Kotikuvia ja valokuvia

Ette arvaa miten mahtava fiilis nyt on… 🙂 Saimme nimittĂ€in ratkaistua kuvien keltaisuus-ongelman ja samalla keksimme keinot, jolla kuvien oikeat sĂ€vyt pysyvĂ€t suhteellisen todenmukaisina myös pimeÀÀn vuodenaikaan. 🙂 NĂ€itĂ€ kuvia esittelee jo mielellÀÀn aikaisempiin keltaisiin kuviin verrattuna.

50af805dc98c7e5f5d000066.jpg

Kuvat on kuvattu lĂ€hes pimeĂ€ssĂ€, mahdollisimman vĂ€hĂ€llĂ€ valaistuksella salamaa kĂ€yttĂ€en. NĂ€in vĂ€risĂ€vyt eivĂ€t vÀÀristy juuri lainkaan ja kuvat ovat kirkkauden puolesta kuitenkin vielĂ€ ok tasoiset. 🙂

Alapuolella olevasta kuvasta nÀkee hyvin, kuinka kellertÀvÀksi kamera muuttaa kattovalaistuksen. Tytön huoneenoven ylÀpuoleisesta ikkunasta nÀkee, kuinka kattovalo on kuin leiskuva tuli.

50af8061c98c7e5f5d00006b.jpg

50af8068c98c7e5e5d000072.jpg

Myös valkotasapaino on aika hyvin kohdillaan, eikÀ sinertÀvyyttÀ juurikaan esiinny. Salamaa kÀytettÀessÀ kiiltÀvÀnvalkoinen pinta on todella kirkas valkoinen (ruokapöytÀ) ja muut valkoiset pinnat jÀÀvÀt hieman lÀmpimÀmmÀksi. Tuo esteettinen haitta on kuitenkin hÀviÀvÀn pieni salamavalon kokonaishyötyyn nÀhden.

50af828cc98c7e5e5d00007c.jpg

Myös alla oleva kuva on kuvattu lÀhes pimeÀssÀ, ainoastaan ruokapöydÀn lÀheisyydessÀ roikkuva kattovalaisin on pÀÀllÀ. Silti kuva on kirkas ja vÀrisÀvyt hyvin luonolliset. <3

50af805fc98c7e435a000040.jpg

Sain viimein taltioitua teille myös Chilewichin pöytĂ€tablettien kimalluksen. Ja ihan vahingon kautta. 🙂

50af806ec98c7e6c5d000064.jpg

Salaman huonoin piirre nĂ€kyy alla olevasta kuvasta, kiiltĂ€vĂ€t pinnat heijastavat salaman vĂ€lĂ€hdyksen melko pahasti. Mutta menööt tuokin “vika”, sillĂ€ vĂ€risĂ€vyjen sĂ€ilyttĂ€minen luonnollisena on minulle tĂ€rkeĂ€mpÀÀ. 🙂

50af8065c98c7e5d5d00004b.jpg

50af8057c98c7e5e5d000063.jpg

Makuuhuoneessa ei ollut valaistusta lainkaan, ainoastaan pieni sinertĂ€vĂ€ illankajo paistoi ikkunasta. Silti kuvat ovat hyvin luonnolliset ja itse en uskoisi ettĂ€ ne on kuvattu lĂ€hes sĂ€kkipimeĂ€ssĂ€ huoneessa. 🙂 Ylempi kuva ja kaksi alempaa siis makuuhuoneesta.

50af805ac98c7ec724000062.jpg

50af8057c98c7e6b5d00005d.jpg

Ja loppukuvaksi lisÀÀ kimallusta pöytÀtableteista, jotka olen asetellut vieretysten kaitaliinan muotoon. <3

50af806cc98c7e6d5d00006c.jpg

Problem solved! Voin jatkossa huoletta kuvata sekĂ€ valoisaan aikaan, ettĂ€ pimeĂ€llĂ€. 🙂 Helpotus on suuri ja kaikki kiitos ja kunnia kuuluu ystĂ€vĂ€lleni S:lle. <3 <3 <3

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3 <3

18 kommenttia “Kotikuvia ja valokuvia

 1. Oliko sulla siis kĂ€ytössĂ€ nyt joku uusi, erillinen salama? Ja jos, niin millainen? Mun varmaan tartteis joulupukille pistÀÀ toivomus erillisestĂ€ salamasta menemÀÀn 🙂 MikĂ€li edes maltan edes kuvata kun tuijottelen vaan haltioituneena nĂ€itĂ€ mun ihanaisia joulupalloja, vielĂ€ kun sais viikonloppuna kasattua tuon kuusen 🙂 <br />
  Ihanaa viikonloppua sinne! &hearts;

  1. LittleB: Tuohon PM-1 malliin on saatavana erillinen salama ja sellainen minulla on. Ei ole kovin jÀreÀ, mutta auttaa kuvaamisessa, nyt kun asetukset saatiin kuntoon vihdoinkin. :)<br />
   <br />
   Minullakin on viikonloppuna tarkoitus laittaa kuusi kuntoon, en tosin tiedÀ ehdinkö sitÀ tekemÀÀn. Oih, pallukat! &hearts; &hearts; &hearts; MinÀ pyyhin tÀnÀÀn pölyjÀ omista palloistani ja hipsuttelin niitÀ. Ne on vaan niin kauniita! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua! &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Mulla taitaa mennÀ viikonloppu ihan jÀnskÀilyyn. Sunnuntaina koittaa mun eka palkallinen työvuoro ja olen vielÀ vuorossa yksin, jaiks!<br />
   Ja hei, tekniikan pojille terkkuja et tÀÀllĂ€ kaipaillaan kommentointiin takasin sitĂ€ sĂ€hköposti-ilmoitusnappia, mihin se hĂ€ipyi 🙁

  3. LittleB: Mie jÀnskÀÀn sun puolesta, hyvin se menee ihan sata varmasti! &hearts;<br />
   <br />
   Tekniikka oli vain yhden napin pÀÀssĂ€ ja palautin itse sen sĂ€hköpostikommentoinnin. 🙂 Meille tuli vaihtoehdoksi tĂ€nÀÀn kommentointi myös ilman sĂ€hköpostiosoitteen jĂ€ttĂ€mistĂ€ ja ajattelin ettĂ€ kokeilen sitĂ€. Mutta tĂ€mĂ€ on kyllĂ€ parempi… 🙂 Kiitos muistutuksesta, olisin muuten unohtanut koko asian tĂ€ssĂ€ valokuvaushuumassani. 🙂

 2. Ihania kuvia! ja huomattavia eroja kuvien vĂ€lillĂ€. 🙂 teillĂ€ on vaan niin kaunis koti ettĂ€ tekis mieli töllöttÀÀ koko ajan.

  1. Heidi: Ihan kaikkea sÀÀtÀmistÀ en tehnyt itse, mutta katselin kuitenkin haukkana vieressÀ koko ajan. Sinulla taisi myös olla Olympus???<br />
   <br />
   Kuvaan P-moodilla ja asetuksista on manuaalisesti (mukautettu valikko) sÀÀdetty joku AF-alue isoksi, ISO vaihdettu automaatille, valkotasapaino 3000K, pidÀ lÀmmin vÀri on pÀÀllÀ (tÀmÀ oli aikaisemmin pois pÀÀltÀ ja siksi kuvat osittain sinisiÀ), salaman ja valkotasapainon sÀÀtö automaattinen ja vÀriavaruus vaihdettiin sRGB-tilaan (ÀlÀ kysy mitÀ se tarkoittaa :)). <br />
   <br />
   Salama on erillinen lisĂ€varuste, joka itsellĂ€ni tuli tuon kamerapaketin mukana viime jouluna. Se on kytkettynĂ€ kameraan ja asetettu automaattiseksi, eli aina kun nostan salaman lipan ylös, salama on kĂ€ytössĂ€. Kameralla voi siis halutessaan kuvata ilmankin salamaa samoilla asetuksilla, tosin itse kĂ€ytĂ€n jatkossakin makrokuvausta jos vaan valoa riittÀÀ. 🙂

  2. Mulla myös siis Olympus :)<br />
   <br />
   Salama tuli mullakin kameran mukana, mut en oo sitÀ kertaakaan kÀyttÀnyt. Vois kattoa sitÀ, kui se toimii :)<br />
   <br />
   Voi tsiisus, saako tuohon kameraan mukautetun valikon?? OHO! En tĂ€hĂ€n mennessĂ€ ole pÀÀssyt esim sÀÀtĂ€mÀÀn tuota ISO:a ollenkaan, vaan ainoastaan valkotasapainoa, aukkoa ja suljinaikaa 😀 Hitsi, mun kamerasta on nyt akku loppu, enkĂ€ ollenkaan pÀÀse kattomaan tota nyt. MĂ€ on niin hyvĂ€ hĂ€vittĂ€mÀÀn mun kameroiden ohjeetkin jonnekin 😀

  3. Heidi: Se on varmasti sama salama sitten. :)<br />
   <br />
   MinÀkÀÀn en tuota ISOa löytÀnyt, mutta ystÀvÀni löysi ja sÀÀti sen. :)<br />
   <br />
   Oletko muuten huomannut, ettÀ kameran akku ei oikein kestÀ enÀÀ? MInulla ollut kohta vuoden tuo kamera ja nyt sitÀ pitÀÀ ladata joka toinen viikko, kun ennen se kesti pari kuukautta.

 3. En tiedĂ€ millainen oma lisĂ€salamasi on, mutta suosittelen sellaista, jonka voi suunnata heijastamaan jostain pinnasta (esim. katosta). NĂ€in kuviin tulee luonnollisempi valo. Itse kirjoitin aiheesta tammikuussa: <a rel="external nofollow" href="http://pepparspray.blogspot.se/2012/01/valokuvausvinkki-tammikuu-valo.html&quot; target="_blank">http://pepparspray.blogspot.se/2012/01/valokuvausvinkki-tammikuu-valo.html</a&gt; , kĂ€yhĂ€n kurkkaamssa 🙂

  1. Suvie: Minun salama on kameraan kiinnittetÀvÀ ja se osoittaa vain suoraan. Tuollainen epÀsuora salama olisi kÀytÀnnöllinen kyllÀ. KÀynkin heti lukemassa postauksesi aiheesta! &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Suvie: Apua kÀÀks, kokeilin sinun niksiĂ€ ja se todella toimii. 🙂 PelkĂ€stÀÀn jo wc-paprun hylsyllĂ€ kuvattuna tuli kuvista superhyviĂ€. 🙂 HUomenna kokeilen foliot ja miffinivuoat myös. Kiitos miljoonasti vinkistĂ€!&hearts; &hearts; &hearts;

  3. MĂ€kin kĂ€vin tsekkaamassa tuon postauksen! Ihan mieletön vinkki 🙂 MeillĂ€ niitĂ€ valkoisia (huuhdeltavia, kierrĂ€tettĂ€viĂ€, poltettavia) wc-rullia. TĂ€ytyy kokeilla, kuinka se toimii 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *