Lack-hyllyt paikoillaan

Tiukkaa teki, mutta nyt on hyllyt seinällä. 🙂 Suunnitelmastani poiketen päätin laittaa kaksi Lack-hyllyä keittiön puolimmaiseen seinään, omaan löhönurkkaukseeni. Hyllyjen korkeus on mietitty sen perusteella, että kyseisen seinän pätkän eteen on tulossa mahdollisesti joskus ruokapöytä. 

50a38148c98c7e4e37000014.jpg

Hyllyillä olevia tavaroita ei ole mietitty nyt mitenkään erityisesti, kunhan laitoin jotain täytettä mitä kaapeista sattui löytymään. Nuo Riviera Maisonin jalalliset lasit tosin olisi kiva saada näytille, mutta en tiedä jääkö ne tuohon vai keksinkö toisen paikan niille. Suunnitelmissani on lisätä Ikean Dioder-led valolistat kummankin hyllyn etureunaan, riippuen mitä esineistöä hyllyille lopulta laitan. 🙂

50a38140c98c7e0a03000005.jpg

50a38144c98c7eb34b000012.jpg

50a38140c98c7e6f2c000036.jpg

Metalliset lyhdyt siirtyvät nyt parvekkeelle ja alimmalla lasihyllyllä olevat laatikot siirrän varmaankin myös pois. Yritän pitää tuon seinustan yleisilmeen rauhallisena ja rakentaa kiintopisteen seinähyllyihin.

Olisiko teillä ideaa sommittelun suhteen? Jos seinähyllyille jättäisi nuo RM:n lasit, niin mites sitten tuo alataso… Mitä siihen voisi keksiä ja onko hassua jos alin lasihylly olisikin kokonaan tyhjä? Kaikki ideat ovat tervetulleita!!! 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

20 kommenttia “Lack-hyllyt paikoillaan

 1. Tällä hetkellä alemmalla seinähyllyllä on ainakin liian korkeita esineitä; tukkivat kahden hyllyn välin kokonaan. Eli jotain matalampaa ehdottomasti. <br />
  <br />
  Alimmaisen tason oikeaan reunaan jättäisin lyhdyt ja veisin jalkalampun pois. Rauhoittaisi kivasti, kun olisi hieman tyhjääkin.<br />
  <br />
  Miten kävi makuuhuoneen nyt? 🙂

  1. Anna: Samaa mieltä! 🙂 Minulla ei taida tähän hätään löytyä mitään matalampaa, täytyy siis käyttää luovuutta ja keksiä jotain. Tuo lamppu olisi kyllä käytännön kannalta hyvä olla tuossa tuossa, koska koneella istuessa tuo paikka on muuten liian pimeä. Silmiä alkaa särkeä. Takaviistosta tuleva valo ei häikäise, vaan on miellyttävä. Haaveilen Lene Bjerren yhdestä kapeajalkaisesta pöytävalaisimesta, joka olisi tuohon ihan paras. Sitä kuitenkin on saatavana vasta ensi vuoden puolella, joten se ei tähän hetkeen ole ajankohtainen. Snif. 🙂 <br />
   <br />
   Makuuhuoneessa on se yksi hylly seinällä matalan Bestån päällä, siihen suunnittelin nyt toistaiseksi laittavani jotain korkeaa. Taulukin siihen mahtuisi kyllä ihan kivasti, mutta en tiedä raaskinko investoida siihen nyt ennen joulua. Tarkoitus on hankkia yksi Lack-hylly lisää ja toteuttaa se alkuperäinen idea. Ikäväkseni siihen ei kolmea hyllyä mahdu päällekkäin, joten kaksi on maksimi määrä. 🙂

 2. Mun mielestä on hyvä idea tyhjentää tuo alataso – nyt tuntuu, että on liikaa tavaraa. Voisiko siihen laittaa vaikka jonku viherkasvin, pari läpinäkyvää iittala-tuikkua ja pari kauniskantista sisustuslehteä/kirjaa tms.? Tuo lamppu itsessään ja yksi/kaksi pientä asiaa olisi mielestäni riittävästi 🙂

  1. linda: Niin on! Liikaa tavaraa ja liian erilaisia, liian rauhaton omaan makuuni. Laatikot siitä jo katosivatkin, laitoin ne makuuhuoneen korkean kaapin päälle. JOtain pientä tuo lasitaso kuitenkin kaipaa, nyt se on liian tyhjä ja keskeneräisen näköinen. 🙂

 3. Valaisimen lisäksi tuolla tasolla voisi olla joku yksinkertainen kynttiläasetelma tai vaikkapa tuo pienen noista lyhdyistä.

  1. Irina: Pieni lyhty on yksinään orvon näköinen ja keskikokoinen on jo liian iso kaveriksi sille. Mielessäni kävi, että ostaisin kukkakimpun yhteen metalliseen maljakkoon ja laittaisin sen tuon lampun viereen. Korkeudet saattavat kyllä olla aika lähellä toisiaan, mikä ei taasen sitten toimi lainkaan. Pikkuiset tuikut olisi ihanat, kuten linda tuossa ehdottikin. Ne pitäisi vaan ensin sitten ostaa. 🙂 Pikkunäperrys on kyllä kivaa, kun on se punainen lanka olemassa. Nyt se on hieman kadoksissa minulta. 🙂

  1. Torkkuja: On tavallaan, sisältö on baarimainen, mutta ulkopäin se on samanlainen umpiovellinen Bestå kuin olkkarin tv-kompleksikin. Korkeutta sillä on 138cm jalustoineen, joten on liian korkea tuohon kohtaan. Muuten kyllä idea on loistava, sillä ne viinipullot ja lasit kuuluisivatkin enemmän tuohon &quot;keittiön puolelle&quot;. 🙂

  2. Torkkuja: Päätin sitten kuitenkin kokeilla sitä &quot;baarikaappia&quot; tuohon seinähyllyjen alle ja tykkään kovasti. Tein hetki sitten postauksen, jossa muutos kuvattuna. :)<br />
   <br />
   Kiitos sinulle ehdotuksestasi! &hearts; &hearts;

 4. Voisiko tuolle tasolle laittaa vaaleita leikkokukkia, vaikkapa valkoisia ruusuja, sekä niitä kromisia Stockmannin valokuvakehyksiä? Kävisivät kivasti lampun kanssa 🙂 Ja mielestäni tuo tason alahylly voi hyvin jäädä tyhjäksi, koska on niin huomaamaton. Tai voihan sinne asetelle sisustuslehtiä :)<br />
  <br />
  Ja sitten kysymys. Kävin tänään Tiimarissa joulukorttitarvikeostoksilla ja liityin samalla joksikin kanta-asiakkaaksi ja etuna sain -50% yhdestä tuotteesta. Olihan minun pakko kotiuttaa kaksi tuollaista kromista lyhtyä leivinuunin päälle &hearts; Paketteja avatessani huomasin, että lyhdyissä lukee &quot;vain ulkokäyttöön&quot;. Tällä ei varmaankaan ole mitään väliä vai onko, sulla ilmeisesti ainakin toiminut hyvin sisäkäytössä?

  1. Jossu: Leikkokukat olisi ihanat maljakossa, mutta niitä saisi sitten alvariinsa olla ostamassa kukkakaupasta, jonne on hieman matkaa. 🙂 Ehdin kokeilemaan muutamaa uutta kalusteasettelua ja päädyin siirtämään matalan tason pois ja 138cm korkean Bestån siihen tilalle. Nyt tuo nurkkaus on enemmän keittiömäinen ja tykkään kyllä itse kovasti. Huomenna käyn uudelleen pikkutavaran kimppuun. :)<br />
   <br />
   Lyhdyt ovat pääasiallisesti ulkokäyttöön tarkoitetut, mutta minusta on erittäin turvalliset myös sisätiloissa. Meillä on niissä poltettu kynttilöitä joka ilta eikä ongelmia ole ilmennyt. Tietenkin normaali paloturvallisuus täytyy ottaa huomioon, eli riittävä etäisyys tekstiileistä esim. verhoista. Myös alustan kanssa kannattaa olla tarkkana, me olemme lyhtyjä poltelleet ihan pöydällä ja siinä BoConceptin tasolla eikä pohja ole kuumentunut ollenkaan. 🙂

  2. Hyvä tietää, että kelpaa sisäkäyttöön yhtälailla. Ja meillä ne asettui leivinuunin päälle, joten paloturvallisuus on kyllä vuolukiven muodossa huomioitu 🙂 Tänään kävin hamstraamassa niihin (ja muutamiin muihin kynttiläkippoihin) kynttilöitä Prismasta, kun siellä on asiakasomistajapäivät ja mm. kaikki kodin tuotteet -15%… Mitähän mies sanoo, kun huomaa yhden kodinhoitohuoneen kaapinhyllyn täyttyneen kynttilöistä, hih! Mutta säästöähän se vain on, kun joka tapauksessa poltan älyttömän määrän kynttilöitä 🙂

 5. Hei, teillä on kiva koti mutta sieltä puuttuu taide, lehdet, kirjat jne. jotka luovat kodikkuutta. Laittaisin alimmalle hyllylle isot pinot sisustuslehtiä, muutaman kauniin kirjan pinoon tasolle valaisimen viereen. Seinähyllyille asettelisin harkitusti taidetta. Tätä tosin hankaloittaa se, että hyllyt ovat niin lähellä toisiaan. Hyvä siitä tulee kun karsit tavaraa!

  1. -: Kiitoksia! :)<br />
   <br />
   Minulla ei ole enää ainuttakaan lehteä. 🙂 Olen vaihtanut lehdet ja kirjat sähköiseen muotoon ja luen nykyään kaiken kannettavan tai iPadin kautta. :)<br />
   <br />
   Taiteen kanssa on niin ja näin. En ole vielä toistaiseksi löytänyt kohtuuhintaista oikeaa taidetta, joka olisi mieluinen. Taide on hyvin henkilökohtainen juttu, enkä ole vielä itse oikein perehtynyt aiheeseen enkä löytänyt &quot;taiteellista&quot; minääni. HIH :)<br />
   <br />
   Aikeissa olisi itse tehdä jossakin vaiheessa oma öljyvärimaalaus, mutta toistaiseksi siihen ei ole mahdollisuutta tilan eikä työrauhan osalta. Tämä on kuitenkin yksi haaveeni, joten toivottavasti saisin mahdollisuuden toteuttaa oman taideteokseni pikapuoliin. :)<br />
   <br />
   Kiitokset kuitenkin ehdotuksistasi ja kivasta kommentistasi! :)<br />
   <br />
   Mukavaa iltaa! &hearts;

 6. Minäkin meinasin ehdottaa sisustuslehtipinoa hyllyn alatasolle mutta sitten muistinkin että olet tainnu hävittää kaikki lehdet pois 🙂 muistankohan oikein? jos niitä lehtiä ei löydy niin karsisin muutamat laatikot pois. Ylimmälle lack hyllylle laittaisin lasit ja alimmalle keskelle kokeilisin tuota sitruspuristinta tai matalampaa philipin maljakkoa ja tason päälle lyhtyjen tilalle iittalan maljakko kauniiden valkoisten leikkokukkien kera 🙂

  1. salla: Muistit oikein, hih. 🙂 Minulla ei ole enää ainuttakaan lehteä ja olen siirtynyt lukemaan kaiken sähköisessä muodossa. 🙂 Minulla meni pahimmillaan lehtitilauksiin vuodessa useampi sata euroa ja kirpaisi kyllä kovaa kun lopetin tilaukseni aikoinaan. Sittemmin hankkiuduin eroon myös olemassa olevasta lehtikokoelmasta, enkä ole päivääkään katunut tai kaivannut fyysistä lehteä. :)<br />
   <br />
   HUomenna hyökkään uudelleen hyllyjen kimppuun ja kokeilen ehdottamaasi järjestystä. Nuo jalalliset lasit ovat hieman ahtaan näköiset tuossa hyllyvälissä nimittäin. 🙂

 7. Tuli mieleen kun jotkut ehdottivat iittalan tuikkukippoja tonne niin sulle sopisi ristomatti ratian. Tuikut usko toivo rakkaus. 🙂

  1. Anna: Sie olet nero! &hearts; &hearts; &hearts; Ne on aivan ihanat!!!! Ostoslistalle meni samantien!<br />
   <br />
   Kiitos ihanainen tuhannesti! 🙂

 8. Eilen lueskelin illalla mainos korulehteä ja bongasin ne sieltä. Itsellekkin meni listalle ja luin sitten. Postaustasi ja tuli mieleen että sinä tykkäisit niistä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *