Sängyn petaaminen

Minulta on muutaman kerran kysytty, että miten petaan meidän sängyn kun se aina näyttää niin muhkealta. Oma niksini on kerroksellisuus. 🙂

Meillä on miehen kanssa molemmilla omat yhden hengen peitot (ruskeat pussilakanat). Peittomme ovat Joutsenen untuvapeitot, jotka pienellä pöyhimisellä pysyvät kuohkeana vuodesta toiseen. Nämä ovat melko muhkeat jo itsessään, täytettä 500g. <3

50a4b89fc98c7e5c390000c0.jpg

Eli perustyylillä peitto suoraan ja paikoilleen. Yhden hengen peittojen päälle laitan tuplakokoisen peiton (valkoinen pussilakana). Se toimii talviaikana lisälämmityksenä minulle vilukissalle ja tuo lisää muhkeaa muotoa petaukseen.

50a4b89ec98c7ee97e00011b.jpg

50a4b8a2c98c7e305d0000ee.jpg

50a4b8a7c98c7ee97e000120.jpg

Sitten vuoroon silkkinen päiväpeittomme. Siinä on vanutäyte, joten paksuutta tulee hieman siitäkin lisää.

50a4b8abc98c7e6378000140.jpg

Lopuksi laitan koristetyynyt, joita nyt 3kpl. Voila! Petaus toi kaiken kaikkiaan lisäkorkeutta noin 20cm patjasta mitattuna. 🙂

50a4b8b3c98c7e8851000035.jpg

Loppuun vielä valoisampi päiväkuva eilisestä sisustusprojektistani.

50a4b8afc98c7e8851000030.jpg 

HUOMISEEN! <3

18 kommenttia “Sängyn petaaminen

 1. Kiitos petausvinkistä 😀 taidampa hommata pari muhkeaa peittoa meillekin! olenkin monesti mietitny miks kaikissa kuvissa sängyt on niin ihanat muhkeita ja meillä aina semmonen lituska. Syy selvisi! 😉

  1. Jenna: Samaa mietin aikoinaan itsekin, kunnes aloin googlettamaan aihetta. Varsinkin brittiläisessä sisustuksessa sängyt on aika niin kutsuvan muhkeita. No, heillähän on peittoa toisen päällä oikein kunnolla. 😉 Saattaa olla viisi tai kuusikin erilaista peitettä yhdessä parisängyssä.<br />
   <br />
   Tuo on tosi hyvä konsti saada pulska petaus ja toimii myös sisustuksellisesti varsin hyvin, koska liinavaatteilla voi sitten täydentää sisustuksen sävymaailmaa tai tehdä tehosteita. <br />
   <br />
   Olen etsinyt vuosia paksuja peittoja, jotka pysyisivät kuohkeana. Joutsenen yhden hengen untuvapeitto on erinomainen, mutta tuplakokoisena se on hieman liru. Meidän nykyinen tuplapeitto on ostettu Hobbyhallista siskolta saadun käyttökokemuksen kautta ja voin suositella sitä toden teolla. Tosi paksu ja ihanan kahiseva, ihan kuin untuvapeitto vaikka onkin kuitutäytteinen. Laitan sinulle linkin tuohon alle, jos kiinnostuit:<br />
   <br />
   Pioni Airfill- peite<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Airfill-peite-useita-kokoja/263590/92334/92303/92331&quot; target="_blank">https://www.hobbyhall.fi/p/fi/Airfill-peite-useita-kokoja/263590/92334/92303/92331</a><br />
   <br />

 2. Miten pärjäätte yksillä nukkumatyynyillä. :D<br />
  <br />
  Mulla on kolme ja samoin miehellä. 😀 Mulla yksi pään alla, yksi kainalossa ja yksi ylimääräinen jos mies alkaa kuorsaamaan niin laitan korvan päälle. 😉 Niin ja sitten meillä on meidän parimetriä leveässä sängyssä vielä meidän keskellä yksi tyyny meidän keskellä – valmiina yöllistä pientä vierailijaa varten joka kipittää aina lastenhuoneesta jossain vaiheessa.. ;)<br />
  <br />
  Koristetyynyjä meillä on tällä hetkellä sängyllä aika melkosesti..heh..tykkäämme että päiväunilla saa muhkeat nokoset. 😉

  1. Pieni lintu: Meillä on miehen kanssa molemmilla kaksi tyynyä, isot ja normikokoiset. Ne on tuossa petauksessa laitettu päällekkäin. 🙂 Minä nukun yhdellä tyynyllä nykyään (mega firm eli tosi korkea) ja mies yhdellä. Mies laittaa jättityynyt polvien väliin, kun tykkää nykkua kylkiasennossa. Niille tyynyille on meillä nimikin, pallityynyt nimittäin. Hihiii 🙂

 3. Mukava nähdä muitakin sängyn petaamiseen vihkiytyneitä. Meillä äitini on tosi tarkka petaaja. Ei saa olla muhkuja , peite täytyy olla viivasuorassa ja tyynyt juuri oikeassa järjestyksessä. Hmm…Tuo tuplaleveä peitto on hyvä vinkki. Mulla on jää useasti sänky petaamatta ja tekosyynä on surkea päiväpeite. Se on liian ohut, että paksujenpeittojen muhkut jäävät väkisinkin näkyviin ja sänky näyttää aina niin surkealta! Mistä olet ostanut tuon päiväpeiton?<br />
  Meillä tuohon kuorsaukseen auttaa mun pitkät varpaan kynnet, jotka tuikkaa kylkeen, kun kuorsaus yltyy sietämättömäksi… =D Paitsi aamuyöstä se on hankalaa, jos tytteli on hiippaillut väliin nukkumaan.

  1. Torkkuja: Tuo tuplakokoinen peitto välikerroksena on tosi hyvä niksi. :)<br />
   <br />
   Päiväpeitto on ostettu Stockmannilta ja on merkiltään Villa Stockmann. Sitä ei ole valkoisena enää saatavana, mutta toiveissa on että vielä yksi sitä ilmestyisi. Suklaanruskea versio löytyy nettikaupasta. 🙂

  1. Heedu: Pöydät on Kartellin Jollyt ja tilasin ne aikoinaan SisustusIdean nettikaupasta. Niitä löytyy toki monista muistakin sisustusliikkeistä. 🙂

 4. Me ollaan puolison kanssa mietitty tuollaisen tuplapeiton ostamista. Tässä meidän asunnossa on välillä uskomattoman kylmä (talo on rakennettu 60-luvulla) ja jos sen lisäksi siitä saisi tehtyä tuollaisen hienon petauksen niin aina parempi! 😀 Eikä tuon tuplapeiton hintakaan kovin paha olisi. 🙂 Katsoin vain että sen koko näytti olevan 200 x 220, mutta kaikki lakanat ovat 240 x 210. Onko peitto oikeasti niin muhkea, että nuo lakanat ovat sopivia? 😀

  1. Soffe: Meillä on tuo peitto, mutta se on kyllä täysin saman kokoinen kuin meidan pussilakana joka on 230x220cm. Katsoin omasta kuitistakin, ja kyllä sen koko on siinäkin tuo 200×220. En ole edes tajunnut tarkistusmitata peittoa, mutta meillä se tosiaan on pussilakanan kokoinen. 🙂

  2. Soffelle ja muillekin: Hobbarin Pioni Airfill peiton koko on sopiva normaalikokoiseen 230×220 (tai 240×230) pussilakanaan. Tein mittauksen ja sain peiton mitoiksi 210x225cm, pussilakanasta jää pituussuunnasta noin 7cm tyhjää, mutta se ei näy eikä haittaa ollenkaan. Leveyssuunnassa peitto ylettää pussilakanan reunasta reunaan. Pussilakanana meillä on CASA Stockmann-sarjan puuvilla percale, joka on kooltaan 230x220cm. <br />
   <br />
   Tuo peitto sopii oikein hyvin siis suomalaisiin standardeihin. 🙂

  3. Kiitos! 🙂 Ihanaa tietää! 😀 Täytyy ehdottomasti tilata tämä peitto, pyysin sitä jo puolisolta joululahjaksi. 😀 Ehkä mä annan sille sitten lahjaksi siihen sopivat lakanat! 😉

 5. Kivoja peittoja. Oletko muuten tietoinen, että yhteen tuollaiseen ihanana muhkeaan peittoon nypitään n. 75 hanhea? Kaiken lisäksi valtaosa Suomessakin myytävien untuvatuotteiden untuvista tulee EU:n ulkopuolelta, jossa nämä untuvat nypitää eläviltä eläimiltä. Että hyviä öitä vaan.

  1. Rouva: Kyllä mietin asioita myös eettiseltä että ekologiselta kannalta ja eläinystävänä en esim. hyväksy massakanoloita. Mutta elintarviketuotanto on tarpeellista ja sen sivutuotteena hyödynnetyt häyhenet, untuvat ja nahat ovat minusta eettisestikin ajateltuna hyvä käyttää. Lainaus Joutsen Finlandin sivuilta:<br />
   <br />
   &quot;Untuvaa saadaan ainoastaan vesilinnuista. Joutsen Finland käyttää maailman parhaita untuvalaatuja. Hanhen- ja ankanuntuvat hankitaan vain parhailta ja valikoiduilta eurooppalaisilta tuottajilta, sillä riittävän korkealaatuista untuvaa syntyy ainoastaan luonnollisissa ja hyvissä elinolosuhteissa sekä viileässä ilmanalassa. Joutsen-tuotteiden eristeenä käytetty untuva syntyy elintarviketuotannon sivutuotteena. Joutsen Finland ei käytä käsin nypittyjen lintujen höyheniä tai untuvaa. Edellytämme kaikilta raaka-ainetoimittajiltamme todistusta, että tuotteisiimme toimitettava untuva ja höyhen ei ole elävistä linnuista käsin nypittyä.<br />
   <br />
   Kaikkein arvokkaimmissa vientilaaduissa, Joutsen -untuvapeitteissä käytetään myös harvinaista haahkanuntuvaa, joka kerätään Suomen ulkosaariston luodoilta hylätyistä pesistä.&quot;

  2. Hieno homma, jos todella näin Joutsenen osalta on! Arvostan todella paljon, että olet tämän asian ottanut huomioon. Kovin harvalle &quot;eläinrakkaalle&quot; se kivoja tuotteita ostaessa tulee vain mieleen miettiä tuotteen alkuperää. Ja pointsit ennenkaikkea Joutsenelle.

  3. Rouva: Uskon vahvasti siihen, että Joutsen Finland pitää kiinni eettisistä arvoistaan. Olen sisustuskaupassa töissä ollessani tutustunut moniin untuva- ja höyhentuotteita valmistaviin yrityksiin ja Joutsen oli ainoa joka täytti sekä laadulliset- että eettiset kriteerit heittämällä. :)<br />
   <br />
   En ole &quot;kettutyttö&quot; (anteeksi ilkeän kuuloinen vertaukseni), mutta minulle on silti erittäin tärkeää välttää välinpitämättömyydestä johtuvaa eläinten kaltoinkohtelua. Myönnän, etten aina selvitä esim nahkakengissä käytetyn nahan alkuperää, mutta pyrin tietoisesti välttämään sellaisia tuotemerkkejä, jotka ovat saaneet huonoa mainetta tuollaisten seikkojen vuoksi. <br />
   <br />
   Kaiken ulkoisen kauneuden lisäksi (ja siitä huolimatta) pyrin tekemään järkeviä ja eettisiä valintoja, joista Joutsenen tuotteet ovat yksi malliesimerkki. :)<br />
   <br />
   Kiitos sinulle ymmärtäväisestä asenteesta ja kivasti kirjoitetusta kommentistasi! Tälläinen avoin keskustelu on mielestäni yksi tärkeimmistä bloggaamisen osa-alueista. &hearts; &hearts; &hearts;

 6. Oh hoh, mä taas ihastuin noihin paksuihin mattoihin! Onko niitä kaksi yhdessä, kuvasta hankala saada selvää.. Ja mistä ne ovat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *