Keväiset tulppaanit ja musiikkia korville

Kun kameran akku oli saatu ladattua, ryntäsin kuvaamaan teille tulppaanit ja orkidean. Kukat kyllä tuovat mukanaan suuren määrän kodikkuutta, enkä voi kuin huokailla niiden kauneutta. 🙂

50e881d4c98c7ef870000044.jpg

50e881e1c98c7e70090000b0.jpg

Kukkien kauneuden ja silmänilon lisäksi sain myös musiikkia korvilleni, sillä ystävämme toi meille testiin Elacin korkeakiiltovalkoiset kaiuttimet, joiden vannoi tuovan meidän cd-soittimen ja stereovahvistimen parhaat puolet esiin. Eikä ollut hän väärässä. 🙂 Kyllä lähti aikamoiset jytkyt noista kaiuttimista ja niiden äänitason kirkkaus sointui hyvin Marantzin hifi-laitteiden muhkeampaan äänialaan. <3

50e881cac98c7e700900008d.jpg

50e881c7c98c7e7009000088.jpg

50e881cdc98c7ec56c000002.jpg

50e881dbc98c7e3b7700001c.jpg

50e881d0c98c7e3b77000017.jpg

50e881c7c98c7ef87000003a.jpg

50e881dec98c7e3061000039.jpg

Eilisessä hötäkässä unohdin ihan kokonaan, että ostinhan mie verhojen ja servetti-tavaroiden lisäksi eilen muutakin. Löysin nimittäin lempparikynttilöitäni, joiden ihanaa tuoksua olenkin kaivannut. Tämä on jo kolmas vuosi peräkkäin, kun olen hankkinut näitä hieman vaniljan tuoksuisia kynttilöitä. Kynttilämassan loppuun sulaessa tuon lasisen “kipon” (mikä tuo nyt on? Malja? Tuikkukippo? :D) voi uudelleen käyttää esim perus tuikkujen kanssa. Viimevuotisista lasikipoista sai siskoni itselleen tuikkukipot, joissa turvallisesti poltella kynttilöitä. Nämä uudet ajattelinkin säästää itselleni. <3

50e881d7c98c7e70090000a1.jpg

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille! <3 Mie jatkan musiikin fiilistelyä ja BonAqua villi vadelman hörppimistä! 🙂

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

17 kommenttia “Keväiset tulppaanit ja musiikkia korville

 1. Mun on pakko kysyä et jos oot helsingistä, niin miten puhut MIE 😀 Ihan sillä ku minä puhun aina mie ja oon kuitenkin sen verran kaukana helsingistä 🙂 ei nyt liittynyt aiheeseen yhtään!

  1. Jenna: Mie olen hämäläinen (eli oikeasti kuuluisi sanoa mää olen :D) ja muuttanut Helsinkiin vuonna -92. Mies on kymenlaaksosta ja käyttää mietä. 😀 Se on tarttunut mullekkin vuosien saatossa. Puhun muutenkin erilaisten murteiden sekoituksella kun meidän perhe on paljon muutellut paikasta toiseen ollessani pieni. 🙂 Moni ystävä puhuu &quot;stadin slangia&quot; ja edelleen olen siitä ihan pihalla, muutamia sanoja on sieltäkin kuitenkin uiskennellut sanavarastooni. 🙂

  2. Se selittääkin kaiken, mietin jo pitkään että oletko sit täältä päin kotoisin missä minä asun kun puhut mie 🙂 hassuja nää murteet… .

  3. Jenna: No melkein. 🙂 Anoppila siellä kymessä vielä on, tosin tiedä sitä vaikka tytön mummu ja vaari tahtoisivat suunnistaa tänne etelään joskus asustelemaan. 😀 Ihana olisi jos saataisi mummulat lähemmäs kun me ei päästä täältä pk-seudulta pois millään. 😀

 2. mahtavia ostoksia olet tehnyt jälleen! upeat nuo maljakotkin, nyt ne oikein pääsee loistoonsa noiden kauniiden tulppaanien kanssa, mistä nuo maljakot olikaan ostettu? Nautinnollisia musiikkihetkiä toivotellen!

  1. t: Minusta nuo steriilit maljakot ovat aivan ihanat kukkien kanssa, juuri sellaiset kuin mielikuvissani ajattelinkin. &hearts; maljakot ovat Philippin ja ostin ne yllätysyllätys Stockmannilta. En tiedä myykö joku muukin Philipin tuotteita, mutta ainakaan maljakoita en löytänyt etsiessäni muualta. :)<br />
   <br />
   Kiitos ihanainen! &hearts; Täällä on sulosoinnut hyväilleet korvia ja parhaillaan soi Lara Fabianin ensimmäinen englanninkielinen levy. Oih, sielu lepää. &hearts;

  2. Tilasin itselleni tuon pyöreän Philippin maljakon ja se näyttää meillä hivenen liian massiiviselle, voisitko kiltti joskus laittaa tuohon korkeampaan Philippin vaasiin tulppaaneja niin näkisin mille ne näyttäisivät siinä ennen kun alan tilailemaan 🙂 kiitos vaikka et ehtisi kuvamaankaan niitä, niin kertoisitko mille esim. 10 tulppaania tai ruusua näyttää tuossa 22 cm:n maljakossa.<br />
   Kivaa viikonloppua <br />
   &hearts; t

  3. t: Kukkien kanssa se iso maljakko on minusta kaunein ja kukat tasapainottavat sitä. 🙂 Se kapeampi maljakko sopii vain lehdettömille kukille, koska suuaukko on aika kapea. Tulppaaneja siihen sovitin, mutta neljäkin oli jo aivan liikaa. Lehdet olisi pitänyt kokonaan ottaa pois, niin silloin olisi siihen kapeaan maljakkoon saanut ehkä nipin napin 10 tulppaania mahtumaan. 🙂 Ruusujen kanssa sama juttu. <br />
   Isompi on siis kivempi jos minulta kysytään. :D<br />
   <br />
   Olen huomenna menossa kaupoille ja samalla yritän haalia käsiini tulppaaneja. Kuvaan sinulle sen kapean maljakon kukkien kanssa viikonlopunaikana. :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua sinulle myös! &hearts;

  4. Kiitos paljon vastauksesta ihanainen &hearts; On niin kova pakkanen että älä lähde kukkia etsiskelemään, sain hyvin käsityksen maljakoista kuvauksesi perusteella 🙂 Iso kiitos!

 3. Ai niin tulppaanit! Mähän viime keväänä hehkuttelin blogissakin ajatuksella et jos alkaisi ostaa kotiin säännöllisesti oikeita kukkasia, olisi niin ihanan piristävää. Mutta jotenkin se näköjään unohtui… Uus yritys nyt 🙂

 4. Kiitos inspiroivasta blogistasi! Saan siitä virtaa inventoida tätä kertynyttä maallista omaisuuttani (jota on aivan liikaa!). Pyrin selkeyteen ja yksinkertaisuuteen, mutta rakastan shoppailua ja teen herkästi heräteostoksia, minkä lisäksi minussa elää pieni hamsteri… lopputuloksena kaikki paikat on täynnä ja ahdistaa! Blogistasi saan kuitenkin aina intoa inventoida ja hiljalleen myös luopua turhasta. Pidänkin eniten postauksista joissa käyt läpi paljonko sinulla on mitäkin (esim. viinilaseja, lakanoita…), sillä olet tarkkaan miettinyt paljollako pärjää 🙂 ja toki kauniit kuvat ovat myös blogisi rikkaus!

  1. Anonyymi: Kiitos sinulle ihanasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Minäkin tykkään shoppailusta, ja varsinkin kaikesta uudesta ja uudistavasta vaikutuksesta. Onneksi olen viime aikoina välttynyt monelta hukkaostokselta ja keskittynyt vain niihin juttuihin, joita olen jo pitkään haikaillutkin. Meillä on käytössä yksi sisään, yksi ulos-mentaliteetti ja se on toiminut oikein hyvin. Jokaista uutta haavehankintaa kohden yksi vanha tavara saa luvan poistua. Olen pitkään haaveillut täriksisistä maljakoista ja ihmettelen miksi viime kesänä ostin ne Iittalan valkoiset Aalto-maljakot. Huoh, olenhan niitäkin pitkään katsellut mutta ovat aina olleet se toinen vaihtoehto. Nyt kuitenkin omistan ne teräksiset maljakot, joista olen täällä blogissakin alusta asti jaksanut kirjoitella ja samalla kun ne tulivat, lähtivät ne valkoiset Aallot parempaan kotiin. :)<br />
   <br />
   Meillä on tavaraa aavistuksen liikaa omiin tarpeisiin, ja siksi olenkin päättänyt että teen tammikuun aikana hieman hienosäätöä tavaramäärän suhteen. Me emme ole ikinä käyttäneet keittiön hyllyllä olevia cocktail-laseja, joita on 8 kpl. Ne saavat lähteä eteenpäin ensimmäisten joukossa. 🙂 Samoin olen harkinnut Aalto-servettirenkaiden myymistä pois, sillä menin ostamaan ne kiiltävät Villa Stockmannin renkulat alesta ja taidan tykätä niistä enemmän 😀 <br />
   <br />
   Lakanoita ei ole montaakaan jemmassa, meillä on vain kahdet petivaatteet, joista toiset on käytössä ja toiset sillä aikaa kaapissa (2 isoa aluslakanaa aikuisten sänkyyn, 2 keskikokoista lakanaa tytön sänkyyn, 6 kpl normaalipeiton pussilakananoita, 4 jättityynyliinaa, 8 normityynyliinaa ja 1 tuplapeiton pussilakana, joka on aina käytössä ja pesun jälkeen se pääsee kuivurista aina takaisin käyttöön). Se on sopiva määrä meille. 😀 Pyyhkeitäkään ei ole kuin 4 isoa, 2 jättiä, 4 käsipyyhettä ja tytön prinsessa-pyyhe. Miehellä lisäksi kylpytakki. Tästäkin voisimme kaksi pyyhettä karsia pois, sillä kuivausrummun avulla saa pyyhkeetkin saman illan aikana käyttöön kun ne on pessyt. :)<br />
   <br />
   Etuna tavaramäärän vähennyksessä on helmpommin sujuva arki, kun mitään ei tarvitse etsiä ja kaikilla tavaroilla on oma selkeä paikka jonne ne on helppo myös käytön jälkeen laittaa. Silloin kun meillä oli kaapit pullollaan, niin kaikki tavara laskettiin käsistä minne sattuu, yleensä keittiön tasolle, ruokapöydälle tai työpöydälle. Kaaos oli myös sen mukainen ja kaikki pikkutavara aina kadoksissa. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä sinulle tavaramäärän taltuttamiseen! &hearts; <br />
   <br />
   Ihanaa sunnuntaita &hearts;

  2. Kiitos tsempistäsi, sitä todella tarvitaan!<br />
   <br />
   Tuo yksi sisään, yksi ulos -mentaliteetti on todella hyvä, mutta oma tahdonvoima ei valitettavasti riitä siihen. Kaupassa vielä päätän, että jotain saa sitten kotona lähteä jotta voin hyvillä mielin ostaa uutta, mutta kotona se sitten jää… lopputuloksen voitkin sitten arvata! Nim. inventoin eilen kylpypyyhkeet ja niitä oli yli 20!!! Ei siis ihme, jos tuntuu kaikki paikat olevan täynnä! *huoh* Siksi ihailenkin sinun tahdonvoimaasi esimerkiksi juuri noiden maljakoiden kanssa! 🙂 Tiedän, että minusta ei olisi ollut luopumaan niistä Aalto-maljakoista, vaikka kuinka tietäisin, että en niitä tarvitse… Huvittavinta tässä on se, että ulkopuolisen silmin meillä ei edes ole paljoa tavaraa, vaan moni sanoo meillä olevan melkein liiankin kliinistä 😀 mutta totuus on toinen, kun kurkkaa niihin komeroihin… (pussilakanoitakin löytyi 20 kpl!!!).<br />
   <br />
   Omalla kohdalla olen huomannut toimivimmaksi listauksen eli laitan listalle mitä minulla jo on. Se muistuttaa paremmin, että en todellakaan voi ostaa uusia, esimerkiksi niitä kylpypyyhkeitä, ennen kuin olen jostain jo luopunut. Eli minun on pakko pystyä ENSIN luopumaan ennen uuden ostamista, koska toisinpäin tämä homma ei selkeästikään onnistu.<br />
   <br />
   Alennusmyynneiltä selvisin muuten kerrankin kunnialla, kiitos hankintalistan. Eli laitan itselleni ylös mitä tarvitsen ja muuta kuin listalla olevia asioita ei saa ostaa, vaikka olisi kuinka ihania 🙂 Listan ansiosta tuli ostettua vain tarpeeseen ja shoppailukin oli kivaa, kun oli koko ajan selkeästi mielessä mitä asioita kaupoista katseli eikä mennyt kuten aiemmin, että mitähän sitä VOISI tarvita nyt kun halvallakin saisi!! Ja voin sanoa, että fiilis oli erinomainen! :)<br />
   <br />
   Ja tuo viimeiseksi kirjoittamasi kappale on niiiin totta! Mitään ei löydy mistään, mutta kaikkialla on kaikkea – miten ärsyttävää! Huomaan, että ne kivat asiat myös 'hukkuvat' kaiken muun tavaramäärän alle. Ja hukkumisella tarkoitan, että niitä kivoja juttuja ei enää huomaa, kun on liian paljon muuta turhaa tavaraa.<br />
   <br />
   Nyt pitää tosiaan ottaa itseä niskasta kiinni ja laittaa itselle ylimääräinen tavara eteenpäin!<br />
   <br />
   Mukavaa maanantaita sinulle! &hearts; &hearts; Blogisi on ehdottomasti yksi lemppareistani!

  3. Anonyymi: Hihii, tiedän tuon tunteen. 🙂 Meilläkin oli aikoinaan kamalasti kaappitilaa ja jokainen hylly oli sullottu täyteen. Oli lakanaa, pyyhettä, kynttilää, koristeita, mustia ja valkoisia somistepulloja, tyynyjä, torkkuja, pesuaineita ja purtiloita sekä VAATTEITA. Pitkä matka on kuljettu ja varsinkin sisustusjutuista luopuminen on tehnyt kipeää, vaatteet karsiutuivat suhteellisen kivuttomasti. :)<br />
   <br />
   Tuo keino on minusta jopa parempi, että jos jotain tahtoo niin miettii etukäteen jo mistä on sen vuoksi valmis luopumaan. Jos ei sellaista kohdetta löydy niin sitten ei osta uutta lainkaan. <br />
   <br />
   Minulla oli aleostoslistalla keittiövälineitä, kuten lastoja ja kauhoja sekä kunnolliset keittiösakset. En löytänyt mitään niistä alehinnalla ja siksi jäi aleostot kokonaan minultakin väliin. :)<br />
   <br />
   Kaappeja penkoessa myös löytää kaikkea &quot;uutta&quot; joita ei edes muista koskaan ostaneensa. 🙂 Liiankin tuttuksi tullut lause &quot;aiiii, meillä on tälläinenkin&quot;- on kuultu monesti sekä minun että miehen suusta. 🙂 meillä on ollut joskus viinipullonavaajiakin vaikka kuinka monta, vaikkei edes viiniä juuri koskaan juoda. Ehkä kaksi kolme kertaa vuodessa. Mutta kun ei muistanut onko meillä jo sellaista, niin pullon ohessa tuli varmuuden vuoksi aina ostettua uusi. 😀 Tuo jos ikä on pöllöintä kuluttamista ja ostamista mitä keksin. Hihiii. :D<br />
   <br />
   Itse olen huomannut sen, että kun tavarasta alkaa olla liian vaikea luopua vaikka se olisi turha ja vailla käyttöä, niin myymällä sen luopuminen on helpompaa. Saa tavallaan osan rahasta takaisin ja voi leikkiä ettei olisi sitä koskaan ostanutkaan. Ja toinen ajatus mitä käytän on se, että meille turha ihana ja kaunis esine saa uuden ja paljon paremman kodin muualta. :)<br />
   <br />
   Tsempitykset vielä kerran, hyvällä mallilla jo olet. &hearts;

 5. Tulee kyllä niin kevään fiilis klun niitä keltaisia tulppaaneja tuijottaa :)<br />
  Mullakin on niitä, mutta väärän väriset, näköjään.

  1. Maanvaiva: Niin tulee. 😀 Ja tulppaaneista keksinkin että kevään sisustusvärimme tulevat olemaan vaalea keltainen ja koralli. &hearts; &hearts; Nyt alankin etsimään pikkuhiljaa koristetyynynpäällisiä ja kynttilöitä. 🙂

 6. Apua, poistin sinun kommentin vahingossa. 🙁 Kyselit kynttilöistä, ne ovat Stockmannilta ostettu ja heidän omaa Villa Stockmann-merkkiään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *