Säästökuuri alkaa :)

Ylihuomenna alkaa meidän perheessä tiukka säästökuuri. 🙂 Tarkoitus on säästää kolmen kuukauden aikana mahdollisimman suuri summa, jotta keittiöremontti saadaan toteutettua kesällä eikä tarvitsisi tinkiä toiveista sen suhteen. Kodinkoneet tulevat haukkamaan suurimman osan budjetista ja niitä varten nyt oikeastaan sitten säästetäänkin. Meidän piti säilyttää vanha astianpesukone kustannussyistä, mutta sekin saa mennä uusiksi ja kalusteovellinen versio hankitaan (jos) kun saadaan säästettyä tarpeeksi suuri summa kasaan. Keittiöremontin kokonaiskustannus tulee olemaan noin 15 000 euroa ja siitä meiltä puuttuu vielä jokunen tuhatlappunen. Haastetta piisaa siis kerrakseen.

Onneksi haaveilu ei maksa mitään ja tiedänkin jo mitä ihanaa syksymmällä ostan, kun lompakon nyörejä voi taas löystyttää.

512de839c98c7e2c7c000051.jpg

1. Muutama valkoinen Gantin jättipyyhe kokoelman jatkoksi

2. Kartellin kirkas sivupöytä <3 <3 <3

3. Kartellin kirkkaat baarijakkarat keittiösaareketta varten

4. Kartellin lehtiteline tytön Prinsessa-lehdille

5. Muutama silkkiverho, jotta verhot saa ikkunoiden eteen hieman muhkeammin

6. Metallinen kori tytön pehmoleluille

1.3 alkaakin nyt sitten 12 viikon säästöhaaste. 🙂 Tiedän jo nyt, että tiukkaa tulee tekemään. Mutta kun panoksena on uusi keittiö, niin eiköhän se onnistu, tai paras on onnistua koska epäonnistumiseen ei ole varaa. Hihiii. 😀

Tälläinen on meidän keittiösuunnitelma, joka vastaa edelleen juuri sitä mitä tahdomme:

512deb17c98c7e5576000049.jpg

512deb17c98c7e9f1a00002c.jpg

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

42 kommenttia “Säästökuuri alkaa :)

 1. Moikka! <br />
  Olen etsinyt valkoisia silkkiverhoja jotka olisivat 270cm korkeat. Oletko törmännyt tuohon mittaan missään? Tuntuu olevan tosi vaikeaa löytää valmiita verhoja jos mitta 250cm ei käy 🙂 Kiitos ihanasta ja inspiroivasta blogistasi!

  1. Tanja: En muista missään nähneeni noin pitkiä verhoja, nämä meidän silkkiverhotkin on vain 260cm mikä yleisesti se maksimipituus mitä valmisverhoista löytyy. Löytyisiköhän ulkomaalaisista nettikaupoista sopivan pituisia? Niistä minulla ei ole kokemusta, joten en osaa suositella mitään paikkaa mistä etsiä, muuta kuin Zara Home… 🙂

 2. Hyvältä näyttää suunnitelmat. Kyllä sen takia kannattaakin vähän säästää. 🙂 Tulee varmasti upea!

  1. Sini: Me ollaan laitettu jo pitkään pieni summa sivuun joka kuukausi, mutta ollaan jäljessä säästötavoitteista. Nyt on pakko laittaa jemmaan kaikki ylimääräinen raha, jotta saadaan kesällä tuo keittiöremppa tehtyä. Tuosta vanhasta köökistä hävitetään kaikki (luojan kiitos :D) ja kun ei mitään säästettävää ole niin kustannus on on aikamoinen. Olen onnistunut kyllä säästämään, mutta se on aika vaikeaa kun on liikaa sisustushoukutuksia kaupat pullolaan. 🙂

   1. Johanna: Löhönurkka siirtyy tuollaisenaan olohuoneen puolelle. 🙂 Seinähyllyt ja alla olevat kaapit mukaanluettuna. Sohva laitetaan siinä vaiheessa hieman vinottain ikkunan eteen ja seinähyllyt sekä kaappi tulevat olkkariseinälle (peiliseinän jatkoksi). Divaani tulee sohvaan ja telkkariin päin. &hearts; &hearts; &hearts; Tein jo maalarinteippiä hyödyntäen mittaukset että varmasti mahtuvat. 🙂

  2. Anne: Tulee laatikkojääkaappi. 🙂 Ja tuo tuuletin on myös tyyris. Mietittiin hetki jos tuulettimen olisi vaihtanut edullisempaan, mutta se on kuitenkin niin isossa osassa koko keittiön osalta että jos vaan rahat riittää niin tuo tuuletin tulee. 😀 Meidän välitila tullaan todennäköisesti maalaamaan sellaisella kestävällä maalilla jota voi pyyhkiä. Myöhemmin saatetaan ehkä asentaa lieden taakse lasi, mutta tässä suunnitelmassa mennään vain sillä maalilla. :)<br />
   <br />
   Kaapistot ja tasot on meillä se pienin osuus, kodinkoneet vie yli puolet koko budjetista. Varsinkin tuo liesituuletin ja laatikkojääkaappi, ne on ihan hirveän hintaiset. :/ Mutta sitten kun keittiö on viimein valmis niin uskon että se on hampaankiristyksen arvoista. 🙂

  3. Ai semmoistakin on olemassa! :O Täytyy vissiin käydä eri paikoissa tiedustelemassa, sillä mulle sanottiin parissa kaupassa, että pelkkä maali ei riitä! Onko se minkä valmistajan maalia? ja Kiitos vinkistä 😉 <br />
   <br />
   Niin ja vielä tuosta tuulettimesta, jos se tuntuu olevan just eikä melkeen se juttu mitä haluaa, niin ei siitä kannata luopua 🙂 Minä halusin mustat koneet ja mikään muu ei tullut mieleenkään! Maksoi ne jonkun verran enemmän mitä valkoiset tai teräksiset, mutta en halunnut luopua haaveistani 🙂

  4. Anne: Keittiösuunnittelija siitä sanoi, on jokin lateksimaali joka kestää kosteutta. Merkkiä en muista mutta ihan tavallisista rautakaupoistakin sitä saa. Tällä samalla maalilla voi maalata myös kylpyhuoneessa, eli kestää ihan suoraa suihkuakin. :)<br />
   <br />
   Olen samaa mieltä, jos unelma vaan on toteutettavissa niin siitä ei kannata tinkiä. &hearts; Meille tulee kokonaan valkoinen induktiolevy joka maksaa huomattavasti enemmän kuin tavallinen musta, mutta siitä me ei voida edes tinkiä. Koko keittiön juju on valkoisuus, saumattomuus ja vähäeleisyys eikä siihen voi mustaa levyä laittaa. 🙂 Meidän teräksinen astianpesukone olisi vielä mennytkin nippanappa, mutta ei haluttaisi siitäkään tinkiä. Kalusteovellinen kone olisikin täydellinen vaihtoehto ja toivottavasti saadaan summa kasaan ettei tarttisi tinkiä siitä. 🙂

  5. Ainakin Luja maali on tällaista, jota voi käyttää ns. kosteissa tiloissa. Meillä on sitä wc:n välitilassa. Tosin pienenä miinuksena se, että kun rätillä pyyhkii, niin rätistä jää kaikki nöyhtä kiinni seinään, joka pitää sitten kuivalla rätillä vielä pyyhkiä pois, mutta taitaa mulla olla vaan huonot siivousvälineet 🙂

  6. SanMa: Se taisi itseasiassa olla just Luja mitä keittiösuunnittelija meille suositteli. 🙂 Täytyykin muistaa sitten, että ostan mahdollisimman nukkaamattomia liinoja keittiön siivoukseen. 😀

  7. Okei, täytyypä tiedustella tuosta maalista! Mutta päätin, että kysyn myös muutamalta paikalliselta lasifirmalta sitä karkaistua lasiakin :D<br />
   <br />
   Mites allas? Meile tulee musta komposiittiallas, valkoisena myös tosi kivannäköinen 😉

   1. Kerttu: 🙂 Tuota ideaa hiottiin pari vuotta ja nyt ollaan vuosi katseltu tuota suunnitelmaa ja ollaan edelleen sitä mieltä että se on juuri sellainen mitä tahdotaan. 🙂

  8. Anne: Lasi on ainakin helppo pitää puhtaana. :)<br />
   <br />
   Meille olisi tulossa Blancon Silgranit kivimassaallas, joka upotetaan jollain ihmetekniikalla saumattomasti työtasoon. Ja valkoisena tietty tämäkin. 🙂 Hana tosin tulee olemaan kiillotettua terästä, eli se on se poikkeus tuossa muuten valkoisessa keittiössä. 🙂

 3. WOW ja NICE :):)<br />
  <br />
  Zemppii säästämiseen, mutta niin kuin sanoit: päämäärä mielessä! :))) &hearts; &hearts; Siitä tulee NIIIIN hieno!!! &hearts; &hearts;<br />
  <br />
  Ihanaa päivää ja otahan ihan rauhallisesti &hearts;

  1. Love: Tsemppiä tarttenkin. 😀 Ei ole liian helppo haaste minulle tämä. 🙂 Onneksi on tuo tulostin niin voin tulostaa uuden keittiön kuvia pitkin huushollia, ettei pääse tavoite unohtumaan. :D<br />
   <br />
   Ihanaa ja aurinkoista päivää sinulle myös! &hearts; &hearts;

 4. Kivan näköinen tulee uudesta keittiöstä, mutta mulla vaan pisti silmään tuo saareke. Paljon teillä jää tilaa siitä eteisen päädyn nurkasta siihen peiliseinään? Ettei mene liian ahtaan ja pienen näköiseksi. Koska tuossa ylemmässä kuvassa teidän eteinen/keittiö näyttää isommalta entä muissa sinun ottamissa kuvissa 🙂

  1. Teisu: Siihen jää tilaa puolitoista metriä tuolta kapeammasta päästä. Tuo luonnos on tehty mittojen mukaan joten se pitää paikkansa millin tarkkuudella. Se ei ole paljoa, mutta ihan riittävästi liikkumisen ja muun toiminnon osalta. 🙂

  2. Jemina: Hihii, ja saakin kiristää aika tiukalle koska puuttuva summa on aika suuri. 🙂 Mutta kaikkemme teemme että kesäkuun alussa on säästötilillä tarpeeksi rahaa jemmassa. 🙂 Uudesta keittiöstä olen haaveillut jo ikuisuuden ja nyt on tämä haave niin lähellä onnistua että pakko on onnistua säästämään, PAKKO! 😀

 5. Todella ihana keittiö tulossa!!! Tuota varten kyllä säästääkin!!! =) Itselläni oli sama homma reilu 2 vuotta sitten… Ne viimiset tarvittavat pennoset otettiin jopa kolikkosäästöstä… hih, mut pääasia et sai uuden keittiön!!! =D

  1. Suffeliini: Todellakin. 🙂 Niin pienestä on enää kiinni, vaikkei säästötavoiteessa ollakaan ihan aikataulussa. Mutta nyt kun 12 viikkoa elää kurinalaista elämää eikä osta mitään ylimääräistä niin just ja just saadaan ajoissa summa säästettyä. Tiukille vetää mutta pakko on onnistua. 🙂 MIE HALUUUUUN UUDEN KEITTIÖN! 😀

 6. Maalasin välitilan betoluxilla, liuotinpohjaisella tulee kiiltävämpi ja vesiliukoisella mattamaisempi tulos. Toiminut on hyvin jo monta vuotta, kaikki tahrat ja roiskeet lähtee pienellä rätinheilautuksella:)

 7. Tikkurilan Luja maali on kosteissakin tiloissa käytetty maali. Sitä voi käyttää välitilassa ja pyyhkiä maalin kiillottumatta. Lujaa saa nykyään myös kiiltoasteeltaan himmeänä ja se on vesiohenteinen maali, joten hajuhaittoja ei tule ja kuivuu nopeasti.<br />
  <br />

  1. Tuija: Lujaa se just olikin mitä keittiösuunnittelijakin suositteli. 🙂 Yritin miettiä pääni puhki, että mikä ihme sen maalin nimi olikaan mutta tämähän se juuri. :)<br />
   <br />
   Himmeää kiiltoastetta meille mietiskelin, se olisi paremmin muihin seiniin sopiva kuin kiiltävä Luja-maalipinta.

 8. Upealta näyttää keittiösuunnitelmat! Tsemppiä säästämiseen, kyllähän tuon eteen jaksaa kituuttaa 😉

  1. -heinie-: Pakko on onnistua vaikka hammasta purren. 😀 Kaikki ylimääräiset shoppailut ja herkuttelut pois niin muuta ei tarvita. 🙂 Itselle kyllä tekee tiukkaa kun näin keväisin tekisi mieli ostella kotiin sitä sun tätä mutta nyt on panokset niin kovia että pakko on kasvattaa itsekuria kerta laakista, jotta saan oman osuuteni rahasta talteen. 😀

 9. Oikein hyvältä näyttävät suunnitelmat! Keittiökin jatkaa sitten ihanasti muun kodin korkeakiiltoista linjaa :). Keittiötä ei ihan joka vuosi vaihdetakkaan niin sen eteen kannattaakin satsata, jotta sitten saa mieleisen ;). Varmasti upea tulee!

  1. Jenna: Meillä on tarkoituksena että keittiöstä tulisi oikeasti kodin sydän ja keskipiste. Ja se että keittiö sulautuisi saumattomasti muuhun sisustukseen olematta liian keittiömäinen. 🙂 Saa nähdä miten visiot toimivat todellisuudessa, tarkoitus on saada juhannukseksi keittiö uusittua nimittäin. 🙂

 10. Uudenlainen idea tuo laatikkojääkaappi! Tuleeko teille leveäkin jääkaappi kompleksi? Tuntuu että sellaiseen vetolaatikkojärjestelmään ei kauheasti tavaraa mahdu, jos se ei ole leveä. Olen törmännyt vastaaviin aiemmin vain ammattikeittiöissä, tosin rosterisina. Mutta kotikeittiöön kyllä mielenkiintoinen, sen avulla ei ainakaan jääkaappi iske heti keittiössä silmään.

  1. Iikku: Jääkaappi tulee olemaan 80cm leveä ja vetoisuus on 96L. Käytäntö ja mekasnimit ovat samat kuin ammattilaiskeittiöissä mutta hivenen kapeampaa mallia. Tähän laatikkoversioon saa kalusteovet ja meillä tulee oviin sellaiset urat joista laatikot avataan, ei siis perinteisiä vetimiä lainkaan. 🙂 Jääkaappia ei erota normaalista laatikostosta päälle päin mikään muu kuin se että alasokkelissa on valkoinen ritilä ilmanvaihtoa varten. 🙂

 11. Kertakaikkisen upea keittiö!!! Siskollani on hyvin samankaltainen keittiö, paitsi heillä on yläkaapit liesituulettimen tilalla. Ihan mahtavaa, kun ei näy ollenkaan kodinkonerohjakkeita, eikä ole mitään avohyllyjä kuten meillä.. Kuola valuu joka kerta kun siellä käydään :D. On muuten ihan huippua kun säästätte keittiötä varten &hearts;. Mekin mitä ostetaan, niin aina on ekana hirmusäästämistä, velaksi ei ole kuin talo ja sitäkin rempattu aina itse kun vain pystytty :). Miten siun vointi on? &hearts;

  1. Soili: Mie olen vähän sellainen kodinkone-foobikko. 🙂 Tykkään kyllä tekniikasta ja kaikki toiminnot saisi valopistokkeita myöten olla tosi teknisiä ja viimeisen päälle toiminnallisia, mutta en tykkää yhtään siitä miltä ne näyttää. 😀 Kaikki koneet ja vimpaimet saisi olla minun puolestani piilossa katseilta, aina ja kaikkialla. Jos keittiöön olisi irroittaa enemmän tilaa niin tahtoisin kahvinkeittimenkin jemmaan oven taakse. :D<br />
   <br />
   Keittiö on meille sellainen säästökohde ollut jo vuosia, välillä on säästöistä napattu rahaa muihin ostoksiinkin mutta aina pyritty siirtämään sitten reilummin takaisin. Viime loppuvuonna ei saatu laitettua jemmaan ihan niin paljoa kuin olisi pitänyt ja nyt ollaan kaukana tavoitteesta. Siksi on laitettava suu säkkiä myöten säppiin, jotta kesäkuun alussa voidaan kirjoittaa nimet alle remonttipapereihin ja pistää remppamiehet hommiin. 🙂 Pakko on onnistua, sillä tätä on pitkitetty jo niin kauan. :)<br />
   <br />
   Miun vointi alkaa olemaan ihan hyvä. 🙂 Kuume ei ole tullut takaisin ja näyttäisi siltä että reilun vuorokauden riutumisella olisin selvinnyt tällä kertaa. 😀 Päätä ja selkää särkee kylläkin aivan kamalasti, mutta eiköhän sekin ole huomenna jo historiaa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa sinulle Soili! &hearts; &hearts;

 12. WOW! Voiko teidän keittiöön muuttaa vuokralle? Mä oon pieni, joten mahdun varmaan johonkin laatikon nurkkaan :D<br />
  <br />
  Kyllä se säästökuuri onnistuu, sulla on hyvä itsekuri. Ihanaa iltaa ihanalle naiselle &hearts;

  1. Jossu: Mahtuu meille. 🙂 Teen sinulle tilaa ja saat nukkua vaikka divaanilla, vähän mukavampi siinä kuin laatikossa. :D<br />
   <br />
   Paras olisi nyt onnistua säästämisessä. 🙂 Ihanaa illan jatkoa sinulle Jossu! &hearts; &hearts;

 13. Mitäänhän ei ole vielä ostettu, mutta itse en henk koht tosta Kartellin lehtitelineestä tykkää yhtään. Tai tykkää ja tykkää, mutta mielestäni se on tosi epäkäytännöllinen.<br />
  Näin sen kerran kirpparilla ja ekaks se oli aivan naarmuinen. Olen kuvitellut että Kartellin pinta on sellaista, jotta se ei naarmuunnu ja lisäksi huomasin ettei jokaiseen väliin mahdu kuin muutama lehti. Tietty lasten lehdet ovat paljon ohuempia, mutta tulevaisuutta nähden en ostaisi.<br />
  <br />
  Mun ystävä kun teki keittiöremontin, myi hyvissä ajoin myös vanhat kaapistot ja kaikki kodinkoneet. Kaapit meni jonkun kesämökille ja uusi omistaja tuli itse ne irrottamaan. Tarkoitti ystävältä lähti pari työvaihetta pois, säästyi lavallinen rompetta kaatopaikalle viemisestä ja sai vielä vähän rahaa vaivanpalkaksi.<br />
  <br />
  Tänä päivänä kodinkoneet eivät enää kestä isältä pojalle, joten suosittelen harkitsemaan vielä kerran sen uuden astianpesukoneen hankkimista, vaikka vanha olisikin ihan hyvä. Myös sen voi myydä ja saada vähän alkupääomaa.<br />
  <br />
  Ja ainahan sä voit pitää uuden bloggiksen, kyllä siitä voi vähän rahaa tulla.

  1. Lanttuleikkuri: Hihiiii, onhan se vähän kummallinen lehtiteline. 😀 Mutta tytölle se olisi kätevä kun näkisi suoraan missä mikäkin lehti on eikä tarttisi levittää jokaista lehteä pitkin poikin. 😀 Onneksi nämä haaveet ja tarpeet kerkiää muuttumaan monta kertaa ennen syksyä, joten voi olla että jää lehtitelineet hankkimatta. Ei sille oikein olisi edes järkevää paikkaakaan, ainakaan nyt. :)<br />
   <br />
   Meidän vanhasta keittiöstä ei ole mihinkään, siinä on vain pari yläkaappia ja roskakaappi, joka on rikki. 😀 Hella, astanpesukone ja kylmäkoneet myydään. Hana ehkä jos joku sen tahtoo. Mitään muuta käyttökelpoista ei taida olla enää jäljellä tuosta köökistä, kun suurin osa on purettu jo pois. <br />
   <br />
   Vanha astianpesukone ei ole vanha vielä, ja hetken aikaa mietimme että olisimme sen säästäneet. Uusi kalusteovellinen malli on kuitenkin melko helppo vaihtaa tilalle myös jälkeenpäin. Mutta pyrkimys on, että saadaan sen verran rahaa säästöön että saamme uuden tiskarinkin ostettua. 🙂 Peukut siis pystyyn!<br />
   <br />
   Blogikirpparia mietinkin jo kuumeisesti, olohuoneen pöytä nimittäin on hieman turhan panttina ja sen voisin ilomielin myydä eteenpäin. Ja ainahan sitä pientä turhaa tulee hankittua joita ei sitten tarvitsekaan itse…. Laitan korvan taakse. 🙂

 14. Kannattaa todella ottaa selvää tuosta liesituulettemista, koska se on aivan koriste. Jos keittiössä tehdään oikeasti ruokaa, niin kannattaa hankkia oikea luesituuletin. Suunnitelma näyttää kerrassaan hyvältä!

 15. Hei,<br />
  Minkä merkkinen se teidän tuleva laatikkojääkaappi on ja ostatteko sen netistä vai kodinkoneliikkeestä? hankitteko samanlaisen pakastimen myöskin?

 16. Moikka! Kannattaa vielä katsoa liesituulettimia Kvikiltä. Siellä on ihan vastaavan näköinen liesituuletin, mutta hinta saattaisi olla enemmän kohdillaan. Heillä on myös muita tosi hyvännäköisiä liesituulettimia. <br />
  Meidän keittiö tulee kokonaan Kvikiltä, ovet valkoista Manoa ja puutaso. Kaapit, tasot integroitu jääkaappi ja pesukone ( loput kodinkoneet meillä jo onkin) yhteensä vain noin 5000 euroa. Suositelen lämpimästi Kvikiä – tyyliä kohtuuhinnalla!<br />
  <br />
  Uskon, että noi laatikkojääkaapit ovat todella toimivat – näkee kerralla mitä kaapissa on ja puhtaanapito sujuu mallikkaasti. Teillä kun ei ole kolmea teini-ikäistä poikaa, niin luulen, että tuollainen ratkaisu toimii todella hyvin kolmelle hengelle 🙂 näyttää tosi hyvältä. Jos joskus tila loppuisi kesken, niin sitä varten on Smegin pienet ihanat jääkaapit 😉

 17. Ps. Tuon saarekkeen ylle saisi aika hyvin lisää valoa, jos sen päälle laittaisi kaksi komeaa ja simppeliä roikkuvaa valaisinta –&gt; katseenvangitsijat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *