Diy – suunnitelma jakkarasta ja maalauksesta

Ihastuin kovasti Artekin uusiin jakkaroihin, joissa on käytetty useampaa väriä. Varsinkin pastellinsävyiseksi maalatut jalat ovat aivan ihania. <3 Puunsävyt eivät kuitenkaan miellytä niin suuresti, joten omassa kodissa en ainakaan toistaiseksi tätä aitoa ja oikeaa Artekin jakkaraa näe. 🙂

5144c0cdc98c7ee015000036.jpg

Sain näistä ihanista Artekeista kuitenkin idean, jonka ajattelin toteuttaa heti ensi viikolla. Edullinen perusjakkara Anttilasta saa ajaa asiansa ja purkki maalia pintaan. 🙂

5144bfcac98c7ea616000037.jpg

Jakkaran tulevaa väriä en tiedä vielä, vaaleanpunainen tai turkoosi olisi ihana. <3 <3 Vaaleanpunainen on levittäytynyt koko kotiin ja sitä löytyy makkarin lisäksi olohuoneesta ja keittiöstäkin. Eteinen ehkä kaipaisi pienen ripauksen roosaa myös, joten voisin laittaa maalamani jakkaran eteisen ikkunan edessä olevaan pieneen nurkkaan. Siihen voisi laittaa päälle kivan kukan / viherkasvin tai sitten käyttää sitä apuna kenkien pukemista varten, sillä rahi on siirtynyt olohuoneeseen. 🙂

5144bfc7c98c7efd0600009e.jpg

5144bfc7c98c7e1d11000050.jpg

Stockmannilta löysin tälläisen uuden Nutshell-maalin, jota olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan. Luonnonmukainen tuote kestää kuulemma kovaakin käyttöä ja jopa vettä. Ja tarttuu erinomaisesti pintaan kuin pintaan. En nimittäin jaksaisi alkaa Otex-tartuntapohjalla sähläämään kun se haiseekin niin pahalta, enkä tahdo alkaa hiomishommiin tuon jakkaran kanssa. 🙂

Tälläiset jakkarat voisin tuunata myös tytön yöpöydiksi sängyn molemmin puolin. Ne voisi olla vaaleansiniset, mikä sopisi hyvin tytön huoneen väriteemaankin. <3 Ja jos kyllästyy niin uusi maali vaan pintaan. 🙂 Edullinen tuunaus ja ihanaa puuhastelua, juuri sitä mitä kaipaankin. 🙂

Onko teillä kokemusta tuosta Nutshell-maalista? Onko niin hyvä kuin mitä tuoteteksti antaa ymmärtää? 🙂

(Kuvat: Stockmann, NetAnttila)

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

29 kommenttia “Diy – suunnitelma jakkarasta ja maalauksesta

 1. Ei ole kokemusta juuri tuosta maalista, mutta olen maalannut paljon huonekaluja Helmi kalustemaalilla ja en ole koskaan käyttänyt otexia saati hionut sen kummemmin ja tosi hyvää jälkeä on tullut ja maalit on pysyneet. Osta pieni vaahtomuovitela, se on taikatyökalu tasaisen jälken aikaansaamiseksi.

  1. SanMa: helmi-maalilla itsekin olen maalaillut, mutta maalattava pinta oli silloin toisenlainen. Oikeaa käyttökokemusta eimole miulla ole helmi-maalista kuitenkaan, sillä kyseessä oli nukkekoti. 🙂 Helmi olisi kyllä paljon halvempi maali ja tuon tuolin ostaminen ja maalaus kustantaisi vain 30 euroa. 🙂 pitäisiköhän huomenna juosta anttilan kautta prismaan ja tuunailuhommiin… 😀

 2. Mä voisin (jos jaksaisin) toteuttaa tämän ideasi kyllä, tekisin sen tosin varmaan valkoisena tai -ylläri ylläri – keltaisena! 🙂

  1. Irina: keltainen sopisi sinun kotiin kivasti, eteiseen varsinkin ja niiden conssujen kanssa. &hearts; &hearts; Turkoosi olisi myös ihana, se sinun uusien pöksyjen turkoosi varsinkin. 🙂

 3. Itsellekin tuli ihan sama idea mieleen, kun näin nämä artekin jakkarat. Sisustelen tällä hetkellä lastenhuonetta ja sinne pastellinen vaaleanpunainen tuunattu jakkara olisi ihana. 🙂

 4. Vaaleansiniset jakkarat yöpöytinä tytön huoneessa kuulostaa ihanalta ja osaan niin kuvitella ne sinne, ehdottomasti tuunaa ja laita! :))

  1. Jennifer: Ne olisi kyllä ihanat, ja turvallisetkin kun jakkarat ovat pyöreitä. 🙂 Sopii hyvin pienemmänkin neidin huoneeseen. 🙂

 5. Hyvä idea maalata Anttilan jakkara itse. Minä maalaisin jakkaran yhdellä värillä, mutta useampi aina eriväriseksi. Oliko tuosta Stoccan maalista mitään kokeilupalasta? Onkohan tuo himmeä vai joku muu?

  1. Mallu: Hihii, eikös olekin. 🙂 Edullinen ja käytännöllinen tuunaus. :D<br />
   <br />
   Kokeilupalaa en ainakaan huomannut, mutta luulisi sellaisen olevan olemassa kuitenkin. 🙂 Mie veikkaan että tuo maali on puolikiiltävä, eli ei ihan matta.

 6. Löysin blogisi tänään ja jäin heti koukkuun. Aivan ihana koti teillä on ja kahlasin monta postaustasi läpi. Sisustusmakusi on täsmälleen sama kuin minulla ja meilläkin on Kartellin ja Aarnion tuotteita. Mikä sävy teillä on makuuhuoneen ja olohuoneen seinissä?

  1. Ellu: Lämpimästi tervetuloa seurailemaan sepustuksiani. 🙂 Kartell ja Aarnio ovat lemppareitani, muutaman muun merkn ohella. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Meillä on koko koti maalattu samalla sävyllä, eli Tikkurilan X487 ja maalisävyn nimi on Laasti. Tämä sävy siis myös makuuhuoneessa ja olohuoneessa. 🙂

 7. Sattupa sopivasti. 🙂 Sain perjantaina mieheni ystävältä kaksi samoista jakkaraa, jotka ovat olleet ns. remppaistuimia. Kun vaan saisin ne hiottua puhtaaksi, niin ajattelin maalata ja laittaa ne kesäksi terassille. Mielnkiinnolla odotan lopputulosta 🙂

  1. kodinkulmia: Tuollaiset käytetyt jakkarat minäkin olisin tahtonut pelastaa ja tuunata, mutta en löytänyt huutonetistä muuta kuin Artekkia ja niitä en itse uskalla alkaa tuunailemaan. 🙂 Onneksi tuo Anttilan jakkara on niin edullinen, vain 14,95. 🙂 Sen raaskii ostaa tuunailukäyttöön. 🙂

 8. Mulla on ollut samat ajatukset, tosin istuinosa vaan valkoiseksi. Olisihan se aito ihana mut uh niin kallis. Voisi olla vähän paksmpi tuo istuinosa anttilan tuolissa niin olis nätimpi:)

  1. Jonsku: Artekin jakkarat on kivan järeitä. 🙂 Tuo Anttilan tuoli on vähän rimpula, mutta eipä se ole tyyriskään. 🙂 Sopii hyvin minun tuunailuihin. Aitoa Artekkia en uskaltaisi alkaa maalailemaan itse, ei ehkä omat tuunaustaidot vielä riitä arvo-jakkaran kunnostamiseen. 😀

 9. Kiva, huippu idea! Itse mietinkin tuota maalipolitiikkaa, niin nythän se ratkesi sekin 🙂 jipii. Meille on tulossa jakkaraporukka ruokapöydän ympärille (ihan koivupuisena, yllättäin heh :D) ja kovasti houkuttelis vielä maalata pari jakkararakkautta vaaleanpunaiseksi ja vaaleanvihreiksi lastenhuoneisiin. <br />
  <br />
  Näin muuten kaupassa valmiiksi valkoiseksi maalattuja jakkaroita ja ne oli ihan superkauniita &hearts; &hearts; Aurinkoista ja kivaa sunnuntai-päivää &hearts;

  1. Soili: Jakkarat on yllä käteviä, kun ne sopii tilaan kuin tilaan. 🙂 Maalaa ihmeessä lastenhuoneiden jakkarat, niistä tulee varmasti tosi kivat. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista ja leppoista sunnuntaita koko perheellenne! &hearts; &hearts; &hearts;

 10. Voi ei mikä idea! Kääk! Mä en kohta ehdi toteuttaa kaikkia päähän istutettuja ideoita 🙂 Ja vaaleansiniset jakkarat teijän tytön huoneessa olisi ihan ylisöpöt :D<br />
  <br />
  Mullakaan ei oo kokemusta muuta kuin Helmi-kalustemaalista, johon oon itse erittäin tyytyväinen ollut.

  1. Jossu: Helmi-maali olisi edullisempi kuin tuo Nutshell. Pysyyköhän Helmi-maali yksistään tuossa jakkaran pinnassa? Jakkara on lakattua koivua nimittäin…. En jaksaisi alkaa pohjamaali projektiin… 😀

  2. Tohon en kyllä osaa sanoa, ite oon maalannut sillä Helmellä ainoastaan käsittelemättömiä juttuja… Mutta luulen että kaupassa osaavat kertoa 🙂 Ite sain ainakin viimeksi Helmeä ostaessani myyjältä tosi hyvät ohjeet, että kuinka mun kannattaa maalata se kyseinen juttu :D<br />
   <br />
   Mies tuossa sanoi, että yleensä lakatussa pinnassa ei pysy mikään maali, vaan lakka täytyy hioa pois :/

  3. Jossu: Yleensä suositellaan pohjamaalausta ellei kyseessä ole massiivipuu. Ja mitä olen ymmärtänyt niin lakkapinnoitettuun puuhun tarvitaan kunnon otepohja pohjalle, ja sitä en tahtoisi alkaa sutimaan. Tuon Nutshell-maalin tuotetiedoissa luki että sopii kaikille pinnoille ja on kestävä, mutta en kyllä tiedä käykö se lakkapinnalle. Plääh, mie vihaan hiomista. Täytyy varmaan etisä massiivipuinen jakkara tuon Anttilan tuolin tilalle. Se lienee helppointa. 🙂

  1. Jennifer: Niinpäs saakin. 🙂 Harmi että meillä ei ole mahdollisuutta mennä Ikeaan lähiaikoina, meillä ei ole autoa käytössä ja Ikea-bussilla en viitsi tytön kanssa alkaa matkaamaan.

 11. Minä maalasin meidän puunväriset jakkarat, jotka olivat jo kuluneetkin, valkoiseksi Helmi pohjamallilla (2 kerrosta) ja Helmi kalustemaalilla (2 kerrosta). En hionut lainkaan. Sitten vielä elävöitin istuinosan &quot;turkiksella&quot;. Jakkaranmaalausprojeksi löytyy blogistani: <a rel="external nofollow" href="http://karvasmanteli.blogspot.fi/2012/12/jakkaroiden-uudistus.html&quot; target="_blank">http://karvasmanteli.blogspot.fi/2012/12/jakkaroiden-uudistus.html</a&gt;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *