Kenkäfriikin kenkäkokoelma ♥

Huomenna pääsen hakemaan lähikaupasta Ikean korkeakiiltovalkoiset Lack-hyllyt ja pääsen virittelemään makuuhuoneen seinään. 🙂 Hyllyille on tarkoitukseni laittaa kenkäkokoelmani kauneimmat helmet, eli tarkemmin sanottuna korkkarit ja ballerinat. Kenkäfriikki kun olen, omistan aivan turhan monet korkkarit, vaikka olen vuosien varrella karsinut lukumäärän yli sadasta parista alle kahteenkymmeneen. 🙂

Tein nyt iltasella kenkien puhdistusoperaation, jotta huomenna voin keskittyä hyllyjen kiinnitykseen ja kenkien esillelaittoon. Tässä minun rakas ja hartaudella kerätty kokoelmani:

50a147e4c98c7eb23d00001c.jpg

50a147f9c98c7e333f000876.jpg

50a147d7c98c7e333f000865.jpg

50a147cbc98c7e635c000004.jpg

50a147f4c98c7e1b3a00091e.jpg

50a147ecc98c7e635c00000e.jpg

50a147ddc98c7eb23d000017.jpg

50a147d3c98c7e173a000994.jpg

50a147ccc98c7e704900000b.jpg

Kokoelmani kaipaisi kipeästi nuden / puuterin värisiä perusmallisia korkkareita, joita etsin edelleen. Louboutinin nudeista korkkareista olen haaveillut vuosia ja Decollete Jazz-malli on todella hyvin istuva kenkä, mutta niiden beige sävy on hieman väärän sävyinen iholleni. Höh, haaveilu siis jatkukoon toistaiseksi. 🙂

Onko siellä muita kenkäfriikkejä? Säilytättekö te kauneimmat yksilöt näkösällä avohyllyllä vai piilossa kaapin ja laatikon uumenissa? 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

26 kommenttia “Kenkäfriikin kenkäkokoelma ♥

  1. Sandra: Yllättävää kyllä, hän on samaa mieltä kanssani, että kauniit kengät saavat olla esilläkin. 🙂 Ehdotti tosin, jos yksi hylly uhrattaisi hänen juoksulenkkareilleen, kun ne on kivan pirtsakan värisiä. Hihii 🙂

 1. Ihania kenkiä! Meillä korkkarit ovat myös näkyvillä mutta muiden kenkien kanssa samassa telineessä. Sun blogi on kyllä täynnä kauniita kuvia! 🙂

  1. Katja P: Korkkarit on kyllä niin kauniit esillä, käyvät sisustusesineistäkin. 🙂 <br />
   <br />
   Kiitos murunen! &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Kyllä kauniit kengät saa ehdottomasti olla esillä!<br />
  Meillä on makkarissa seinään upotettuja valaistuja lokerikkoja, joissa on tällä hetkellä mm. korkkareita. :)<br />
  <br />
  On muuten tosi hyvässä kunnossa kaikki noi sun kengät. Mulla on käynyt harmittavan monille kengille niin, että korko on jäänyt esimerkiksi ritiläportaan rakoon, jolloin koron pinnassa oleva nahka on rullautunut vähän matkaa irti. :/

  1. Jen: Minäkin suunnittelin led-valonauhan laittamisen Lack-hyllyn reunaan, täytyy sommitella miltä se näyttää. :)<br />
   <br />
   Minä sipsutan nykyään aina päkijöillä kaikkien ritilöiden yli, näyttää hassulta kipittelyltä mutta suojaa kenkiä nirhautumiselta. 🙂 Samoin teen niiden kumisten mattojen kanssa, joihin korko jää helposti kiinni. :)<br />
   <br />
   Puhdistan kengät usein käytön jälkeen, eli pyyhin nihkeällä liinalla pölyt ja liat pois. Louboutineita en ole vielä raaskinut käyttää kuin yhden kerran, toinen käyttökerta on tulossa joulukuun alussa kun pääsen osallistumaan hienoihin pirskeisiin. 🙂 Korkolappuja vaihdan myös aika usein, konjakinruskeisiin nilkkureihin ne on vaihdettu jo neljä kertaa. 🙂

 3. Täällä kenkäfriikki ilmoittautuu! 😀 Kannatan ja hyvä idea! Minun osa korkkareista on juuri esillä valkoisella lack hyllyllä 😉 Kauniita kenkiä sinulla! 🙂

  1. Petra: Hihii, moikka! *vilkutan*. :)<br />
   <br />
   Odotan niin innolla että pääsen hakemaan kohta puoliin hyllyt ja laittamaan ne seinään. Tämä idea on muhinut pääkopassa jo yli vuoden ja nyt pääsen viimein sen toteuttamaan. 🙂

 4. Talvella pakkaan lähes kaikki korkkarit laatikoihin ja otan saapikkaat ja nilkkurit esille. Kesällä taas toisin päin. Sulla on kiva rivi perusavokkaita, niihin pitäisi itsekkin panostaa enemmän.<br />
  Linkissä kuvia kenkäsäilytyksestä.<br />
  <a rel="external nofollow" href="http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/10/walk-in-closet-edistyy.html&quot; target="_blank">http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2012/10/walk-in-closet-edistyy.html</a&gt;

  1. Tuija: Sinulla on aivan ihana vaatehuone. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Tuollaisesta omasta pukeutumissopesta minäkin haaveilen, kenties vielä joskus sellaisen omistan. :)<br />
   <br />
   Minun tyyli on hyvin tavanomainen ja simppeli, perusavokkaiden paras puoli on se, että ne sopii asuun kuin asuun – oli jalassa sitten farkut tai kynähame. 🙂 En jaksa enää stressata vaatteiden kanssa, kuten nuorempana tuli tehtyä, ja olenkin siirtynyt hankkimaan vain toisiinsa sopivia vaatekappaleita muutamassa perusvärissä. Kun kaikki sopii toisiinsa, on oikeastaan ihan sama mitä päällensä laittaa, ei voi mennä pahasti metsään, hih. 🙂

  2. Niin totta. Itsekkin pukeudun vain perusväreihin ja ostan asuja joita voi yhdistellä miten vaan keskenään. Ongelmani on se, että aina kun pitäisi ostaa perusavokkaat, ostan saapikkaat ;)) Rakastan saapikkaita ja nilkkureita. Sitten jää noi peruskengät ostamatta. Mutta mä harjoittelen ;)))

  3. Tuija: Tuo on tuttua minullekin, ostin ennenvanhaan aina koristeellisia ja kuvioituja muovikorkkareita, enkä &quot;raaskinut&quot; maksaa tavallisista tylsistä kengistä. 🙂 Niin vaan maku muuttuu ja ihan hyvä vaan. :)<br />
   <br />
   Minä tykkään nilkkureista kovasti, mutta olen hirmuinen nirso niiden suhteen. Harvoin löydän täydellisesti kolahtavia nilkkureita, jotka päätyisivät kotimatkalla. Tai sitten on koot loppu. :)<br />
   <br />
   Olen entinen saapasfriikki, minulla oli 11 paria mustia saappaita. Näistä pääsi aktiiviseen käyttöön vain kahdet ja loput nököttivät kaapin uumenissa. Annoin surutta siskojeni valita itselleen minun kenkiä ja nyt on ne saappaatkin saaneet käyttöä. Osa on jo joutanut roskikseenkin asti huonokuntoisuutensa puolesta. 🙂

  4. Toi on niin totta, ajatus siitä, että laittaa rahansa niihin &quot;tavallisiin&quot; kenkiin, ei houkuta. Sitten taas saapikkaissa tuntuu, että saa paremmin rahoillensa muka vastinetta. Olen itsekkin tosi tarkka kengistä, en osta muovikenkiä vaan aina aitoa nahkaa. Lisäksi tilaan suurimman osan kengistäni ulkomailta. Tunnen käyttämäni merkkien mitoitukset, joten uskallan tilata sovittamatta. Nyt kun oikein mietin asiaa, en muista ostaneeni kenkiä Suomesta vuosiin. Olen kyllä muutenkin rutinoitunut nettiostaja. Tilaan huonekaluista ja materiaaleista lähtien lähes kaikki ulkomailta 🙂 toimitus on nopeampi kuin Suomessa ja hinta kilpailukykyisempi, valitettavasti näin.

  5. Tuija: Minäkin olen suosinut aitoa nahkaa viimeiset pari vuotta, tosin viime viikolla ostin keinonahkaiset korkokengät. Ne taitavatkin olla ainoat keinomateriaalia olevat kengät. :)<br />
   <br />
   Minäkin ostan paljon netistä, tosin ulkomaisia nettikauppoja en ole vielä paljoa uskaltautunut käyttämään. Olisiko sinulla suositella hyvää nettikauppaa, jossa kauniita ja laadukkaita kenkiä? 🙂 Shopbobia olen miettinyt, josko sieltä uskaltaisi tilata… en vaan tiedä tulleista tarpeeksi (tullausrajat ja käytännönasiat yms.). 🙂

 5. Miia, Shopbob on loistava aloittevalle nettiostajalle. Koska putiikki sijaitsee jenkeissä, tulee hintaan lisää tullit, mutta Shopbob hoitaa kaiken puolestasi. Kun lisäät ostoksen koriisi ja lisäät oman toimitusosoitteesi, laskee firma hinnan heti sen mukaan mitä sinulle tulee lopulliseksi summaksi. Ennen maksuvahvistusta näet heti lopullisen summan veroineen, kuljetuskuluineen päivineen. Kuljetus on ilmainen jos summa ylittää satasen. Maksat siis loppusumman ja jäät odottamaan pakettia, joka kannetaan kotiisi kahdessa vuorokaudessa. Sama kuin suomesta tilaisit. Tullikäytäntöhän on se, että muualta kuin EU:n alueelta tehdyistä ostoksista menee tulli yli 45€ maksavista tuotteista. Jos tilaat EU:n sisäpuolelta ostoksen hintaan lisätään vain kuljetuskustannukset. <br />
  <br />
  Tässä laadukkaiden nettikauppojen osoitteita: <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.net-a-porter.com/&quot; target="_blank">http://www.net-a-porter.com/</a&gt; luksusmuotia<br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.theoutnet.com/&quot; target="_blank">http://www.theoutnet.com/</a&gt; on samaa liikettä kuin edellinen, mutta myy alennuksella vanhempia mallistoja.<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.mulberry.com/&quot; target="_blank">http://www.mulberry.com/</a&gt; ei kaipaa esittelyjä<br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.matchesfashion.com/&quot; target="_blank">http://www.matchesfashion.com/</a&gt; täältä ihania mekkoja, usein alessa ihania Diane Von Furstengergin kietaisumekkoja.<br />
  <br />
  Edellä olevat nettikaupat ovat englantilaisia, joten ei tule tulleja, vaan ostoksen hinta plus kuljetus. Sekin usein on ilmainen, jos summa tilaukselle on yli satasen. Toivottavasti sait apua :)<br />

  1. Tuija: Kiitos miljoonasti sinulle Tuija! &hearts; &hearts; &hearts; Tuo Outnet ja matchesfashion olivat minulle ihan uusia tuttavuuksia. Näihin perehdynkin ajan kanssa iltasella. :)<br />
   <br />
   Kaipa se täytyy minunkin uskaltaa näppäillä tilaus tuonne shopbobille. :)<br />
   <br />
   Kiitoskiitoskiitos! &hearts; &hearts; &hearts;

 6. Hei. Miten usein käytät korkkareitasi, koska ovat niin käyttämättömän näköisiä?:) Ihan vain utelias olen.. Itse käytän pääsääntöisesti korkkareita ja hyvästä laadusta/hoidosta huolimatta tulee niihin käytön muokkaamia jälkiä. Kotonako vain niitä käytät, vai mikä on kikka;)

  1. utelias: Zaran korkkareita on käytetty aikaisemmin tosi paljon, mutta harvakseltaan viimeisen kahden vuoden aikana. Nyt olen saanut nilkat ja jalat raskauden aiheuttamista muutoksista palautettua ja koroilla kävely luonnistuu taas tukevasti ja turvallisesti. 🙂 Viime viikolla minulla oli korkkarit jo peräti neljänä päivänä jalassa (nuo konjakinruskeat nilkkurit). Jippii! :)<br />
   <br />
   Kyllä käytän kenkiäni ihan ulkonakin, einkä pelkästää steppaile niillä kotosalla. ;)<br />
   <br />
   Näin kotiäitinä havemmin tulee tilaisuuksia, minne on edes järkevää laittaa melkoisen arvokkaita Loubouttimia. 🙂 Lähikauppareissuun en ihan viitsi sentään, ainakaan vielä. :)<br />
   <br />
   Olen aikaisemmassa työssäni käyttänyt korkkareita päivittäin reilut 8 tuntia ja siitä huolimatta kengät ovat olleet erinomaisessa kunnossa. Ainoastaan korkolappua on pitänyt suutarilla uusia puolen vuoden välein. 🙂 Itse huolehdin omaisuudestani aika huolellisesti, pyyhin liat tuoreeltaan pois ja käytän suoja-aineita, joten ehkä sen vuoksi kunto on pysyy hyvänä. 😉 <br />
   <br />

 7. Komea kenkä kokoelma sinulla. En omista yhtäkään paria ballerinoja mutta nuo Zaran balleriinat vaikuttavat tutustumisen arvoisilta.<br />
  <br />
  Todelliset kenkäfriikit suunnittelevat kenkänsä itse 🙂 Osoitteessa <a rel="external nofollow" href="http://www.shoesofprey.com/&quot; target="_blank">http://www.shoesofprey.com/</a&gt; tämäkin onnistuu. Olen tilannut joskus nahkanäytteitä materiaaleista. Upean näköisiä kenkiä, lestistä ei ole käsitystä millaisia ovat. Vaikka ei tilaisikaan kenkiä, niin suunnitteluohjelmalla on kiva leikkiä ja unelmoida niistä unelmien popoista 🙂

  1. Tittelityy: Nuo Zaran ballerinat on aitoa nahkaa ja hinta vaivaiset 25,95 euroa. ne on ihanan kevyet ja pehmoiset jalassa ja suosittelen niitä 110%. 🙂 Ainakin Helsingissä Aleksanterinkadun ZARAssa niitä on molemmissä väreissä (musta ja konjaiknruskea) jäljellä. :)<br />
   <br />
   Kiitokset vinkistä! Ilalla menen myös sinne visiitille. 🙂 Oma suunnittelemat kengät olisi ihanat, varsinkin jos ne saa oman jalan mittojen mukaan. HUIPPUA! 🙂 Toivottavasti hintataso tuolla olisi maltillinen, voisin repäistä ja suunnitella itselleni uudenvuoden bilepopot. 🙂

 8. Mun lempparikorkkarit on esillä, Lack-hyllyssä 🙂 Olisi väärin kauniita kenkiä kohtaan<br />
  pitää niitä piilossa 🙂

  1. Janita: Hihii! 🙂 Siellä ne hyllyllä nököttää vieläkin. Hieman jäi nyt makkarin idea keskeneräiseksi, kun nappasin kaksi hyllyä keittiön puolelle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *