Ostoaikeissa – Bodum Columbia termospannu

En ole kai teille muistanut kertoakkaan, että meidän Moccamasterin kahvinkeitin hajosi muutama viikko taaksepäin. Vastus ei enää lähde kuumentamaan vettä, joten mokoma kapistus on täysin hyödytön. Takuukuitteja olemme etsineet kissojen ja koirien kanssa, mutta niitä ei löydy, ei sitten mistään. 

Olemme keitelleet kahvit hellalla pienessä kattilassa ja siivilöineet purut pois käyttämällä kahvinkeittimen suodatin osaa apuna. Kahvi on maistunut paremmalta kuin koneella keitettynä. 🙂 Ja kahvinvalmistaminen on yhtä nopeaakin kuin oikealla keittimellä, sillä induktiolevy kuumentaa kahden kupillisen verran vettä muutamissa sekunneissa. 🙂

514c73d8c98c7eaa3d00002b.jpg

Itse ajattelin ehdottaa miehelle, että siirtyisimme kokonaan pois sähkökeittimestä ja ostaisimme pressopannun. Samalla saisimme ratkaistua uuden keittiön osalta kahvinkeitin-ongelman (mihin kohtaan sen laittaa kun se ei sovi keittiön lookkiin :D). Luin käyttökokemuksia netistä ja konsultoin yhtä ystävääni jolla on pressopannu ollut käytössä jo vuosia. Bodumin vempaimet on kuulemma todella hyviä ja ajattelinkin että uutta keittiötä varten pitää saada Bodumin Columbia -pressopannu. 🙂

1. Kaada vesi pannuun

514c73ddc98c7e2a4400000d.jpg

2. Laita kahvinpurut perään (presso-jauhatus tai pannujauhatus) ja anna hautua 4-5 min

514c73dec98c7efb2500009b.jpg

3. Paina mäntä alas ja nauti!

514c73dbc98c7e193b000039.jpg

Tämä kyseinen Bodumin Columbia on myös termospannu, joka pitää kahvit lämpöisenä pari tuntia. Meille valitsisin kahdesta erikokoisesta sen isomman eli pannun vetoisuus olisi 1,5L ja sillä valmistaa kaffet isommallekin seurueelle (noin 12kupillista kerralla, lienee tosin pieniä kupillisia). Pannu on kokonaan terästä kahvaa myöten, joten se sopisi ulkomuodoltaan meidän Georg Jensenin pippuri- ja suolamyllyihin sekä purkkeihin ja talouspaperitelineeseenkin. <3

514c73d1c98c7e53080000c2.jpg

514c73d1c98c7e193b000034.jpg

Bodumilla olisi samaa sarjaa myös teepannu, kermakko, maitokannu ja sokerikko sekä paljon muuta. Tästä voisinkin miettiä meille keräilykohdetta seuraavaksi, nyt kun W&B:n New Wave-astiat on kaikki saatu hankittua mitä on tarvittukin. 

514c73d6c98c7e2a44000008.jpg

Ajatukset pyörii aika pitkälti nyt keittiöasioiden ympärillä. 🙂 Saatte siis sietää vielä muutamankin postauksen verran kodinkone-, astia-, ja keittiövälineaiheita. 🙂 Onko teillä kenelläkään Bodumin tuotteita käytössä? Onko ne hintansa väärtejä kuten olen saanut ymmärtää… 🙂

Minulla onkin illaksi varattu huisia ohjelmaa, tämä mimmi nimittäin suuntaa kengänkärkensä kohti Hartwall Areenaa ja Adam Lambertia. <3 <3 <3 Palaan koneelle vasta huomenna, joten kommenttivastauksissa viipyy nyt hieman pidempään kuin normaalisti. 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3

(Kuvat: Bodum)

25 kommenttia “Ostoaikeissa – Bodum Columbia termospannu

 1. Aika mageen näköinen! Olen juonut pressopannussa valmistettua kahvia ja hyvää on, plussaahan tuosta Bodumin pannusta saisi kun on niin tyylikkään näköinen 🙂

  1. Irina: Ulkonäkö on kyllä kiva, tosi simppeli ja huomiota herättämätön. Ja täysteräksisenä sopii meidän tulevaan köökkiinkin. 🙂

  2. Love: Ilta meni kivasti ja keikka oli aivan huikea. Nyt olen itse vielä enemmän Adam-fani kuin koskaan ja toinen oli niin lutunen kun suomeksi siellä puhui ja huuteli moita. 🙂 🙂 🙂

 2. Meillä on vedenkeitin heitetty kaapin peränurkkaan jo aikapäiviä sitten ja teeveden keitän aina tuolla Flirt-kannulla. Induktiolla tosiaan vesi kiehuu ennätysnopeaan. <br />
  <br />
  Tällä hetkellä haaveilen sellaisesta perinteisestä kahvipannusta, jossa voisi tuossa hellalla kiehauttaa sumpit kun siltä tuntuu. Pannukahvi on niiin parasta. 🙂 En vaan vielä ole löytänyt budjettiin sopivaa ja samalla muotoilultaan miellyttävää pannua.<br />
  <br />
  Ihanaa konsertti-iltaa sinulle! &hearts; Oon pikkuisen vihreänä kateudesta, meillä on aika show kyllä käynnissä kotona, sillä neiti ja mies ovat oksutaudin kourissa. Minä onneksi vielä sinnittelen terveenä, ainakin toistaiseksi.

  1. Cinnabaria: Induktiolevy on kyllä maailman parhaimpia keksintöjä. 🙂 Ja itsekin ajattelin alkaa juomat keittelemään kokonaan levyllä kiuhauttaen. En enää haluaisi isoja koneita pöytätasoille tilaa viemään. Ja meillä on pieni idea siitä, että ostaisimme uutta keittiötä varten sellaisen erillisuunin jossa myös mikro-toiminto ruoan pikalämmitykseen. Päästäisi eroon myös mikrosta. :)<br />
   <br />
   Konsertti oli tosi hieno ja Adam valovoimainen tähti. &hearts; &hearts; Teillä onin ollut hurja hulabaloo kotona kun kaksi oksuttelijaa siellä. Toivottavasti ovat jo paranemaan päin ja sinä säästynyt moiselta vitsaukselta. Oksutauti on jotain niin kamalaa, että suru tulee puseroon kun miettin että teillä on siellä kamalat oltavat ja varsinkin teidän pieni neiti… :´(

 3. Meillä on ollut yli 10 vuotta käytössä sekä tuo Bodumin termos että Bodumin Chambord presso. Sen verran tuosta kahvin teosta, että ensin laitetaan purut, sitten kuuma vesi ja kansi päälle. Odotetaan 4 minuuttia ja sitten vasta painetaan pohjaan 🙂 <br />
  Suosittelen oikein lämpimästi, en vaihtaisi mihinkään muuhun. Tällä hetkellä meillä on aamuisin kaksi Bodumia pöydässä koska toinen meistä on tumman kahvin ystävä ja toinen vaalean 🙂 <br />
  Ihanaa viikonloppua!

  1. Johanna: Hyvä kun korjasit tuon järjestyksen. 🙂 Ohjeet katsoin ihan oikein mutta jostain syystä muistin ne väärin tätä postausta tehdessäni, sama pää kesät talvet. 😀 :D<br />
   <br />
   Meillä myös kahvimaut eroaa miehen kanssa, mies tykkää vahvasta kahvista ja itse olen miedomman kaffen ystävä. Tuo ratkaisisi aamuongelman, kun tekisikin kahdet kaffet. Ei tarvitse kummankaan enää tinkiä omasta makumieltymyksestään. 🙂

 4. Pressopannu on käytössä. Käsittääkseni kyllä ensin laitetaan kahvi ja sitten vesi… Anyway, pressopannussa kannattaa minun mielestäni tehdä vain sen verran kahvia kuin aikoo saman tien juoda. Termosversiosta ei ole mitään hyötyä, koska kahvinpurut ovat koko ajan &quot;yhteydessä veteen&quot; ja kahvi muuttuu todella pahaksi jos se seisoo tuollaisessa pressopannussa. Keitän kahvia vain itselleni ja mulla on käytössä 0,5l Eileen-malli. Tuosta tulee 2 isoa mukillista, mutta jo sen ensimmäisen mukillisen juomisen ajan pannussa seisonut kahvi alkaa olla siinä ja siinä voiko sitä sanoa hyvän makuiseksi. Olisi pitänyt hankkia 0,35l pannu ja keittää yksi kupillinen kerrallaan…

  1. Kook: Olet oikeassa, minä dementikko olen väärin päin laittanut tähän postaukseen tuon toimintajärjestyksen. 🙂 Korjaan sen kohtapuoliin. :)<br />
   <br />
   Meillä menee kahvit tosi nopsaan napaan, eli termospannulle ei sinällään ole tarvetta, mutta toisaalta se on hyvä olla olemassa, kun itsellä aina kahvin juonti viivästyy kun saan pinkoa tuon tytön tylleröisen perässä. Yleensä on kahvini joko hieman palanutta pannussa tai sitten kylmänä kupissa. 😀 Tuolla termoksella voisin edes hieman säädellä kahvia ja sen maukasta ja lämmintä makua. 🙂

 5. Oiiii… Minäkin oisin niiin kovasti halunnut nähdä Lambertin keikan! Pidähän hauskaa siellä ja raportoihan sitten, millainen elämys konsertti oli. 🙂

  1. Mabn: Keikka oli aivan huikea. Adam lauloi uskomattoman hyvin, kovaa ja pirun korkealta. 🙂 Kuullosti livenä paremmalta kuin levyllä. Muutamista hittibiiseistä oli tehty reggae-versiot, jotka oli tosi hyviä mutta itse olisin tahtonut jamitella niiden alkuperäissovitusten tahtiin. Covereita tuli jonkin verran, mm. pari biisia Queenia, Lenny Krawitzia, ja Donna Summeria (hot stuff-hitti 80-luvulta). Taustalaulajat veti älyttömän hyvin stemmoja ja muutenkin osallistuivat tosi aktiivisesti showhun. Tanssipojat (2kpl) oli komeita ja timmejä, tietty. Silmäniloa monelle, mutta itse keskityin lähinnä kuolaamaan mr Lamberttia. 😀 Komea mies on ja kuullosti monessa kohtaa livenä ihan Freddie Mercurylta. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;

 6. En suosittele termosta kun kyseessä on pressopannu. Valmis kahvihan on koko ajan kosketuksissa puruihin ja kahvista tulee nopeasti aivan liian vahvaa/muuten epämiellyttävän makuista. Musta pressopannuissa kannattaa ostaa pienin mahdollinen pannu (tai sitten &quot;keittää&quot; vajaita pannullisia isommalla pannulla) ja valmistaa kahvia vain juuri sen verran kuin juo saman tien. Bodum on jees, mutta eiköhän muutkin merkit aja asian.

  1. k.a.h.v.i: Termostoiminnolle ei meillä varmaankaan käyttöä liiemmin ole, paitsi ehkä minulla kun kahvinjuonti ei usein onnistu niin sukkelaan kuin suunnittelen. 🙂 Tytöllä on aina jotain kysyttävää ja pyydettävää kun otan kupin kaapista ja sen vuoksi kahvini usein joko palaa pannuun tai sitten kylmenee kuppiin ennen kuin ehdin sen juomaan. 🙂 Me tehdään varmasti vajaita satseja eli neljä kupillista (vastaa kahta isoa kupillista). Mutta jos tulee joskus enemmän kahvinjuojia paikalle, niin on hyvä olla keitin jossa kahvit saa kerralla 4-6:lle hengelle. 🙂

 7. Terveisiä Adamin konsertista. Se mies osaa laulaa ja meno oli mieletöntä.<br />
  Meillä ei kukaan juo kahvia, olen saanut ystävältä vinkin myös pressopannuun ja vieraat tykkäävät. Kahvia löytyy aina pakkasesta. Ainoa huono puoli pannussa on tyhjentäminen . Koska ei ole suodatinpaperia ko laitteessa. Itselläni on nyt 3.Bodumin teepannu käytössä. 2 edellistä on mennyt rikki minun käsissäni, kestäviä ovat. Lisäksi Bodumin on myös pressopannuun . Ja saman firman muitakin on meillä käytössä, Köpiksestä tulee<br />
  Aina jotain ostettua. Muuten kuinka vanha kahvipsnnu on ?<br />
  <br />
  Valmistaja antaa myös oman takuun ja siihen ei kuitteja tarvita.

  1. Lanttuleikkuri: Älä muuta sano, jumantsuikka ne korkeimmat kohdat mitä Adam veteli, OOOOOOOH. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Moccamaster on noin 2-vuotta vanha mutta ilman kuittia ei tule takuukäsittelyä. :/ Kuitti on löydettävä ja sen teen vaikka joutuisin myllämään varastonkin läpi. En voi ymmärtää mihin ihmeeseen ison A4-kokoisen kuitin olen onnistunut hukkamaan. Ja plaah, kone on ostettu Gigantista jossa ei ole asiakasrekisteriä, olisikin ollut edes expertti niin siellä on as.rekkari ja ilman kuittiakin toimii takuu. :/

 8. Harmittelitko silloin yhessä keittiöpostauksessa sitä kun ei ole löytynyt uunia, jonka lasi olisi myös valkoinen, ei musta? Mietein vaan kun huomasin jossain blogissa, että heillä oli uunissa valkoinen lasi! 🙂 Ja joku siitä oli puhunut..

  1. Jasmin: Viime vuoden puolella tuskailin sitä että luukku oli poikkeuksetta aina musta. 🙂 Hyvä että valkoistakin uuninlasia on saatavana, alankin googlaamaan mistä sellaisen löytäisi. 🙂 Kiitos vinkistä! &hearts; &hearts;

 9. Mulla on Bodumin pressopannu ja maidonvaahdotin. Hyvin toimivat ja kestävät konepesua. Minäkin suosittelisin hankkimaan pressopannun siinä koossa, mitä määriä useimmiten keittää ja termosominaisuudesta ei tosiaan ole hyötyä. Oma pannuni on kolmen kupin vetoinen ja sillä saa hyvin myös yhden annoksen tehtyä. Mutteripannulla saa myös erinomaista kahvia!

  1. Anna: Meillä useimmiten kahvia keitetään kahdelle eli Bodumin mittakaavassa 4 kupillista (0,5L vettä). Mutta kerran viikossa on tarvetta kolmannellekin (ehkä myös 4:lle) kupille, eli mitan pitäisi riittää periaatteessa 1L vesimäärään. Yritän mahdollisimman monipuolisen pannun saada, termosominaisuus tulee mahdollisesti käyttöön vain omassa kupillisessani koska meillä tuo pikkuneiti aina keskeyttää minun kahvinautintoni. 🙂 Mutteripannusta olen kuullut myös paljon hyvää, mutta tämä pressopannu vaikuttaa minusta helpommalta ja konepesusta plussaa. 🙂

 10. Meillä on ollut tuo kyseinen pannu käytössä kolme vuotta ja erittäin tyytyväisiä olemme. Vaikka kahvia ei kannata jättää tuohon seisomaan, saa sillä kuitenkin paremman tuloksen kuin lasisella pressolla, joka meillä myös on.

  1. Anne: Mahtavaa! &hearts; &hearts; Kyllä se tämä Bodum on hankittava uuteen keittiöön. 🙂 Ellei sitten jo ennen uutta köökkiä kyllästytä tähän veden keittelyyn pikkukattilalla ja muuhun säätämiseen tuon risan keittimen tilalta. 🙂

  1. Piia: Minulla ei ole Bodumin Columbia-termospannua vieläkään, joten omakohtaista kokemusta ei pannusta ole. Muutamalla lukijallani on Bodumin pannu ja ovat kertoneet että kahvi pysyy lämpimänä pari tuntiakin, mutta maku alkaa tietysti kitkeröitymään puolen tunnin-tunnin jälkeen kuten termareissa yleensäkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *