Aamupalaa ja iltapalaa :)

Olen kertonut teille monesti että tykkään syödä puuroa. 😀 Minulta on kysytty että miten ihmeessä puuroni oikein valmistan, että siitä tulee tarpeeksi hyvää. Makuja on tietenkin monia, mutta itse tykkään eniten maitoon keitetystä Elovenan kaurapuurosta, jonka valmistamisessa on yksi pikku niksi. 😉

50fd8fadc98c7eb132000038.jpg

Ainesosia on kaksi, rasvaton maito (voi käyttää myös kevyt- ja täysmaitoa halutessaan) ja lapsuudesta tuttu Elovena. 

Yhden hengen annokseen tarvitsen 3dl maitoa ja 1,5dl puurohiutaleita. Puuron valmistan paksupohjaisessa teräskattilassa ja sekoitteluun käytän teräksistä vispilää. Kun maito alkaa kiehumaan, lisään puurohiutaleet joukkoon ja pienennän samalla lämmön puoleen. Maidon tulee kuitenkin kiehua edelleen.

50fd8fa6c98c7e8a43000082.jpg

Ja tässä tulee jujuni, jonka vuoksi puuro on ihanan samettista ja koostumukseltaan satiinisen pehmeää: vispaa vimmatusti vispilällä koko ajan, hiutaleiden lisäyksestä puuron valmistumiseen asti, noin 7-8 minuuttia. Vispaamalla maidon ja puuron seos vaahtoontuu, varo ettei tule yli laidan. 🙂

50fd926cc98c7ea83a000011.jpg

Vaahto alkaa pikku hiljaa lopulta laskeutua, kun puuro kypsyy ja imee nesteen itseensä. Laskeutumisen jälkeen menee muutama minuutti kun puuro on jo valmista. Ja ei muuta kuin puurot lautaselle ja nauttimaan. Nam.

50fd8fa8c98c7e7a0c000076.jpg

Joukkoon tykkään laittaa joko mehukeittoa (mustikka, vadelma, mansikka) tai voisilmän. Aamuisin yleensä olen mehukeiton kannalla ja iltapuurossa tykkään enempi voisilmästä. Suolaa en lisää lainkaan, eikä puuron maku minusta sitä kaipaa. Ei maistu suolattomalta, vaikkei suolaa ole. Mutta tämä on tietysti makukysymys. Tälläistä aamu- ja iltapalaa olen syönyt jo pitkään eikä kyllästymistä vielä näy. Jos se tulee niin siirryn hetkeksi muihin murkinoihin. Puurointoni on lähtöisin tytöstä, joka on vauvasta asti rakastanut puuroja. Helppouden vuoksi kokeilin syödä puuroa itsekin ja nyt olemme molemmat puurofaneja. 🙂

Asupostauksen kuvat menivät aivan pipariksi. Tämän siitä saa, kun räpsii vaan menemään eikä tarkasta lainkaan kuvia. Pienellä kuvakorjailulla ei selvitä, sillä viime keskiviikon ja lauantain kuvat joudun ottamaan kokonaan uusiksi huomenna. Niiden suhteen joudun tekemään “lavastuksen”, vaikka vaatteet ovatkin tismalleen samat. 🙂 

Mukavaa iltaa ja aurinkoista viikkoa kaikille! <3

14 kommenttia “Aamupalaa ja iltapalaa :)

 1. YAMII 😀 &hearts; Puurofani täällä kans 🙂 Tykkään oikeestaan ihan kaikista puuroista, tuo sama kun sulla, riisipuuro, helmipuuro, mannapuuro, oi oi 😀 Tuli nälkä!!

  1. Minna: riisipuuro ja kaurapuuro ovat omat lempparini. Mannapuuro on myös hyvää. Ohrapuurosta en niin välitä, kun muistuu mieleen koulun mauton ja vetinen ohrapuuro laihan mehukeiton kanssa. :D<br />
   <br />
   Minulla puurokattila porisee taas aamu seiskan jälkeen, namnam. 🙂

  2. Joo ei sitä löllöö ohrapuuroo, HYI, löytyihän sieltä se inhokkikin 😀 En ees muistanut, oksennus nousi kurkkuun melkein kun ajattelin makua ja sitä pakkosyöntiä, HRRRRR 😮 :p

  3. Minna: Pakkosyöntiä juurikin. 😀 Ala-asteella opettajat kyttäsivät että jokainen söi. Itse otin aina sellaisen perunan kokoisen nökäreen ja nikottelin sen alas. Pyysin jopa äitiä sanomaan opettajalle, että olen allerginen kauralle. Ei suostunut. 😀

 2. Itse tykkään myös puuroista ja kaurapuuron lisäksi pidän ruispuurosta joka on ehkä vielä vähän terveellisempi vaihtoehto. 🙂 Vaikka se ei ehkä kuulosta niin hyvältä, mutta voisilmän kanssa on namia. ;)<br />
  <br />
  Ja kaurapuuro äitini tekemän mansikkahillon kanssa on tosi ihanaa! &hearts;

  1. Lina: Nallen ruispuuro on muuten tosi hyvää, sitä en olekkaan sitten syksyn syönyt. Täytyykin ostaa seuraavalla kauppareissulla. 🙂 Voisilmä tekee puurosta tosi hyvää, namnam. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Minun äitin tekemä kaurapuuro on tosi herkkua, äiti onnistuu tekemään siitä sellaista kermaista ja paksua. Itse olen yrittänyt tehdä samaa, mutta en onnistu millään. Onneksi tajusin tuon voimakkaan vispauksen, joka tekee puurosta melkein yhtä hyvää kuin oman mamman tekemä. &hearts;

 3. Minä olen löytänyt myös kaurapuuron, tosin syön itse niitä pikapuuroja, kaadan pussin kulhoon, lisään 0,5 dl rasvatonta maitoa ja kiehuvaa vettä 1 dl, puuroja on monia makuja, omat suosikkini ovat Elovena omena,mustikka,vadelma ja Elovena kaneli-omena, näissä voi tietysti olla jotain lisäaineita, en ole tutkinut, mutta näitä olen nyt syönyt, välipalaksi, iltapalaksi ja herkuksi – namskis!

  1. t: Ne Elovenan annospakatut puurot on hyviä myös. Vadelma on oma suosikkini. Lisäaineita ei taida olla kovinkaan montaa, jos edes on. Tytöllä on reissupuurona Nallen annospakattu vadelmapuuro, joka on suurta herkkua. Minusta se on aika mauton, mutta uppoaa meidän neitiin vieläkin. Myös Piltin puurojauheet oli aikoinaan kova sana ja joskus vieläkin me syödään sitä, tosin välipalana koska on aika kevyt kenttälounas. 🙂 Ja se on ihan hyvää myös minun mielestäni ja olen silloin tällöin lainaillut tytön puurojauhetta omaankin napaani. 😀

 4. Miten sulla ei pala pohjaan toi puuro, jos sä käytät rasvatonta maitoa??? Mä keitän puuron aina veteen (laitan sitä vähän vähemmän ku ohjeessa neuvotaan) ja sitten, kun puuro on valmista, sekoitan sekaan punaista maitoa. Maku on ihan jees, mutta onhan siinä vähän enemmän kaloreita ku rasvattomaan tehtynä. Muutaman kerran, kun on toi puuro/kahvimaito (eli punanen) ollu loppu, oon laittanu rasvatonta ja AINA se on palanu pohjaan!<br />
  <br />
  P.S Mä jo kaipailinkin sitä asu -postausta 🙂

  1. Teija: Paksupohjainen kattila ja vimmattu vispaaminen sekä tarpeeksi alhainen lämpö. 🙂 Niillä ei rasvattomaan maitoon keitetty puuro pala pohjaan, ja tämänkin olen kantapään kautta oppinut. 😀 Kuinkahan monta liotusta olen joutunut kattiloille tekemäänkään vuosien varrella. Olen nimittäin todella surkea kokki. :)<br />
   <br />
   Keskiviikon asukuvat oli kaikki epätarkkoja ja vinksallaan. Oli tuskaa silmille kun katsoi niitä kuvia. 🙂 Lauantain osalta kuvakulma on todella huono ja kengät ei näkyneet ollenkaan. En todellakaan ole asupostailija, taas se todistettiin. 🙂 Kysyin jo muotiblokkaajalta neuvoakin siihen, miten kuvista saisi onnistuneita, mutta meidän peilien kautta se e taida onnistua. Ne on liian ylhäällä asukuvaukseen ja kuvat täytyy ottaa alaviistoon mikä ei ole koskaan hyvä juttu. Jalat näyttää 30cm pituisilta pökkelöiltä ja selkä on kuin kirahvin kaula, pitkä ja loputon. Varsinkin jos kuva on päätön, kuten minulla usein on, niin näytän ihan epäluonnolliselta. 😀 Huomenna otan ne muutamat kuvat uusiksi ja toivottavasti sisko voisi auttaa kun tulee kaffelle. 🙂

 5. Pitipä tulla vielä antamaan palautetta… Mähän en siis pidä kaurapuurosta. Sain siihen kammon ala-asteella, kun kaverin mummo pakotti meidät syömään kaura(liisteri)puuroa, vaikka ei ollut edes nälkä. Nyt mulla sitten alko ihan hirveesti tehdä mieli KAURApuuroa, kun luin sun postauksen! Jotta kiitos vaan… No, ehkä tämä mieliteko menee ohi aamuun mennessä 🙂

  1. Teija: Minäkin &quot;inhosin&quot; puuroa pitkään, kunnes markkinoille tuli se Elovenan annospakattu vadelmapuuro. Se oli herkkua joka muutti mieleni. 🙂 Tavallista puuroa olen alkanut syömään vasta tytön ansiosta reilu vuosi sitten ja viimeisen vuoden aikana olen oppinut tekemään kaurapuurosta hyvää. Nyt se on supernamia, mitä syön hyvin mielelläni ja puuro on korvannut ruokavaliossani leivän, jonka kanssa olen ollut ongelmissa. Leipää on tultu syötyä aivan liikaa ja se on ollut osasyynä lihomiseeni aikoinaan. Olen perso leivälle ja varsinkin sämpylät on olleet varsinainen vitsaus. 🙂 Niitä saatoin syödä 6-8 kpl yhteen menoon. Yöh, tulee ähky jo pelkästä ajatuksesta. <br />
   <br />
   Aamuun mennessä kaurapuurounelma kenties katoaa, mutta mikset kokeilisi? 🙂 maitoon keitettynä se on oikeasti aikas hyvää ja voihan olla että tykkäisitkin lopulta kun antaisit sille mahdollisuuden. 🙂

  2. Puuron keittäjä täällä, huomenta vaan 🙂 Ei hävinny himo minnekään, päinvastoin! Nyt sitten keitellään täällä kaurapuuroa… Unohdin eilen tossa palaute -kommentissani mainita, että mieheni sai minut muutama vuosi sitten hurahtamaan kaurapuuroon, kun teki isoista luomuhiutaleista toooosi hyvää puuroa. Mutta sitten jossain vaiheessa niiden ostaminen vaan unohtui ja palasin takaisin elovenaan, kun nuorimmaiselle maistui siitäkin tehty mikropuuro. Mutta jos tämä himo ei tämän aamun aikana katoa, on varmaan pakko pyytää äitiäni huomenna tuomaan niitä luomuhiutaleita kun tulee tuota mini-ihmistä hakemaan heille…. Niitä isoja luomuhiutaleita me nimittäin olemme ostaneet yhdeltä maatilalta, joka on hänen matkansa varrella :-)<br />
   <br />
   Auttaisko sua asupostauksissa se, että seisoisit vaikka matalan bestån päällä kun kuvaat?

 6. Olen seurannut blogiasi syksystä saakka, ihana sisustus teillä! Kuviesi perusteella Beståa on kotiutunut myös meille =) Nyt ekaa kertaa uskaltaudun myös kommentoimaan. <br />
  Mä keitän kaurapuuron AINA mikrossa. Ihan ohjeen mukaan, esim. yht. 5dl maitoa vettä ja 2dl hiutaleita. Ja iso taikinakippo mikroon pyörimään seuraavanlaisesti: Jos on 5dl nestettä, eka 5min teholla 800W, sit 7 min teholla 400W ja sit 10 min teholla 250W. Yhtään ei tarvi vispata ja tulee aivan ihanan samettista ja täyteläistä =) Suosittelen kyllä kokeilemaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *