Olohuone variaatio 3 ja aika ihana sellainen

No nyt alkaa näyttämään hyvältä. 🙂 Ihan pientä fiilausta vielä tarttee, mutta nyt aletaan olemaan jo lähellä hyvää lopputulosta. Teidän lukijoiden arvokkaita vinkkejä hyödyntäen tein muutamia muutoksia, kaikista suurin ja selkein muutos on se että matot saivat luvan siirtyä kesän (olen vähän ajoissa taas :D) ajaksi varastoon, nyt kun ovat vielä suhteellisen puhtaitakin. 

513a2166c98c7e054f000038.jpg

Sohvan siirsin takaisin seinähyllyjen alle, mutta otin sitä hieman irti seinästä. Nyt sekin toimii erinomaisesti ja heti näyttää paljon paremmalta. Kiitos Jesselle ja kaikille muillekin ihanille, jotka ehdotitte tuota sohvan eteenpäin ottamista. 🙂

513a2177c98c7e9f3b0000d0.jpg

Sohvan päätyyn halusin jotain pientä katseenvangitsijaa, mutta en sitä lamppupöytää. Vaihtoehtoja ei ollut montaa tarjolla, joten kokeilin ensiksi Riviera Maisonin isoa lyhtyä joka sopikin oikein kivasti sohvan viereen. Se jäi kuitenkin vähän orvon näköiseksi ja siirsin tuon lattiamaljakon käppyräoksineen siihen viereen – parempi. 🙂

513a2170c98c7ee451000028.jpg

Sohvan toiselle puolelle jäi paikka isolle TuplaKuplalle, ensiksi se oli suoraan ikkunan edessä. Ajattelin kuitenkin kokeilla vielä teiltä saamaani vinkkiä ja nostin lampun hieman korkeammalle, isomman olkkarinpöydän päälle. 😀 Lisäkorkeutta tuli noin 25cm ja tuo nurkka on heti tasapainoisempi ja avarampi. Pöytä itsessään on vähän pöljän näköinen lampun alla, joten siirsin sen suosiolla sohvan päädyn taakse jemmaan. Lamppu on aika nurkkaan ahdettuna siellä, mutta tosi kiva silti. 🙂 Samalla se antaa mahdollisuuden avata verhot kunnolla ja päästää luonnonvalon sisään päiväsaikaan.

513a216ac98c7ee749000072.jpg

513a2163c98c7ee749000068.jpg

Divaani on taas vaihtanut paikkaa ja tällä kertaa se on melko keskellä keittiön ja olohuoneen välimaastoa. Divaani on ehdottomasti paremman näköinen edestä päin katsottuna ja siksi tykkään pitää sitä mielummin sohvaan päin kuin saman suuntaisesti sohvan kanssa. 🙂

513a2163c98c7e9f3b0000c6.jpg

513a2174c98c7e1e52000023.jpg

513a216dc98c7ec23b0000b5.jpg

Rahi saa toimia olohuoneen pöydän korvikkeena. Se on aika napakkaa tekoa ja jos löytäisin lasisen, ison ja pyöreän tarjottimen siihen päälle niin olohuone olisi täydellinen, ainakin melkein. 🙂

Seinähyllyltä karsin rankalla kädellä tavaraa pois ja siirsin pienemmän TuplaKuplan hyllylle. Nyt valaisimet on samaa paria keskenään ja itse tykkään kovasti että kyseiset lamput ovat taas samassa huoneessa. <3 Lampun johto ylettää pistorasiaan, mutta en tykkää että valkoinen johto loistaa greigeä seinää vasten. 🙂 Laitan johdon seinään vasta hetken kuluttua, kun isompi Tuplis sammuu ja on selvästi hämyisempää. Tuossa isossa TuplaKuplassa on melkeimpä päivänvalolamput, niin valkoinen ja kirkas se on. Pienemmän Tupliksen valonteho on paljon pienempi ja lämpimämpi, sopii hyvin iltatunnelmointiin. <3 Hyllylle jäi lampun lisäksi vain kolme kehystä, jotka käänsin hieman viistoon. Minusta aika kiva kokonaisuus, hieman väljä muttei liian tyhjä kuitenkaan. 🙂

Tämmöistä tällä kertaa olohuoneessa! 🙂 Kertokaahan suoraan ja rehellisesti mentiinkö parempaan vai huonompaan suuntaan? Minusta tuo olohuone on nyt paljon, paljon parempi ja monta teidän vinkkiä ja ehdotusta on hyödynnetty. Kaunis kiitos aivan jokaiselle teistä! <3 <3 <3

Tunnelmallista iltaa kaikille ja mukavaa viikonloppua! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

44 kommenttia “Olohuone variaatio 3 ja aika ihana sellainen

 1. Minä tykkään tosi paljon! Pyöreä valkoinen matto ja voilá! &hearts; Tavaraa on juuri sopivasti minun silmääni. Kaunis koti kuten aina &hearts;<br />
  <br />
  Ihanaa iltaa!

  1. Fanni: Kävin jo Mattotukun nettisivuilla katsomassa pyöreää mattoa. 😀 Siellä olisi halkaisija 2m, joka olisi aika ihanan kokoinen. Mutta noup, mie en nyt mattoja ostele. :D<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa ja halit!!!! &hearts; &hearts; &hearts;

 2. Ihanalta näyttää. Joko se on nuo vaaleanpunaiset tyynyt tai sitten paremmin otetut kuvat (kun kirjoitit aiemmin että olet harjoitellut kuvien ottoa), kun tuntuu että kuvissa on nyt eloa ja on kodikkampaa ja tuntuu niinkuin olisi itse paikalla kokemassa millaista siellä on 🙂

  1. jonsku: Niin minustakin! &hearts; &hearts; Luulen että suurin parannus on ne tyynyt, ja ehkä valaistuskin. 🙂 Kuvat räpsin aika nopeesti nimittäin enkä ainakaan huomannut tekeväni nyt mitään eritavalla kuin ennen, veikkaan siis valaistusta syylliseksi parempiin kuviin ja vaaleanpunaisia tyynyjä tunnelmanluojiksi. 🙂

 3. Ehdottomasti paras järjestys olkkarissa tähänastisista. Seinähyllyllä on sopivan verran ja sopivan korkuisia tavaroita. Sohvaa piristää kivasti tuo vaaleanpuneinen ja vaaleampi tyyny :)<br />

 4. Tosi kivan näköistä ja tämä on kyllä paras järjestys :). Olkkari näyttää samalla kertaa sekä avaralta että kodikkaalta :). Voisin helposti huolia noin ihanan olohuoneen omaankin kotiin, pienintä yksityiskohtaa myöten :). Hyvää naistenpäivää ja mukavaa viikonloppua 🙂 !!

  1. Tiia: Loistavaa, olen täysin samaa mieltä! :)<br />
   <br />
   Ihanaa naistenpäivää sinulle myös! &hearts; &hearts; &hearts; Ja aurinkoista ja leppoisaa viikonloppua! &hearts;

 5. On kyllä upea! Paremmaksi meni ehdottomasti! 🙂 Tuo vaaleanpunainen sopii kyllä niin hyvin greigen kanssa yhteen! &hearts;&hearts;<br />
  <br />
  Ja noi teidän TuplaKuplat! &hearts; Ne on myös niin nätit. 🙂 Tykkään tykkään! <br />
  <br />
  Hyvää perjantai-illan jatkoa! &hearts; Ja hyvää naisten päivää 🙂

  1. Lina: Ihanaa, jesjesjes! &hearts; &hearts; &hearts; MInustakin tuo olkkari toimii nyt huomattavasti paremmin, kaikista ilmansuunnista katsottuna. Kuvailen huomenna toivepostauksen yhteydessä hieman laajemmin tuota olkkaria, saatte paremman käsityksen etäisyyksistä ja tästä avaruudesta mikä syntyi kun nappasi matot pois. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa ja aurinkoista viikonloppua! &hearts; &hearts; Ja naistenpäivän halaukset! &hearts; &hearts;

 6. Mun mielestä lattia kaipaa aina mattoa ja mukavampi lapsellakin tepastella ja leikkiä matolla entä kovalla lattialla =D ja teillä on niin ihana se matto, että mielestäni se sopii kuin nakutettu teille ei muuta kuin lattialle takaisin vaan =D varo ettei sulle tule kesä ähky ja alat sitten kesällä valmistella jo joulua hihihiii =D minäkin odotan kesää mutta maltan mielen vielä hetken ja otan askeleen kerrallaan ensin pitää laittaa pääsiäistä ja sitten vappua ja voila..sitten ollaankin jo melkein kesässä =D nyt pitää nauttia vielä talvikeleistä ja talvi jutuista kun vielä voi =D mukavaa vk.loppua =)

  1. Sanna: Maton pois ottaminen toi tullessaan tilantuntua ja valkoiset kalusteet tulevat paremmin esille. 🙂 Isosta pyöreästä matosta haaveilen, mutta haaveeksi se saa jäädä. Pappelinan iso muovipunosmatto olisi myös täydellinen tuohon lattialle näin kevät-kesä aikaan mutta siihen ei ole varaa nyt investoida. :)<br />
   <br />
   Matto on kyllä mukava ja lattialla on kivempi istua tytön kanssa, siinä olet oikeassa. Tyttö tykkää tehdä legoja olkkarissa ja siihen taas nukkamatto on huono alusta. Hetkenaikaa ainakin mennään ilman mattoa, mutta katsotaan josko sitä vielä ennen kesän helteitä ilmestyisi matot takaisin lattialle. :D<br />
   <br />
   Mie olen jo niin lopen kyllästynyt talveen, lumeen ja pakkaseen. Tyttökään ei enää tahdo pulkkailla tai laskea mäkeä. Mie olen suunnannut katseen jo pääsiäiseen ja lumensulamiseen, pajunkissoihin, puiden silmuihin ja siihen että päästään kohta jo korkeasaareen katsomaan kissaeläimiä. 🙂 Keväällä on paras hetki kun kisut on herännyt eikä ole vielä liian kuuma ulkona köllöttelyyn. &hearts;<br />
   <br />
   ihanaa viikonloppua sinulle myös! &hearts;

 7. Kauniilta näyttää! Rahi sopii hyvin joukkoon. Itse ehkä palauttaisin pikku pöydän sohvan toiseen päähän.

  1. Vekarus: Pöydälle ei oikein ole mitään muuta laitettavaa kuin se suuri pöytälamppu, joka on eriparia kaiken muun kanssa. Tuplakuplan pienempi koko siihen tietysti sopisi, mutta sitten ei hyllylle olisi mitään tarpeeksi korkeaa… Pikkupöytä menee näillä näkymin lamppuineen takaisin tytön huoneeseen sängyn viereen, siellä sillä oli tärkeä funktio iltalamppuna. 🙂

 8. Tykkään nyt enempi kun on paljaampaa ja raikkaampaa. Tuo ison Tuplakuplan nosto ylemmäs on hyvä juttu, samoin hieman tyhjempi seinähylly. 🙂 Myös matottomuus avartaa kivasti 🙂

  1. Irina: Mie arvasin. 🙂 Tämä matottomuus on vähän kuin paluu menneisyyteen, mutta nyt on paljon paljon kauniimpi kokonaisuus kuin pari vuotta sitten. 🙂

 9. Nyt näyttää tosi hyvältä &hearts; Raikkaampi ja avarampi kokonaisuus &hearts; Rentouttavaa naistenpäivä iltaa!

  1. Heli: Nyt tuo sohvan eteenpäin ottaminen toimii kun sohva on keskemmällä. 🙂 Tykkään itsekin tosi paljon. &hearts;

 10. Minustakin lattia kaipaa mattoa. Kellertävän sävyinen lattia pomppaa nyt silmille. Matto sitoisi kivasti huonekalut yhteen. 🙂

  1. Ansku: Pyöreä matto olisi ihana, tai sitten joku ihan ohut esim Pappelinan muovipunosmatto… Paksua nukkamattoa en ainakaan itse vielä kaipaa takaisin, rahi nimittäin hukkuu siihen ja valkoisiin kalusteisiin ei ole mitään kontrastia. 🙂 Lattia on kyllä vähän hirveä, voi kumpa sen saisi vaihdettua äkkiä. 🙂

 11. No nyt näyttää olohuone ihanalta ja avaralta 🙂 Tarpeeksi asioita, että on kodikkaan näköinen, mutta kuitenkin rauhallinen. Hyllykin näyttää nyt paremmalta kun tavaroita hiukan karsittu! Mua ehkä kuitenkin häiritsee ne risut ja se malja sohvan päässä… mitäs jos sen tilalle laittais sen tam tamin, olis laskupaikka teekupposelle tai herkuille 🙂

  1. Tsinnis: Tuo seinähylly on nyt paremman näköinen. 🙂 Olitte ihan oikeassa, vähemän on enemmän ja parempi. :)<br />
   <br />
   Tamtam on vähän pikkuruinen tuohon sohvan viereen, se on pienempi kuin tuo lyhty. 🙂 Yritän vähän häivyttää sohvan massiivista kokoa, varsinkin syvyyden osalta. Mutta voisin kokeilla kyllä… ehkä se jopa toimisikin kivemmin kuin oksat ja lyhty. 🙂

 12. Nyt näyttää tosi hyvälle! 🙂 Selkeää,linjakasta ja ilmavaa. Ei liian täyttä. Oikein hyvä ja malta nyt pitää toi. 😉

  1. Laura: Tällä kalustejärjestyksellä mennään ainakin hetki. 😀 Pieniä juttuja varmasti tulen vaihtelemaan jossain vaiheessa, olen niin nopsaan kyllästyvää sorttia että ihme on jos kuukauden päästä on olohuone tismalleen samannäköisenä. 😀

 13. Jes! Tämä hyvä! Ne eripariset miljoonat lamput ovat poissa. Nyt myös ekaa kertaa minun silmään näyttää että toi iso tuplakupla sopii teidän olkkariin:)

  1. Mä: Jiihuu! 🙂 🙂 Siekin tykkäät! 🙂 Tuo on kyllä minustakin todella kiva ja kun tuplakuplaa sai nostettua hieman ylemmäs niin se on paljon ilmavampi kuin ennen. &hearts;

 14. Tämä on kyllä paras kaikista versioista, kotinne näyttää jotenkin tosi lempeältä! Itse en osaisi olla ilman mattoa, mutta ei kannata ostaa mitään väliaikaista versiota. Ostat sitten, kun säästäminen keittiötä varten on ohi sen unelmiesi pyöreän maton 🙂

  1. Rouva Jii: Minustakin tämä on paras olkkarin lookki ikinä. &hearts; &hearts; &hearts; Väliaika mattoja ei tule ja muutenkin yritän nyt välttää matto-ostoksia ainakin syksyyn / ensi kevääseen saakka. 😀 Pappelinan ison maton kyllä huolisin heti jos sellaisen saisin, mutta investointia ei siihen voida tehdä ennenkuin keittiö on saatu uusittua ja kenties lattiakin jossain vaiheessa. 🙂

 15. Tykkään&hearts; Näyttää muuten huomattavasti paremmalta kun ei oo niin paljoo erilaisia lamppuja niin lähekkäin 🙂

  1. Jennifer: Niin minustakin! 🙂 Iso ja pieni tuplakupla kuuluvat kyllä yhteen, hus pois muut pöytälamput. 🙂

  1. Janika: Minusta myös. :)<br />
   <br />
   Me ollaan joskus eletty vuosia ilman mattoja, koirien vuoksi. 🙂 Tämä on meille ihan tuttua ja itse tykkään kovasti siitä miten paljon tuo olohuone avartui kun otti paksut matot pois. 🙂 Pappelinan ohut muovipunosmatto olisi kyllä kesää ajatellen ihan täydellinen valinta, mutta kenties vuoden kuluttua sitten… Pyöreäkin matto olisi ihana, se ei olisi niin massiivinen kuin nuo neliskanttiset on yhdessä. 🙂

 16. Ehdottomasti parempaan päin tämä muutos! Mattoja ei välttämättä edes tarvitse 🙂 huonekalut ovat jotenki n balanssissa nyt ja somisteita juuri sopivasti. Silmä lepää näissä kuvissa &hearts;

  1. Meri: Olen kyllä tosi tyytyväinen, ja kiitos kuuluu teille lukijoille jotka olette auttaneet minua visioimaan olkkaria kuntoon. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 17. Huonekalujen järjestys on ehkä parempi näin. Avaraa on kyllä, mutta tunnelma on kylmä ja kalsea. Matto on aivan ehdoton! Sillä saa pehmeyttä ja kodikkuutta, jotka nyt puuttuvat totaalisesti. Kun muut materiaalit ovat metallia, lasia, nahkaa ja muovia, on mukana oltava jotakin pehmeääkin. Matto lattialle, torkkupeitto tms. ja hiukan väriäkin mukaan, niin hyvä tulee.

  1. Minsku: Oikeanlaisia torkkupeittoja en ole vieläkään löytänyt, mutta heti kun sellaiset osuvat silmiin niin olkkari saa ripauksen pehmeyttä lisää. 🙂 MInulla on itseasissa torkkupeittojen kanssa yksi idea, minkä tahdon toteuttaa. Siihen tarvitsisin ainakin neljä torkkua – valkoisen, vaaleanpunaisen, ja kaksi vaaleanharmaata. Toivottavasti löytyisi nopsaan. 🙂

 18. Mä tykkään matottomuudesta. En itse varmaan kesäaikaan ainakaan pitäisi mattoja lainkaan lattioilla eteistä lukuunottamatta, jos lattiat olisi meillä noin kauniit kuin teillä.

  1. Dara: Minä myös. 🙂 Ja jos unelmista joskus tulee totta ja saan uuden lattian niin vähään aikaan en varmasti mattoja laita lattialle. 🙂 Tämä meidän lattia on ihan ok, ei totaalisen kamala mutta vähän hirveä. 🙂 Lakattu tammiparketti on kymmenessä vuodessa kellastunut voimakkaasti ja alkaa olemaan enemmänkin männyn värinen kuin tammi. Olen miettinyt uutta lattiaa aika paljon, valkoisen olen aina halunnut mutta nyt olen tullut siihen tulokseen että tahdon jotain luonnollisempaa, joko valkolakattua tai harmahtavaa. Tai sitten se minun saavuttamaton haave, antiikkiharjattu oikea lankkulattia. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 19. Muuten ihan huippu, mutta tosiaan tuo iso kupla lamppu näyttää hieman nurkkaan ahdistetulta 😀 Ja jos oikein näen niin ottaa verhoihin kiinni, ei hyvä… ainoa vika jonka tästä kokonaisuudesta löydän 😀 joku iso viherkasvi sen paikalle olisi minun valintani 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *