Mies sisustaa – osa 2

Mies tahtoi eteisen pystynaulakon tilalle kaapin, jonka ovien taakse saisi takit ja kengät piiloon. En vastustellut ideaa ollenkaan, sillä olen itsekin samaa mieltä. Hän (enkä minäkään) ei tykkää että kaikki takit, huivit ja laukut roikkuvat näkösällä 24/7 ja näyttäähän se helposti epäsiistiltäkin kun yksi nurkkaus on täynnä sitä sun tätä. 🙂

Tässä miehen toteutus eteisen osalta, jossa hänen päämäränä oli “selkeä ja mahdollisimman eleetön kokonaisuus ilman turhaa krumeluuria.” 😀 (Peilit heijastavat aika pahasti raitoja seinille, elkää antako sen häiritä. :))

50ccccffc98c7e2f080001e9.jpg

50cccd04c98c7e2f080001f3.jpg

50ccccffc98c7e7c67000003.jpg 50cccd01c98c7e2f080001ee.jpg

Kuvasin teille vielä oman aikaansaannokseni, eli kaappien sisuksen jonka järjestin asianmukaisesti. 🙂

50cccd07c98c7ea60a0000ac.jpg

Vasemmalla asusteet ja ulkovaatteet, oikealla kaikki arkikengät. Tytön nahkasaappaat roikkuvatkin näköjään puvun housunpunteista. 😀 Toiset tytön talvimonot ovat kuvanottohetkellä olleet kuivumassa kylpyhuoneessa, samoin kuin hänen punainen toppapukunsa. Niilläkin on paikka tässä kaapissa. 

Mies sisustaa 1. osan löydät TÄÄLTÄ! Huomenna tulee osa kolme, jossa esitellään olohuone miehen makuun. 🙂

Ihanaa iltaa teille kaikille ja kaunis kiitos edelliseen postaukseen tulleista kommenteistanne! On mielenkiintoista kuulla teidän tarinoita oman miehen osallistumisesta. <3 

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

20 kommenttia “Mies sisustaa – osa 2

 1. Hei,<br />
  Sulla on aivan ihana blogi, jota olen jo pitkään seurannut ja huomaan, että omakin sisustus muuttuu pikkuhiljaa valkoisemmaksi ja valkoisemmaksi = )<br />
  <br />
  Olen vaan ihmetellyt, kun paljon laitat ihania kuvia, mutta missään ei näy keittiötä?<br />
  Olisi kiva nähdä ihan kokonaiskuvia teiltä.<br />
  <br />
  Ihanaa joulun odotusta<br />

  1. Miia: Itse rakastan valkoisia koteja kovasti! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Meidän keittiö on aivan kamala. 😀 Puoliksi purettu viritelmä, joka odottaa uudistusta. Pöytätaso on pähkinäpuuta ja kalusteovet kellertävät. Yhdestä yläkaapista puuttuu ovi kokonaan. 😀 Voin kuvailla kyllä keittiötäkin, mutta usein jätän sen kuvausalueen ulkopuolelle, koska ei sovi kokonaisuuteen ollenkaan ja varastaa huomion hirveydellään. :D<br />
   <br />
   Ihanaa joulunodotusta sinulle myös! &hearts;

 2. Itse huomasin hyväksi vinkiksi kun en laittanut kenkien alle mitään. Muutamassa vuodessa oli kenkien pohjat naarmuttaneet kaapin tason pinnan todella huonon näköiseksi. <br />
  Halpa pelastus on nämä eteisen matot, Ikeassa ovat tosi halpoja.<br />
  Hanki muutama muramatto, leikkaa oikean kokoisiksi ja laita hyllyn päälle. Halpa sijoitus.

  1. Niitty: Hyllysuojat onkin kenkien alle kätevät. Tuo kuramatto-vinkki on mainio, ne on helppo heittää pesukoneeseen tarvittessa. Laitankin idean itselleni ylös ja Ikea-visiitillä nappaan muutaman maton mukaani. Kiitoksia! &hearts;<br />
   <br />
   DC-fix kontaktimuovi hyllylevyyn liimattuna sopii siihen tarkoitukseen myös ja siitä on helppo pyyhkiä liat pois, tuollaista olin jo ehtinyt harkitsemaankin mutta kuramatto vaikuttaisi paremmalta vaihtoehdolta. 🙂

  2. muramatto ?<br />
   Kyllä huomaa taas kun ipadilla kirjoittaa. Mutta hienosti huomasit mitä tarkoitin.<br />
   Nyt meillä on just noita Ikean kuramattoja, jos en hirveesti valehtele maksoivat euron tai peräti 50 senttiä kpl, ne on niin lerppuja, että niitä voi helposti fiskarsseilla leikata ja jos menee ihan pieneen, ei tule konkurssi.<br />
   Ystäväni halusi myös heille jotain kontaktimuovia, mutta hänen miehellään on kristallipallo, sanoi kenkien pohjassa tulee aina hiekkaa ja taatusti muovi menee jostain kohtaa käytössä rikki ja silloin reiästä voi päästä vettä, kuten tänään olisi helppo kuvitella kun lunta sataa ja paljon ja vesi laminaatti ei ole hyvä yhdistelmä. Pienestä reiästä voi imeytyä laminaattiin vaikka kuinka paljon ja jälki ei ole kivaa.<br />
   Tosin noihin Ikean kaappeihinhan saa varmaan ostettua uusia hyllyjä ? En tiedä.<br />
   <br />
   Anyway, kuramatto on hyvä ja halpa vaihtoehto.

  3. Niitty: Hihi. 😀 Sinun ystävän mies on fiksu mies, ihan oikeassa nimittäin taitaa olla. Kivi nirhaa helposti muovin rikki, joten kosteus voi päästä sinne muovin alle ja alkaa kupruttamaan hyllylevyä. Ehdottomasti ostoslistalleni pääsikin ne Ikean matot. :D<br />
   <br />
   Tämä on juuri parasta bloggaamisessa, kun saa teiltä ihanilta niksejä ja vinkkejä, kuten tuo kuramatto-vaihtoehtokin. En olisi itse tullut ajatelleeksikaan moista. 🙂 Kiitos sinulle Niitty!!! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; *iso halaus*<br />
   <br />
   Mukavaa alkanutta viikkoa! &hearts;

 3. Miksi et voisi laittaa päivän postauksia yhdeksi? On ihan hassua tehdä monta postausta samoista asioista kun niistä pystyisi tekemään yhden hyvän ja sisältörikkaan postauksen.<br />
  Olen jo pitkään seurannut blogiasi, käytkö töissä kun sinulla on niin kovasti aikaa sisustella vai oletko viellä tyttäresi kanssa kotona?<br />
  Postaustoiveeksi esittäisin jotain muuta kun noiden samojen kalusteiden kuvia, vaikkapa parvekkeestanne. Kiitos.

  1. Minni: Olen spontaani kirjoittaja, enkä luonnostele postauksiani etukäteen tai muutenkaan valmistele juttujani ennakkoon. 😀 Kirjoitan aina silloin kun inspis iskee ja aika riittää. 🙂 Minulla on oma tyylini, ja tällä linjalla olen mennyt alusta asti. :)<br />
   <br />
   Meillä on aika pieni koti ja kalusteitakaan en ihan kamalan usein (keskivertoa useammin kylläkin) vaihtele. Jos samoja kalusteita en kuvaisi, niin mistä sitten postailisin? 😀 Blogini kertoo meidän kodista ja sisustuksesta ja samoja nurkkia tulee kuvattua aika usein. :)<br />
   <br />
   Parvekkeesta voin tehdä toki postauksen, mikäs siinä. Sitä ei ole sisustettu ja se on muutenkin talviteloillaan, joten inspiraatioksi siitä ei ole. :D<br />
   <br />
   Mukavaa sunnuntaita!

 4. Heippa, tämä kysymys ei nyt liity tähän postaukseen mitenkään, mut muistelin että teillä oli ruokapöydän tuoleina ne valkoiset chik-tuolit. Meiltä löytyy samaiset tuolit ja oon harmikseni huomannut että niihin tarttuu väri esim. tummista housuista/farkuista todella nopeasti. Olisko sulla mitään vinkkejä niiden puhtaana pitämiseksi, jotain suojasuihketta tms…? Kurjan näköiseksi ovat istuinosasta kyllä menneet vaikka ovat vasta alle puolivuotta vanhat ja kyllähän se &quot;lika&quot; pyyhkimällä lähtee mutta menevät muutamassa päivässä taas samannäköisiksi. 🙁

  1. Jasmine: Muistit oikein, Chik-tuolit olivat. 🙂 Meillä on vain kerran jäänyt tuoliin väriä miehen farkuista ja sen sain putsattua Universal Stonella ja kostealla mikrokuituliinalla. Universal Stone on aivan mieletön putsari ja sillä olen saanut pois nahkasohvastakin vaikka mitä likaa ja tahraa (esim kuulakärkikynän viiru lähti sillä). On kuitenkin hellävarainen aine, eli ei haurastuta keinonahkaakaan. :)<br />
   <br />
   Olen käyttänyt muutaman kerran tuoleihin Softcaren nahanpuhdistusvoidetta, kun olen niitä puhdistellut. Siinä on mukana hieman öljymäistä ainetta jonka oletan tekevän pienen suijan pintaan. Erillistä suojausta en ole tehnyt koskaan, mutta uskon että aidolle nahalle tarkoitettu suojavoide voisi siihen käydä kyllä. Keinonahka ei ime itseensä mitään, koska on muovia joten kannattaa laittaa hyvin hyvin vähän sitä suojavoidetta ja pieneen kohtaan ensin, jotta näkee onko siitä hyötyä / haittaa. 🙂

 5. Meillä oikeestaan mä olen se sisustaja, mies vaan seuraa pallo jalassa perässä ja myötäilee 😀 Mutta kyllä siltäkin sillon tällön yks kaks yllättäen tuleekin joku mielipide jonkun paikasta ja ulkonäöstä. Joskus tulee todella täydellisiä ideoita, taas välillä ihan päin metsää meneviä (minun mielestäni.. 😀 ) ja sen jälkeen tulee loukkaannus kun tyrmään ideat 😀 Mutta yleensä yritän ne sitten vain niellä ja toteuttaa, saa vähän jotain omaansakin tatsia kotiin :D<br />
  <br />
  Likka on kova sisustamaan, kaikki pitäisi hänen mielestään olla lattiatasolla, esillä, laatikot kaapit ja korit tyhjillään.. :D<br />
  <br />
  Rauhaisaa joulua!

  1. Viivi: Ihana sinä! &hearts; &hearts; Mies on varmasti iloinen, kun saa välillä &quot;tahtonsa läpi&quot;. 🙂 Minä olen monesti tyrmännyt oman mieheni visiot, mutta onneksi hän ei kovin vakavasti ole ottanut sitä. 😀 Mutta pakko on myöntää että muutama miehen ehdottama asia on ollut älyttömän hyvä ratkaisu ja niistä kiitos meneekin miehelle. Ja onhan se ihana kuulla, kuinka mies ylpeänä kertoo omille ystävilleen että tuo ja tämä ja toi oli hänen ehdotuksensa. 😀 <br />
   <br />
   Meidän tytöillä on samalainen maku, kaapit tyhjiksi ja lattiat täyteen. Kodikasta. :D<br />
   <br />
   Mukavaa alkanutta viikkoa teille ja tunnelmallista joulunodotusta! &hearts;

 6. Moi, haluan sanoa että pidän tosi paljon eteisen peileistä!<br />
  Muuten musta tuntuu että pikkuhiljaa keräilet tavaraa niin paljon että punainen lanka katoaa tai ainakin vähän sotkeentuu… Ole varovainen;)

  1. Mä: Peiliseinä on minustakin tosi kiva. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tavaraa ei kovin paljoa enempää ole kuin ennenkään, sillä kun uutta tulee sisään, lähtee vanhaa pois. Viime viikolla meillä oli tasoilla aivan liikaa kaikkea ja siksi osa niistä joutikin kaapin oven taakse jemmaan. Nyt olemme miehen kanssa jaotelleet pienesineitä, jotta näitä &quot;katseenvangitsijoita&quot; (eli runsaampia kohtia) ei olisi liikaa. Olohuone on nyt hyvin hillitty ja eteinen-keittiö-olohuone-akselilla on vain yksi runsaampi kohta ja se on tuo löhönurkkauksen seinä avohyllyineen. 🙂 Tytön huone on omansa ja meidän makuuhuone oma yksikkönsä ja niissä on molemmissa vielä yhden paikat pientavaran esittelyyn (esim. meidän makkarissa se sängynpäällä oleva hylly jossa valokuvia). <br />
   <br />
   Punainen lanka on aina silloin tällöin kadoksissa ja viime viikolla se oli totaalisen hukkunut. 😀 Nyt alkaa balanssi taas löytymään ja odotan kovasti ensi vuotta ja sitä, että saan joulukoristeet korjattua pois. :)<br />
   <br />
   Varovainen ollaan tottakai, mutta onneksi sisustaminen on rentoa ja hauskaa puuhaa, jossa virheitä saa tehdä ja niistä oppii paljon uutta. 🙂 <br />
   <br />
   Rauhallista ja mukavaa joulunodotusta! &hearts;

 7. Hei Mia!<br />
  <br />
  Kivoja postauksia nämä miehesi sisustukset, minusta todella kiinnostavia ja jännä huomata sekin, että kuinka paljon samoin teilä sisustustyyli menee eli ette sisusta &quot;toistenne ohi&quot; vaan toisenne huomioiden.<br />
  <br />
  Kommentoin aniharvoin, mutta nyt en saata olla hiljaa. En kyllä yhtään voi ymmärtää tämän ja muutaman viime aikaisen muunkin postauksen hieman jopa ilkeitä kommentteja postaustahdistasi (liian usein?), siitä mistä postailet tai sellaisista asioista elämästäsi, jotka eivät todellakaan kuulu vieraille (mitä teet päivät pitkät tms. – minusta ei kuulu kelleen mitä kukakin tekee vaikka pitää blogia, hyvänen aika!) tai että olet haaveilemassa/haalimassa liian paljosta tavarasta/huonekaluista. ??? Sinä jos kuka olet oiva esimerkki siitä, että tavaraa ei ole kotona liikaa vaan vaatekaappinne ja muutkin tilat ovat tavoite-esimerkki monelle siitä, miten tavarat laitetaan kiertoon, kun jotain uutta tulee tilalle – ihailen sitä. <br />
  <br />
  Lukijan olisi myös hyvä muistaa, että kaikki suunnitelmat tai haaveet eivät materialisoidu vaan suunnitelmat voivat muuttua. Toiset eivät kaipaa muutosta ja toiset kaipaavat usein, joten siksikin on hyvä olla systeemaattinen tavaroiden poislaittamisessa kun uutta tulee. Tuossa kommentoinnissa lienee joskus ehkä myös kateutta, tavaroista luopuminen ja varsinkin se työ kun myy/tai vie johonkin, on aika tylsää ja ikävää (ainakin minusta on) ja jää monelta tekemättä. <br />
  <br />
  En myöskään ymmärrä, miten kellään blogistilla voisi olla kuvattavana niin kovin monia eri kulmia omasta kodistaan, eihän se nyt vaan ole mahdollista, että aina olisi uusia huonekaluja yms. näytettävänä. Pidän paljon enemmän siitä, että kuvat ovat omasta kodista kuin turhankin paljon yleistyneestä tavasta joissain blogeissa, joissa täytepostaustyyliin on poimittu kuvia ulkomaisista blogeista tai kiinteistönvälittäjiltä tai pinterestistä, eivät ne ole minusta kovinkaan kiinnostavia postauksia kun niitä pyörii monissa blogeissa samoja (esim. Alvhemin sivuilta) ja itsekin voi niitä etsiä halutessaan.<br />
  <br />
  Itselläni ei ole blogia ja mielenkiinnolla monia niitä seuraan ja on mukavaa kun sinä ja muut bloggaajat jaksatte nähdä vaivaa meille lukijoille, jotta kivaa ja kiinnostavaa katsottavaa on usein. :)<br />
  <br />
  Mukavaa joulunalusviikkoa sinulle ja perheellesi ja kiitokset kivasta blogistasi!

  1. Pauliina: Yritän huomioida myös miehen mielipiteitä, vaikka puolessa tapauksista yleensä tyrmäänkin ne. 😀 Mutta aina jos vaan miehellä on jotain sanottavaa, niin kuuntelen kyllä ja usein kokeilenkin hänen ehdotuksiaan, enk äyrmää niitä kuitenkaan täysin suoralta kädeltä. 😀 Onneksi mies on antanut minulle melko vapaat kädet touhuta ja sisustaa ja hänkin viihtyy meidän kodissa oikein hyvin. Kiiteiden vaatekaappien purkamista lukuunottamatta (ja vuosien keskustelua ja kinaa) olemme aina saaneet sopuisasti setvittyä sisustusasiat johon molemmat on tyytyväisiä. :D<br />
   <br />
   Viimeaikoina on tullut jonkun verran palautetta tyylistäni pitää blogia ja erityisesti postaustiheydestä on mainittu. Itse olen kuitenkin hyvin spontaani kirjoittelija ja jos inspis iskee niin saatan kirjoitella useastikin päivän aikana. 🙂 Miehen sisustamista nurkista hyökkäsin heti yhden paikan valmistuttua innoissani tekemään postausta, vaikka olisin ihan hyvin voinut odottaa kaksi päivää ja kirjoittaa koko kodista yhdellä kertaa. 🙂 Tahdon kuitenkin jatkossakin pitää oman pääni ja tyylini ja kirjoittelen aina kun siltä tuntuu, sen kummemmin suunnittelematta tai miettimättä asiaa. :D<br />
   <br />
   Sinun sanat totisesti lämmittivät mieltä ja on aivan ihana kuulla positiivista palautettakin. Kiitos sinulle Pauliina suuresti! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Kaiken kritiikin otan kyllä mielelläni vastaan ja niitä usein jään miettimään kehittävästä näkökulmasta tarkasteltuna. Mutta itseäänkin on kuunneltava ja oma blogini syntyy suoraan sydämestäni, sekä itselleni että teille lukijoille. &hearts; <br />
   <br />
   Kiitos vielä kerran ja iso halaus sinulle! &hearts; Mukavaa viikkoa ja rauhaisaa joulunodotusta! &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Monen muun asian lisäksi yksi blogisi parhaita asioita on, että joka ilta kun otan padini käteen, voin melkeinpä luottaa että sinulta on tullut jotain uutta!!! Eli tuhannesti kiitos ahkeruudestasi:)))

  1. rosa: postauksessa oleva kaappi on Ikean Bestå-sarjaa ja sen korkeus on metallisen jalustan kanssa 138cm (kaapin mitat 120x128cm plus jalusta kork. 10cm). 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *