Mitä, missä, milloin? Vuoden 2012 yhteenveto

Sain vuosi sitten blogihaasteen, jossa kyseltiin vuodesta 2011 ja sen tapahtumista. Mielenkiinnon vuoksi tahdon vastailla samoihin kysymyksiin uudelleen, jotta näen mitkä asiat ovat muuttuneet ja mitä oikeastaan onkaan tapahtunut vuoden 2012 aikana. 🙂

50e55fe5c98c7ef23e00002f.jpg

1. Oletko muuttunut paljon viimeisen vuoden aikana?

Olen. 🙂 Paljon on sattunut ja tapahtunut, sekä hyvää että pahaa ja näin jälkeenpäin voin sanoa että vuosi 2012 oli kaikista opettavaisin vuosi koko elämäni aikana. Monesta suosta on noustu takaisin ylös ja henkinen kasvu on valtava. Nyt voin viimein sanoa olevani aikuinen. 🙂

2. Oletko lihonut?

En ole. 😀 Onnistuin pudottamaan painoani 23kg ja olen edelleen hämmästynyt siitä, että pystyin siihen. En olisi vuosi sitten moiseen uskonut, jos aivan rehellisiä ollaan. 🙂

3. Oletko ottanut tatuointia / lävistystä viimeisen vuoden aikana?

En ole. Korvakorujen ottamista harkitsin jälleen kerran, mutta lopulta päätin että jätän väliin. Minulla on ollut reiät korvissa jo useasti, mutta ne kasvavat aina umpeen. Oli korut korvissa tai ei. 🙂

4. Kuka oli paras uusi tuttavuus?

Ehdottomasti ihanat uudet ystäväni S, J ja J! <3 <3 Myös blogin kautta olen tutustunut moneen mukavaan ihmiseen, joista kenties tosielämänkin ystävyyssuhteita joskus syntyy! <3

5. Piditkö uuden vuoden lupauksesi?

En tee varsinaisia uuden vuoden lupauksia, joten en. 🙂

6. Synnyttikö kukaan läheisesi?

Kyllä, sukumme sai kaksi uutta jäsentä ja kaksi suloista pikkuprinssiä! <3

7. Kuoliko kukaan läheisesi?

Kyllä. 🙁 Joulupäivänä menetimme rakkaan läheisen. :´( Mutta elämä jatkuu, sanotaan… ja siihen uskon itsekin! <3

8. Matkailitko ulkomailla, ja jos niin missä?

En. Olemme kotihiirulaisia ja tykkäämme viettää aikaa kotosalla. Uusi vuosi taitaa tuoda tähän asiaan muutoksen, sillä olemme suunnitelleet reissua valtameren taakse. 😀

9. Mitä sellaista haluaisit vuonna 2013, joka ei onnistunut vuonna 2012?

Täysin samat asiat kuin vuosi sitten. 🙂 Eli uusi keittiö, uusi lattia ja pieni kylpyhuoneen kalusteremontti. 🙂

10. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodesta 2012?

Viime vuonna ehti tapahtumaan ja sattumaan niin paljon kaikkea, että ajantajukin on kadoksissa. Päivämääriä en niinkään muista, mutta ne ihanat hetket kyllä säilyvät muistissani pitkään. <3 

11. Vuoden 2012 suurin saavutuksesi?

23 kilon painonpudotus, EHDOTTOMASTI! 🙂

12. Ja suurin epäonnistuminen?

Ihmisuhteisiin liittyvä arviointivirhe, joka aiheutti minulle suurta mielipahaa. Onneksi virheistään voi oppia ja osakseen tämän vuoksi koen kasvaneeni ihmisenä ja saaneeni henkistä vahvuutta lisää. Myös arvostelukykyni on kasvanut ja liika sinisilmäisyys (josta olen saanut kritiikkiäkin :D) on ropissut pois. 🙂

13. Kärsitkö vammoista?

Jos tämä tarkoittaa onnettomuuksia tai vahinkoja, niin en kärsinyt kovin vakavista sellaisista. Muutama tälli tuli vuoden aikana, esim kaappien purkamisen yhteydessä sain kolauksen otsaani, jota paikkailtiin. 🙂

14. Mikä oli paras asia, jonka ostit?

Pappelinan Svea-matto. Ja lattiamallinen korkea kynttilänjalka. Sekä Chilewichin metallic lace-tabletit. <3

15. Entä mikä huonoin?

Apuva, tämä on vaikea. 🙂 Virheostoksia tuli tehtyä muutamia, mutta en miellä niitä huonoiksi ostoksiksi. Ehkä huonoimmaksi voisi laskea ne harmaat Chilewichin lattice-malliston tabletit, jotka eivät kauaa ehtineet kotiamme koristamaan. Sen ostoksen olisin voinut jättää väliin. 🙂

16. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

Kodin sisustukseen, ehdottomasti. Lähes kaikki meni mitä tuli, jos näin voi sanoa. 😀 Toki säästökohteeseen (keittiö, lattia, Barcelona… se vaihtelee vaikka kassa on sama) sain laitettua hieman jemmaankin, mutta suurin osa laskujen jälkeisestä rahasta meni kyllä sisustushankintoihin. 

17. Mistä innostuit eniten?

Greigestä väristä ja erityisesti Tikkurilan maalisävystä X487 / Laasti. 😀

18. Verrattuna samaan aikaan viime vuonna, oletko iloisempi vai surullisempi?

Juuri tällä hetkellä taidan olla yhtä iloinen. 🙂 Pohjalla on käyty ja sieltä noustu, nyt osaan totisesti arvostaa rauhaa, rakkautta ja iloista mieltä. 🙂 Pienetkin arkipäivän asiat saavat hymyn huulille, joten uskon että vuodesta 2013 tulee omalta osaltani kiitollisuuden vuosi. 🙂

19. Lihavampi vai laihempi?

Paaaaljon laihempi, 23kg kevyempi. 😀

20. Rikkaampi vai köyhempi?

Tällä hetkellä rahallisesti samoissa lukemissa kuin vuosi sitten, mutta elämänrikkaus on kasvanut huomattavasti. Tuleva vuosi ja uusi työ tuoneen mukanaan pienen kasvun myös tuloihin, mutta toisaalta tytön päivähoitomaksu saa kokonaisbudjetin kääntymään hieman miinukselle. 🙂

21. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän?

Olisin toivonut nauttineeni enemmän hyvistä hetkistä. Hektinen vuosi toi mukanaan paljon kiireitä ja olisi useammin pitänyt pysähtyä kuuntelemaan vaikka linnun viserrystä tai muuten vain fiilistellä hyvää mieltä. 🙂 Tämä korjaantui loppuvuodesta, mutta varsinkin loppukesä-alkusyksy oli yhtä hullunmyllyä. 🙂

21. Entä vähemmän?

itkeä. Ja olla surullinen. Se tosin kuuluu elämään, joten siltä ei voi välttyä koskaan. Hyvä puoli kaikessa surumielisyydessä on se, että oppii tuntemaan itsensä paremmin ja sitä kautta kehittymään tasapainoiseksi aikuiseksi. 🙂

22. Miten vietit joulun?

Aattona olimme siskollani ja tapasimme kaukaisia sukulaisia. Muina päivinä vietimme aikaa oman perheen kesken yhteisestä ajasta nauttien.

23. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken, mikä se olisi?

Kaikesta huolimatta en tahtoisi muuttaa mitään. Uskon että kaikella on tarkoituksensa ja odottavaisin mielin suuntaan katseeni tähän vuoteen. Jokainen päivä on lahja ja mahdollisuus oppia, kokea ja saavuttaa ihania asioita. Parhaimmat jutut tulevat yleensä yllätyksenä ja koskaan ei voi tietää millainen onni odottaa nurkan takana huomenna. 🙂 Ikuisena optimistina uskon vahvasti, että tulevasta vuodesta tulee onnistunut ja iloinen, kenties paras vuosi koko elämässäni. <3

24. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit?

Twin Peaksin uusinnat, joista en tosin kaikkia jaksoja nähnyt. Se on nostalginen sarja, jota jaksan katsoa kerta toisensa jälkeen. 🙂 Toinen ihana tv-uutuus oli Vain elämää, joka oli ihana ja positiivinen poikkeus reality-sarjojen maailmassa. Tälläistä positiivisella otteella tuotettua realitya katselisin mielelläni enemmänkin. Toisia lyttäävä (lähes kaikki kykykilpailut ja BB esim) “viihde” ei ole minun juttuni. 🙂

25. Mikä oli paras lukemasi kirja?

Luin iPadin kautta Stieg Larssonin Millenium-sagan ensimmäisen teoksen Miehet jotka vihaavat naisia, ja se oli todella hyvä ja mukaansa tempaava. Olen myöhäisherännyt tähänkin kulttimaineen saaneeseen sagaan ja odotan innolla seuraavaan osaa tarttumista. 🙂

26. Entä musiikillinen löytö?

Musiikillisia löytöjä en muista tehneeni. Whitney Houston ja 80-luvun hitit (esim Maria Magdalena ja Maniac) pääsivät siivousmusiikki-soittolistalleni ja niitä tuli soitettua enemmän kuin sitten 90-luvun alun. 🙂

27. Mitä halusit, sait?

Pappelinan, korkean kynttilänjalan, Chilewichin metallic lace-tabletit, uuden untuvatakin…

28. Mitä halusit, muttet saanut?

Uusi keittiö jäi haaveeksi, samoin lattia. Ja Barcelona-tuoli raheineen. 

29. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi?

Twilight-sagan viimeinen osa, jonka kävin katsomassa elokuvissa. Odotan kovasti elokuvan julkaisua blu-raylle, jotta pääsen katselemaan sen toiseen (ja kolmanteen) kertaan. <3

30. Mitä teit syntymäpäivänäsi?

Normaaleja arjen askareita, joiden lisäksi avasin mieheltä lahjaksi saamani paketin. <3

Kylläpä olikin paljon kysymyksiä. 🙂 Minusta olisi mielenkiintoista kuulla miten teidän viime vuosi on mennyt. Millainen mielikuva jäi menneestä vuodesta? 🙂 Samalla haastan kaikki bloggaajat vastailemaan näihin kysymyksiin ja tekemään koontia vuodesta 2012! <3

Mukavaa päivää kaikille! <3

16 kommenttia “Mitä, missä, milloin? Vuoden 2012 yhteenveto

 1. &hearts; &hearts; &hearts; sä olet NIIIN ihana ja inspiroiva ihminen &hearts; &hearts; &hearts;<br />
  <br />

 2. Vuoden koontipostaus onkin juuri työn alla, hieman erilainen tosin. Näitä on ihan mukava lueskella. Mukavaa uutta vuotta sinulle!

 3. Tälläiset postaukset ovat mielenkiintoisia. :)<br />
  <br />
  Itselläni oli aika kurja vuosi, takana on avoero pitkästä suhteesta ja yllätysraskaus sekä isoäidin poismeno. Hyvinä juttuina mainittakoon lapsen syntymä, uusi rakkaus sekä uusi koti, jonka sisustamisen takia sinunkin blogisi löysin. 🙂 Vaikutat vahvalta ja iloiselta ihmiseltä ja olen saanut sinulta paljon vinkkejä blogisi kautta. Aloitin joulukuussa oman laihdutusyritykseni ja nyt on 7kg tippunut jo. Kiitos sinulle Miia positiivisesta asenteestasi, jota jaat meille lukijoillekin.<br />
  <br />
  Hyvää viikonloppua!<br />
  <br />
  T. Ninni ja Nöpö

  1. Ninni: Huih, sinulla vasta onkin asioita ja mullistuksia tapahtunut. ♥ ♥ ♥ Onneksi vuoteen on mahtunut paljon hyvääkin kuten Nöpötin ja uusi rakkaus! ♥ ♥<br />
   <br />
   WAU, UPEA HOMMA! ♥ 7kg on ihan mieletön saavutus näin pienessä ajassa! ♥ Iso halaus sinulle Ninni! ♥ ♥ Ja hyvää viikonloppua! ♥

 4. Sinulla onkin ollut tapahtumarikas vuosi postauksestasi päätellen. Minäkin menetin rakkaan ihmisen joulun tienoilla ja suru on suuri. Siihen ei kuitenkaan voi jäädä rypemään vaan eteenpäin on mentävä vaikka raskasta se on. Pienet lapset pitävät kiinni arjesta ja ruutineista ja ilonpilkahduksiakin on välillä näkynyt. Elämä jatkuu, kuten sanotaan. Toivon vuoteesi paljon iloa ja onnenhippuja, olet sen ansainnut.

  1. katja: Osan ottoni sinulle Katja oman rakkaan poismenosta! &hearts; &hearts; Ei auta jäädä laakereilleen, siitä pitää meilläkin huolen tuo tyttönen. <br />
   <br />
   Paljon onnellisia hetkiä ja iloa uuteen vuoteesi! &hearts; &hearts; &hearts;

  1. Sandra: Meidän vuoteen on mahtunut siis kaikennäköistä. 🙂 Tästä on hyvä jatkaa uutta vuotta iloisin mielin eteenpäin ja uusia onnenhetkiä odotellen. &hearts; &hearts; &hearts; Halaukset! &hearts;

 5. Uusi yritys kommentoimiselle, eka kommentti taisi hukkua tai hävitä?.. 🙂 Ihanan kauniisti kirjoitat menneestä vuodesta. Otin haasteen vastaan blogiini. Ihanaa iltaa siulle &hearts;

  1. Soili: Eka ei tainnut tulla perille, koska en itsekään sitä löytänyt mistään. Viime vuosi oli melko raskas, moni asia oli paremmin kuin aikaisempina vuosina mutta uusia ongelmakohtia tuli vastaan ja niistäkin lopulta selvittiin. 🙂 Uskon siihen, että kaikella on oikeasti tarkoituksensa, vaikkei sitä aina hetkessä ymmärräkään. Taakse päin katsoessa huomaa usein, kuinka moni ihana juttu olisi jäänyt kokematta ilman näitä nurinkurisia puolia elämästä, jotka johdattavat meitä eteenpäin ja antavat suuntaa. Ilman muutamaa huonoa valintaani, olisi jäänyt monta hienoa asiaa kokematta ja ihmistä tapaamatta. Siksi en vaihtaisi hetkeäkään pois, vaikka siihen mahdollisuus joskus tulisikin. :)<br />
   <br />
   Mie odotan sinun koontipostaustasi innolla! 🙂 Ihanaa. :)<br />
   <br />
   Ja mukavaa iltaa sinulle myös! &hearts;

 6. Paljon on elämässäsi tapahtunut, niin hyvää kuin huonoa.. Itse aloitin 3 päivää sitten laihdutuskuurin(lchf) ja toivon että 7 kg lähtisi. Olen samanlainen kuin sinä olit, syön liikaa ruokaa ja karkkiakin meni joka päivä, söin jopa mieheltä välillä salaa kun oli noloa syödä niin paljon sen edessä..:( Mutta mutta, ihan johonkin muuhun, mitkä ovat teidän new waven kulhojen mitat? Niitä haluaisin mutta pitää ensin myydä pentikin vanilja sarjan pois alta:)<br />
  <br />
  Hyvää loppuviikkoa sinne!!<br />

  1. Jenny: Juu, mie olin aika hurja puputtaja. Varsinkin iltaisin söin aika paljon. 🙂 Siitä on pitkä matka kuljettu tämän hetkiseen tilanteeseen ja ihannepainooni. Tuntuu kuin olisin aloittanut oman projektini jo ikuisuus sitten, vaikka siitä on vasta vuosi vierähtänyt. 🙂 Paljon tsemppiä sinulle omaan pudotukseen, 7kg on vielä maltillinen määrä joka on kesään mennessä saatavissa pois. Hampaankiristykseltä et varmasti välty, mutta jos yhtään lohduttaa heikkoina hetkinä niin monäkin pirskatti sentään onnistuin. 😀 vaikka tiukkaa teki. :)<br />
   <br />
   meidän new wave-kulhojen mitat ovat 17x17cm ja vetoisuus on 6dl. Alla linkki stockmannissa myynnissä olevaan samaan kulhoon:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/p/fi/Villeroy-Boch-New-Wave-kulho-0-6-l/25557?itemId=25558&quot; target="_blank">https://stockmann.com/p/fi/Villeroy-Boch-New-Wave-kulho-0-6-l/25557?itemId=25558</a><br />
   <br />
   Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jenny! &hearts;

  1. Kerttu: Jaa´a, en kyl tiiä. 😀 Jostain sen sisäisen pikku apinanraivoni sain ja sillä menin eteenpäin. Päätin että elämä ei voi näin jatkua enää päivääkään tai kohta painan yli 100 kiloa ja saan aloittaa verenpainelääkityksen. Tahdoin itseni takaisin, jotta voin &quot;jatkaa&quot; elämää ja antaa sitä kautta tytöllekin terveellisen naisen roolimallin, joka huolehtii itsestään ja terveydestään. 🙂 ne olivat ehkä suurimmat syyt, joista ammensin voimaa. Ja tahdoin näyttää itselleni että pystyn edelleen mihin vain, kunhan tarpeeksi asiaa vaan tahtoo. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *