Toivepostaus – Olohuoneen Bestå-kaapit

Minulta toivottiin postausta olohuoneen Bestå-kaapeista, jossa olisi kuvakulma kohtisuoraan edestä päin. Muutama lukija on pyytänyt myös ostoslistaa osista, joita olohuoneen kokonaisuudesta löytyy. 🙂

Meillä on olohuoneessa kaksi 120cm leveää kaappia (vasemman puolimmainen ja keskellä oleva) ja yksi 60cm leveä kaappi (oikea reuna). Keskimmäinen kaappi on Bestå Boas-tv kaluste, johon olen lisännyt ovet ja jätin sen vuoksi kaapin mukana tulleet alalaatikot asentamatta (eivät mahdu samanaikaisesti).

5141fc90c98c7e794d0001a0.jpg

Kokonaisleveyttä on 300cm ja korkeutta jalustan kanssa 138cm. Syvyys on 40cm, mutta meillä kaapit on noin 8cm irti seinästä, jotta miehen cd-soitin ja vahvistin mahtuvat kaappiin suljettujen ovien taakse. Boas tv-kaapissa kuuluisi olla alaosassa liukukiskolliset laatikot, joten alaosassa ei ole takalevyä erikseen. Se on hyvä asia, jos sinne meinaa laittaa hifi- tai elokuvakoneistoa. Näin ilmanvaihto paranee ja laitteet eivät ylikuumene pitkässäkään käytössä.

5141fc8cc98c7eca69000044.jpg

Yllä olevan kuvan kaksi vasemman puoleista ovea kuuluvat 120cm leveään hyllykaappiin. Kolmas ovi vasemmalta onkin jo tv-kaapin ovi. Kaapin ovien saranoita saa säädettyä, jotta ovien rakoset ovat tasaiset. Itse en ole jaksanut saranoiden kanssa huseerata, ja siksi kaapin ovien väliset saumat ovat hieman miten sattuu. 🙂

5141fc89c98c7e7d71000021.jpg

Alla vielä tuotteet eriteltynä, sekä ostoslista hintatietoineen:

5141fc78c98c7eca69000035.jpg

5141fc78c98c7e794d000187.jpg

5141fc7cc98c7eca6900003a.jpg

5141fc7fc98c7eee72000007.jpg

5141fc81c98c7e025d000075.jpg

5141fc83c98c7eca6900003f.jpg

5141fc86c98c7e7d7100001c.jpg

Olen erikseen vaihtanut tv-kaapin oviin kokonaan (eli vähintään 180 astetta) aukeavat saranat, jotta kaapin ovet avautuvat viereisten ovien päälle, eivätkä ole television tiellä viistostakaan katsottuna. Omat saranat nappasin meidän kylpyhuoneen allaskaapista, ovat merkiltään Blumit jotka ovat yhteensopivia Ikean kalustesaranoiden kanssa. Myös Ikean keittiöosastolta saa keittiökaappeihin tarkoitettuja saranoita tähän tarkoitukseen. 🙂

Nappasin kuvaussessiollani muutamia tunnelmakuvia, missä näkyy hieman laajemmasta mittakaavasta tuota meidän olohuone-keittiö-eteinen aluetta. Teen kuvista erillisen postauksen myöhemmin illalla. 🙂

Ihanaa alkuiltaa kaikille! <3

EDIT!

Bestå Boas-tv kaapin valmistus on lopetettu ja korvaava uusi tuote tulee myyntiin 3.4.2013.

​Tähän uuteen Bestå-tv kaappiin ei voi lisätä ovia laisinkaan ja se on pääasiassa suunniteltu Ikean oman television kanssa yhdistettäväksi. Bestå Boas -kaappia kannattaa katsella Huutonetistä ja Tori-fistä sekä Facebookin kirpputoripalstalta. Tutkailen uutta kaappia kun se tulee markkinoille ja selvitän itse saisiko siihen jonkinlaista patenttia tehtyä, jotta ovet voisi lisätä…. palaan tähän huhtikuun alkupuolella.

(Kuvat: Ikea)

18 kommenttia “Toivepostaus – Olohuoneen Bestå-kaapit

 1. Heippa! Tiesitkö, että bestå boås tv-kalusteen myynti on lopetettu? Uusi malli on tulossa ja se tehdään Ikean uuden (integroidun) telkkariin sopivaksi.

  1. Nina: En tiennyt, ompas tylsä juttu. :/ Nettikaupan asiakaspalvelijalta kyselin Boas-kaapista reilu kuukausi takaperin mutta ei osannut sanoa miksi tuotetta ei löydy enää montaakaan kappaletta. Veikkailikin mallinmuutosta, mutta kurjaa on jos tulevaan malliin ei mahdu muut kuin Ikean oma televisio.

  1. eimii: Ollos hyvä. 🙂 Hieman oli ongelmia sovittaa koko kaappia kameran kuvaan, mutta mahtui se nippa nappa. 🙂 Boas tv-kaappia ei ilmeisesti enää valmisteta ja sitä on jäljellä hyvin vähän enää myymälöissä ympäri Suomen maan. Uuteen vastaavaan kaappiin en ole vielä itse perehtynyt, joten en osaa sanoa saako siihen minkä tahansa merkkisen töllöttimen. 🙂

  2. Voi nyyyyh, taitaa jäädä boås saamatta… 🙁 Meidän talo ei ole vielä valmis, siksi uusia huonekaluja ei ole ostettu. Hankintalistalla tällainen bestå kokonaisuus on ollut kuitenkin jo puoli vuotta, ainakin. Mutta ajattelin ostaa sitten lähempänä muuttoa… Mutta olisi ilmeisesti pitänyt vain ostaa heti. Hitsiläinen.

  3. eimii: Höh, tosi kurjaa että Boaksen valmistus lopetetaan. :/ Olisivat siihen rinnalle ottaneet sen Ikean omaan television integroitavan mallin. Toivottavasti se uusi malli sopisi myös muihin merkkeihin. 🙂 Pidetään peukkuja pystyssä! 🙂

 2. Mekin oltiin ostamassa samantyyppistä bestå -ratkaisua kuin teillä, mutta liian myöhään. Asiakaspalvelija sanoi, että jotain jämäeriä voi vielä tulla Suomeen, mutta kaikki on hyvin epävarmaa. En osaa sanoa, sopiiko uuteen malliin muutakin telkkareita, mutta luulis 🙂 Ajattelin kertoa, ettei tule muille yllätyksenä. Kivaa iltaa 🙂

  1. Nina: Tosi kurjaa. :/ Toivottavasti se uusi malli olisi sellainen, mihin sopisi kaikki televisiot. 🙂 Hyvä että tulit kertomaan!!!!! &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa perjantai päivää! &hearts; &hearts;

 3. Ihanasti toteutettu sisustus! Blogisi innosti minua laittamaan osan vanhoista huonekaluista myyntiin ja aloittamaan olohuoneen uudistusprojektin 🙂 . Olen ennenkin harkinnut sellaisia kaappi-/hyllykokonaisuuksia, joita voi muunnella, mutta ovat tarpeeksi yksinkertaisia ja ehdottomasti yhteensopivia. Tuo Bestå-sarjahan on tähän aivan mahtava vaihtoehto! :)<br />
  <br />
  Osaat varmaan sanoa, onko noissa Bestå-rungoissa paketissa mukana jotkut pienet &quot;tassut&quot; tai vastaavat, jos ei halua tuollaisia korkeampia jalkoja tai kehikkoa ostaa? Ainakin joissakin Ikean hyllyissä ja lipastoissa on ihan pienet muoviset &quot;tassut&quot; pohjassa (ei siis ne liimattavat pehmeät &quot;tarrat&quot; kuitenkaan).

  1. Kristiina: kiva kuulla että olet saanut inspistä miun blogista. :)<br />
   <br />
   Bestå-kaappien mukana tulee sellaiset säädettävät litteät tummanharmaat tassukat, joilla saa kaappia nostettua 0,5-2cm irti lattiasta. 🙂 eli sellaisia pehmeitä huopatassuja et edes tarvitse. 🙂

  1. Sanna: Kiitoksia! 🙂 Seinätarra on saatu yhteistyökampanjan kautta Wallstyle.fi nettikaupasta. Tarran väri on valkoinen ja kahdesta kokovaihtoehtoehdosta se suurempi. 🙂

 4. Arvaa harmittiko, kun viime viikolla mentiin Ikeaan tuota Boås-kaappia kyselemään ja saatiin kuulla, että juuri tuon version tuotanto on lopetettu. Uusi versio on kaupoissa 3.4 ja siinä kaapin seinät ovat kuulemma jotain levyä ja siihen ei saa ovia. Myyjä vielä sanoi, että kun nykyään kukaan ei halua enää tv:tä ovien taakse piiloon, niin siksi tätäkin muutettiin… No minä olen aina halunnut (vanhassakin oli) ja haluaisin edelleen… Mustanruskeana tuota vanhaa vielä sai, mutta valkoisena ei ollenkaan. 🙁 Tylsää ja pitkä miinus Ikealle tästä!

  1. Kuvitelmia: No varmasti harmittaa. :/ Minuakin harmittaa, koska tuo on ollut tosi hyvä kaappiratkaisu telkkarin piilotukseen ja mielelläni olisin sitä suositellut jatkossakin. :/ <br />
   <br />
   Ainahan telkkarit on olleet avoratkaisussa, avonaisissa kirjahyllyissä ja matalilla tv-tasoilla ja tv-kärryillä. Kaappiin ovien taakse laittaminen on todellinen harvinaisuus, eli tuskin on ollut Boas-kaapissa alunperinkään sananoille paikkoja tämän vuoksi. Ja eihän siihen edes saa ovia jos kaappiin kuuluvat alalaatikot siihen laittaa. Tosi huono muutos Ikealta. :/

 5. Moi, <br />
  <br />
  Et sattumoisin muista millä maalilla olet maalannut olohuoneen seinät (onko sama väri myös makuuhuoneessa?). Olen nyt yrittänyt metsästää oikeata maalin sävyä jo liian kauan 🙁 Ainakin näin ruudulla teidän seinien väri aivan ihana :). Olisin kiitollinen vastauksesta!

  1. Sara: pahoittelut näin pitkästä vastausajasta. &hearts;<br />
   <br />
   Meillä on koko koti maalattu samalla sävyllä, eli Tikkurilan X487 (maalisävyn nimi Laasti). <br />
   <br />
   Tämä on todella kaunis ja täydellisen pehmoinen sävy, 50% harmaa ja 50% beige, eli greige. 🙂 Ja tummusasteeltaan ihanan keveä mutta silti selkeästi jonkin värinen, jotta valkoiset kalusteet tulevat kauniisti esille seinäpinnasta. Tämä maalisävy on edelleen oma suosikkini ja uskon että tulen olemaan tyytyväinen tähän sävyyn vielä vuosia ja vuosia. 🙂

 6. Hei!<br />
  Oletko perehtynyt vielä uuteen kaappiversioon? Saako siitä mitenkään tuunattua tuollaista kaappia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *