Heijastuksia ja ajatuksia

Aurinkoiset päivät ovat ihania! <3 <3 <3 Muutenkin viimeaikoina on tuntunut siltä että aurinkoa on elämässä enemmän kuin aikoihin. <3 Ajattelinkin siksi (koska mieliala on korkealla) kirjoitella teille tajunnanvirtaa pitkästä aikaa. 🙂

512a4dc1c98c7e2550000032.jpg

Olen miettinyt paljon ihmissuhteita ja niihin liittyviä asioita viimeisen puolen vuoden aikana. Ystävyys on vaikea aihe purtavaksi ja olen avoimesti teille joskus kertonutkin, että minulla ei ole montaa ystävää mutta ne harvat sellaiset ovatkin sitten kultaa kalliimpia. <3 Olen lapsuudessani muuttanut monta monta kertaa kaupungista toiseen ja puolen vuoden välein luonut aina uusia ja uusia kaverisuhteita. Tarhaiästä ja ala-asteen ekasta ja tokasta luokasta on jäänyt minulle vain hyviä muistoja ja vaikka vuosien saatossa silloiset ystäväni ovat jääneet menneisyyteen, olen miettinyt että yrittäisin lämmitellä suhteita reilun 20-vuoden jälkeen uudelleen. 🙂 Olisi ihana saada pitkästä aikaa yhteys lapsuudenaikaisiin ystäviin ja päästä jakamaan kuulumisia puolin ja toisin. <3

512a4dbec98c7edb32000070.jpg

Itselleni ystävyys on tärkeä ja pyhä asia. Olen vanhetessa tullut hyvin varovaiseksi ja vaikka tutustunkin ihmisiin hyvin helposti, olen sosiaalisesta luonteestani huolimatta hieman pidättyväinen. Liian monta kertaa olen saanut siipeni ja tullut petetyksi, kun olen turhan avoimesti jakanut asioitani. Elämä ja elämänkokemus kuitenkin opettaa ja joissain tapauksissa on parempi varoa kuin katua. 🙂 

512a4dbbc98c7edb3200006b.jpg

Tänään olen tutustunut yhteen uuteen ja ihanaan ihmiseen. <3 Uskon vahvasti että aikuisiälläkin on mahdollista rakentaa pitkäaikaisia ja aitoja ystävyyssuhteita, loppuelämän mittaisia. <3 Olen todella toiveikas ja uskon että olen löytänyt todellisen helmen elämääni. Aidon, vilpittömän, rehellisen ja ihanan ihmisen, sellaisen sopivan samanlaisen ja vähäsen erilaisen persoonallisen yksilön, jollaiselle on aina sydämessäni paikka vapaana. <3 <3 <3 Toivon hartaasti että yksi oikean ystävän kokoinen kolonen on sydämessäni nyt täyttynyt. <3 <3 

512a4dbbc98c7e344400001b.jpg

Mielestäni oikeita ystäviä ei voi koskaan olla liikaa. Oikeaan ystävyyteen kuuluu minusta se että hyväksyy ihmisen sellaisena kuin hän on, virheineen päivineen. Mikään ihmissuhde ei koskaan ole pelkkää ruusuilla tanssimista, riidoilta ja erimielisyyksiltä ei voi välttyä. Mutta se miten ne selvitetään ja miten niistä päästään yli toimii hyvänä mittarina oikealle ystävyydelle. <3 Toki on sanoja ja tekoja, joita ei voi unohtaa tai sivuuttaa mutta anteeksianto on aina lopulta kannattavaa ja vaikka joskus saattaa sortua ylireagointiin niin oikea ystävyys on taistelemisen arvoinen asia. Koskaan ei pidä luovuttaa liian helposti, ei koskaan. <3

Lainaan tähän Birgit Ahokkaan kaunista runoa:

“KUKA ON SINUN YSTÄVÄSI?

 • Hänkö, joka asuu kaukana, mutta on silti niin lähellä sinua
 • Hänkö, jota et ole tavannut pitkään aikaan, mutta joka kulkee ajatuksissasi mukanasi jossain mielen pohjalla
 • Hänkö, joka saa tuntemaan olosi mukavan kotoisaksi pelkällä läsnäolollaan
 • Hänkö, jonka vuosien takaa tavattuasi saa menneet vuodet unohtumaan
 • Hänkö, jonka sanojen ja tunteen ilmaisun aitoudesta voit olla täysin vakuuttunut
 • Hänkö, jolle uskallat vuodattaa sydämesi syvimmät salaisuudet pelkäämättä, että sinua niillä joskus satutetaan

Kun minulla on yksikin tälläinen ystävä, niin minulla on maailmassa kaikki!”

Minulla on tälläisiä ystäviä muutamia, elämän helmiä he ovat ja heidän puolestaan olen valmis taistelemaan. Ja kun minulla on heidät, minulla on todellakin kaikki! <3 <3 <3 <3

Siellä lukijoidenkin joukossa on teitä, joista mielelläni tahtoisin ihan tosielämän ystäviä ja ystävyyssuhteita rakentaa. Varovaisesti haaveilen että siihen kenties joskus olisi mahdollisuus! <3 <3 <3 <3

Pitäkää huolta ystävistänne, muistakaa heitä, soittakaa heille ihan muuten vaan ja halatkaa kun seuraavan kerran näette. <3 <3 <3 Kertokaa että tykkäätte ja välitätte. <3 <3 <3 Ihanaa iltaa teille aivan kaikille! <3 <3 <3

51 kommenttia “Heijastuksia ja ajatuksia

 1. allekirjoitan jokaisen sanasi 🙂 &hearts;<br />
  Tuntuu että blogin kautta on &quot;tutustunut&quot; muutamaan helmeen, jota ei ole koskaan edes tavannut eikä välttämättä edes tapaa. (vaikka haluaisi!) He jotenkin tultuu silti ystäviltä ♥♥

  1. Jenna: &hearts; &hearts; &hearts; Olen niin samaa mieltä, minäkin olen saanut blogin kautta tutustua aivan mielettömän ihaniin ihmisiin ja tahtoisin kovasti mahdollisuuden luoda oikeita ystävyyssuhteita ihan tosielämässäkin heidän kanssaan. &hearts; &hearts; &hearts; Sinä olet yksi heistä. &hearts; &hearts; &hearts; Ja uskon myös siihen, että virtuaalisestikin voi rakentaa pitkiä ja kestäviä ihmissuhteita. &hearts; &hearts;

 2. Kauniita ja niin tosia ajatuksia. Sinä olet Miia minun ystäväni. Vuodet on vierineet, ollaan naurettu, ollaan itketty, ollaan taisteltu ja ollaan annettu anteeksi. En käytä syvimpiä tuntojasi sinua vastaan ja puolustan sinua kun sinua kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Näin kohtelen kaikkia ystäviäni, joita minullakin on vain muutama todellinen. Ehkä tänään myös minä olen saanut uuden ystävän. Ja ehkä minä löydän sellaisia vielä lisääkin, niin blogimaailmasta kuin muualta. &hearts; &hearts; &hearts;

  1. Irina: Meillä on pitkä taival takana ja kaikista karikoista on selvitty yhdessä. &hearts; &hearts; &hearts; Ja kuten on huomattu, avoimuus on tärkeää vaikka millaisia mielipide-eroja kohtaisi. Kun on tahtoa ratkaista eripurat, on mahdollisuus yhteiseen tulevaisuuteen. &hearts; &hearts; &hearts; MInä olen tehnyt virheitä elämässäni ja niistä myös kannan vastuuni. Kiitos että olet elämässäni!! Olet tärkeä! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 3. &hearts; &hearts; x 100 ja sniffs päälle !!<br />
  <br />
  Kauniita ajatuksia ihana Miia &hearts; &hearts; &hearts; Ystävät on todella tärkeitä tässä maailmassa ja itse voin sanoa, että olisin aivan hukassa ilman TEITÄ!!!<br />
  <br />
  Sä olet helmi itsessään ja susta pidän kiinni!!! &hearts;

  1. Love: Ystävät ovat tärkeitä ja niiden merkitys on vain kasvanut iän myötä. &hearts; &hearts; &hearts; Sinä olet todellakin ystävyyden arvoinen ja toivottavasti yhteinen matkamme on elämän pituinen. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Kiitos että olet oma ihana itsesi, helmi! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 4. Olisihan se kivaa jos niitä ystäviä olisi…. <br />
  Olen elämäni aikana tutustunut vain sellaisiin ihmisiin, jotka esittävät ystävää, mutta puhuvat selän takana pahaa ja joihin ei voi luottaa. Olenkin päättänyt mielummin olla yksin kuin sellaisten ihmisten seurassa… <br />
  <br />
  Onneksi sinulla on ystäviä =)

  1. Nina: Minullakin on monesti arvostelukyky ja ihmistuntemus pettänyt ja pahasti. Siksi olen nykyään hyvin varovainen, sillä monesti olen saanut huomata tulleeni sekä huijatuksi että petetyksi. Olen alkanut pelkäämään kiintymistä toiseen, kun koskaan ei tiedä millainen pettymys ja menetys on vastassa. Olen kuitenkin päättänyt olla antamatta pelolle liian suurta valtaa ja uskaltaa luottaa ihmisiin, kaikesta menneestä huolimatta. 🙂 Se tie ei ole helppo, mutta uskon että se on vaivan arvoista. Tänään olen saanut tavata erittäin ihanan ihmisen, ja vaikka se menetyksen pelko edelleen takoo takaraivossa, olen päättänyt antaa kaikkeni ja luottaa häneen. Ja jo tämä tunne siitä, että oikea ystävä on kenties löydetty on niin mieletön, että hymyilen edelleen tässä koneella istuessani suunpielet korvissa. 🙂 <br />
   <br />
   Toivoisin että sinäkin uskaltaisit yrittää vielä kerran ja ihan varovasti pieniä askelia ottaen luottamaan toiseen, se voi nimittäin olla sen arvoista. Ja yksikin ystävä on jo kaikki mitä toivoa saattaa. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Ja uskon että sellainen ihminen tulee vielä sinuakin vastaan, joka saa sinut rohkaistumaan ja ottamaan riskin, ihan varmasti. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Kauniisti sanottu &hearts; , mutta kun koko elämänsä ajan on joutunut pettymään, ei enää uskalla luottaa. Olen ollut koulukiusattu, nykyisin työpaikkakiusattu (vaikka hoitovapaalla olenkin tällä hetkellä). Ei vaan jaksa enää yrittää =(

  3. Nina: Olet saanut kyllä sietää ja kestää aivan liikaa yhdelle ihmiselle. :`/ Toivon kovasti että joskus tapaat sellaisen ihmisen, joka on luottamuksesi arvoinen ja on valmis näkemään vuoksesi vaivaa jotta saa sinut luottamaan. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Älä ota paineita ystävyydestä, oikeita ja aitoja sekä vilpittömiä ihmisiä löytyy yleensä silloin kun ei osaa yhtään odottaa. 🙂 Iso halaus sinulle Nina! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 5. Voi Miia, joka sana niin totta. Aiheena arkipäiväinen ja tärkeä, mutta silti kuitenkin henkilökohtainen ja vähän arkakin joskus puhua. Minulla myös elämässä ollut niitä ystäviä ja oikeita ystäviä. Mukaani tarttunut ne tärkeimmät ja rakkaimmat, joita vain pieni kourallinen. Silti antavat niin paljon! Useasti ikävöinkin heitä kovasti, välillä maailman, maan ja kaupunginkin toisellapuolen. Viimeaikoina ovat olleet vähän kaukana ja saaneet kaipaamaan hetkiä heidän kanssaan. <br />
  Tämä blogimaailma onkin sitten minulle vähän uutta, mutta olen löytänyt ihania blogeja ja niiden takaa teitä ihania kirjoittajia!&hearts; <br />
  Mukavaa ja aurinkoista viikkoa sinne! 🙂 <br />
  Ja kiitos vielä blogistasi, täällä kurkin joka postauksen, vaikken ihan kaikkeen ennätä terkkuja jättääkkään. 🙂

  1. Jonna: Ystävyyden määritelmä on niin häilyvä, että vaikka puhutaan ystävyydestä niin se saattaa tarkoittaa ihmisille niin erilaisia asioita. Minulle ystävyys on tärkeää ja sen merkitys on vain kasvanut viimeisen vuoden aikana. Enää en liian heppoisin perustein sano ketään ystäväksi, sillä minulle tuo on jo sanana hyvin voimakas ja merkityksiä täynnä oleva. <br />
   <br />
   Ne tärkeimmät ja rakkaimmat säilyvät mukana elämän tiellä vuodesta toiseen, vaikka olisi välimatkaa, hiljaisuutta, erimielisyyksiä… ne ovat sellaisia asioita joiden vuoksi ei tosiystävyys katoa, sillä kaikesta voi selvitä yhdessä jos on sitä mieltä että ystävyys on arvokas asia. &hearts; &hearts; &hearts; Koskaan ei tiedä mitä huominen tai tulevaisuus tuo tullessaan, ulkomaille muuttoja, uusia parisuhteita, lapsia… Jopa kymmenien vuosien hiljaisuuden jälkeen on moni ystävyyssuhde syttynyt uudelleen kukoistukseensa ja jatkanut luontevasti siitä mihin se aikoinaan on olosuhteiden vuoksi jäänyt. 🙂 Ja tämänkin vuoksi tahtoisin itse elvyttää lapsuudenaikaisia ystävyyssuhteita ja katsoa mitä se tuo vastaan. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Itse olen blogimaailman kautta tutustunut muutamiin bloggaajiin, joista toivon saavani ihan oikeita ystäviä. &hearts; &hearts; Virtuaalinen maailma on näyttänyt minulle nurjankin puolensa, joten olen aika varovainen nykyään. Vaikka sydän huutaisi että olen löytänyt maailman ihanimpia ihmisiä, niin järki toppuuttelee ja pakottaa olemaan myös varovainen. Kukaan ei tahdo tulla loukatuksi ja minusta pieni varovaisuus on aina hyvästä kunhan muistaa myös kuunnella sydäntä ja uskaltaa antaa ihmisille mahdollisuus. &hearts; &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Olen ollut välillä elämässäni hyvinkin yksinäinen ja elämä ilman ystäviä ei ole kovin antoisaa. Siksi ystävyydellä on minulle suuri merkitys ja yksikään ystäväni ei ole minulle itsestäänselvyys. &hearts; &hearts; &hearts;

 6. Voi ei Miia, ihana postaus &hearts; Ja totta joka sana! Minäkin toivon kovasti joskus tapaavani osan teistä ihanista ihmisistä, joihin olen blogien kautta &quot;tutustunut&quot;. Mutta hyvää kannattaa odottaa, niinhän sanotaan 😀

  1. Jossu: Blogimaailmassa on niin paljon hyvää, olen saanut uskomattoman paljon sisältöä elämääni teidän kaikkien ihanien ansiosta. &hearts; &hearts; &hearts; Koen olevani hyvin läheinen monen bloggaajan ja lukijan kanssa, vaikka emme ole koskaan tavanneet tai edes kuulleet toistemme ääniä. Se on minusta ehdottomasti bloggamisen paras puoli, sillä uskon että näistä virtuaalisista suhteista voi rakentua oikeita ystävyyssuhteita. Sinustakin tahtoisin tosiystävän! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 7. Ihanasti kirjoitit! &hearts; Ystävät ovat elämän suola! &hearts; =) Minäkin olen saanut lähiaikoina monta uutta blogiystävää.&hearts; Sinä olet yksi heistä.&hearts; &hearts; Kiitos siitä! =)

  1. Jemina: Niin ovat. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; MInä olen ollut hilkulla menettää yhden ystävistäni koska menin toimimaan typerästi. Onneksi tajusin kuinka tyhmästi tein ja otin vastuun omista sanoistani. Se että sain anteeksi ja saimme muutenkin selvitettyä meidän välisen riidan oli minulle hyvä opetus siitä että koskaan ei saa antaa periksi ja ystävästä kannattaa taistella vaikka itsellä olisi kuinka paha mieli tahansa. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Blogin kautta olen minäkin saanut kunnian tutustua moneen ihanaan persoonaan ja sinä olet niistä yksi. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; En edes uskalla kuvitella miten paljon täyteläisempää elämä voisi olla jos olisi monta ystävää elämässä. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Olen tullut tosi varovaiseksi ja vaikkei minulla ole mitään suuria salaisuuksia elämässä joiden osalta voisi pettää luottamusta niin se pelko siitä tunteesta kun menettää tärkeän ihmisen on niin musertava että siksi olen vähän pelokas nykyään. Olen kuitenkin päättänyt elää elämän täysillä ja opetella luottamaan ihmisiin uudelleen. Uskon että se on lopulta sen arvoista. 🙂 Pelko on minulle vain tekosyy ja siksi en anna sille valtaa enää. :D<br />
   <br />
   Kiitos ihana Jemina! &hearts; &hearts; &hearts; Blogiystäväni! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 8. Sinä olet ihana, Miia &hearts; !!! Valonlapsi maailman. Ihana kun olet olemassa täällä. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

  1. Soili: Sinä olet itse yksi blogimaailman helmistä. &hearts; &hearts; &hearts; Olet niin valoisa persoona ja sinunlaisia ihmisiä ei kasva puussa. Uskon että bloggaamiseen ryhtyvät ovat hyvin rohkeita ja oman sielunelämän jakaminen (olkoonkin sitten pinnallisten juttujen joukossa) virtuaalisessa maailmassa on aina hyppy tuntemattomaan. Itse kaipaan elämääni juuri sellaista valoa ja positiivisuutta jota sinäkin meille lukijoille jaat. Kiitos että olet täällä meidän iloksi ja toivottavasti joskus mekin voisimme tavata ja kenties rakentaa yhteistä ystävyyttä! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 9. Sanasi ovat niin osuvat ja tuntuvat itselleni ajankohtaisilta. Olen nyt muutaman vuoden yrittänyt parantaa välejäni parhaaseen (ex)-ystävääni, jonka kanssa oltiin kuin paita ja peppu aina ala-asteen ekaluokasta lähtien. Lukiossa välit rupesivat viilenemään ja etäännyimme, liekö silläkin ollut vaikutusta että ensimmäistä kertaa jouduimme eri luokille. Nyt on lukiostakin aikaa vierähtänyt jo useampi vuosi ja välit eivät ole enää entisellään. Kavereita olemme edelleen, mutta enää en tiedä hänestä oikeastaan mitään sen syvempiä asioita. Useaan otteeseen olen yrittänyt saada häntä keskustelemaan kanssani, kysynyt onko jokin tietty syy miksemme enää ole niitä bestiksiä. Joka kerta saan vältteleviä vastauksia. Enää en jaksa edes yrittää. Mutta olen niin iloinen, että olen nyt aikuisiällä löytänyt pari todella hyvää ystävää, joiden kanssa voin tästäkin kipeästä aiheesta keskustella. Heidän avullaan olen päässyt tämän asian yli, ja pystyn taas luottamaan todelliseen ystävyyden voimaan 🙂 &hearts;. Ja onneksi niitä tosi hyviä kavereitakin löytyy :). Mutta ystävistä puhuttaessa mielestäni laatu korvaa määrän &hearts;&hearts;&hearts;&hearts;.

  1. Tiia: Aina ystävyyssuhteet eivät kestä. :/ Ystävyys vaatii molempien panostuksen ja tahtotilan sen ylläpitämiseen. MInulla on myös yksi pitkäaikainen ystävyyssuhde aikojen saatossa hälvennyt enkä usko että sitä koskaan saa rakennettua uudelleen. Olen kuitenkin hyväksynyt asian ja onneksi minullakin on matkan varrella osunut vastaan sellaisia ihmisiä joiden kanssa ystävyys on syntynyt ja se on myös pysynyt voimissaan vaikka välillä onkin eletty hiljaisempia aikoja erilaisten elämäntilanteiden vuoksi. Voihan se olla mahdollista, että tämä ystäväsi myöhemmin herää siihen että on menettämässä sinut lopullisesti ja vasta sitten tajuaa miten arvokas olet. Näinkin voi käydä. Mutta yksipuolisesti ei ystävyyttä voi pitää hengissä, vaikka kuinka tahtoisi ja jos tunnet tehneesi kaikkesi etkä silti saa vastakaikua on ehkä aika antaa toisen mennä. Onneksi ystävät saattavat löytyä mitä ihmeellisimmistäkin paikoista ja tilanteista, eikä katso ikää tai aikaa koska sellaisia helmiä osuu samalle kiertoradalle. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 10. Totta kaikki! &hearts; &hearts; &hearts; Samoja kokemuksia ja tuntemuksia paljon myös itselläni, vaikkakin jyvät akanoista erottuneet jo ajat sitten 😉 Niistä parhaista ystävistä minäkin pidän kovaa kiinni, enkä pois päästäisi &hearts; Todella kauniisti osasit pukea ajatuksesi sanoiksi &hearts; Oli ihana tutustua suhun ja kiva jatkaa tutustumista 😉

  1. Suvi: Mitä vanhemmaksi elää, sen paremmin oppii tuntemaan itseään ja ihmisiä yleensäkin. 🙂 Ja rakkaimmista kun pitää kiinni niin elämässä on kaikki mitä toivoa saattaa. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Sinä olet Suvi ihan mielettömän valovoimainen ihminen ja itselleni olisi todella ihana juttu saada omistaa sinunlaisesi ystävä! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Meillä on paljon samanlaisia ajatuksiakin ja sinun kanssa on niin luonnollista olla, että ehdottomasti tahdon tutustua sinuun vielä enemmän ja enemmän. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Samat sanat Miia! &hearts; &hearts; &hearts; Ihanaa, ehdottomasti tutustutaan paremmin 🙂 On myös niin kiva kun olet siellä Helsingissä, sillä suurin osa ystävistänihän asuu täällä Hämeenlinnassa… Onneksi myöskään Erinillä ja A:lla ei ole tuon enempää ikäeroa. Ehkä heistäkin tulee vielä ystäviä &hearts; Haleja sinne Sinulle!

 11. On se vaan mieletön tunne kun tutustuu ihmiseen, jonka kanssa kemiat ja jutut vaan kohtaa ja jota ajatellessakin suupielet nousee hymyyn! Sellaisista kannattaa pitää kiinni, kun kerran lähelle pääsee 🙂 Mulla on ollut ilo ja kunnia täällä blogimaailmassa virtuaalisesti &quot;tutustua&quot; pariin tällaisia hykerryttäviä tuntemuksia herättävään naisimmeiseen, ja toivoisin saavani joskus tavata heidätkin ihan oikeasti. Ihanaa että sä olet saanut tavata uuden ihanan ystävän &hearts; &hearts;

  1. Dara: Niin on! 🙂 Ja se että toisen kanssa voi olla oma itsensä ja asiat menevät luonnollisesti eteenpäin ilman puserrusta, se on niin ihanaa. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Minua vieläkin hymyilyttää, niin hyvä mieli jäi eilisestäkin. :)<br />
   <br />
   Blogimaailman kautta minäkin olen tutustunut aivan ihaniin ihmisiin ja toivoisin kovasti että joskus tavattaisi heidän kanssa kasvotusten. &hearts; &hearts; &hearts; Olen päättänyt olla rohkea ja uskaltaa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinulle ihana Dara! &hearts; &hearts; &hearts;

 12. Samaa mieltä, koskaan ei ole liian myöhäistä solmia ihania ja syviäkin ystävyyssuhteita. Samanlaillahan niitä syntyy pariskuntien välilläkin vielä aikuisiällä 🙂 Itse olen myös viimeisen puolen vuoden sisällä löytänyt ihanan uuden ystävän &hearts;

  1. Katja: Koskaan ei ole liian myöhäistä. &hearts; &hearts; Minusta ystävyyssuhde on täysin verrattavissa parisuhteeseen, sillä ystävyyskin on kantava voima jossa toisen hyväksyminen sellaisena kuin on, on tärkeää. Se päätös että päästää ihmisen elämäänsä, jakaa itsestään osan ja tietää että toinen välittää ja on olemassa, se on hieno tunne. &hearts; &hearts; &hearts; Joskus elämässä tapahtuu sellaisia asioita, joiden vuoksi yhdessä ei enää voida elämää elää, mutta minusta se riski on aina ottamisen arvoinen. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa että sinullakin on uusi oikea ystävä! &hearts; &hearts; &hearts; Ne ovat elämän suola! &hearts; &hearts;&hearts;

 13. Ihana kirjoitus, sniff &hearts; Ystävät ovat elämän suola, mitä tekisimmekään ilman ystäviämme?<br />
  Itse olen tavannut elämäni aikana yhtä jos toista kulkijaa ja saanut siipeeni muutaman kerran pahastikkin ja joutunut useammin kuin kerran pettymään mutta näistä opitaan ja tullaan varovaisimmiksi. Itse olen todella samanlainen kuin sinä, avoin ja kiinnyn helposti mutta pikkuhiljaa olen näiden ikävien kokemuksien johdosta oppinut myös olemaan jakamatta aivan kaikkea liian nopeasti, ymmärrät varmasti mitä tarkoitan. :)<br />
  <br />
  Ihanaa ja mahtavaa että olen tutustunut sinuun ja toivon hartaasti että tutustumme vielä paremmin ja saamme toisistamme elinikäiset ystävät!! &hearts; Olet aivan ihana ja ainutlaatuinen persoona :)<br />
  <br />
  Kivaa iltaa sinne, toivottavasti nähdään pian! &hearts;

  1. Saana: Sinun kirjoitukseen voin todellakin samaistua. &hearts; &hearts; Minäkin olen aikaisemmin luottanut liian helposti ihmisiin ja jakanut itsestäni kaiken aivan liian nopeasti. Välillä olen saanut huomata, että kuvittelemaani ystävyyttä ei ole koskaan ollutkaan olemassa, toisinaan ihanasta ihmisestä on paljastunut sellaisia puolia joiden vuoksi olen saanut tuntea oloni todella tyhmäksi ja petetyksi. Ihmistuntemus on kehittynyt melkoisesti viimeisten vuosien aikana ja enää en uskalla antaa itsestäni alussa täyttä panosta ystävyyden rakentamiselle. Etenen hieman varovaisemmin, mutta uskon että jos ystävyydelle on ylipäätään olemassa mahdollisuus, se ei ole este. :)<br />
   <br />
   Sinä vaikutat myös erittäin ihanalta ihmiseltä ja sinuun tutustuisin mielelläni paremmin. &hearts; &hearts; Me olemme molemmat samanlaisia höpöttäjiä ja vaikka varovaisuus on läsnä, niin uskon että meistä voisi tulla hyvät ystävät. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Toivottavasti näemme pian taas! &hearts; &hearts;

 14. Olipas ihana postaus! &hearts; Itsellänikin on muutama &quot;timantti&quot; elämässäni ja yksi niistä on jo toka luokalta asti! &hearts; Eli melkein 30v takana yhteisiä vuosia. Toivottavasti niitä timantteja löytyy vielä edestäpäinkin!!! Varsinkin toivon sitä mies puolista &quot;timanttia&quot;. 😉 Kun minulle tosiystävä tulee eteen on se sitten nais- tai mies puolinen niin se on pitkäaikaista!!! &hearts;

  1. Suffeliini: Lapsuudesta asti mukana kulkeneet timantit ovat niitä harvinaisuuksia joita itse olen kaivannut, varsinkin silloin kuin raskausaikana jouduin linnottautumaan vuodelepoon kotiin ja olin hyvin yksinäinen. Olisin kaivannut lähelleni ihmisiä, jotka tuntevat minut vuosien takaa ja joilla kenties on ollut samanlaisia elämäntilanteita. &hearts; &hearts; Onneksi en kuitenkaan ollut täysin yksin ja siitäkin yksinäisyydentunteesta selvisin takaisin jaloilleni. :)<br />
   <br />
   Minä olen löytänyt itselleni miespuolisen timantin ja vaikka meilläkin on omat vaikeutemme ollut, niin tästä timantista pidän kynsin ja hampain kiinni. 🙂 Saman teen myös ystävieni suhteen, olen valmis vastoinkäymisiinkin ystävieni tähden. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 15. Niin totta joka sanasi! &hearts; Itse olen monesti miettinyt, että aikuisiällä on todella vaikea solmia uusia ystävyyssuhteita. Erityisesti tämä näkyy siinä, kun ei ole lapsia, niin ei niitä &quot;hiekkalaatikkoystäviäkään&quot; löydy. Toisaalta myös vanhojen ystävien kanssakin erilaiset elämäntilanteet ajavat kauas toisistaan, vaikka ystävyys itsessään ei minnekään katoaisi, niin silti yhteydenpito jää arkisista syistä vähemmälle, ja nopeasti myös toinen tuntuu &quot;vieraalta&quot;. <br />
  <br />
  Näistä syistä ne harvat uudet tuttavuudetkin tuntuvat erittäin tärkeiltä, ja erityisesti lämpöä tuovat ne tuttavuudet, jotka syventyvät ensin kaveruudeksi ja jopa ystävyydeksi. Yhdessä on helpompaa &hearts; <br />

  1. Emppu: Minä olen kai aika poikkeuksellinen mamma, kun en jotenkaan osaa sitä small talkkia hiekkalaatikon reunalla. 😀 Toki tykkään lapsista puhua, mutta en ole vielä löytänyt sellaista samanhenkistä toista mammaa jonka kanssa jutustelu olisi spontaania. Ja onhan minulla äitiystäviä, mutta ystävyys on alkanut muiden juttujen tiimoilta ja lapset ovat luonnollinen osa ja jatkumo keskusteluille. :)<br />
   <br />
   Minulla on myös elämäntilanteiden vuoksi muutama ystävyyssuhde hiipunut, yhteistä aikaa on vaikea löytää ja yhteisiä puheenaiheita on enää niin vähän että mielenkiinto lienee molemmin puolin hälvennyt. kenties siihenkin joskus tulee muutos, jos yhteisiä jutunjuuria keksitään. Aikaisempi ystäväpiirini on lapsetonta ja menevää sorttia enkä ole voinut enää osallistua extempore-reissuihin tai baaikierroksiin. Eikä heillä toisaalta ole intressejä viettää aikaa lapsiystävällisissä kahviloissa tai himmailla kotosalla kyläilyjä varten. Harmillista mutta ymmärrettävää, kun elämät vievät erisuuntiin. :)<br />
   <br />
   Yhdessä on niin paljon helpompaa! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 16. Totta joka sana! &hearts; Ja aivan mahtava kirjoitus! Hatun nosta ja halin lähetys sinulle! :)<br />
  <br />
  Se on käsittämätön tunne kun tutustuu ja kemiat ja kaikki muu kohtaa heti tosta noin vain. Blogimaailmasta olen itse löytänyt muutaman tälläisen henkilön ja heidän live tutustumista odotan koko sydämestäni. Itselläni on muutama todellinen sydän ystävä ja muut luenkin sitten kavereiksi. Ystävä on paljon enemmän kuin kaveri. Kaverit ovat ihan omaa kastiaan kun taas ystävät ovat niitä jotka kestävät kaiken maan ja taivaan väliltä eikä niitä pienet tuulet tai tuiskut nujerra. :)<br />
  <br />
  Ystävät tuovat onnea ja onnea ei voi olla ikinä ihmisillä liikaa! :)<br />
  <br />
  ps. taidankin soittaa sinulle heti huomenna ja halin saat kun nähdään ! &hearts;<br />
  olet korvaamaton! &hearts; &hearts; &hearts;

  1. Live&amp;Home: Kiitos ihanainen! &hearts; &hearts; &hearts; Kaveripiiri voi olla laajakin, mutta silloin kun elämässä tulee vastoinkäymisiä niin harvat kaverit jaksavat olla silloin läsnä. Tuokin on yksi seikka, joka erottaa kaverit ja tuttavat tosiystävistä. &hearts; &hearts; Toisaalta jos elämässä tapahtuu jotain aivan ihanaa niin ensimmäisenä sen tahtoo jakaa tosiystävien kanssa, silloinkin ne kevyemmät ihmissuhteet jäävät toiselle sijalle. Ja näin sen pitääkin olla. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Sinäkin saat jättikokoisen halauksen kun nähdään! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Olet rakas! &hearts; &hearts; &hearts;

 17. Uskomatonta että päivän parhaat fiilikset tulee, noh, itseasiassa vasta kun uusi on vaihtunut!! 😀 Itsellä ollut tänään kuoppasta ja ollut jotenkin todella ihana uppoutua nyt myöhäsellä tänne blogeihin ja lukea sun ja Loven ihanat tekstit. Te niin tuotte hyvää oloa ja iloa ihan tänne mun kotisohvan perukoihin asti!! ♡ Ja olette muistuttaneet niin tärkeimmästä!! Rakkaudesta, ystävyydestä, ilosta ja siitä, että pitää arvostaa ja vielä kerran arvostaa mitä elämä antaa (ja pitää jo sisällään)!! ♡ Koska elämässä on niin paljon ihanaa ja ihanuutta!! ♡ Kiitos, anteeks ja hyvää yötä! ;D

  1. Vilhelmiina: Ihana kuulla että ilo tarttui sinuunkin. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Sinä olet aina niin positiivinen ja elämänmyönteinen, ihanaa että olet täällä blogimaailmassa mukana! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Ja ehkä joskus sinun ja minunkin tiet vievät samaan paikkaan ja tapaisimme oikeassa elämässä. Tälläisen toiveen uskallan heittää ilmoille. :)<br />
   <br />
   Iso halaus sinulle Vilhelmiina, toivottavasti viikko on alkanut sinulla kivoissa tunnelmissa. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Ihana Miia!! Juu sain eilen kunnon hyvänolon buustauksen! ♡ Jotenkin mäkin uskallan haaveilla tuosta että tiet kohtaa 😉 Olet niin ihana ja sydämellinen. ♡ Uusi viikko on ampaissut käyntiin kivasti! Halauksia sinulle! ♡ ♡

  1. Niina: Niin ovat! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Sinäkin olet tärkeä! &hearts; &hearts; &hearts;

 18. Kirjoittelitpa kyllä niin naulan kantaan! Osasit sanoa kyllä niin hyvin monta asiaa. Itse olen muuttanut tänne Lahteen vuonna 2006 Vantaalta ja sinne jäi aika paljon kavereita. Täältä olen saanut yhden todella todella hyvän ystävän mutta kaipaisin sellaisia kahvittelukavereita vieläkin enemmän. Näin aikuisena se vaan jotenkin tuntuu niin kamalan hankalalta ja sitten aina ajattelen että soittelen niille vanhoille kavereille ja ajelen monta kertaa viikossa 200km että saan seuraa.. Onneksi on keksitty kaikki sähköpostit ja naamakirjat!<br />
  <br />
  Iso kiitos Miia HIENOSTO kirjoituksesta! :)<br />
  <br />
  AINIIN! 🙂 Laitoin arvonnan blogissa käyntiin! Käy kurkkaamassa!

  1. Päivi: Virtuaalinen maailma on kyllä avartanut paljon ja yhteydenpito on sosiaalisen median kautta tänäpäivänä helppoa vaikka välimatkaa olisi paljonkin. 🙂 Meillä mies juttelee ystäviensä kanssa paljon skypen kautta, siinä on hyvä juttu se että näkee toisen ihan oikeasti, vaikkakin koneen ruudulta. 😀 Itse olen perinteisempi puhelu-ihminen, eli tykkään kuulla ystävän äänen puhelimessa ja siksi mielummin soitan kuin tekstaan. Facebookin kanssa olen tosi laiska ja passiivinen, en jotenkaan pääse siihen kiinni, vaikka yritän kuinka. :)<br />
   <br />
   KOkeile sinäkin skype-puheluita kauempana asuvien kanssa, vaikka viikonloppuna illalla istahdat sohvan nurkkaan ja jutustelette oikein korkojen kanssa. 🙂 Toimii kuulemma tosi hyvin ja mies on välillä viihtynyt rupattelemassa useammankin tunnin putkeen. :D<br />
   <br />
   Mie tulenkin kurkkimaan arvontaasi heti paikalla! 🙂 –&gt; viuh, olen jo kohta siellä! 😀

 19. Tavalliseen tapaani olen taas myöhässä, kaikki kaunis ja tai tuskallinen tulikin tuossa ylhäällä jo todettua, olen niin samaa mieltä teidän kanssanne.<br />
  <br />
  Minäkin olen laittanut ystävyyden katkolle minulle ennen niin rakkaan ja läheisen ystävän kanssa, koska meille kävi niin kuin vanhalla avioparille; kasvoimme erillemme.<br />
  <br />
  Tämä ystäväni ei edes ymmärtänyt kuinka hän moneen kertaan aina uudelleen ja uudelleen käytti ystävyyttäni ja hyvyyttäni hyväkseen ja se oli minusta pidemmän päälle liian raskasta. <br />
  <br />
  Ystävyydessä täytyy kummankin osapuolen antaa ja saada,jos näin ei ole niin mielestäni se ei ole oikeaa ystävyyttä. Jätän monia asioita tässä mainitsematta, niin on parempi. Mutta ehkä joskus vielä löydämme yhteisen sävelen. Sitä minä todella odotan.<br />
  Muistelen että yhdellä yhteisellä blogiystävällämme oli myös sama tilanne taannoin.<br />
  <br />
  Kiitos Sinulle Miia, olit ensimmäinen blogiystäväni ja kiitos myös teille monille muille ihanille ihmisille joihin olen saanut tämän vuoden sisällä tutustua. ღ tuisku<br />
  ps. älkää välittäkö jos tuli kirjoitusvirheitä, tämä teksti on niin pientä, <br />
  etten tahdo hyvin nähdä…(olen siis hyvin &quot;huonon näköinen&quot; 🙂 )<br />
  <br />
  lainaus: Virtuaaliystävyys ei tunne rajoja ja se voi olla yhtä aitoa<br />
  kuin muukin ystävyys

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *