Vanish – puhdistussuihke matoille ja tekstiileille

Kirjoittelin teille hetki sitten koiran oksentelusta ja likaantuneesta matosta. Sain pahimmat sotkut ja läntit pestyä nestemäisellä pyykinpesuaineella, mutta muutama kohta jäi oranssin vivahteiseksi. Sain vinkin Vanishin matoille ja tekstiilikalusteille tarkoitetusta puhdistussuihkeesta ja päätin kokeilla tätä ainetta. En odottanut siltä liikoja, mutta yllätys oli varsin positiivinen kun sitä kokeilin. 🙂

Tällä varustelulla kävin likatahrojen kimppuun, pullo Vanishia ja talouspaperia. 

50c4dad4c98c7e7f0e000102.jpg

Alla olevassa kuvassa itse likatahra, häiritsevä oranssinen läiskä johon huomio oikein kiinnittyy.

50c4dab0c98c7e2e44000016.jpg

Suihkutin tätä ihmeainetta mattoon, joka ulostautui suihkepullosta jämäkkänä vaahtona. Annoin sen imeytyä kuituihin noin minuutin verran ja sen jälkeen hieroin tahrakohtaa talouspaperilla pyörivin liikkein.

50c4dab4c98c7e7f0e0000f8.jpg

Ja kuten alin kuva paljastaa, ei tahrasta ole enää tietoakaan, vaan läiskä on nyt valkoisempi ja puhtaampi kuin ympäröivä nukkalanka. 🙂 Kuvassa matto on vielä märkä, ja sen vuoksi nukka on lättänä kuin lettu. Kuivuttuaan kokonaan nukat saa pöyhittyä takaisin pystyyn ja matto on taas kuin uusi. <3

50c4dab7c98c7e7f0e0000fd.jpg

Suhtaudun usein skeptisesti pesuainemainoksiin ja harvoin on aine lunastanut mainoksen veroiset odotukseni. Tästä Vanishin suihkeesta on nyt kuitenkin sanottava, että se todella toimii. 😀 Pitää varmaan alkaa itsekin “luottamaan pinkkiin” jatkossa. 🙂

Joulusiivouksen sain tehtyä kokonaan ja huomenna kierrätykseen lähtevät tavarat pääsevät uusiin koteihin ja koti on joulua vaille valmis. <3 Säästän kuvapostauksen siististä kodista huomiselle ja toivottelen teille tässä vaiheessa ihanaa iltaa ja kohta alkavaa uutta viikkoa! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

18 kommenttia “Vanish – puhdistussuihke matoille ja tekstiileille

 1. Nyt on kyllä mulle tämän postauksen perusteella myyty pullo Vanishia kuin taikaiskusta!! Siis miten mä olen tullut toimeen ilman tuota ihmeainetta?? Heti aamulla kauppaan, kiitos! 🙂

  1. blanco: No sanos muuta. 😀 Minäkin olen pullon kyllä nähnyt mutten ole sitä kuitenkaan innostunut kokeilemaan. Lukijani vinkkani minulle että tuo on todellinen valkoisen maton pelastaja ja siksi Prismasta sen kannoin kotiin. En kyllä odottanut kummoistakaan tulosta, mutta todettava se vaan on että ihmetökötti on viimein löytynyt. :)<br />
   <br />
   Matto on nyt kuivunut ja kävin äsken nyppimässä langat pystyyn. Langat tuntui hieman tahmaiselta aluksi, mutta aikansa kun niitä suoristelin ja pöyhin niin se tahmakin katosi jonnekin. 🙂 Olen niin onnellinen! &hearts; &hearts;

 2. Todella hyvä vinkki, juu täällä myös meidän chihut tekevät pienet temput välillä ja tuollainen aine on ihan pakko ostaa niin saa hyvin tietyt paikat puhtaaksi ennen joulua!

  1. maria: Suosittelen todella! &hearts; Valkoiseen mattoon tuo on täydellinen putsari, moniväristä ja tummempaa mattoa varten suosittelen varovasti kokeilemaan ensin huomaamattomaan kohtaan. Ymmärtääkseni tuossa on pieni määrä valkaisevaa ainesosaa mukana, joten en tiedä poistaako se väriä värillisistä tai tummista kankaista. 🙂

 3. Sait myytyä minullekin. Just tänään koira oksensi vaalealle matolle ja eipä puhdistunut<br />
  harjalla ja sohvanpesusuihkeella. Matto on käännettävää mallia ja olin eilen juuri laittanut<br />
  puhtaan puolen päälle. Eikä muuten ollu eka kerta, kun näin kävi.

  1. Oili: Tuo on niin rasittavaa, kun ehtii kääntämään puhtaan puolen esiin ja ei mene montaakaan hetkeä kun sekin on likainen. Tuo Vanish on kyllä huippu ainetta. &hearts;

 4. WOW ! Täytyy kans lähteä ostamaan pullo ! <br />
  Meillä ei koirien ruohoykiä enää siivota vaikka siitäkin on vuosien kokemus vaan 7kk ryömivän vauvan röyhtäisysotkuja :/

  1. Katariina: Röyhyt on meilläkin tuttuja, varsinkin perunaporkkanasoseen jäljiltä niitä oli kiva siivota, kun viltit ja matot värjääntyivät pahasti. Tuo vanish kannattaa muuten huuhdella tai pyyhkiä ainakin enimmät pois matosta, ettei pikkuinen saa allergiaa tms. Sain eilen Facebookkiin vinkin, että tuo voi haurastuttaa kangasta ja lankoja ja siksikin olisi hyvä enimmät aineet saada pois. Itse kastelin pyyhkeen ja sillä hinkkasin pesuaineet pois. 🙂

 5. Heips! Ei tulisi meidänkään perheen elosta yhtään mitään ilman tuota suihketta. Kissan oksennuksiin ihan loistava, paitsi että ylimmän siivoilun jälkeen suihkautan ison keon tuota ainetta tahraan ja jätän itsestään putsautumaan. Ei tarvitse edes hangata, vaan se aine tosiaan hävittää tahran ihan itsestään kuivuessaan. Miten, sitä en tiedä. Meillä on valkoisia mattoja ollut aina ja esim. juhlien jälkeen kaikki tomaattitahratkin ovat matolta suihkeen jälkeen kadonneet ihmeellisesti. Muut saman tuoteperheen tuotteet eivät ole mielestäni yhtä hyviä, mutta jos jollakin on muita kokemuksia, saa jakaa 🙂

  1. Tuija: Saman huomasin. 🙂 Ihmeellinen ihmeaine! &hearts; &hearts; Ja valkoisten mattojen pelastus! &hearts;

 6. Vau! Täytyypä heti töiden jälkeen kiiruhtaa kauppaan ja käydä meidän sohvan kimppuun.:D Sohvassa on muutama ärsyttävä tahra (tytön mehujäästä tulleita tahroja.:/) ja tuntuu, että kaikki tökötit mitä olen kokeillut, vain sotkee lisää. Josko tästä olisi apua.<br />
  <br />
  En muista olenko aikaisemmin kommentoinut blogiisi, vaikka seuraan tätä ihan säännöllisesti. Ihana blogi ja ihana koti!:)<br />
  <br />

  1. Terhi: Tuo Vanishin suihke saattaa toimia. 🙂 En tiedä kuinka paljon se vaalentaa kangasta, joten kokeile varovasti ensin jonnekin huomaamattomaan paikkaan. :)<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts;

 7. Luota linkkiin! ;)<br />
  <br />
  Vanishin pesukoneeseen pesupallossa laitettava tahranpoistoaine on myös todella tehokasta esimerkiksi kun pesee valkeaa sohvanpäällistä tai valkoisia tuolihuppuja!

  1. susanna: Hihii, just niin! ;)<br />
   <br />
   Minä olen joskus raikastanut valkoisten vaatteiden väriä tuolla vanishin jauheella. Sai nuhjaantuneet trikoopaidat ihan uuden näköisiksi. &hearts; Huippuaine sekin. &hearts;

 8. Olipas tehokas suihke! =)<br />
  <br />
  Osaatko vinkata mikä on paras pesuaine valkoiselle nahkasohvalle? Kaikki kehuu että (valkoinen) nahkasohva olisi helppo lapsiperheessä, mutta mun mielestä ei todellakaan ole! Poika sotkenut ilmeisesti eilen jotain tomaattikastiketta sohvan käsinojaan eikä lähde millään. :,( Olisi pitänyt tuoreeltaan se huomata. Kokeilin jo Leather Cleaneria ja Universal Stonea (jolla yleensä lähtee kaikki). Tuo sohva kyllä oikein imee kaiken paskan itseensä vaikka suojasuihkettakin on laitettu. Oikeesti ottaa nyt kyllä niin kovaa päähän. Sohva on n. 4kk vanha vasta. =( Mustista koristetyynyistäkin tulee mun mielestä jotain pinttymää joka ei lähde. Täytyy vissiin vaihtaa tyynytkin valkoisiksi. Torkkupeittoa pidän koko ajan sohvalla levitettynä, että ei housuista tulis mitään. Joten onko täs mitään järkee! Musta tuntuu että tuo sohva tekee mut kohta hullux!!!! Sori tää avautuminen. =D Pitääköhän se laittaa vaihtoon…

  1. Jemina: Universalilla olen itse usein sohvaa putsannut ja sillä olen saanut puhtaaksi. Myös Softcare-sarjan nahanpuhdistusaineella olen saanut putsattua mm. kuningatar-soseesta jääneen värjäytymän pois. <br />
   <br />
   Kokeile vielä universalia, hiero sitä suht kuivana liinalla hetki ja jätä vaikuttamaan toviksi. Sen jälkeen pyyhi puhtaaksi ja anna kuivaa. Tomaatti, porkkana, curry ja mustikka on kyllä pahimmat viholliset mitä olla saattaa.<br />
   <br />
   Softcaren nahanhoitosettiä saa suurimmista marketeista ainakin, sellaiset purkin muotoiset rasiat pahvipakkauksessa. Ne on tosi hyvät aineet minusta. Sohva kannattaa putsauksen jälkeen suojata suojavoiteella ja antaa sen rauhassa imeytyä yön yli. Sitten pyyhit jäljelle jääneet voiteet pois. Tuo ehkäisee lian tarttumista jatkossa ja selviät stressittömästi seuraavat 6kk. 😀 kaksi kertaa vuodessa teen itse isommat putsauksen koko sohvalle jonka jälkeen aina suojaus. Muuten jää lika kiinni. 🙂 tsemppiä operaatio-sohvanpelastukseen! &hearts; &hearts;

  2. Meidän aineet on just noita Softcaren eikä auta. Siinä oli semmonen suojasuihke mukana. Aika tehoton sekin sitten on kun tuohon kaikki imeytyy. =( Luin että Marseilles-saippua vois olla hyvä. Se on mun viimeinen toivo!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *