihanaa lumista viikonloppua sinulle Anna! &hearts; &hearts;

 3. Miten saat tuolla kalvolla onnistumaan kulmakohdat? Esimerkiksi kun kalvotit pyökin värisen tason? Minun olisi tarkoitus kalvottaa saman mallinen taso ja mietin, että kannaatko kalvo vetää reilusti yli reunoista ja leikata kulmiin jotkut viillot, josta kalvon saisi taitettua nätisti myös kulmiin?<br />
  <br />
  Kyseessä tämän tyylisen tason päällinen ja välitaso. <a rel="external nofollow" href="http://sope.onet.tehonetti.fi/data//Romatvtaso.jpg&quot; target="_blank">http://sope.onet.tehonetti.fi/data//Romatvtaso.jpg</a&gt;

  1. Ellu: Laitoin ensin tuon etureunan joka pyöristetty. Taitoin sen kalvon tuonne tason alle asti, jotta se pysyy tiukasti kiinni. Leikkaan kulmat auki hieman viistoon ja painan kiinni. Sitten leikkaan varovasti saksilla tuon kulman muodon mukaan sen siistiksi. Siinä täytyy olla tosi varovainen, ettei vaan leikkaa liikaa ja alkuperäinen pinta / väri tule näkyviin rakosesta. 🙂

 4. Tarramuoveilla saa ihmeitä aikaan. Olen kokeillut niitä yhteen jos toiseen paikkaan. Jos meinaa epäonnistua, se onneksi lähtee irti sotkematta useimmista eri materiaaleista ja vielä pystyy kiinnittämään uudelleen oikaisun jälkeen. Vinkkinä muuten lasten piirustus- ja askartelupöytiin: muovi on erittäin hyvä suoja alkuperäiselle pinnalle ja pysyy paremmin paikallaan kuin esim. vahakangas ja on silti helposti vaihdettavissa, kun se on kulunut siihen kuntoon, ettei sitä halua enää katsella. <br />
  <br />
  Silikonilla saat tuunauksen viimeistellyn näköiseksi, niin eipä näy sitten se leikkausrajakaan. Siisti tuunaus ja jos kyllästyy, helppo vaihtaa.:) <br />

  1. VK: Tuo lasten pöydän suojausvinkki on ihan loistava! &hearts; &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Itse jouduin muutamaan otteeseen repimään tuota kalvoa irti kun se meni vinoon. Hyvin saa sen kiinnitettyä uudelleenkin, loistavaa. :)<br />
   <br />
   Silikonin unohdin ostaa tänään, kun kävin Prismassa, täytyy huomenna yrittää muistaa se, että saa tuon kylppärin kuntoon. :)<br />
   <br />
   IHanaa iltaa sinulle VK! &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Lähimmäisen hämäämistä:<br />
   <br />
   &quot;Onks teillä ihan marmoripöytä leikkihuoneessa, vau ku hieno&quot;.<br />
   &quot;Öö, ei meillä oikeaa, tuo on se sama puinen pöytä ku ennenki…&quot;<br />
   &quot;Mutta tuohan näyttää ihan luxukselle…&quot;<br />
   &quot;No se on sitä samaa Bauhausin tarramuovia ku noissa sisustuslaatikoissakin:D&quot;<br />
   &quot;Ai, miten mä en heti tajunnut yhdistää tuota niihin, hmm…&quot;<br />
   <br />
   Kiitos samoin sinnekin teille koko perheelle mukavaa iltaa ja viikonloppua!

  3. VK: hahhahahahahaaaahhahahaaa 🙂 Ihana keskustelu, mie nauran täällä vedet silmissä…. =D Noinhan se menee.. Meilläkin moni vieras aikoinaan ihmetteli, miten ollaan kylpyhuoneeseen valittu puutaso. Kyllä oli ilmeessä näkemistä, kun sanoin että se on ihan vaan muovia… &quot;Whaaaat????&quot; 🙂

 5. Hei, tiedätkö mitä – säästit meiltä äskettäin tosi paljon rahaa tällä vinkilläsi! Mietimme nimittäin juuri kuumeisesti, että miten saataisiin uuden kotimme wc meidän maun mukaiseksi käyttämättä satoja euroja rahaa uusien mutta vääränväristen kaapienovien ja tasojen muuttamiseksi. KIITOS miljoonasti 🙂 🙂

  1. Verona: Mahtava kuulla! &hearts; &hearts; Tuo ongelma on aika yleinen, ei viitsisi turhaan uusia hyväkuntoisia kalusteita jos ainoastaan väri on se mikä ei ole hyvä. 🙂 Tuo kalvo on ihan neronleimaus, minäkin aion päällystää nuo meidän kylppärikaappien ovet, kun tuo pisunkeltainen sävy on hieman yökyök. :)<br />
   <br />
   Tämä on juuri parhautta bloggaamisessa kun saa olla avuksi ja hyödyllinen. Kiitos sinulle kun tulit jättämään kommenttia &hearts; &hearts;

 6. olen itse ruvennut miettimään tuota dc fix muovilla päällystämistä ja kyselisin, että tiedätkö jos muovin joskus ottaa pois, ottaako se osan alkuperäisestä pinnasta mukaan?

  1. elisa: Minä olen päällystänyt muutamien keittiöiden ja oman kylpyhuoneeni tason useasti ja vaihdellut kuosiakin aina välillä. 🙂 Ehjä laminaattipinta ei ole DC Fixistä moksiskaan eikä se lohkea tai mene rikki kun muovikalvoa irroittaa. Jos tasopinta on kärsinyt ja siitä irtoaa palasia jo valmiiksi, saattaa se DC Fix -muovia pois ottaessa lohkeilla lisää. Muovin saa tosi helposti revittyä pois ja satunnaiset liimajäämät voi liuottaa tai raaputtaa pois Fairyn kanssa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *