Lasitettu parveke – vanhaa ja uuden ideointia :)

Ensi kesänä on tarkoitus viettää oikein kunnolla aikaa myös parvekkeella, josta tahtoisin meille kakkos-olkkarin. 🙂 Neliöitä on noin 15m2, mutta se on meille kolmelle juuri sopivasti. Onneksi parvekkella on lasitus, joten sinne voi harkita myös runsaasti tekstiilejä. <3 <3 <3

Tässä muutama maisemakuva näkymästä, kun istuu partsilla. <3 <3 <3

5113983dc98c7e073200005b.jpg

5113983bc98c7e8c17000071.jpg

5113983bc98c7e3e39000061.jpg

Parveke on kolmeen kertaa saanut uuden ilmeen, ensimmäinen lookki on tehty ekana kesänä kun muutimme tähän nykyiseen asuntoon ja ilman mitään suurempaa miettimistä. Nappasimme miehen kanssa ekat vastaan tulleet parvekekalusteet kotimatkalle ja niillä mentiin vuosi kaudet. 🙂

51139843c98c7e3e39000070.jpg

Sisustuskärpänen kun puraisi oikein kunnolla pari vuotta sitten, aloin miettimään enemmän myös parvekkeen ulkoasua. Lattialaudat sekä vanhan pikkupöydän sävytin tummanharmaaksi ja vanhat kalusteet saivat lähteä kiertoon. Tilalle tuli yhdeksi kesäksi jättikokoinen valkoinen nojatuoli ja valkoisia lattiatyynyjä (jalkalamppu oli vain hetken kuivana kesäkautena).

51139841c98c7e6e34000044.jpg

51139846c98c7e4474000012.jpg

Syksyn saapuessa nojatuoli siirtyi sisätiloihin takaisin ja parveke oli talviajan tyhjillään. Keväällä 2012 mietiskelin hetken aikaa polyrottinkista istuinryhmää, mutta budgettisyistä päädyin hankkimaan parvekkeelle kaksi Ikean suosittua valkoista Vägö-tuolia (joita metsästin syntisen kauan :D). Tuolien kaveriksi ostin valkoiset TamTam-jakkarat / pikkupöydät.

5113984bc98c7ec1420000b8.jpg

Päätin myös kokeilla sisustustarraa parvekkeen röpöläiseen seinään ja ihan hyvin se pysyi kiinni. Isoa HAAVE-tekstiä piti viikottain käydä yläreunoista painamassa takaisin kiinni, mutta muutoin se on pysynyt ihmeen hyvin paikoillaan. 🙂

51139848c98c7ec42600006f.jpg

Nyt kuitenkin uudet tuulet puhaltaa ja tahtoisin sittenkin kokeilla sitä reilun vuoden takaista ideaani polyrottinkisesta istuinryhmästä. Kulmasohva olisi mallina se mitä toivoisin ja sen kanssa matala lasikantinen pöytä. Värivaihtoehdoiksi mietin joko valkoista tai harmaata, harmaa olisi ehkä käytännöllisempi ja tekstiileillä saisi tuotua valkoisuutta kokonaisuuteen. <3 <3 <3 Kesäkalustevalikoima ei ole vielä saapunut markkinoille (olen vähän ajoissa :D), mutta mielelläni kuulisin teiltä polyrottinkisten kalusteiden omistajilta käyttökokemuksia jo tässä vaiheessa. Se ei materiaalina kestä ilmeisesti pakkasta kovinkaan hyvin, mutta meillä ei ole talveksi erillistä varastointipaikkaa ja mietin että ei kai se vaan hajoa palasiksi jos siihen erehtyy istumaan pakkasilla…? Ja valkoisten omistajilta kysyisin, että kellastuuko se valkoinen polyrottinki auringossa pahasti? Kiitos jo etukäteen! <3 <3 <3 <3

Touhukasta torstaita kaikille! <3

16 kommenttia “Lasitettu parveke – vanhaa ja uuden ideointia :)

 1. Sohvista en tiedä, mutta meillä on pöytä ja kuusi tuolia polyrottinkia (tai siis lähinnä ne tuolit) ja olivat aika edulliset, Jyskistä ostettu. Hyvin ovat ulkona kestäneet ympäri vuoden jo kolmatta vuotta. Tosin kovilla pakkasilla niissä ei ole istuttu. Suosittelisin värinä mustaa tai harmaata, niihin kalusteiden rakosiin menee pölyä ja olisi aika hankala pitää valkoista polyrottinkin puhtaana (ellei sitten hammasharjalla halua hinkata niitä joka kevät).

  1. SanMa: Tuo pöly-pointti olikin hyvä, en ollutkaan tajunnut ottaa huomioon sitä. Harmaa olisi ensisijainen valinta ja siihen valkoiset pehmusteet. Tuota pakkasen kestävyyttä olen miettinyt ja tosi hyvä että kestävät talvenkin ulkona. 🙂 Ei niissä talviaikaan ole tarkoitus istua, mutta ettei rikki menisi jos joku sattuu pyllähtämään siihen. 😀

 2. Tää aihe on niin ajankohtainen mullekin, nyt kun ollaan muuttamassa asuntoon jossa parveke on jumankauta olkkarin kokoinen!! Ihan todella överi-iso.<br />
  Mä saisin sinne sohvaryhmän ja riippukeinun ja myös pienen perunamaan, jos haluisin :D<br />
  Todella haasteellista tule olemaan! Luulen kyllä että Sun postauksista saattaa irtoa hyviä vinkkejä 🙂

  1. Maanvaiva: kävinkin lukemassa sinun postauksia, joissa kerroit muutosta. Se keittiö näyttää kivalta. &hearts; HUih, niin iso parveke. 🙂 Siinä onkin sitten laittamista mutta onneksi se on ihanaa. 🙂 Minulla visiot pyörii vasta istuinryhmän ympärillä mutta luulen että tulevana kesänä meidän partsille saattaa ilmestyä kasveja ja yrttejäkin. 😀 Omasta pikku yrttipuutarhasta haaveilen nimittäin. Saa nähdä uskallanko lähteä sitä kokeilemaan kun olen tämmönen töppösormi ja huono kukkien ja kasvien kasvattaja. 😀

 3. Meillä on tumman harmaat polyrottinkikalusteet lasitetulla parvekkeella. Kaksi tuolia ja sohva sekä sohvapöytä lasikannella. Lasitus saatiin vasta viime viikolla laitettua ja sitä ennen koko ryhmä oli tuolla partsilla sään armoilla. Eivät ole menneet miksikään eivätkä ole hajonneet. Mekään emme niissä ole pakkasilla istuneet, joten siitä en voi sanoa mitään, mutta uskon, etteivät hajoaisi vaikka istuisikin. Minäkin suosittelisin harmaata/mustaa polyrottinkia ihan noin siivouksen kannalta.

  1. Katja: Harmaa olisi ensisijainen valinta. 🙂 Ja kyllä ostospäätös tässä jo vahvistui teidän kommenttien ja kokemusten ansiosta. Nyt pitää sitten vaan löytää oikean kokoinen ja värinen, kohtuullisen hintainen kulmasohva ja pöytä meidän parvekkeelle. 🙂

 4. Mekin ollaan mietitty harmaita/vaalean ruskeita polyrottinki kalusteita terassille. Haluaisin oikein mukavan paikan, jossa vois loikoilla ja jopa nukkua hetki. Liian massiivisia tai hintavia ei sais kuitenkaan olla. Hankalaa ;)… Moduulit saattais olla käteviä. Ikeassakin oli aika kivan oloisia. Täälläkin odotellaan vinkkejä. =)

  1. Torkkuja: Just semmosta loikoilu ja rentoutumiskeidasta itsekin halajan. &hearts; &hearts; &hearts; Polyrottia olevien kalusteiden hinnat on kyllä aika hurjia, täytyy tehdä laajaa hintavertailua. Harmi kun en älynnyt syksyn alennusmyyntejä hyödyntää kun ne oli puoleen hintaan silloin. Mutta toisaalta yritän etsiä pitkäikäisiä ja kestäviä kalusteita tällä kertaa, joten satsaus yhteen ylimääräiseen huoneeseen on ihan järkevää. 🙂

  2. Syksyllä vähän kattelin alennusmyyntejä, mutta syvällinen kauppojen kiertely vaavin ja vilkkaan taaperon kanssa ei oikein helpolla onnistu joten homma unohtu ja parhaat oli viety päältä. =) Jos nyt sitten paremmalla onnella. &hearts;<br />

 5. Me löysimme muutama vuosi sitten Iskusta todella laadukkaan sohva nojatuoli matala pöytä -setin. Olimme liikeellä loppukesästä ja ryhmä oli -50% alennuksessa, mutta oli silti aika hintava. Polyrottinki on sellaista pöyreää ja näyttää kuoritulta pajulta, väriltään harmaa-ruskea ja pehmusteet lämpimän ruskeat, erittäin helppohoitoiset siis 🙂 Ryhmä on ollut lasitetulla parvekkeella kesät talvet ja olemme myös käyttäneet niitä läpi vuoden, enkä usko, että tuontyyppinen polyrottinki menee miksikään vaikka pakkasella käyttää. Silloin oli kaupoissa paljon &quot;nauhamaista&quot; mustaa polyrottinkia, mikä mielestäni näyttää heikommalta, että se saattaisi murtuakin pakkasessa. Lasitettu parveke on kyllä aika suojainen, eikä lämpötila laske niin matalaksi kuin avoparvekkeella.<br />
  <br />
  Mutta voin kyllä suositella polyrottinkikalusteita, kunhan ei ihan heikointa laatua ota. Itse polyrottinki ei ole mennyt miksikään, mutta pehmusteiden kangas on hiukan muuttanut väriä auringonpaahteessa.

 6. Meidän parvekkeen polyrottingit on tummanharmaat harmailla pehmusteilla, kuvia löytyy täältä: <a rel="external nofollow" href="http://poppiksenuusikoti.blogspot.fi/2012/09/rentoutumisnurkka.html&quot; target="_blank">http://poppiksenuusikoti.blogspot.fi/2012/09/rentoutumisnurkka.html</a&gt; <br />
  <br />
  Nyt talvella ollaan jätetty kovemmilla pakkasilla istuskelu vähemmälle, mutta ollaan kyllä vilttien kanssa tuossa nautittu kahvia ja kaakaota, kun on ollut lauhempaa eli jonkin verran kestää pakkasellakin istua. Me ostettiin ko. ryhmä Veken kaluste-nimisen liikkeen verkkokaupasta jo viime keväänä. Paketissa oli kaksi pöytää lasikannella, divaanisohva ja nojatuoli sekä pehmusteet. Muisteltiin että paketin hinta olis ollut n. 800€ jos ei nyt tosiaan ihan väärin muisteta.<br />
  <br />
  Toimittivat sen muuttopäivänä elokuun lopussa suoraan tähän taloyhtiömme pihaan eli vaikka kaupat tehtiin keväällä, he säilyttivät ryhmää varastossaan ja toimitus sitten syksyllä, näin meillä oli parveke kalustettu heti ekana iltana uudessa kodissa. &hearts;<br />
  <br />
  Vielä ei ole kokemusta paahtaako aurinko pehmusteita kuinka, mutta muutoin tuo harmaa materiaali on helppo pitää puhtaana ja näyttää siistiltä.<br />
  <br />
  Ihana muuten tuo parvekkeen eri sisustusten esittely, niin se tyyli ja maku vain muuttuu matkan varrella. 😀 Meillä on keväällä edessä parvekkeen lattian kestopuuritilän käsittely harmaaksi. :)<br />

 7. Hei Miia, kannattaa harkita alumiinirunkoa polyrottinkikalusteisiin, eli silloin kalustet ei ala ruostumaan ja tarpeen tullen niitä voi suihkutellakin puhtaaksi. Ruostumista voi tapahtua, vaikkei kaluste suoralle sateelle olekaan alttiina. Onnea hankintaan!

 8. Mäkin haluaisin kovasti mustat polyrottinkiset kalusteet parvekkeelle mutta tässä nykyisessä asunnossa ei ole oikeen mahdollista sille, koska ei ole laseja parvekkeella sekä asumme alimmassa kerroksessa niin en siksi viitti maksaa maltaita ja sitten se jonain päivänä katoo sieltä parvekkeelta 😀 :/

 9. Hei, itsellä on polyrottinkisesta sarjasta tummanharmaa sohva sekä kaksi nojatuolia. Ostaessani kysyn myyjältä pakkasen kestävyyttä ( koska meillä ei ole myöskään säilytystilaa..) johon vastaus oli, että kestää pakkasen ja lumen. Lasitetulla parvekkeella kaikki terassikalusteet ovat säilyneet erittäin hyvä kuntoisina jopa -25 asteen pakkasessakin.. Tietenkin valkoiset päällysteet olen nostanut aina talveksi sisätiloihin, mutta jos kunnon terassikalustesarjaan satsaa niin varmasti kestää 🙂 pöytä on myös juuri sellainen lasikannella oleva ja hyvin on sekin kestänyt. Eikun kalustekauppaan kunhan tulevat vaan myyntiin 😉

 10. Ihanaa, että laitoit toivomaani parvekepostausta &hearts; Parveke näyttää nyt jo upealta!<br />
  Haluaisin meille myös polyrottinkikalusteet terassille, kun olen aivan kyllästynyt öljyämään Teak-kalusteita kaksi kertaa kesässä.<br />
  Valkoiset ovat aivan ihanat, mutta ainakaan meillä metsätontilla asuvilla ne eivät kauaa säilyisi valkoisina, koska siitepölyä lentää niin paljon ja vihreää töhnää saa olla jatkuvasti putsaamassa esimerkiksi ikkunalaudoilta.<br />
  Harmaat, alumiinirunkoiset olisivat varmasti järkevin ostos meillekin.<br />
  Innolla odotan parvekkeesi uudistumista!<br />
  Ihanaa viikonloppua &hearts;<br />

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *