Toinen variaatio olohuoneesta

Sain tässä iltasella vasta paneuduttua tuon olohuoneen kimppuun. Kokeilin toisenlaista järjestystä, jossa divaani on ikkunan edessä ja sohva siirtyi metrin verran lähemmäs keittiötä. Seinähylly ei ole nyt keskitettynä oikeastaan minkään kanssa, mutta tuo ei silti näytä mitenkään pahalta. 🙂

51364250c98c7e6054000063.jpg

5136424dc98c7e7d5b000149.jpg

51364255c98c7ebd5600003a.jpg

5136425bc98c7e605400006d.jpg

51364258c98c7eda7b0000b3.jpg

51364252c98c7e4d200001e0.jpg

5136424dc98c7ea44700005b.jpg

Koska H&M:n tilaus ei ole vieläkään saapunut, en saanut kokeiltua värejä tuonne olkkariin. Korvasin kuitenkin muutaman greigen tyynynpäällisen valkoisella ja sohva raikastui heti aavistuksen. Seinähyllylle kokeilin Perfect Homen kynttilälyhtyjä, mutta ne ei sovi noin ylös laisinkaan. Onneksi huomenna on päivä uusi ja säätiedotus lupasi jopa auringonpaistetta. 🙂 Tässä kuitenkin variaatio nro 2, huomenna lisää ja paremmalla onnella hope so. 🙂

Kiitoksia kaikille vinkeistä, tulivat todellakin tarpeeseen! <3 <3 Ihanaa iltaa! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

61 kommenttia “Toinen variaatio olohuoneesta

 1. Tuo näyttää oikein kivalta! Paremmalta kuin eilinen :)))<br />
  <br />
  Mäkin pohdin täällä just olohuonettani…kärsimättömänä sohvaa ootan..:)))

  1. Love: Niin näyttää. 🙂 Se sinun sohva tulee olemaan niin täydellinen, ja se tuoksu! &hearts; &hearts; Uusi, valkoinen nahka. Pakahdus rakkaus sentään. &hearts; &hearts; &hearts; Voitko pullottaa mulle sitä uuden nahan tuoksua? 🙂

 2. Olenkin odottanut sitä h&amp;m:n tilaustasi että pääsee katseleen hieman väriä miten teille passaisi 🙂

  1. Heli: Ei ole vieläkään kuulunut mitään siitä paketista. :/ Minnehän on joutunut…<br />
   <br />
   Tänään onnistuin sortumaan shoppailuun ja kaksi tyyynpäällistä tulin ostaneeksi. Ne pääsevät sohvalle ja siitä postailen illemmalla. 🙂

 3. Tuo on hyvä. Matto on ehkä hieman liian iso tuohon tilaan, mutta ei haittaa :). Kun saat hieman väriä niin se on varmaan piste iin päälle. Innostuin aiemmista kuvistasi minäkin ostamaan kynttilälyhtyjä sinisiä ja valkoisia sekä makuuhuoneestasi innostuneena tyynyliinoja ja lakanan:)

  1. Pirjo: Tuo on hieman kookas, siinä on siis kaksi 160x230cm kokoista mattoa vierekkäin. 🙂 Yksi matto olisi liian rimpula, varsinkin jos kalusteet kulkee seinän vierustoja pitkin. 2x2m olisi tosi hyvän kokoinen, tai sitten pyöreä matto jonka halkaisija olisi reilut 2m. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa että minusta oli inspiraatioksi. 🙂 Jo muutamalla pienellä jutulla saa tehtyä suuren ja keväisen muutoksen. Ja ovat vielä ihan arkipäivän juttuja ja käyttöesineitä, ei mene rahat ihan turhuuksiin sentään, hihihi. 🙂

 4. Mä tykkään kyllä paljon! Näyttää hienolta ja kauniilta &hearts;<br />
  Verhot on upeat ja kokonaisuus tasapainoinen. <br />
  <br />
  Meillekin tuli H&amp;M paketista hiukan kevättä kotiin, jään odottelemaan mitä kivaa teille sieltä kotiutuu. 🙂

  1. Mia: &hearts; &hearts; &hearts; Mie rakastan meidän verhoja yli kaiken, en varmaan koskaan tule niitä vaihtamaan toisenlaisiin. :)<br />
   <br />
   Minun H&amp;M:n paketti on nyt jossain hävyksissä, yli viikon se on jo ollut matkalla mutta vieläkään ei ole saapunut perille lähikauppaan, höh. Tulisipa se huomenna… *peukut pystyssä täällä olen*. 🙂

  1. Susanne: Minusta tuplakupla on ihana tuolla nurkassa ja verhojen edessä. Se ympärillä saisi tosin olla enemmän tilaa, mutta on se silti ihana. 🙂

 5. Mun mielestä näyttää paremmalta kuin edellinen versio. Tuplakupla on enemmän nurkassa, niin se ei ole asia, johon heti ensimmäisenä huoneessa kiinnittää huomion. Mutta hyvältä näyttää joka tapauksessa 🙂

  1. Rouva Jii: Minusta on myös parempi tämä uudempi versio. 🙂 Nyt kerkesin jo ottamaan sohvaa irti seinästä ja sekin on ihan kivan oloinen. En ole ihan varma toimiiko paremmin, koska minusta &quot;ilmaa&quot; ei tullut yhtään lisää. Ehkä jos sohva olisi keskemmällä tuota seinää ja sitten hieman irti taustastaan niin se ilmavuus olisi tullut paremmin esille. 🙂

 6. Siirrä vielä tuota sohvaa irti seinästä ihan muutama sentti riittää, niin se &quot;hengittää&quot;. Vaihda sohvapöydän valaisimeet lamppu, joka tuottaa puhdasta valkoista valoa tai päivänvalolamppu (vähintään 3000K, mielellään jopa 4000K). Osta kokeeksi muutamia eri vaihtoehtoja ja päätä, mikä on paras. Nyt näyttäis, että tuossa on max. 2800K<br />
  Tuo hylly seinällä ei vaan toimi. Komppaan aiempaan postaukseen kommentoinutta, että se on vähän liiallista piperrystä. Teillä on jo muutenkin hyllyjä, johon tehdä asetelmia, niin tuohon seinälle sopisi oikeesti paljon paremmin taulu. Se taulu, joka siinä aiemmin oli, oli hieno, mutta taulu sais olla vielä vähän isompi, leveys oli hyvä, mutta lisää korkeutta vähän. Taulu voi olla moderni valkoinen, jossa häivähdys greigeä. Tärkeintä olisi, että taulussa olisi vähän struktuuria eli esim. maalattu öljyväreillä. Jos esimerkiksi selaat omaa pinterestiä läpi, niin kuvat jotka olet pinnannut, ei mikään ole tyyliä &quot;sohvan päällä hylly&quot; 🙂 Taulut tuo vähän sitä luksusta kotiin :)<br />
  <br />
  Älä missään nimessä vaihda pyöreetä mattoa. Tuo nykyinen matto on oikeen sopivan kokoinen ja muotoinen. Suomalaisten kotien suurin moko on useimmiten liian pienet matot.<br />
  <br />
  Niin ja avaa verhot, että tulee luonnonvaloa. Ja käsittele kuvat vielä vaaleammaksi ja kirkkaammiksi, niin hyvää tulee.<br />
  <br />
  Sohvalle ei tarvita mitään väripilkkuja, mutta valkoista voisi olla pehmeemmässä muodossa. Esim. villaa tai mohairia.<br />
  <br />
  Kuten joku jo aiempaan postaukseen kommentoi. Pohja on hyvä, mutta vaatii vielä vähän loppusilausta ja himpun verran rohkeutta mennä mukavuusalueen ulkopuolelle, jolloin useimmiten tulee parhaat jutut 🙂

  1. Olen Jessen kanssa hyvin paljon samoilla linjoilla: ota sohvaa irti seinästä ja mieluiten hyllykin 🙂 Itse en muutenkaan välitä hyllyistä sellaisissa paikoissa missä ne voivat ns. pudota päähän. Mielestäni sohvan yläpuolelle voisi sopia iso peili. Äläkä vaihda mattoa pyöreäksi, nykyinen on oikein hyvä! Sinä se kyllä jaksat pyöritellä sisustusta uuteen uskoon jatkuvasti, hihi!! Itsellä ei taitaisi ihan moiseen energia riittää. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/&quot; target="_blank">http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/</a&gt;

  2. jesse: Sohva on nyt otettu hieman irti takaseinästä, ihan ok se on mutta ei niin &quot;ilmava&quot; kuin mitä olisin toivonut. Voi olla että sohva on liikaa keittiössä päin, että sen vuoksi tuo aukko sohvan takana jää vähän omituiseksi. 😀 Kuvaan huomenna sen teille niin saatte kertoa onko minulla itsellä nyt vaan hahmotuksessa vikaa vai onko se hassun näköinen. :)<br />
   <br />
   Tuossa pissankeltaisessa pöytälampussa on itseassa 3000K energiansäästölamppu, tai näin ainakin luki sinetöidyn pakkauksen kyljessä. Tuo varjostin on sisältä hieman keltainen ja luulen että se on nyt syynä että tuo lamppu on keltainen ja löhönurkassa olevat Lenen lamput on valkoiset (niissä sama lamppu). <br />
   <br />
   Tuo hylly on toistaiseksi vähän orpo tuossa seinässä, mietiskelen juuri mitä sille teen. Suuuuuuuuri taulu olisi unelma saada siihen, mutta rahavarat ei toistaiseksi moiseen riitä. Meidän sohva on niin massiivinen (syvyyttäkin metrin) ja seinäpintaa 5mx2,85m, että taulu saisi olla tosi järeä. :)<br />
   <br />
   Kuvaan useimmiten sellaiseen aikaan, että ulkona on jo pimeää tai ainakin hämärää. Meillä on sälekaihtimet jotka kuvissa vivahtaa aina joko siniseen tai vihreään, ei kovin tyylikästä. 😀 Meillä on iltaisin aina verhot kiinni ja usein ne saattaa olla kiinni myös päivälläkin. Ne tuovat minusta tunnelmaa, ainakin enemmän kuin sälekaihtimet ja likaiset ikkunat. :D<br />
   <br />
   Meille ei voi villaa hankkia koiran vuoksi, se repii ja raatelee villaiset tyynynpäälliset, rukkaset, pipot, paidat ja torkkupeitot pieniksi silsuiksi. 😀 Pörröisiä juttuja voi muuten kyllä olla, kunhan ei vaan ole 100% villaa. Mohairista en tiedä, sitä meillä ei ole vielä kokeiltu. 😀 Ihanaa kun on koira talossa. :D<br />
   <br />
   Loistavia vinkkejä olit listannut, kyllä tämä pikkuhiljaa tästä alkaa muotoutumaan. Olkkari on aina ollut vaikea tila, sen muoto on hieman pitkulainen ja sohva on aavistuksen liian syvä siihen. Ehjiä seiniäkään ei ole yksi ja sekin rajaa hieman asettelumahdollisuuksia. Mutta kyllä tämä tästä, vaihe vaiheelta eteenpäin. 😀

  3. LadyBlue: Sohva on nyt otettu irti seinästä, se on vähän oudon näköinen mutta johtuneen siitä että sohva on niin paljon keittiössä päin. :)<br />
   <br />
   Sohvan päälle olisin tahtonut aikoinaan peilin, mutta tulin sitten toisiin ajatuksiin kun eteisen seinä jatkuu suoraan tuosta olkkarista ja siinä on heti neljä isoa peiliä.<br />
   <br />
   Mie tykkään sommitella, järjestellä ja asetella kalusteita yms. 🙂 Se on mukavaa puuhaa ja vertaan sitä siskon rakastamaan kutomis-harrastukseen. Sisko kutoo ja mie järjestän kotia. 😀

  4. No kyllä oli. <br />
   <br />
   Jesse, mua kiinnostaa onko sinulla oma blogi vai avaatko vain &quot;tietoarkkusi&quot; silloin tällöin :D:D ?? <br />
   <br />
   Miia, Jesse tuli kuin tulikin käymään mun blogissa ja antoi kivoja vinkkejä. Mä jo puol 6 aikaa tänänä vaihdoin lamppujen varjostimia!! 😀 hiihihi!<br />
   <br />
   cya tomorrow mama &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; <br />

  5. Ei minulla ole omaa blogia, rakastan vain kaikkea visuaalisesti toimivaa. Loputonta kauneudenjanoani sammuttavat nykyisin blogit ja sisustuslehdet :)<br />
   <br />
   Tämä taisi olla eka kerta, kun rohkenin mihinkään blogiin kommentoida sisustusta, hih.

  6. Hienoa, että olet hankkinut oikeansävyiset polttimot valaisimiin 🙂 Tuo keltaisempikaan valo tunnelmallisiin hetkiin ei yksinään ole paha, mutta se hieman riitelee samassa kuvassa olevan Tupla Kuplan kanssa.<br />
   Harmi, ettei sohvan irrottaminen seinästä tuonut sinulle &quot;ahaa-elämystä&quot; ja voi, en tiennyt, ettei teille voi hankkia villaa :(( <br />
   Ymmärrän, mitä tunnelmaa haet, kun kuvaat verhot kiinni. Ja upeat nuo verhot ovatkin! Toisinaan olisi vaan kivaa nähdä valossa kylpevä (tai valoisaksi photoshopattu), häikäisevän valkoinen Oma Koti Valkoinen -kesää odotellessa 🙂

  7. Love: Kävinkin lukemassa vinkit. Ihanaa että meitä autetaan meitin sisustusprobleemissa. &hearts; &hearts; &hearts; Tosi hyviä pointteja sielläkin. :)<br />
   <br />
   C Ya babe! &hearts; &hearts;

  8. jesse: Blogit on kyllä superia ajanvietettä ja silmäniloa . :)<br />
   <br />
   Kiva että laitoit kommenttia, ja laitahan jatkossakin kun tulee jotain sellaista eteen mistä tahdot vinkkailla. 🙂 Sinulla on tosi hyviä huomioita ja itse en aina näe kokonaisuutta niin selvästi kun näitä samoja nurkkia katselen päivästä ja vuodesta toiseen. Silmä puutuu, kuten äiti minulle sanoi. 😀

  9. jesse: Se keltainen lamppu on kyllä aika paha. 😀 Ei silloin jos se on ainut valo mikä palaa, mutta ero on huomattava kaikkien muiden valaisimien kanssa. Varjostin on alunperin ollut jo kermansävyinen ja se on tässä vuosien varrella kellastunut vielä entisestään. Tavallisella hehkulampulla oli ilmeisesti teho niin paljon heikompi että se keltaisuus ei tullut noin pahasti esille. Tuon uuden kirkkaamman lampun kanssa varjostin on ihan kamala. 😀 Ajattelin ostaa uuden varjostimen tuohon lamppuun kun löydän oikean kokoisen neliskanttisen sellaisen. :)<br />
   <br />
   Meillä on kesäisi olkkarin puolella aivan ihana ilta-aurinko. &hearts; &hearts; &hearts; Sitten kun se alkaa paistamaan niin lupaan kuvailla joka viikko verhot auki ja kaihtimet ylös nostettuna. :D<br />
   <br />
   Ja aamuaurinkoisia kuvia oli tämän päivän postauksessa. Aurinko kylläkin paistoi niin kirkkaasti että oli hieman vaikeuksia saada kuvia otettua. Vastavaloon ei kai saisi muutenkaan kuvailla, mutta meillä on niin pieni koti ettei vaihtoehtoja oikein muuhun ole, ellen sitten mene ikkunan ulkopuolelle roikkumaan valjaisiin, hihii. 😀

  1. elviirainen: Kattolamput on Lamp Gustafin Lövkullat ja ostin ne muistaakseni Kodin1:sestä kolmisen vuotta sitten. 🙂

 7. Nyt näyttää paremmalta, ainoo vaa että tuo hylly pistää silmään kun se ei oo suoraan sohvan alla 😀 löhönurkka sopii itseasiassa tonne tohon parhaiten, näkee tv:n paremmin 🙂

  1. Jennifer: Olen itsekin symmetrian ystävä, mutta edestä päin katsottuna tuo epäsymetrinen asettelu ei olekaan ihan niin paha kuin mitä luulin. 😀 Divaanilta on nyt ihana katsella telkkua, rentoa lötkötystä. 🙂

 8. Mun mielestä tuo järjestys on nyt aika kiva. Kupla on vähän jemmassa eikä puske heti silmille. Löhötuoli on kiva tuolla, niin näkee telkkarin. <br />
  <br />
  Mulla pistää ehkä silmään vähän tuo, kun toi kupla on jotenkin niin eri paria noiden kattovalaisimien kanssa. Toisaalta, ei kai se niin vaarallista ole. Ehkä mä en vaan osaa katsoa, kun valaisimia on paljon. Meillä itsellämme kunei valaisimia juurikaan ole (lue:mies ei ymmärrä mitään tunnelmavalojen päälle =istuisi mieluiten ihan pimeässä, ainoana valona tv ja takkatuli ja mä en oikeen vaan osaa/raaski laittaa mitään kivoja).<br />
  <br />
  Noi lyhdyt kieltämättä ovat aika korkeet tonne seinähyllylle. Ehkä jotain matalampaa voisi harkita. Jos häiritsee, ettei stemmaa tuo hylly sohvan kanssa, nin voisko sen toisella olevan seinätarran laittaa tohon hyllyn alle jotenkin kivasti. <br />
  <br />
  Jollei teillä olis eteisessä jo useempi peili, niin olisin jotain hienoa peiliä ehdottanut sohvan yläpuolelle, mutta nyt se ei kävis. Miksei joku taulukin, kuten täällä ehdotettiin. Itse en vaan hirveesti sötkysötky-nykytaiteesta perusta, vaikka kuinka kivat värit olisikin ja mitään vanhan ajan hedelmäkoriasetelmaa en myöskään teidän seinille kuvittelisi. Itse tykkään tekstitauluista, mutta jotenkin käännyn kyllä tuon hyllyn puolelle. :)<br />
  <br />
  Kyllä se siitä. &hearts;

  1. Marie: Tuplakupla on minustakin aika kiva tuolla nurkassa, varsinkin iltaisin kun siinä on valo päällä niin verhojen silkkinen ja hohtava pinta hehkuu kauniisti. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Korkeat lyhdyt on jo siirtyneet pois hyllyltä, eivät sopineet siihen laisinkaan. 🙂 Seinätarra on kertakäyttöinen eli sitä ei voi siirtää. Jotain kivaa tahdon kyllä tuohon seinähylly-seinälle vielä, nyt se on vähän tylsä. iso peili olisi sopinut sohvan yläpuolelle kivasti, mutta kun eteisessä on jo neljä isoa peiliä niin se on ehkä hieman liikaa.<br />
   <br />
   Pikkuhiljaa alkaa hahmottumaan tuo olkkari kokonaisuutena. Ongelma on juuri siinä että on pärjättävä olemassa olevilla jutuilla, muuten syöksyihin heti ostoksille ja tekisin tuosta valmiimman heti paikalla. 😀 Kyl tää tästä. 🙂

 9. IHANA UUS BANNERI!! Tosi kiva Miia :))))) <br />
  <br />
  &hearts;<br />
  &hearts; <br />
  <br />
  See ya soon ;)) Sihteerisi otti minuun yhteyttä ja kertoi treffien sopivan ;);) TIRSKtirsk :)))

  1. Love: Thanks! 🙂 Niin minustakii. :)<br />
   <br />
   Hihiii, jes. Minulla on loistava sihteeri. 😀 Treffit sopii, palaillaan illalla! 🙂

  1. Sanna: Mie olen tälläinen touhutiina. 😀 Muut harrastaa käsitöitä, maalaamista tms ja mie harrastan sisustelua ja järjestyksen pyöritystä. 😀 H&amp;M:n paketti on vieläkin jossain matkanvarrella, lieneekö hävinnyt… toivottavasti alkaisi kohta ilmestymään tuonne lähikauppaan. :)<br />
   <br />
   Tulenkin heti visiitille kurkkaamaan! Kiitokset! &hearts;

 10. On muuten ilmavan näkönen nyt, tosi hyvä siis 🙂 <br />
  Totta että hylly on nyt väärässä paikassa mutta siehän vasta kokkeilekki eri variaatioita, mitä sitä turhaa hyllyä vielä siirtään 🙂 <br />
  Tietty jos nyt jää nuin, niin hyllyä siirtää keskelle sohvaa, reijäthän saa paklattua, ei ne oo ku reikiä ja seinälevyä…jokku pelekää tosi paljon tehä reikiä seinään, paklaamalla ne saa piiloon :)<br />
  Voihan sen upean taulunki laittaa nojjaamaan tuohon hyllylle niin ei tarvi ottaa hyllyä kokonaan pois 🙂 ja sohvapöytäki jos on niin soppii vielä tuohon :)<br />
  <br />
  Nyt on taas hyvä tuo teän olohuone &hearts; Mutta eikö ookki kiva kokkeilla erilaisia vaihtoehtoja 🙂 Mieki vaihtelen usiasti kaikkien tavaroitten ja huonekalujen paikkoja 🙂 son mukavaa harrastusta..ja ilimasta :)<br />
  <br />
  ps. vaikka en ennää kommentoikkaan usiasti (kenenkään blogiin), luen kuitekki aina uuet postaukset 🙂 että täällä ollaan 🙂

  1. Meän Satu: Pakkelia pintaan vaan jos tarttee hyllyä alkaa siirtelemään. 😀 Ja meillä on vähän maaliakin vielä jemmassa joten saadaan tehtyä hyvin vaikka koko seinän mittainen paikkamaalaus jos tarvis. En kyllä tahtoisi maalauspuuhiin vähään aikaan. :D<br />
   <br />
   Mie rakastan kalusteiden paikkojen vaihtelua, se tuo ilmaista uudistusta koko kotiin. Ja on kivaa puuhaa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa että jätit puumerkkiä, eikä tartte ottaa ressiä kommentoinnista. Mie tiiän että sie et ole minuu unohtanut. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Tuolla postauksen otsikon vieressä on semmonen sydän-nappula jota voi painaa silloin kun ei kerkiä kommentoimaan muuten. Sitte mie tiiän että täällä on käyty lukemassa, vaikken näekkään kuka sitä nappulaa paineloo. :D<br />
   <br />
   Aurinkoista päivää ja ihanaa kevään odotusta sinulle Satu! &hearts; &hearts; Iso halaus! &hearts; &hearts;

 11. Näyttää hyvältä! Komppaan aikaisempia kirjoittajia että hylly pois ja taulu tilalle, tai esim 3 pientä taulua. :)<br />
  Mä oon miettinytkin että mihin tuo divaani sitten sijoittuu kun teette keittiöremontin ja pöytä siirtyy ikkunan eteen mutta tuollahan sille on täydellinen paikka :)<br />

  1. Tintti: Tuo seinähylly on minusta ihan kiva, toi sopivasti syvyyttä tuohon tylsään seinään. Mutta vähän pliisuksi kyllä jäi ja kaipaisinkin jotain lisäextraa tuohon seinälle. Ehkäpä juuri tauluja tms. :)<br />
   <br />
   Divaani on tosi kiva olkkarissa(kin), tuo vähän sellaista rennompaa fiilinkiä kun ei kaikki kalusteet ole niin teräviä. 🙂

 12. Sinulla on kauniisti sisustettu koti, mutta kuten joku joskus kommentoikin aikaisemmin, kotisi on kuin suoraan katalogista. Juuri tämä &quot;katalogimaisuus&quot; on syy siihen, että koti näyttää &quot;kylmältä&quot; ja ei niin kovin kodinomaiselta. Hienohan sisustus on tällä hetkellä, mutta mieleen tulee lähinnä julkinen tila.<br />
  <br />
  Suosittelisin lämpimästi jatkamaan samalla linjalla, mutta tuomaan sisustukseen lisäksi joitakin muusta kokonaisuudesta poikkeavia elementtejä kuten kirjoja, tauluja, jokin vanha esine tms., jotka tekisivät sisustuksesta mielenkiintoisen. Se taulu toi kaivattua särmää olohuoneeseen, joten sen olisin ehdottomasti pitänyt siellä. Nyt sisustus on selkeä ja kaunis, mutta samalla jotenkin persoonaton, kylmä ja tylsähkö. En sano tätä pahalla, mutta näitä ajatuksia kotinne minussa herättää. <br />
  <br />
  Jos karkeasti yleistän, niin tätä &quot;katalogimaista&quot; sisustusta tuntuvat suosivan paljon kotona aikaansa viettävät ihmiset tai näin on ainakin omassa lähipiirissäni. Ehkäpä sunkin maku muuttuu sisustuksen osalta, kun palaat töihin/opiskelemaan. Työpäivän jälkeen on ihana palata kodikkaaseen kotiin (jossa on ne omat jutut), kun on viettänyt päivän vähemmän kodikkaassa ympäristössä. 😉

  1. Poutapilvi: Mie tykkään kovasti sellaisesta hillitystä ja &quot;katalogimaisesta&quot; sisustuksesta. 🙂 Meillä ei ole kirjakokoelmia ja nykyään ollaan siirrytty lukemaan iPadin kautta kaikki. Mitään vanhoja esineitä ei myöskään ole, eikä niitä oikein saakaan kuin ostamalla kaupasta tai kirppareilta. Enkä oikein näe siinä pointtia, että ostan itselle uutta vain siksi että se olisi &quot;vanhaa&quot; ja toisi kontrastia. Patti tilanne kun ei ole suvussa mitään vanhaa tavaraa tarjolla. :)<br />
   <br />
   Ei minua loukkaa se että meidän koti saattaa (ja onkin) joidenkin mielestä kylmä ja kalsea. Meillä on jokaisella omanlaiset mieltymykset ja itse kallistun enemmän sinne tyhjän loftin ja huonekalukauppamaisuuden puolelle kuin kodinomaiseen ja runsaampaan tunnelmaan. <br />
   <br />
   Olen tehnyt elämässäni töitä aika paljonkin (kolmea duunia samaan aikaan) ja vaikka kotona ei ollut aikaa oleskella niin silti on sisustus aina ollut samanlaisesti väljä ja &quot;katalogimainen&quot;. 🙂 Aina. Edellinen sisustuskausi oli graafisesti mustavalkoinen, silloin koti oli vielä tyhjempi kuin nyt, oikea halli. 😀 Ja teen itseasiassa töitä parhaillaankin, tosin hyvin kotipainotteisesti sillä teen suurimman osan hommista etätyönä tietokoneen kautta. En usko että fyysisesti työpaikalle siirtyminen vaikuttaisi mitenkään kodinsisustukseen sillä se ei ole aiemminkaan vaikuttanut. 🙂 Ja minusta tyhjempikin koti on kodikas. &hearts; &hearts; &hearts;

 13. Hyvältä näyttää. Minä en ottaisi hyllyä pois. Divaani ja tuplakupla just hyvät. Kynttilälyhdyt ehkä aavistuksen korkeat, mutta mitäs siitä:) Kauniit ovat. Eiks tos oo kax mattoo? Kokeiles vain yhtä, vois sopia. Kiva toisten kotia sisiustaa näin virtuaalisesti:) Laajenpaa kuvaa kiva katsoa.

  1. heippa hei: Kynttilälyhdyt siirtyivät jo toisaalle ja nyt hylly on tyhjä. Olen aamupäivän miettinyt että mitä siihen oikein tahdon laittaa… Vielä en tiiä. :D<br />
   <br />
   On kaksi mattoa. Yhden maton koko 160x230cm ja yksinään se on liian pieni. Meidän sohva on niin iso että maton pienuus oikein korostuu kun jokaiseen suuntaan jää niin paljon parkettia näkyviin. Mutta voisin kokeilla laittaa matot pitkittäin yhteen, se kyllä korostaa olkkarin pitkulaisuutta, mutta eikös se niin mene että se mitä et voi piilottaa pitää korostaa. 😀

 14. Hyvältä näyttää! Minä tosin ottaisin tuota pöytää pois seinästä vielä ihan reilusti, jonkun 15 cm ainakin. Matto on oikein kiva, ja hyvä että on tarpeeksi iso. Pyöreää mattoa minäkään en tuonne hankkisi. Divaani on oikein hyvä tuossa, ja Tuplakuplakin sopii nurkkaan yllättävän hyvin. <br />
  <br />
  Sitten vielä niitä juttuja jotka pistävät silmään: Kattovalaisimet sopivat hyvin yhteen pöytävalaisimen kanssa, mutta ei mielestäni lainkaan Tuplakuplan kanssa. Sopivat hyvin tuonne muuten, joten en lähtisi niitä vaihtamaan, vaan ennemmin siirtäisin Tuplakuplan kuitenkin muualle. Tällöin nurkka jää vähän tyhjäksi, mutta laittaisin sinne esimerkiksi yhden kynttilälyhdyn ja jonkun metallisen tai puisen korin lattialle.<br />
  <br />
  Luulin ensin että nuo seinällä olevat pallot ovat valaisimet, mutta ilmeisesti ovatkin kaiuttimet? Ne eivät varsinaisesti sovi tyyliin myöskään, mutta niiden on varmaankin pakko olla tuossa seinällä? Olisi kiva nähdä olkkari myös luonnonvalossa ja verhot auki, kuten joku muukin jo ehdotti. Lisäksi olen samaa mieltä siitä, että tuo hylly on vain jotenkin liian iso sohvan päälle. Kapea tauluhylly voisi tuossa mennä, mutta tuo näyttää liian isolta ja on mielestäni liian korkealla vaikkei se varmaan alempanakaan voisi olla. Minäkin siis olisin taulun kannalla, kun noita hyllyjä teillä kuitenkin on jo paljon seinillä. <br />

  1. annap: Meillä on jokaisessa huoneessa saman teeman mukaiset kattovalaisimet, kristallia ja kromia. 🙂 Itse tykkään siitä että yhdistää vähän villejäkin juttuja keskenään kuten krristallivalaisimia ja tuplakuplaa. 😀 Huomenna olisi tarkoitus kuvailla olohuonetta päivänvalossa. Ikkunat ovat itään, joten sinne paistaa vain &quot;ilta-aurinko&quot; ja nyt kun päivät on vielä niin lyhyitä niin kuvausaikaa ei ole kuin vartin verran. 🙂 <br />
   <br />
   Pää on täynnä ideoita taas, kohta vaihdan makkariin lakanat ja sitten hyökkään armottomasti tuon olohuoneen kimppuun. 😀

 15. Kiitos jälleen kerran teille kaikille loistavista vinkeistä ja avustanne! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Tänään en päässyt (lue jaksanut :D) olkkarin kimppuun, mutta huomenna yritän taas muutamia uusia juttuja sinnekin, teidän ehdotusten ja näkökulmien mukaisesti. 🙂 Olette kyllä korvaamattoman arvokkaita apulaisia, tuo olohuone on aina ollut tosi vaikea sisustaa. :)<br />
  <br />
  Ihanaa iltaa ja kiitos vielä kerran! &hearts; &hearts; &hearts;

 16. Moikka! Hei mistä teidän sohva on ostettu? Oot varmasti sen monesti maininnut, mutta kovasti täällä olisi hankinnan alla valkoinen sohva:) Yksi mitä mietin on Hobbyhall:ssa nyt tarjouksessa mutta en kyllä tiedä laadusta sitten yhtään, kannattaako sieltä tilata. Lisäksi väri mietityttää kun se ei ole ihan vitivalkoinen vaan sellainen luonnonvalkoinen ja meillä on kaikki huonekalut korkeakiiltovalkoisia. Mitä mieltä olet ? Meillä on muina sisustusväreinä sitten pähkinä, beige ja tehosteena tällä hetkellä roosa 😉 (se vaihtuu kyllä usein) Kiiiitos jos ehdit vastata:)

  1. Veronica: Meidän sohva on ostettu Maskusta ja on merkiltään Bellus. Erinomainen sohva ja hinta-laatusuhteeltaan loistava (ovh noin 1600 euroa). Hobbarin sohva on liian kermainen, itse en sitä ostaisi. Mielummin (ja ihan mielelläni ostaisinkin jos olisi tarvetta itsellä :D) ostaisin Kodin1:stä Savannah sohvan, joka on nyt alennuksessakin. Ystävälläni on kyseinen sohva ja se on kauniin valkoinen ja todella hyvä istua. Sopivan pehmeä jopa päikkäreitä varten mutta tarpeeksi napakka että pitää ryhtinsä hyvin. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=3444&productId=678464&shopId=3020000&compartmentId=3020100&categoryId=3020101&catalogId=3444&ddkey=ProductDisplay&quot; target="_blank">http://www.kodin1.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=3444&productId=678464&shopId=3020000&compartmentId=3020100&categoryId=3020101&catalogId=3444&ddkey=ProductDisplay</a><br />
   <br />
   Tuohon Savannah-sarjaan kuuluu myös nojatuoli ja rahi. Rahin kanssa tuosta sohvasta saisi vähän kuin divaanin, mutta olisi muunneltavissa silti. Tätä sohvaa suosittelen – kaunis, oikeasti valkoinen ja modernin mallinen, ajaton siis. &hearts; &hearts; &hearts;

  2. Kiitos tiedosta! itseasiassa juuri äskön satuin käymään kodin1:sen sivuilla ja huomasin että se Savannah sohva on tarjouksessakin 699€ eli tosi halvalla lähtee kun on kuitenkin ihan reilun kokoinen sohva ! 🙂 plussaa vielä siitäkin ettei kotiinkuljetus ole kallis! Kiitos vinkeistä, haluisin kovasti siihen joko sen divaanin tai nojatuolin, mutta niitä ehdin miettiä vielä jälkeenpäin. Onko teidän sohva muuten käsitelty jollain aineella ?

  3. Veronica: Meidän sohva on suojattu Softcaren nahanhoitovoiteella. Meillä on sellainen valmis nahanhoitopakkaus, jossa on puhdistusaine ja suojausvoide. Niitä saa isoista marketeista ja kalusteliikkeistä. Myös Kodin1:llä sitä on mutta ei nettikaupassa myynnissä. :)<br />
   <br />
   Tuo on sohvana niin ihana. &hearts; &hearts; Ja täydellisen valkoisen sävyinen! &hearts; &hearts; &hearts;

 17. Hmmm, luulempa että verhot on kiinni iltasin sen takia, ku salama tai ikkuna heijastaa kaiken kuvaan..EHKÄ….kaikkeen tekki kiinnitättä huomiota(?)…ja verhot auki olohuoneessa-kuvia on kyllä tässä blogissa jos vaan viittittä plarata taaksepäin 🙂 <br />
  Ihan vaan ystävyyellä 🙂

  1. Meän Satu: OIkeassa olet. 🙂 Ikkunassa on kaihtimet jotka hohtaa vaaleansinisenä valokuvissa ilta-aikaan. Ja iltaisin meillä on lähes aina verhot kiinni muutenkin, joskus päivälläkin. 😀

  2. Jep, näin aavistelinki :)<br />
   Näille muutamalle kommentoijille laitoin vinkiksi että saattais olla kuvien takia verhot kiinni ja verhot auki-kuvia kyllä on täällä kans :)<br />
   Mukavaa illanjatkoa &hearts;

 18. Pakko vielä täsmentää aiempaa ommenttiani, kun sanoin, etten henkilökohtaisesti tykkää sötkysötkynykytaiteesta, niin tarkoitin niitä nyt monella olevia harmaita yms tauluja. Sen sijaan niistä juuri saamistasi maalauksista tykkään kovasti. :)<br />
  Pidän siis enemmän selkeistä simmpeleistä esittävistä jutuista. 😉

  1. Marie: Taisin ymmärtää mitä tarkoitit, niitä abstrakteja musta-harmaa-valkoisia tauluja joita monilla on näkynyt viime vuosina? :)<br />
   <br />
   Nämä Jennan tekemät kuvat on aivan ihania. &hearts; &hearts; &hearts; Ja meille tehtyjä, persoonallisempaa taidetta saa siis hakea. 🙂

  2. Just niitä. Ihan sinällään hienoja ja monella ne sopiikin paikoilleen (ihan kivalta se teidän sohvan yläpuolellakin sinällään näytti), mutta joku niissä vaan mulla tökkii ja tykkään oikeestaan mistä tahansa jutuista enmpi, kuten peileistä, hylöyistä, tekstitauluista, tarroista jne.

  3. Marie: Ne taulut sopii tosi kauniisti monien kotiin, mutta en ehkä meilläkään näe sellasta, ainakaan kovin tummana. 🙂

 19. Minne olohuoneen suurempi ja matalampi pöytä on kadonnut? Se sopi hyvin yhteen olohuoneen pienemmän pöydän kanssa, kun olivat sillä tavalla lomittain yhdessä. Se oli loistava idea, mutta puuttuuko pöytä nyt matolta kokonaan?

  1. Jonna: Suurempi pöytä on eteisessä ja mietin parhaillaan mitä sen kanssa teen. PIenempi pöytä on sohvan vieressä lampun alla. 🙂 Se asettelu oli tosi kiva, mutta nyt tuntuu että kaipaan kevään tullen enemmän avaruutta ja pöytien kanssa olkkari on vähän sumppuinen. Nyt ei ole pöytää ollenkaan. Unelma olisi saada Kartellin läpinäkyvä olkkarin pöytä, sillä ratkaisisi kerralla kaksi ongelmaa, saisi pöydän ja siihen esim kastehelmet ja kukkia ja tila ei menisi sumppuun. 🙂 Mutta ehkä sitten ensi keväänä sellaisia hankintoja… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *