Kierrätyslaatikko ja rakkaat tavarat

Eteiseen on ilmestynyt toissa päivänä alkaneen kevätraivauksen kierrätyslaatikko, joka on jo aika täynnä. 🙂 Laatikossa on Stockmannin Esprit-sarjan cocktai-lasit, muutama vanha kattila, Villa Stockmannin lasimalja sekä tytön pieniksi jääneitä että minun turhia vaatteita. 

50f2c85bc98c7e384400006a.jpg

Käyn joka kevät meidän tavaroita läpi tarkan syynin kanssa ja tälläkin kertaa on moni esine osoittautunut turhaksi. En halua jemmata kaappiin mitään, mille ei ole välttämättä koskaan kunnollista käyttöä ja siksi ne kauniit cocktail-lasitkin saavat jatkaa matkaansa jossain muualla kuin meidän kotona. 🙂

Minulla on myös lempparijuttuja, joiden olemassa oloa ihailen joka päivä. Yksi ikisuosikkini on tietysti Alessin omituisen muotoinen sitruspuserrin, joka on hyvin usein vilkkunut kuvissa. Nyt jätin suosiolla sen kuvaamatta ja keskityin kuvaamaan teille muut minua suuresti ilahduttavat esineemme. 🙂

Alessin sitruunoille tarkoitettu teräksinen kori, jonka paras puoli on kompakti koko. Se mahtuu hyvin kapeallekin hyllylle ja tästä onkin tullut minulle hyvin rakas esine. <3 Koriin olen laittanut pellavaiset lautasliinat, jotka on rullattu pötköiksi ja sujautettu lautasliinarenkaiden sisään. Tämä on arkipäivän kauneutta parhaimmillaan, sillä tahdon nauttia mahdollisimman paljon kaikista tavaroistamme. 🙂

50f2c830c98c7e0240000040.jpg

Alessien lailla yksi suurimmista haaveista on ollut alla olevan kuvan kannu. Tästä kyseisestä Henning Koppelin Georg Jensenille suunnittelemasta kannusta olen haaveillut salaa ja julkisestikin aina siitä asti kun se aikoinaan ilmestyi. Tämän muoto on minusta silmää hivelevän kaunis ja voisin postailla tästä silmänilostani vaikka joka viikko teille. 😀

50f2c833c98c7e3844000065.jpg

Ja sanomattakin on selvää, että kromireunaiset valokuvakehykset ovat edelleen heikkouteni, kuten ovat jo vuosia olleetkin. En osaa edes eritellä mikä näissä on niin hienoa ja kaunista, mutta sydän melkein pakahtuu kun kaupassa näen minkä tahansa kromikehyksen. 😀 Kyseisissä kehyksissä on kuvat (kröhöm, tätä on kovasti mietitty viime aikoina :D), mutta ne on tarkoituksellisesti piilossa erillisen Villa Stockmann-logopahvin takana. Kuvat ovat hyvin tavallisia perhekuvia, jotka yritin sävyttää seinien sävyyn sopiviksi. Se ei onnistunut ihan niin kuin kuvittelin ja olen harkinnut muutamaa vaihtoehtoa jolla tuon saisi korjattua. Myös tekstikortit kiinnostaisi, mutta en ole vielä löytänyt sellaisia, joiden sanoma olisi itselleni merkityksellinen. 🙂 Kuvien käsittely ja retusointi olisi vaihtoehto tietysti pahvien tilalta, mutta minulle on helpompi laitella pahveja kuin istua koneella kuvanmuokkausohjelman kanssa. Tällä tyylillä siis mennään jatkossakin, ainakin toistaiseksi. 🙂

50f2c836c98c7e2906000002.jpg

Riviera Maisonin Vin-sarjan lasit ovat keräyskohteeni, joita ostelen hyvin harvakseltaan. Nyt kasassa on kuusi korkeaa punaviinilasia ja nämä neljä pulskaa ja matalampaa viinilasia. Ensimmäiset lasit olen ostanut muistaakseni kuusi vuotta sitten, tietämättä edes kyseisestä merkistä mitään. 🙂

50f2c830c98c7e071f00001e.jpg

Nämä mieliteittyni ovat esillä keittiön seinähyllyillä ja ihailen niitä joka ikinen päivä. <3 <3 Minulle kauniit esineet ovat tärkeitä ja suurimmalla osalla niistä on minulle suuri merkitys. Jos tavaroitaan nyt ylipäätään voi kukaan rakastaa, niin siinä tapauksessa minä todella rakastan näitä kyseisiä esineitä. 😀

Ihanaa ja rentoa sunnuntaita kaikille! <3

Ps. Edelliseen vaatekaappipostaukseen sain Live & Homelta loistavan postaustoiveen, jonka toteuttamisen aloitan heti huomenna. Kuvaan huomisesta alkaen kaikki päälleni pukemani vaatteet viikon ajan ja muodostan niistä teille ison postauksen, jostä näette millainen pukeutuja olen ja miten pärjään noin vähäisellä vaatemäärällä. 🙂

16 kommenttia “Kierrätyslaatikko ja rakkaat tavarat

 1. Jaha, siellä on sama meno kuin meillä. Ehdin näköjään postatakin muutaman sekunnin sinua ennen. Sinä kuvasit jäljelle jäävät, ensiluokkaiset tavarasi, minä ne kaatopaikkaromut :((

  1. Kirpparikeiju: Sama meno joo. 😀 Mie keskityin ihailemaan jäljelle jääviä, koska mitä vähemmän on turhaa roipetta sen paremmin ne tulevat esiin. 🙂 Mutta mieti sitä tulevaa, miten kauniiksi pääset laittamaan kodin ja kaapitkin saat heti järjestykseen. IHANAA! &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Itsekkin tarvitsisi alkaa vaatehuonetta ja kaappeja käymään läpi ja sen jälkeen ottaa pöytä kirpparilta. =)

  1. Suffeliini: Kevätraivausta siis tiedossa sinullakin. 😀 Itse olen tykännyt siitä taktiikasta että tyhjennän kaapit kokonaan ja laitan vain parhaimmat helmet takaisin. Sitten katson mitä &quot;turhaa&quot; jää jäljelle ja alan niistä valikoimaan mitkä jää ja mitkä lähtee. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts; &hearts;

 3. Hei kerro ihmeessä miten saat kuvat sävytettyä sopiviksi? mä olen kokeillut mustavalkoisen eri säätöjä mutta en ole onnistunut 🙁

  1. Jenna: Minä olen muuttanut värikuvat ensin seepiaksi ja tallentanut. Sen jälkeen olen lähtenyt muokkaamaan sävyjä häivityksellä ja harmaansävyillä. 🙂

  1. Irina: juuri se. 😉 Sinne se sitten jouti mokoma pölynkerääjä. 😀 Kävinkin lukemassa sinun postauksen jo silloin tuoreeltaan. Tuo on hyvä niksi kerätä turhaa tilantuhlaajatavaraa yhteen pinoon. 🙂

  1. Salla: 🙂 Järkkäily on minusta kivaa puuhaa. Samalla mieli lepää, kun saa mietiskellä sisustusjuttuja. &hearts;

 4. Meillä on itse asiassa aina kierrätyslaatikko/-pussi odottamassa, jonne laitan kierrätykseen menevät kamat samantien kun emme ko. tavaraa enää tarvitse. Rajallinen säilytystila sanelee, ettei ylimääräistä tavaraa voi säilöä. On tosi näppärää!

  1. lastensilmin: Tuo on näppärä konsti ja itsekin sitä nyt hyödynnän. 🙂 Ja kun ei jemmaamis paikkoja ole, niin ei voi säilöä loputtomiin ylimääräisiä tavaroitakaan. :D<br />
   <br />
   Mukavaa alkanutta viikkoa! &hearts;

 5. Kysymys kuuluukin minne tavarat, joista luovut ovat menossa ? Huutiksen, kirpparin kautta uusille omistajille ?<br />
  <br />
  Meidän perheessä ainakin olis tarvetta kattilalle. Edellinen lentää ihan just roskiin.

  1. Niitty: Osa laatikkoon päätyvistä jutuista menee tutulle, joka jo ilmaisi halunsa ostaa ne pois. Ja loput taidan näppäillä Huutonettiin. Voin laittaa niistä imoituksen tänne blogiinkin sitten, kun jaksan näpytellä huutonettiin niitä. :)<br />
   <br />
   Nuo poistuvat kattilat on niin heikoissa kantimissa, että ne joutavat lasten pihaleikkeihin. 😀 Ovat vuosia vanhat Hackmannit ja polttavat ruoan pohjaan. Niistä ei siis ole enää mihinkään. :)<br />
   <br />
   Mukavaa alkanutta uutta viikkoa! &hearts;

  1. M: Otan kyllä. 🙂 Minusta ne on suloiset ja siksi aina laitan ne takaisin pesun ja kuivauksen jälkeen. Emme kovin usein käytä laseja kylläkään, ehkä kolme-neljä kertaa on juotu isoista Vin-laseista. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *