Vaaleanharmaa pellavalakana

Käväisin tänään noutamassa H&M:n pakettini, josta paljastui odotettu vaaleanharmaa tuplakokoinen pellavalakanasetti. Toivoin hartaasti että lakana sopisi sävyltään meidän seiniin ja aika lähellä se onneksi onkin. 🙂 

510c3376c98c7efc2d000006.jpg

510c3376c98c7ee07b000002.jpg

Pientä tummuuseroa on havaittavissa ja lakana on hieman sinertävämpi kuin seinä, mutta minusta tuo ero on niin häilyvä, ettei kovin pahasti omaa silmääni häiritse. 🙂 Mitä sinä sanot? Pidetäänkö vai palautetaanko?

510c3379c98c7ebe3b0000d7.jpg

Hetki sitten ostamani valkoiset Villa Stockmann-sarjan pellavalakanat ovat osoittautuneet käytössä todella loistaviksi ja pellava on varmasti tullut jäädäkseen meidän petikaveriksi. 🙂 Olisi ihana löytää pellavaiset lakanat myös sävyllisenä ja nämä vaaleanharmaat ovat ainoat mitä tällä hetkellä on tarjolla meidän sisustukseen sopivissa sävyissä.

Henkkamaukan laadusta voisin nopeasti sen verran sanoa, että pellava on pehmoista ja aika ohutta. Kestää varmasti kovaakin käyttöä, mutta en usko että 10-vuotta kuitenkaan (ennen kuin kuluu puhki). Lakanan suuaukolla on metalliset nepparit jotka ovat tosi kätevät, siitä superplussaa. 🙂 Stockmannin pellavalakana on puolet paksumpaa ja hieman karkeampaa kuin tämä H&M, mutta syy taitaa olla värikäsittelyssä. Ymmärtääkseni valkoinen pellava on aina kovempaa kuin värjätty, koska värikäsiteltyä pellavaa on työstetty enemmän… Korjatkaa jos olen väärässä. 🙂

Tässä vielä muutama vanha kuva valkoisista pellavalakanoistamme (postauksen niistä löydät TÄÄLTÄ!)

510c35f8c98c7ee321000011.jpg

510c35f8c98c7ef508000051.jpg

510c35fbc98c7ee16800005d.jpg

Mitä siis teen? Sopiiko sinusta tuo harmaa sävy petaukseen ja kokonaisuuteen vai toimiiko kokovalkoinen paremmin? 🙂

16 kommenttia “Vaaleanharmaa pellavalakana

 1. Mielenkiintoista, että voi olla antamassa näinkin päin kommenttia.. 😀 jotenka, minusta tuo on liian sinertavään päin taittuva, eli puhdas valkoinen on aina varmempi ja usein ainakin itsellä paras valinta:D

  1. iida: Mie luotan teidän makuun! 😀 Itse olen niin kahdenvaiheilla taas, etten tiedä onko tuo harmaa tarpeeksi hyvä vai liian sinertävä. :)<br />
   <br />
   Tuo sinun pointti on tosi hyvä, minäkin koen kokovalkoisen hyvin rauhoittavana ja siksi tykkään suosia sitä nykyään petivaatteissa. &hearts;

  1. Hepsa: HIhi, ne on Villa Stockmannin Paloma-silkkiverhot, sävyltään taitetun valkoiset. &hearts; &hearts; &hearts; Tällähetkellä niitä on saatavana myymälöistä, mutta toivottavasti kohta niitä ilmestyisi nettikauppaankin. 🙂

 2. Ihana ihana ihana tuo sängynpetauskuva!!! Tänään taas tuskailin, kun niin en yhtään tykkää meidän sängynpeitosta, ja uusia hempeitä lakanasettejäkin haluaisin. Siis ihanaa ja inspiroivaa!! Mistä muuten tuo sängynpeittonne on? Ihanan hohtava. 🙂 Itse tykkään vaaleanharmaasta lakanasta, todella kaunis ja istuu kokonaisuuteen! 🙂

  1. Samaa mieltä ylempänä kommentoivan Vilhelmiinan kanssa, sänky näyttää niin houkuttelevalta ja ylelliseltä! 🙂 Olisin kanssa kiinnostunut tietämään mistä nuo tyynyt/tyynynpäälliset ja sängynpeitto ovat.<br />
   <br />
   Rakastan teidän kotia super paljon, se on niin kaunis ♥ Vaikka kotinne ei ole yhtään ''omaan makuuni'' enkä tule omaa kotiani sisustamaan vaaleaksi, on näitä ihania kuviasi aina kiva katsella ja unelmoida. 🙂 Muutenkin olet tosi hyvä kuvaaja, saat taltioitua kuviin aina sellaisen hempeän ja tunnelmallisen fiiliksen. Kirjoitustyylisikin on ihana, aina niin positiivinen ja hyväntuulinen. Päivä oikeasti paranee kun lukee näitä postauksiasi. En voi tarpeeksi ylistää sitä, kuinka ihana blogisi on! Ehdottomasti yksi suosikeistani ♥

  2. Vilhelmiina: Meidän päiväpeitto on Villa Stocmannin malli parin vuoden takaa. Sain sen synttärilahjaksi mieheltä kun oli sitä kyttäillyt monta kuukautta. :)<br />
   <br />
   Tuo harmaan pussilakanan sinertävyys korostuu luonnonvalossa, ainakin näin talviaikaan. Avasin aamupäivällä kaihtimet ikkunasta ja mallailin tuota lakanaa uudelleen seinän vierustaan… En nyt tiedä sitten häiritseekö se liikaa, koska tuo pussilakana muistutti hieman vaaleita farkkuja enemmän kuin vaaleanharmaata. 🙂

  3. Dreamer: Etummaisena olevat tyynynpäälliset ja päiväpeitto ovat keskenään samaa sarjaa ja ne Villa Stocmannin mallistoa parin vuoden takaa. :)<br />
   <br />
   Tällä hetkellä tuota ei ole saatavana, mutta voisin uskoa että hieman saman sorttista tulisi myyntiin pikkuhiljaa uudelleen. Tuosta päiväpeitosta on paljon kyselty ja teen heti iiiiison postauksen kun löydän / bongaan samannäköistä päiväpeittoa jostakin. :)<br />
   <br />
   Kaunis kiitos aivan ihanasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; Menin ihan sanattomaksi. :D<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua! &hearts; &hearts; &hearts; Ja iso lämmin halaus! &hearts; &hearts;

 3. Oijoi, ihanaa pellavaa 🙂 ♥ minä en osaa yhtään sanoa pitäisikö pitää vai palauttaa, eka ajattelin että sinertää liikaa mutta kun katsoin uudestaan niin näytti niin täydelliseltä tuohon. Vaikeaa 🙂

  1. jenna: Tuo henkan pussilakana sinertää luonnonvalossa vielä hieman enempi, joten itse taidan taipua palautuksen kannalle pikku hiljaa. Vaikeeta kyllä on, kun ei tiedä alkaako harmittamaan sitten jos palauttaa. 🙂

  1. Janika: Nuo meidän Rondot on minun lempparilamppuja. &hearts; &hearts; &hearts; Enää en voisi kuvitellakaan että yöpöydillä olisi toisenlaiset lamput. 🙂

 4. Kyllä tuo minunkin silmääni sinertää ehkä vähän liikaa tuohon kokonaisuuteen. 🙂 Pelkkä harmaanharmaa olis varmasti sopinut oivallisesti tuohon teidän sisustukseen!

  1. elviirainen: Se sinertää luonnonvalossa vielä enemmän ja päätin että palautan sen takaisin H&amp;M:lle. Harmi kyllä, se olisi muuten ollut aivan ihana. &hearts;

 5. Jos kolmannessa kuvassa on tilaamasi H&amp;M lakanat pedattuna, sanoisin melko sinisiksi. Mulle kävi samoin H&amp;M päiväpeitteen kanssa eli se myytiin vaaleanharmaana, mutta kodin valaistuksessa se oli enempi vaaleansininen / siniharmaa ja arvatenkin palautukseen meni 🙁

  1. Hanna: meidän greiget seinät aiheuttaa kyllä harmaita haivenia, kun pienikin sävyero saattaa vaikuttaa noin paljon. Vaaleanharmaa on useimmiten tosi hyvä, esim Henkan paljettityynyn takapuoli on aivan täydellisen vaaleanharmaan sävyinen. Mutta nämä pellavat on liian sinertäviä ja varsinkin päivänvalossa se vielä korostui. Palautukseen lähtee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *