Kiireinen päivä :)

Tänään onkin ollut yllävän kiireinen päivä, enkä ehtinyt pesemään astioita lupaamaani postausta varten. 🙂

En viitsi teille kuvata likaisia ja ruoantähteisiä kippoja ja kappoja, joten siirrän astiapostauksen suosiolla huomiselle. 

Osa teistä ehkä muistaakin meidän makuuhuoneen seinähyllyllä olevan Kartellin Cindy-valaisimen, joka on minulle rakas ja kauan haavelistallani keikkunut valaisin. Sain eilen vision, että tahtoisin siirtää Cindyn olohuoneen tai keittiön puolelle, jotta se olisi näkyvillä enemmän. En kuitenkaan tohtinut ottaa makuuhuoneesta sitä pois, koska se sopii niin täydellisesti metallireunaisten valokuvakehyksien kaveriksi. Harvoin tykästyn niin paljon mihinkään kohtaan kotonamme, mutta makuuhuoneen tauluhylly on kaiken kaikkiaan yksi suosikkikohdistani meillä. 

50aa93fec98c7e3a49000011.jpg

Päätinkin pienen veronpalautuksen “kunniaksi” törsätä ja ostaa toisen samanlaisen valaisimen. Minulla on varmaankin myös jokin parillisen lukumäärän pakkomielle, koska muutenkin tykkään siitä että pienempiä esineitä on parillinen lukumäärä. Tämä oli muuten suhteellisen uusi havainto. 🙂 Tosin se kyllä myös antaa enemmän mahdollisuuksia asetteluun, sillä nyt voin halutessani korvata yöpöydillä olevat Pentikin Rondot näillä Cindyillä. Cindy sopii muotonsa ja värinsä puolesta myös keittiön seinähyllylle, tytön huoneeseen tai jopa eteiseenkin. 🙂

50aa949ec98c7eef750000a4.jpg

Nyt on pakko kysyä teiltä, onko teille väliä esineiden lukumäärällä?

Astioita yleensä onkin aina parillinen määrä (esim 6 tai 12), mutta oletteko havainneet tälläsitä outoutta muissa jutuissa? 🙂

12 kommenttia “Kiireinen päivä :)

 1. Mulla pitää yleensä olla kaikkea parillinen määrä, esim. sisupastilleja tai mitä tahansa muuta. Sisustusesineissä taas tykkään parittomasta määrästä, paitsi hienoimpia koristetyynyjä ja pöytälamppuja pitäisi olla kaksi. 😀

  1. Cherry: Ihanaa kuulla etten ole ainut. 🙂 Olen aina tykännyt että esim astioita tai pyyhkeitä on parillisesti, mutta nyt olen kiinnittänyt huomiota siihen, että minulla on usein myös muitakin esineitä kaksi. 🙂 Parhaimpia juttuja varsinkin. Koristetyynyissä valitsen aina kaksi tai neljä, ja vaikka jakaisinkin ne sitten lopulta eri huoneisiin parittomasti, niin tieto siitä että niitä on parillinen määrä tuntuu hyvältä. 🙂 Jännä havainto kyllä. Tämän bloggaamisen ja valokuvaamisen kautta oppii itsestäänkin yllättäviä asioita.<br />
   <br />
   Ihanaa tiistaita sinulle Cherry! &hearts;

 2. Minullakin on joidenkin asioiden suhteen 🙂 Joidenkin tavaroiden kanssa täytyy vaan olla, jotta jokin rytmitys on kohdillaan 🙂

  1. Katja: Minä huomasin vasta nyt, että ostan aina kaikkea kaksi. Ennenpitkään ainakin. :)<br />
   <br />
   Joskus on hyvä, että esineet ovat ryhmitelty parittomasti, se näyttää hyvältä. 🙂 Itselläni on kuitenkin usein se identtinen toinen esine toisessa huoneessa, eli tarvittessa voin laittaa ne esille pareittain tai yksittäin. Mies nauroi minulle eilen, kun aloin ihmettelemään tätä. En ollut kiinnittänyt huomiota siihen aikaisemmin, mutta nyt kun mietin niin ostan alusvaatteetkin aina kaksin kappalein. Ja sukat. Ja sukkahousut… 🙂

 3. Mä itseasiassa tykkään omassa kodissa, jos asioita on PARITON lukumäärä 🙂 Mä en tiiä miks, mutta nyt tän sun postauksen jälkeen huomasin asian 🙂

  1. Heidi: Parittomuus on minusta joissain tapauksissa jopa parempi vaihtoehto. 🙂 Minä usein jaa esineet erihuoneisiin parittomasti (kuten erilaiset paljettityynyt ja valokuvakehykset), mutta niitä on silti se parillinen määrä. Ihan hassua huomata tälläisiäkin seikkoja. 🙂 Mistäähän tuollainen mieltymys parilliseen tai parittomuuteen kumpuaa? 🙂

 4. On, esimerkiksi ostan tyynyliinoja aina parillisen määränä. Vasta viimepäivinä olen ostanut yhden kerrallaan, mikä onkin aika ouota en ole koskaan ennen tehnyt niin.. Mut jotenkin sit esim pöytälamppuja meillä löytyy kaksin kappalein, mut kaikkien pitää olla erinäköisiä. 🙂

  1. Jenna: Minunkin pitäisi varmaan alkaa ostamaan vain yksi / tuote. 🙂 Vaikka osan tavaroista jaankin keskenään eri puolille kotia, jolloin se parittomuus on ensimmäinen mielikuva. Kiinnitin vain tuon Cindy-valaisimen kanssa huomiota siihen kuinka yleensäkin ostan aina kaikkea kaksi tai neljä (riippuen tavarasta). Oli ne sitten vaatteita, hammastahnaa, suihkusaippuaa…. 🙂 Taidankin ihan mielenkiinnosta selvittää onko tuosta tehty koskaan mitään tutkimuksia ja mistä tuollainen kumpuaa… Minulla on varmaan joku Hollywoodin rakkastarina-syndrooma, kuten mieheni eilen naureskeli. 🙂

 5. Aika monessa asiassa huomaan haluavan tuplat, sisustustyynyissä, kynttilänjaloissa ja tietenkin astioissa… =)

  1. Suffeliini: Minulla samat, sekä tietenkin pyyhkeet. Myös liinavaatteet kuuluvat tähän ja valaisimet. 🙂 Meillä on muuten kuusi erilaista valaisinta, joista löytyy tuplat. Ja neljä, joita ei ole kuin yksi. 🙂

 6. Minulla taas on ainakin sisustusjutuissa jokin pakkomielle kolmen kopliin: kynttiläkipot asettuvat mielestäni näteimmin kolmen ryhmissä, koristetyynyjä täytyy sohvalla olla aina kolme jne. Tätä lukiessani huomasin myös omituinen fiksaatio kolmioon asettamiseen 😀 koriste-esineet ja valokuvakehykset on nimittäin meillä poikkeuksetta kolmion muotoon laiteltu!

  1. meri: Hihiii, minulla on sama koristetyynyjen asettelussa. Nyt justiinsa huomasin tuon kun laitoit oman kommenttisi. 🙂 MInulla on siis kaikkea kaksi tai neljä, mutta asettelen ne kolmen ryhmittymiin. :)<br />
   <br />
   On mielenkiintoista huomioida tälläisiä asioita, joita ei tule miettineeksi. Jokin sisäinen juttu ohjailee meitä huomaamatta, hihii 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *