Kultaa, konjakinruskeaa ja mustaa (ja valokuvausta)

Makuuhuoneen hyllyprojekti jäi keskeneräiseksi ja seinälle pääsi lopulta vain yksi korkeakiiltovalkoinen Lack-hylly. Ennen joulua olisi tarkoitus kipaista Ikeassa hakemassa yksi lisähylly, jotta kokonaisuudesta tulee tasapainoisempi.

Hyllyä koristaa omat tämän hetken suosikkiasusteeni. <3

50af5560c98c7e6d5d000021.jpg

50af5561c98c7e5f5d00002c.jpg

Ihana valokuvaaja-ystäväiseni tuli kahville sekä kuvausavuksi ja nämä kuvat olen ottanut hänen opastuksellaan aamupäivällä. 🙂 Sain häneltä paljon tietoa ja käytännöntason opastusta kädestäpitäen. Hän myös osasi kertoa mistä aikaisemmat kuvausongelmani ovat johtuneet ja mitä niille voi tehdä parempien kuvien aikaan saamiseksi. 

Lisävalosta ei minun tapauksessani ole pahemmin hyötyä, koska tahdon kuvata isoja alueita ja kaukaa. Lähikuvien kanssa se onkin oiva apuri.

Kamerani Olympus Pen mini PM-1 on todella hyvä ulkokuvissa, värien toistamisessa ja makrokuvauksessa. Lähikuvia sillä on helppo ottaa ja kuva onnistuu useimmiten hyvin. Kamerani pahin puute onkin sitten se, että hämäräkuvat epäonnistuvat poikkeuksetta aina, varsinkin isoja pintoja kuvatessa. Kokeilimme säätää manuaalisesti ISO-arvoja, polttoväliä sekä aukon kokoa, kuvista tuli parempia mutta ei lainkaan niin hyviä kuin mitä olisin toivonut. Pen minin “rauta” eli itse hardware on erinomainen noin kompaktikokoiselle kameralle, mutta vähintään uusi objekti on hankittava laajakuvausta varten. Ystäväni ehdottikin uuden kameran ostamista ja suositteli oikeaa järkkärikameraa (hänen suositus Canon Eos 7d) asiaankuuluvilla objekteilla varustettuna. 

Sain muuten viimein muutettua kuvat Raw-muotoon (kiitos ystävän), joten niiden muokkaaminen on hieman helpompaa jatkossa. Toistaiseksi joudun siis valottamaan kuvat erikseen kuvankorjauksella ja säätämään hieman sävyjä viileämmäksi. 

Huh, tulipas asiaa. 🙂 Kotikuvat on kuitenkin nyt otettu ja kohta alamme niitä muokkailemaan yhdessä. On superia, kun sain kuvausopastusta ihan kädestäpitäen ja vielä tuo muokkauspuolikin. Postaus tulossa vielä tänään. 🙂

Pirtsakkaa perrrrrrjantaita! 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

11 kommenttia “Kultaa, konjakinruskeaa ja mustaa (ja valokuvausta)

 1. No jo on järeä vaihtoehto sulla suunnitelmissa. Jos tommonen 1300euroa (runko) löytyy ylimääräistä, niin sijoita se objektiiviin (voit käyttää sitä sitten tulevaisuudessakin)<br />
  <br />
  Testasitte varmaan myös jalustaa noissa kuvauksissa, jolloin saatte valoitusaikaa pidemmäksi ja sitä kautta lisää valoa kuvaan? Se on paras ja halvin tapa saada huonommallakin kameralla hyviä kuvia vaikeissa valoitusolosuhteissa 😉

  1. enne: Hinta on suolainen ja voin vain kuvitella mitä mokoma tulee kustantamaan objektiiveineen…. 🙂 HUih. Mutta hyvänä puolena se, että se taipuu moneen ja jos / kun meinaan kuvata päivittäin myös jatkossa niin se maksaa itsensä vuosien saatossa takaisin. Olympuskin on aika hyvä, joten sitä ei kannata vaihtaa ainakaan rungon osalta saman tasoiseen toiseen. Tuo minun mini kamerani on melko hankala säätää ja siitä puuttuu kuulemma kaikki oleelliset säätönamiskuukkelitki (jokin pyörösäädin? esim). Siksi uusien objektien osto ei välttämättä tule helpottamaan kuvaamista… :)<br />
   <br />
   Oli jalusta käytössä, Olympuksen kanssa pitäisi olla kaukolaukaisija mutta tuohon minun malliin ei saa kuin johdollisen mallin. Se tärähtää jonkin verran kun valotusaikaa pidentää ja kuva on pikselinen (sellainen töhertävä suttu). Jalustan täytyisi olla tosi järeää tekoa, hinta sellaiselle parisen satkua (toinen huih kauhistus sentään). :)<br />
   <br />
   Ulko- ja matkakuvaamiseen tuo Olympus on aivan huippu, sekä makrokuviin mutta sisustusbloggaamiseen ei niinkään. 🙂 Olisi vaan pitänyt pysyä Canonissa…. Damn. 🙂

 2. Tuo 7d on jo ammattitason järkkäri, niin kyllä canonin vähän edullisemmillakin malleilla pärjää aivan loistavasti:) 7d:ssä ei myöskään ole sisäänrakennettua salamaa, joten semmoisen hankkiminen on myös fiksua, eikä hyvällä runko auta, jos objektiivit eivät ole laadukkaita. Siihen jos vielä hankit kaukolaukaisimet päälle, niin rahaa palaa useampi tuhat euroa. 600-900 eurolla saa jo mielestäni hyvän laadukkaan järkkärin:)

  1. minttu: varmasti pärjääkin, olen kuullut paljon hyvää esim 550d-mallista, joka on harrastelijalle todella hyvä. Sitä harkitsin hetken… :)<br />
   <br />
   Saimme onneksi säädettyä tuon minun Olympuksen niin, että jatkossa onnistuu myös hämärällä kuvaaminen ilman että kuvista tulee keltaisia. 🙂 Joten ainakin toistaiseksi jäävään uuden kameran ostamisen hamaan tulevaisuuteen. Laajakuvaobjekti on kuitenkin ostoslistallani samoin kaukolaukaisin (vaikkakin johdollinen). Olisiko sinulla suositella laajakuvabjektia Olympus Pen mini E-PM1 malliin? Ainakin Zuiko Digitalin objektit taitavat sopia… :)<br />
   <br />

 3. Tyylikkäitä kuvia olet osannut ottaa! Sivuan aiheesta sen verran, että haluaisin tietää noiden ihanien pikkulaukkujesi merkin ja mistä olet ne ostanut :). Itse olen samantyylisiä laukkuja yrittänyt viime päivinä metsästää, mutta sellaista täydellistä ei ole vielä eteen osunut.

  1. Tiia: pikkulaukut ovat molemmat Michael Korsin. Mustan ostin Stockmannilta ja konjakinruskean Huutonetistä. &hearts; &hearts; &hearts; Molemmissa on pitkä hihna eli ovat messenger-mallisia. <br />
   <br />
   Michael Korsia löytyy esim Stockmann.com, nelly.com, ja ulkomailta esim. shopbob.comista.

  2. Kiitos! Ajattelinkin niiden olevan Korsia :). Täytyypä netistä silmäillä kyseisen herran laukkuvalikoimaa. Mukavaa viikonloppua!

 4. 7D on tosiaan kuten edelliset mainitsivat jo sellainen studio-tason ammattilaiskamera. Saa olla todella pro kuvaaja, että saat lisätoiminnoista vrt. 550/600d malleihin mitään hyötyä. Runkoa enemmän niillä objektiiveilla on tosiaan väliä, ja hyvät sellaiset maksavatkin jo monen monta sataista. Perusjärkkärillä, hyvällä jalustalla ja laadukkailla objektiiveilla (esim. laajakuvaa itsekin kipeästi tarvitsisin!) lisäsalamalla saat oikeasti loistavia kuvia, kun käytät tarpeeksi aikaa opetteluun. 🙂 Ite oon harjoitellut taidokkaan opastuksen kera viime keväästä, ja ottanut varmaan kymmeniä tuhansia kuvia. Vielä on pitkä matka siihen, että saan kaiken tuosta meidän 550d mallista irti!

  1. M: Tuota 7d-mallia ystäväni suositteli, ettei tarvitse vaihtaa kameraa (ehkä koskaan). 🙂 Ihan noin tuntuvaa satsausta en kuitenkaan ole vielä tekemässä, vaikka tuosta 7d-malista löysinkin aika hyvän tarjouksen. Laajakuvaobjekti on kyllä ensitilassa ostettava, se parantaa kuulemma oleellisesti kaukaa otettujen kuvien tasoa. <br />
   <br />
   Itse olen vasta tänään päässyt kunnolla sisälle Olympuksen sielunelämään. 🙂 Uskon että pärjäilen tällä viikarilla vielä hetken aikaa, ennen kuin siirryn kunnolliseen järkkäriin. 🙂

 5. Hei Miia! Käyn aina ihastelemassa upeaa kotianne ja nyt on pakko jättää ihan kommenttia kamera-aiheeseen liittyen 🙂 Itse olen kuvannut koko pienen elämäni järeällä järkkärillä, kunnes vajaa vuosi sitten tutustuin Olympuksen PENiin, eikä siitä ole enää ollut paluuta!<br />
  <br />
  Yhdyn ylläoleviin siitä, että Canonin 7D on tosiaan jo lähempänä ammattilaistasoa. Minusta PENissä säädöt on tehty todella helpoksi ja itsekin olen vasta nyt oppinut enemmän valokuvauksen saloista, kun on helppo kamera jolla opetella. Se on kyllä totta, että esim. pyörösäädin puuttuu PEN Ministä, mutta se löytyy Lite-malleista, esimerkiksi E-PL3:stä sekä uusimmasta E-PL5:stä, jolla nyt itse kuvailen. Olen ollut itse myös hurjan tyytyväinen siihen, kuinka hyvin tuolla pärjää hämäräolosuhteissa, jopa ilman salamaa. Lisäsalaman hankkiminen voisi kuitenkin olla ratkaisu sinulle, esim. FL-600 (<a rel="external nofollow" href="https://www.topshot.fi/product/6361/olympus-fl-600r-salama)." target="_blank">https://www.topshot.fi/product/6361/olympus-fl-600r-salama).</a> Ylempänä mainitsit myös, ettei PENiin ole langatonta kaukolaukaisijaa, mutta Hähneliltä löytyy niihin sopiva malli (<a rel="external nofollow" href="https://www.topshot.fi/product/5039/hahnel-combi-tf-kaukolaukaisin-olympus)!" target="_blank">https://www.topshot.fi/product/5039/hahnel-combi-tf-kaukolaukaisin-olympus)!</a><br />
  <br />
  Kaipailit myös laajakulmaobjektiivia ja voin lämpimästi suositella Olympuksen 12-millistä (<a rel="external nofollow" href="https://www.topshot.fi/product/5629/olympus-mzuiko-di-12mm-f20-objektiivi)." target="_blank">https://www.topshot.fi/product/5629/olympus-mzuiko-di-12mm-f20-objektiivi).</a> Kokeilin sitä viime reissulla Lontoossa ja olin ihan äimistynyt sen valovoimasta ja etenkin värientoistosta! Olen itse tekemässä ihan piakkoin postausta kokemuksistani uuden E-PL5:n kanssa, kuin myös tuosta 12mm:stä siinä samalla :)<br />
  <br />
  Tulipas tästä nyt romaani, mutta itse olen niin hurahtanut noihin PENeihin, etten malttanut olla raapustamatta omia kokemuksiani. On mahtavaa, että nykyään loistavan kuvanlaadun saa mahdutettua noinkin pieneen kokoon, eikä tarvitse niska vääränä raahata isoa järkälettä 😉 <br />
  <br />
  Aurinkoista tiistaipäivän jatkoa!

  1. Jonna: Miljoonasti kiitoksia näistä vinkeistä, tuo objekti lähtee tilaukseen samantien! :)<br />
   <br />
   Tuo E-PL5 malli on todella kehuttu, voisin myöhemmin harkita jos siirtyisin siihen. Vielä en raaski, nyt kun viimein opin muutamia käytännöntason juttuja tästä nykyisestä kamerastani, niin tahdon ottaa tästä ensin kaikki mehut irti. :)<br />
   <br />
   Minulle Olympuksen säätäminen on ollut tosi vaikeaa, kun tuntui että kaikki napit ja nuppelit on väärin päin entiseen verrattuna (canon). Onneksi sain opastusta ja nyt olen jo kärryillä Olympuksestakin. :)<br />
   <br />
   Ihan mahtavaa että kaukolaukaisinta on saatavilla, minulle valokuvausliike (tekniikkaliike) myi vain ei oota eikä ole koskaan ollutkaata. 🙂 Tuo olisi tosi näppärä ja varmaan ehkäisisi tärähtämistä hämärä kuvien kanssa (niistä tulee söhröä). :)<br />
   <br />
   Kiitokset vielä sinulle! &hearts; &hearts; Tästä oli iso apu! Jään odottelemaan sinun postaustasi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *