Kolmen kopla – kromatut lyhdyt x 3 ♡

Piipahdin kauppareissun yhteydessä Tiimarissa ja nappasin mukaani pienen metallisen kynttilälyhdyn. Lyhty on lähes identtinen verrattuna Primasta aikaisemmin ostamiini lyhtyihin. Ainoastaan “hattu” on erimallinen, Prisman versiossa on pyöreä ja Tiimarin versiossa neliskanttinen. 

508e5e36c98c7e6d4a000056.jpg

Tiimarin pikkulyhdyllä (kuvassa oikealla) on korkeutta 30cm ja se sopii isompien lyhtyjen seuraan kuin olisi tehty siihen. 🙂 Vasemmalla olevan lyhdyn korkeus on 39cm ja keskellä oleva isoin lyhty on 55cm korkea. 

508e5e3bc98c7e9935000040.jpg

Lasiluukun avausmekanismi toimii Tiimarin lyhdyssä moitteetta, mutta Prisman lyhdyissä ne jumittavat. Turvallisuuden vuoksi ne on kuitenkin taisteltava aina kiinni, ettei tyttö pääse niihin käsiksi. Meidän neiti ei ole tosin kiinnittänyt kynttilöihin enää lainkaan huomiota, vaan ne saavat palaa rauhassa. Äkkiä ne muksut kyllästyvät näköjään… HIH 🙂

508e5e43c98c7e6d4a00005b.jpg

Olen laittanut lyhtyjen pohjalle koristehiekkaa, jotta kynttilät pysyvät tukevasti pystyssä ja suorassa. Pallokynttilät ovat molemmat pohjasta hieman kuprulla, joten tasaisella alustalla ne voivat sulaneen steariinin voimasta kaatua. Koristehiekalla saa helposti säädettyä kynttilän kaltevuutta ja steariini jää kokonaan kynttilän sisälle eikä valu lainkaan. 🙂

508e5e36c98c7e4761000002.jpg

Siinä ne nyt ovat, äiti-, isi- ja vauvalyhty, kuten tyttömme ne nimesi. Alemmassa kuvassa näkyy hyvin tuo lyhdyn yläosan muotoero, mutta muutoin ovat identtiset. 🙂 Tiimarista löytyy lyhtyjä kolmessa koossa ja Jyskistä löytyy samanlainen mutta jättikokoisena, jonka korkeus on peräti 65cm. Jyskin lyhdyn vielä tahtoisin kokoelmani jatkoksi hankkia… 🙂

508e5e3fc98c7e5307000016.jpg

Meillä on tänään luvassa kokkailua ja siivousta, heti kun jaksan tarttua tuumasta toimeen. Koira tuo tassuissaan niin paljon hiekkaa sisälle, että imurointi on pakko suorittaa päivittäin. Ei auta vaikka tassupesulla käydään joka lenkin jälkeen, hiekka kulkeutuu nahkaan asti ja kuivuttuaan sitten ropisee iloisesti pitkin lattioita. Myös lattiat minun täytyy pesaista tänään, viime kerrasta onkin jo viikko vierähtänyt. Kylmän ilman vastapainoksi kokkailen tänään nakkikeittoa, joka on tytön lemppariruoka tällä hetkellä. 🙂

Mutta nyt on pakko nousta tästä tuolilta ja alkaa hommiin! 🙂

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! <3

13 kommenttia “Kolmen kopla – kromatut lyhdyt x 3 ♡

 1. Minäkin Tiimarissa huomasin, että sinne ilmestynyt myös näitä kromattuja lyhtyjä 🙂 Itse aikoinaan hankin meidän lyhdyn Prisman alesta. Nämä on yksinkertaisen kauniita! 🙂 Meillä on hiekkaa lattioilla vaikka ei ole edes koiraa, miehen tuomia siis 😀

  1. Petra: Tiimarissa on kyllä valikoima muutenkin parantunut viime aikoina… Löysin nimittäin vaikka mitä kivaa ja kaunista, varsinkin hopeiset kynttilät olivat upeita… niissä oli sellainen patinoitunut pinta. &hearts; &hearts; &hearts; Muuta en saanut kannettua kotia kuin tuon pienen lyhdyn, mutta kynttiläostoksille on varmaankin pakko rynnätä vielä ennen joulua. :)<br />
   <br />
   HIh, ihana mies sinulla on! &hearts; &hearts; Sinun täytyy viedä hänet tassupesulle aina kun hän saapuu kotiin… Tsihiiii ;)<br />
   <br />
   No, meilläkin nuo kaksi sotkevat kyllä, mies ja tyttö meinaan. Vaatteiden ja kenkien mukana tulee aina hiekkaa ja pikkukiviä, mutta onneksi imuri on eteisessä valmiina kokoajan. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa sinulle Petra! &hearts;

 2. Kaunis kokoelma lyhtyjä. Nuo ovat todella kauniit ja tyylikkäät lyhdyt. Aika jännä kuinka niin eri kaupoista läytyy lähess samaa sarjaa olevia lyhtyjä.

  1. Sanna: Tuollaisia kromattuja lyhtyjä taitaa olla tällä hetkellä melkein jokaisessa kaupassa. 🙂 Ainakin Prisma, Stockmann, Tarjoustalo, Anttilat, Citymarket, Asko, Jysk, Tiimari ja Clas Ohlson myy näitä ähes identtisiä lyhtyjä. 🙂 Ja varmasti myös moni muu paikka… Monestihan nuo tuotteet tulevat samoilta tehtailtakin. =D<br />
   <br />
   Tykkään näistä lyhdystä kovasti ja juuri suunnittelin, että laittaisinkin kynttilöiden tilalle valkoiset jouluvalot. Ne saisivat palaa 24/7 kevääseen asti ja loisivat tunnelmaa öisinkin (vaikkei kukaan niitä tietenkään silloin ihaile, mutta kumminkin :D).

 3. Löysin pitkän metsästyksen jälkeen lyhdyissä olevia feelings kynttilöitä lähikaupastani. Olen kolunnut prismat ja cittarit ja missään niitä ei ollut. Kunnes tänään kauppareissullani bongasin feelings kynttilöitä lähikaupasta 🙂 Pari pallokynttilää lähti matkaan.

  1. Tittelityy: mahtavaa, että viimein löytyi. 🙂 Nuo Feelings-kynttilät on osasta myymälöitä myyty loppuun ja ihan jokaiseen K-ketjun liikkeeseen niitä ei edes ole tilattu. Mutta ihanaa, että sie sait omat pallukat! &hearts; &hearts; &hearts; Eikö olekin ihana se pinta kynttilöissä? &hearts;

  1. Heidi: kromattuja lyhtyjä on ilmestynyt myyntiin tosi moneen paikkaan. Tiimarissa tuo pienikokoinen on kaikista pienin mitä olen mistään löytänyt. Suurin kromilyhty löytyy Jyskistä. Välikokoja löytyy vaikka kuinka paljon. 🙂 Mie kehitin itselleni pakkomielteen siitä jättilyhdystä, jota Jysk myy ja minun on ihan pakkopakko saada sellainen vielä. Sitten alkaa olla lyhty-perhe koossa. 🙂

 4. Mulla on tuo Tiimarin lyhty myöskin. Postailinkin siitä yks päivä, poltin nimittäin näppini kun poltin siinä liian isoa kynttilää. Kannattaa olla tarkkana, ettei myös tyttösi saa palovammoja, jos vahingossa menee lyhtyjä lähempää tarkastelemaan. Kuvassa näkyvä pallokynttilä näyttää minusta hieman suurelta tuohin lyhtyy, &quot;hattu&quot; nimittäin kuumii tosi helposti 🙁 Mutta asiaa ei kannata tarkistaa niin kuin minä tein; länttäsin käteni lyhdyn päälle ja keskariin tuli vesikello 😉

  1. Jonanna: Huiiii ja auts. Minäkin olen kyllä kokeillut tota kuumenemista, mutta hattu-osa ei onneksi ollut kummassaan lyhdyssä liian kuuma, ainoastaan lämmin. Ja onneksi meidän tyttöä ei ainakaan toistaiseksi ole kiinnostanut nuo lyhdyt ollenkaan. Täytyy seurata tilannetta ja kokeilla varuiksi vielä uudestaan lyhtyjä, kun ne on palaneet vähintään muutaman tunnin. 🙂 Toivottavasti sinun keskari paranee pian! ;)<br />
   <br />
   En aio polttaa pikkulyhdyssä tuota pallokynttilää. Laitoin sen vain kuvauksen ajaksi siihen, kun kaikki pienemmät kynttilät olivat loppuneet. 🙂 Ja ajattelin muutenkin korvata kynttilät valkoisilla led-jouluvaloilla, jotta niitä voi pitää päällä 24/7 ilman huolta tulipalosta. 🙂

 5. Kiitti tuosta Jysk vinkistä! Itse bongasin ison lyhdyn Pentikistä, mutta en raskinut ostaa kun oli niin kallis. Jyskissä samanlainen alle puoleen Pentikin hinnasta! 🙂

  1. Linda: se Jyskin lyhty on aivan ihana! &hearts; &hearts; &hearts; Ihanaa että sait oman jättilyhdyn! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *