Yllätysmomentti, hihii. :)

Oi kesäkuu, tule jo! ;D Saattaa nimittäin yksi väliseinäkin kadota rempan yhteydessä, syy siihen on tämä:

515308b2c98c7e5224000ac0.jpg

515308aac98c7e1842000412.jpg

515308aec98c7e4c3a000a9b.jpg

515308aac98c7eb3360009b1.jpg

Tämän idean kunnia ei kuulu minulle, vaan olohuoneen ja makuuhuoneen päittäin siirtoa ehdotti sisustaja-tuttuni. Hänen visioihin voi todellakin luottaa, joten ryntäsin heti kokeilemaan tätä uutta tyyliä ja toteutusta. Ja hyvä näin, sillä olen todellakin aivan rakastunut nyt uuteen makkariimme. <3 <3 <3 Olohuone tulee olemaan jatkumo ruokailutilalle, joka onkin paljon käytännöllisempi ratkaisu. Makuuhuoneen voi halutessaan eristää Bestå-kaapeilla, tekemällä niistä feikki-seinän. Tai sitten rakentaa väliseinän johon tulisi lisäksi lasiset pariovet. Mikä onkaan ihanampaa kuin nousta kesäaamuina ylös sängystä ja mennä tuulettumaan suoraan parvekkeelle. <3 <3 <3

Täällä jatkuu huseeraminen, kaapit ja kaappien sisällöt on vielä vinksin vonksin. Saatan illalla ehtiä tekemään postauksen valmiista uudesta olohuoneesta, yritän ainakin. 🙂

Kivaa keskiviikkoa kaikille!

58 kommenttia “Yllätysmomentti, hihii. :)

 1. Siis wau 😀 &hearts; teidän kodista on moneksi &hearts; &hearts; <br />
  Ihana ajatus tuo et pääsee herätessään suoraan parvekkeelle &hearts; aaaaaaa :)) ihana!

 2. Mitenkäs kulku tytön huoneeseen? Kuljettaisiinko sinne teidän makuuhuoneen kautta vai tehtäisiinkö remontin yhteydessä uusi ovi uuteen olohuoneeseen?

 3. Loistava idea. Tuskin maltan odottaa kuvia. Kyllä oot tehokas, kun jaksat siirrellä kaiken päivässä 🙂 Jäis multa tekemättä.

 4. Jotenkin en tykkää…. Eikö se pitänyt jo olla sinetöity remppaan asti? Oletko laskenut montako kertaa järjestys on jo vaihtunut tämän vuoden aikana? Miten ihmeessä jaksat koko ajan vaihdella tai miten niin nopeasti kyllästyt tai mistä ylipäätään on aikaa noita juttuja miettiä koko ajan? Perheellisenä ja työssäkäyvänä harrastukset mukaan lukien ei todella itsellä ole aikaa, tai sekin aika kun saa hetken tv:tä katsoa, niin ei tulisi mieleenkään että sen ajan käyttäisin huonekalujen paikkaa vaihtaen. Mistä saat energiasi? 🙂

 5. Tosi hyvä idea! =) Wautsi! Tulee varmasti upea lopputulos! &hearts; Ja nostan hattua, kun jaksat aina tehdä näitä muutoksia. Kova homma, mutta näitä on kiva katsella ja ihailla.=)

 6. Siis apua teillä on melkein joka kerta vaihtunut järjestys kun tulen tänne blogiin! Ja käyn kuitenkin joka päivä.. Olet aika uskomaton 😉 Tarmoa näyttää riittävän! Etkö pelkää makuuhuoneen rauhan katoavan? Minun on ainakin pakko saada makuuhuoneen ovi kiinni, jotta tulee tunne, että on &quot;turvassa&quot;. Ehkä vähän hämärää, mutta tietänet mitä tarkoitan ;)<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/&quot; target="_blank">http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/</a&gt;

 7. Teidän uusi makkari näyttää kyllä loistavalta! Tuskin maltan odottaa, kun olette saaneet rempan tehtyä. Muutoksia on tulossa niin paljon ja vielä hyvällä maulla toteutettuna. Mistä ihmeestä sulla tuota energiaa riittää noiden tavaroiden siirtelyyn? Voisit antaa sitä vähän tänne mullekin.

 8. Huhhuh… Sä tosiaan huseeraat sisustustas uusiksi sellaista tahtia, että meinaa kärryiltä pudota ;D En malta odottaa postausta uudesta olkkarista, jos sitten taas vaikka kuvien myötä tajuaisin miten tää muutos niinku menee… ;D

 9. Oho, muutosta kerrakseen:D Itse kuitenkin olisin hieman &quot;varovaisempi&quot; tälläisten muutosten kanssa, tai siis oletteko ajatelleet että asunnon vaihto olisi jossain vaiheessa ajankohtainen? En halua olla millään tavalla ilonpilaaja mutta tälläiset muutokset harvoin nostavat asunnon arvoa (paitsi keittiöremontti tietysi), sillä monille varsinkin tuollainen avoin makuuhuoneratkaisu (ja kulku toiseen makuuhuoneeseen sen kautta) saattaa olla ratkaseva tekijä olla tekemättä ostopäätöstä :/ Itse lähtisin tekemään tälläisiä suuri rakenteellisia muutoksia kuten seinien kaatamisia vasta jos olisin varma että tulen viettämään asunnossa useita, toivottavasti kymmeniä vuosia. Tietenkin asuntonne tulee vastata perheenne tarpeita ja toiveita, mutta hyöty/kustannussuhdetta miettisin 🙂 Kaunis koti teillä jokatapauksessa on!

 10. Aivan kamala. Olen vuosien saatossa kyllä nähnyt kaikenlaisia sisustus kokeiluja ja yrityksiä, mutta toi on pohjanoteeraus. <br />
  Ensinnäkin tuo teidän sohva on aivan liian iso tuohon tilaan minne olet sen nyt tuupannut. Kiva, että jaksat pyöritellä valkoisia kalusteitasi kirppisten lomassa, mutta rauhoittuisit nyt hyvä ihminen. :)<br />
  Vaikka seinän kaataisikin, niin se ei toimisi.

 11. Olen jo pidempään ihmetellyt, että miten perheenäidillä on päivittäin aikaa tehdä isoja muutoksia eri huoneisiin? Eikö teillä ulkoilla lapsen kanssa lainkaan tai harrastaako lapsenne mitään? Joka päivä uusia huonekaluja, sisustusjuttuja, isoja aikaa vieviä muutoksia!?

 12. Sä oot kyllä semmonen energiapakkaus, että oksat pos 🙂 Jään innolla odottamaan uusia kuvia, hyvältä nimittäin näyttää jo nyt 🙂

 13. Oi, sinä jaksat vaihdella ja kokeilla huonekalujen paikkoja, ihailtavaa, itse turvaudun 3D -piirrosten suuntaan kun tulee uusi ajatus kodista, jossa seinät vaihtavat paikkaansa 🙂 Osaan hyvin kuvitella nuiden kuvien pohjalta miltä kotinne tulisi näyttämään. Voi ja ne pariovet &hearts; mukava nähdä sitten lopputulos kesällä 🙂 kivaa iltaa.

 14. No tämä oli todellinen yllätysmomentti! :D<br />
  <br />
  Nyt jos koskaan, olisi tosi kiva nähdä teidän asunnon pohjakuva, niin hahmottaisi niin paljon paremmin sen mitä onkaan tulossa. 🙂

 15. No huh mikä muutos! Iso makkari on kyllä ihana, meillä on yläkerrassa kaadettu kaikki väliseinät joten on 40neliön makkari/työtila 🙂

 16. Siis mä en kyllä ymmärrä miks kukaan haluis olohuoneesta tehdä makkarin..Eihän tossa oo mitään yksityisyyttä..<br />
  Miten kenelläkään on aikaa taikka jaksamista vaihdella huonekalujen paikkaa joka wko tai jopa monta kertaa wkossa,en tajua.<br />
  Et ilmeisesti ole töissä kun aikaa riittää tuollaiselle turhanpäiväisyydelle.. <br />
  Tää blogi ei enää kyllä nappaa kun joka toisessa kirjoituksessa on huonekalujen vaihdosta ja joka toisessa heräte ostoksia joita sit kaupitellaan ku ei sit sopinutkaan ..<br />
  Ehkä kannattais harkita ostoksiansa tarkemmin niin ei tulis ostettua turhaa tavaraa kotiin..<br />
  Juu no tää nyt oli mun mielipide..<br />

  1. Tuohon heräteostos- ja kaupittelukohtaan on muuten pakko kommentoida, että minusta tuo nimenomaan ON hieno idea. Miia on selkeästi hankkinut sellaisia (sisustus)tavaroita, joista saa hyvän hinnan nämä myytyään. Ja taloudellisesti ajateltuna uudistukset kannattaakin toteuttaa nimenomaan niin, että pystyy myymään &quot;vanhat&quot; pois saaden kuitenkin hyvät rahat, jotka sijoittaa uudistuksiin. Ymmärrän kyllä todella hyvin senkin pointin, että pyritään yhtenäistämään koko asunnon sisustuslinjaa, myydään mahdollisesti sopimattomat esineet pois ja mietitään uusia, paremmin sopivia tilalle. <br />
   <br />
   Oikeastaan Miian blogin innoittamana tein itsekin niin, että myin pari vanhaa huonekalua pois ja ostin uudet tilalle. Olen pitkään surkutellut sitä, että meidän pohjaratkaisu yhdistettynä hankittuihin huonekaluihin ei mahdollista esim. joulukuusen laittoa olohuoneeseen. Luulin, että homma ratkeaa melkeinpä vain asuntoa vaihtamalla. Tämän blogin avulla näinkin uusia mahdollisuuksia ja toteutin muutoksen, minkä ansiosta ensi jouluna (jos asumme vielä täällä) meillä on oikein hyvä paikka joulukuuselle 😉 .<br />
   <br />
   Mitä tuohon makkariasiaan tulee, niin itse en kuitenkaan tykkäisi tuollaisesta ratkaisusta meillä. Olen aiemmin asunut asunnossa, jossa oli pienestä kaksiosta tehty yksiö kaatamalla väliseinä ja näin ollen makkaristakin tuli sellainen avoin ja &quot;suojaton&quot; tila. Myöhemmin oli pakko teettää se seinä takaisin. Tykkään, että makkari on suojaisa paikka, jonne voi tarvittaessa sulkeutua, enkä tykkää, jos siitä on vielä joku läpikulku. Mutta eihän kaikki tietenkään tykkää samoista asioista, onhan niitä hienoissakin sisustus- ja pohjaratkaisuissa jopa suihku keskellä huonetta ja tietyillä ihmisillä sekin toimii todella hyvin 🙂 .

 17. Olipa yllättävä ratkaisu! 🙂 Uusi makkarinne näyttää ainakin todella ihanalta, odotan innolla kesäkuuta 🙂 Meillä ei varmaan toimisi kun jouduimme keittiöremontin yhteydessä vaihtaa liesituulettimen aktiivihiilikäyttöiseksi ja se ei kyllä poista ruoan hajua ja savua niin tehokkaasti kuin toivoisi joten iltakokkailujen jälkeen makkari haisisi ällöttävästi ruoalle :S

 18. Ai niin unohtui kysyä ihan asiastakin. Eikös nuo teidän matot olleet Operetteja? Meillä on olohuoneessa VM Carpetin nukkamatto joka mielestäni on liian luonnonvalkoinen/kerman värinen/beigeen taittava ja olenkin metsästänyt tilalle valkoista mattoa. Sen ei välttämättä tarvitsisi olla nukkamatto mutta kriteerinä on, että se on paksu ja/tai pehmeä koska lapset ja usein myös me aikuiset vietämme siinä paljon aikaa. <br />
  <br />
  Löysin Operetteja tarjoushintaan ja jäin miettimään ovatko ne paksuja ja pehmeitä ja sellaisia &quot;tiheitä&quot;, ettei pohja paista lankojen lomasta. Toiseksi ajattelin kysyä mielipidettäsi; meillä on avokeittiö ja kaikki on kovin kulmikasta keittiössä ja olohuoneessa. Iso kulmikas sohva, iso kulmikas ruokapöytä, tv-taso yms. Ruokapöydän ylle on tulossa lokki-valaisin kunhan sähkötyöt saadaan tehtyä loppuun ja mietin olisiko pyöreä matto kiva pari valaisimen pyöreydelle? Tällä hetkellä mattokin on suorakulmio. <br />
  <br />
  Matto tulisi about ruokapöydän ja tv-tason (suurinpiirtein samalla tasolla) sekä sohvan väliin, eli siis ruokapöytä keittiön puolella ja tv-taso olkkarin puolella samalla tasolla ja sohva olkkarin puolella melkein ruokapöydän ja tv-tason välimaastossa niitä vastapäätä 😀 Olikohan tarpeeksi vaikeasti selitetty 🙂 Olen jotenkin vierastanut pyöreää mattoa mutta mietin, että rikkoisiko se kivalla tavalla jotenkin tätä muuten niin kulmikasta tilaa. Ja sitten on myös ongelma, isompi halkasijaltaan 160 cm vai pienempi 120 cm matto? Tilaa ei ihan hirveästi jää sohvan ja ruokapöydän väliin ja 160 cm matto mahtuisi juuri ja juuri niin ettei tuolit tulisi maton reunan yli. Mutta onko pienempi pyöreä matto sitten liian pienen ja orvon näköinen? 🙂 Eli olisiko kulmikas matto kuitenkin varmempi valinta, nykyinen matto taitaa olla 140×200 cm. Pituussuunnassa matolle kyllä löytyisi tilaa esim. tuon 160×230 matonkin verran. Kiitos jos jaksat vastata hankalasti selitettyyn kysymykseeni!! 🙂 Mukavia unia sinulle!

 19. Kommentoin jo facebookissa, mutta pakko oli tännekki, ihan täydellinen 🙂 Sänky sopii niin hyvin tohon! Täällä vaan huokaillaan&hearts;<br />
  Tykkään kovasti teijän petauksesta, haluisin meilleki ton päiväpeiton, mutta sitä ei taida saada enää 🙁 Saako kysellä että mistä ootte ostanu teijän peitot? Mitä merkkiä ne on? Hassu kysymys 🙂

 20. Tämä ei ole kyllä kovin hyvä järjestys, se on mun mielipiteeni. <br />
  <br />
  Olen kyllä samaa mieltä kuin Katikin muutama kommentti ylempänä.<br />
  Tai olen tässä pohdiskellut samoja asioita.. Miten voi riittää aikaa ja jaksaminen vaihdella tavaroiden paikkaa?<br />
  Enkä ihan täysin ymmärrä miksi myit lähes kaiken mitä olet puolen vuoden sisällä ostanut, jotka oli niitä &quot;tämän mä oon aina halunnut ja nyt sen sain&hearts;&hearts;&hearts;&hearts;&quot; -tavaroita. Tai siis joo'o, jos niille ei ole käyttöä ja ovat turhia. Mutta se taas vie pohjaa siltä kun joku aika sitten sanoit harkitsevasi nykyään tarkkaan mitä ostat ettei tule virhe- tai heräteostoksia 🙂 <br />
  En nyt tarkoita loukata sinua tai pahoittaa mieltäsi, mutta ihmetyttää vain 🙂

 21. Minäkään en kyllä suosittele kaatamaan tuota seinää. Jos jossain vaiheessa tulee asunnonvaihto eteen, on se kyllä myyntiä selkeästi hidastava tekijä. Voi karkottaa monta ostajaa. Tulee oikeasti sitten vähän epäkäytännöllinen kun kulku olisi vanhempien makkarin kautta lapsen huoneeseen. Tyttönne tosiaan on vielä pienempi, eikä ehkä tässä vaiheessa niin haittaakaan, mutta näin isompien lapsien äitinä voin kertoa, että ei tule tuommoinen sitten muutaman vuoden päästä oikein toimimaan :)<br />
  Mutta kiitoksetkin pitää sinulle nyt välittää. Blogisi on kiva, käyn joka päivä lukemassa ja tykkään sisustuksestanne.

 22. kaikella kunnioituksella ja rakkaudella, toi ei sovi minun mielestäni yhtään.. makuuhuoneessa mielestäni pitää olla yksityisyyttä ja seinät ympärillä, jotenkin hassu että keittiö ja makkari olisi yhtenäistä tilaa. miia nyt rauhoitu tuon huonekalujen järjestelyjen kanssa 😀 Voisit tehdä gallupin, että mikä on paras järjestys jos haluat lukijoiden mielipiteitäkin kuunnella.. mun mielestä se jossa sohva erotti keittiön ja divaani ja tuplis oli siellä ikkunan vieressä niin oli ihan paras!!!! mutta makuja on moneksi eikä niistä tule kiistellä. kunnioitan päätöstäsi mitä ikinä teetkin, mutta tämä on kieltämättä todella hassu järkkä.. olohuone pieni ja ahdas ja ei vaan toimi. elä loukkaannu &hearts;

 23. Ohhoh,mitä kommentteja olet saanut…<br />
  Aika makean näköinen tuo uusi makkari! Meilläkin on olohuoneessa vanhempien sohvasänky mutta se on ihan tilanpuutteen takia:) <br />
  Kyllä sitä ehtii huonekaluja vekslata ees taas täälläkin vaikka lapsia on kuusi,onhan se mies siinä kantoapuna;)<br />
  Koti on itselleni ainakin niin tärkeä paikka että siksi tulee sisusteltua ja laitettua paikkoja uuteen uskoon liki joka paikka:)

 24. Huh huh, melkoista on meininki tässä blogissa. Samaa mietin kuin muutkin: eikö sinulla ole elämässä muuta tekemistä kuin vaihtaa järjestystä, ja ostaa ja myydä tavaraa päivittäin? Olisi mukavaa lukea joskus jotain muutakin kuin yhden pienen kolmion jatkuvaa muodonmuutosta. Valitettavasti minullakin on lukijana nyt mitta täynnä tätä jatkuvaa valkoisten kamojen siirtelyä paikasta toiseen. Suosittelen lämpimästi vaikka jonkin harrastuksen aloittamista, niin elämään saa muutakin sisältöä.

 25. Hauska ja ennen kaikkea yllättävä vaihdos, mutta näyttää tosi ihanalta! Heh, katsoin tän postauksen eilen illalla ja yöllä näin unta että meidän olkkari ja ruokailuhuone vaihtoivat paikkaa 😉 Oon seurannut jo pitkän aikaa sun blogia, mutta kommentoin ekaa kertaa. Tykkään tosi paljon! 🙂 Itse oon ihan just aloittanut oman blogin, vaatii hieman harjoittelua. 🙂

 26. Kiitos kaikille mielipiteistänne! Täällä jatkuu remppasuunnittelu ja vaikka nyt näyttääkin siltä että keittiö ja makuuhuone olisi samaa tilaa, niin näin ei tule olemaan ikuisesti. 🙂 Tämä idea mitä nyt toteutamme tulee olemaan aika hieno kun valmistuu, tarinoin siitä teille enemmän sitten kun saan 3D-suunnitelman kätösiini ja voin valottaa teille hieman paremmin miten koko kodin pohja tulee muuttumaan. 🙂 Tämä postaus oli vain pikainen vilautus kesken muutoksen, tahdoin jakaa tämän teille kun olen niin innoissani saamastani kivasta ideasta joka kolahti ja kovaa. &hearts;<br />
  <br />
  Olen aina jakanut vahvoja mielipiteitä oman kotini ja sisustustyylini osalta ja arvasin että tämä uusin jutska ei ole poikkeus. Mutta valmistuessaan kodista tulee aikas hieno ja luulen että siinä vaiheessa kun on näyttää valmista kuvaa (kesäkuu) niin mielipide saattanee muuttua muutamilla lukijoillakin. :)<br />
  <br />
  Mitä tulee asunnon myyntiin, niin me teemme tätä kotia meille itsellemme ja jos myynti on joskus ajankohtainen niin pohja on muutettavissa ihan miten parhaimmaksi katsoo uusi omistaja sitten jos sen aika on. 🙂 Tämä peruskerrostalokoti tulee uudistumaan totisesti tälle vuosituhannelle, hihiii. :)<br />
  <br />
  Ja vastaan tähän myös teille kommentoijille jotka laitoitte epäasiallista kommenttia minulle (en julkaise herjaavia kommentteja):<br />
  <br />
  – Minä rakastan sisustamista ja suhtaudun siihen hyvin intohimoisesti ja innolla, se ei tee minusta mielenterveysongelmaista, maanista tai hullua. <br />
  <br />
  – Sisustus on minun harrastus, toinen on tanssi ja kerran viikossa käyn myös laulutunnilla joten harrastuksia minulla riittää ihan tarpeeksi. Bloggaamisen luen myös harrastukseksi, se ei ole minulle työtä edelleenkään eikä tule koskaan olemaankaan. Lisätienesteillä mitä bloggaamisesta saan, rahoitan uusia sisustusostoksia. <br />
  <br />
  – Elämä muuttuu, tarpeet muuttuu, ihminen muuttuu, elämäntilanne muuttuu…. aina ei voi tietää etukäteen mitä tahtoo vuoden päästä, ei myöskään oman kodin sisustuksen osalta. Joskus vastaan tulee sellaisia ideoita, jotka ovat parempia kuin mikään aikaisemmin. Silloin pitää valita, pysyykö tutussa ja turvallisessa jo rakennetussa ympäristössä ja sisustuksessa vai ottaako riskin ja lähtee rohkeasti kokeilemaan uusia juttuja. Sisustus ei ole vakava asia, se on kiva, kaunis, rento, luova ja spontaanikin juttu. Miksei omassa kodissa saisi rohkeasti kokeilla erilaisia asioita, ihan uusiakin sellaisia? Jotkut eivät tahdo oman kodin sisustukseen suuria muutoksia koskaan, toiset kaipaavat niitä viikottain. Minä tykkään vaihtelusta ja asunnon remontointi tullaan toteuttamaan niin että koti on hyvin muuntelukykyinen. <br />
  <br />
  – Tämä maailma on nykyään kummallinen suorittamispaikka, jossa pitää aina siirtyä parempaan, hienompaan ja suurempaan. Me emme ajattele niin. Vaikka meillä olisi tarvetta tällä hetkellä yhdelle lisähuonelle (työhuoneeksi), emme halua suurempaan kotiin vaihtaa. Tahdomme mieluiten tehdä tästä 80m2 kodista niin toimivan ja kompaktin, että kaikki tärkeät askareet voidaan suorittaa mukavasti ja viihtyisästi, ilman että kokonaisuus siitä kärsii. Työhuone on minusta hieman hukkaan meneviä neliöitä, jos työhuonetta käyttää vain pari kolme tuntia vuorokaudesta ja muuten se on tyhjillään ovi kiinni. Tälläisiä asioita me yritämme välttää, tinkimättä kuitenkaan rauhasta työskennellä. :)<br />
  <br />
  – Raha-asiani ei oikeastaan kuulu tänne blogiin, mutta kun kiinnostusta nyt tuntuu niin paljon olevan niin teen etätöitä kotoa käsin aamulla klo 7.00 alkaen (noin 1-2h) sekä iltaisin (noin 1-3h). Olen tehnyt etätyötä sivutyönäni jo vuodesta 2008 saakka ja teen jatkossakin niin kauan kuin siihen mahdollisuus on. Työväline on pelkkä tietokone, joskus myös puhelin. Työ ei liity miltään osin sisustamiseen. Tällä lisätyöllä saan extra-rahaa josta osa menee säästöön. Työ ei ole pakote, tykkään tästä etätyöstäni. Joskus on rankaa mutta hyvin jaksaa kyllä. Olen kiitollinen että minulle on tälläinen mahdollisuus suotu, sillä pikkulapsiarjen ja etätyönsovittaminen on suhteellisen helppoa, teen työt oman aikatauluni (eli tytön kellon mukaan) ja jaksamiseni mukaan. Viikossa työtunteja kertyy noin 15.<br />
  <br />
  – Eiliseen kalusteiden paikan vaihtamiseen meni aikaa 30 minuuttia. Ei siis kauaa. Ja lattia ei kärsi kalusteiden siirtelystä, sillä jokaisessa kalusteessa on pohjassa huopatassut ja ne liukuvat parketilla hyvin. Olen myös melko vahva, joten jaksan kantaa itseänikin painavampia esineitä tarvittaessa (kunhan ote on hyvä). Kun alan vaihtamaan järjestystä niin mietin etukäteen missä järjestyksessä sen teen, sitten alan hommiin ja siinä ei tosiaankaan kauaa nokka tuhise. 🙂 Pienten esineiden kanssa meneekin sitten enemmän aikaa, sillä niiden sovittelussa on oma työnsä. :)<br />
  <br />
  – Leikimme ja touhuamme tytön kanssa yhdessä useita tunteja päivässä. Tytöllä on kavereita, joiden kanssa leikimme päivittäin joko ulkona tai sisällä, riippuen säästä. Minusta alle 3-vuotiaiden lapsien ei tarvitse harrastamalla harrastaa mitään. Tyttö rakastaa tanssimista ja me tanssimme täällä kotona paljon. Olen opettanut tytölle baletin alkeita kera Anniina Ballerina-piirrettyjen ja myös lattarijuttuja. 😀 Satubaletti aloitetaan syksyllä kun tyttö täyttää kolme. Täällä Helsingissä on lapsien harrastuspaikkoihin ruuhkaa ja suositus on että ikärajaa 3-v noudatetaan. Toki olisin voinut neuvotella tytölle harrastuspaikan jo aikaisemminkin, mutta edelleenkin painotan, en itse näe että alle 3-vuotiaiden tarvitsee harrastaa mitään ohjattua toimintaa. Elämässä ehtii suorittaa ja sitoutua ihan riittämiin vanhempanakin. 🙂 Kerho-tyylinen puuhailu meillä toteutuu kavereiden kanssa touhutessa. <br />
  <br />
  – Mitähän vielä, sain niin paljon tulikiven katkuista kommenttia etten ehkä muista kaikkea. Muistuttaisinkin nyt että jos haluat kommenttisi julkaistavan, niin kirjoita kommenttisi asialliseen sävyyn ilman kirosanoja ja herjauksia!

 27. Odotan innolla lopputulosta! Ensin ajattelin, että miksi vaihtaa olohuone pienempään tilaan kuin missä se nyt on, mutta pohjaa muuttamalla varmasti lopputulos tulee olemaan hyvä. <br />
  <br />
  Ihmiset ottavat kantaa täällä todella henkilökohtaisiin asioihin, mikä ihmetyttää suuresti, koska tuskin suurin osa ihmisistä tuntee sinua. Tämä on syy miksi olen lykännyt oman blogin perustamista. Sen pitäminen olisi pitemmän päälle raskasta, koska ihmiset ovat valmiita määrittelemään kuka olet sen perusteella mitä jaat elämästäsi blogissa. Suomalaiset tyypillisesti mollaavat ihmisiä jotka ovat erilaisia tai tekevät asioita eri tavoilla.<br />
  <br />
  Minä ainakin pidän blogistasi, koska sieltä löytyy aina mielenkiintoista luettavaa,

  1. Iikku: Pohja kun aukeaa niin olohuone ei tule olemaan pienempi kuin vanha. Se on vaan paremmin olohuoneeksi sopiva ja tila käytetään hyödyksi ilman halli-efektiä. 🙂 Keittiö integroituu jatkossa olohuoneeseen tiivimmin kuin ennen, mutta on ihan yhtä tilava. Ainut suurempi ero on oikeastaan se että makuuhuone avautuu ja valo pääsee kunnolla sisään koko kotiin. Vaalea lattia vielä korostaa valoisuutta ja tuo sellaisen tunteen että koko koti olisi kasvanut kokoa. 🙂 Toiminnallisuus paranee ja turha ravaaminen vähenee. Suunnittelijan olisi alunperinkin pitänyt suunnitella talo niin, että olohuone olisi ollut tuossa entisen makuuhuoneen puolella, vaikka olisikin ollut sitten parvekkeelle kulku makkarin kautta. :)<br />
   <br />
   Hyvin harva minua tuntee ja ne ketkä tuntevat eivät ikinä milloinkaan kirjoittelisi törkykommentteja minusta. Luottamus on täydellistä näiden ystävien suhteen. &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Bloggaaminen on suomessa muuttunut vähän ikäväksi viimeisen vuoden aikana, osa ihmisistä ei tunnu ymmärtävän sitä, että blogin takana on ihan oikea ihminen joka elää ihan oikeasti omaa elämäänsä. MInua ei haittaa se että blogiani ja sisustusjuttujani arvostellaan, mutta se että aletaan tekemään diagnooseja mielenterveysongelmista tai vedetään tuttavat, lapset ja kummin kaimat mukaan haukkumiseen niin sitä en hyväksy. Ja jos ihan suoraan puhutaan, niin kyllä pelottaa tulevaisuus ja se millainen on maailma kun oma tyttö aloittaa koulun. Kun entiset koulukiusaajat on nyt aikuisiksi kasvaessaan alkaneet kiusaamaan toisia aikuisia anonyymeinä netissä niin millainen on seuraava sukupolvi? :/<br />
   <br />
   Kiitokset! &hearts; &hearts; Ja iso halaus myönteisestä kommentistasi! &hearts; &hearts;

 28. Erikoinen ratkaisu ja mielenkiinnolla odotan lopputulosta 🙂 hienosti valotit asioita lukioille vaikka sinulla ei siihen mitään velvoitetta olekaan. Minulla on itsellä kaksi pientä lasta ja sitäkin ihmetellään miten pystyn pitämään kodin niin siistinä. No onhan siinä iso homma, mutta kun ei kuluta aikaansa pelkästään sohvalla istuen niin paljon sitä saa aikaiseksi niiden lasten leikkien lomassa 🙂

  1. Jenni: Poikkeaa kyllä normaalista aika paljon, mutta itse odotan suurella innolla tulevaa valmistumista. Harmi että siihen menee vielä viikkoja, odottavan aika on aina liian pitkä. :)<br />
   <br />
   Aina riittää ihmisiä jotka eivät osaa samaistua toisen elämään, ja jokainen ihminen tekee asioita omalla tavallaan. MInäkään en viihdy sohvalla istumassa vaan tykkään touhuilla ja puuhastella paljon. 🙂 Olen aina ollut tälläinen touhutiina (ja ei, minulla ei ole adhd:tä tai muitakaan levottomuutta aiheuttavia sairauksia, olen ihan terve ja täysjärkinen vaikka touhuankin paljon :D) ja itse en näe siinä mitään ongelmaa että saan päivässä paljon aikaan. 😀 HIhiiii. 🙂 Toivottavasti tyttökin kasvaessaan pysyy touhukkaana pikkuTiinana, eikä uppoa sohvan nurkkaan pelikonsolin kanssa. :)<br />
   <br />
   Lelujen siivoaminen on kyllä ärsyttävää, muuten siivous sujuu muun toiminnan ohessa, parhaimpina päivinä jopa ihan huomaamattaan. :)<br />
   <br />
   Ihanaa iltaa! &hearts; &hearts;

  1. Siru: Ei mihinkään. Niitä on satunnaisesti silloin tällöin, eikä ne ole jakkupukupalavereita. Niihin voisin laittaa vaikka siistit farkut ja siistin paidan, kunhan yleisilme on siisti. Sinä jaksat nyt vääntää joka asiasta, voisitko ystävällisesti lopettaa tai edes kirjoittaa oikealla nimelläsi. Ei ole vaikea arvata kuka siellä taas näppäilee koneen toisessa päässä. HUoh. Jos minun pitää hankkia muuta elämää sen vuoksi että että sisustan liikaa, niin tässä vaiheessa suosittelen sinulle aivan samaa. Onko sinulla mitään elämää itselläsi kun jaksat jatkuvalla syötöllä pommittaa minua kommenteillasi ja vauva.fi:ssä? Käytä sinäkin energiasi omaan hyvinvointiisi ja asioihin joiden parissa puuhailusta tulee hyvä mieli. Älä oikeasti enää tule tänne blogiini, koskaan.

 29. Aika ikävää ja asiatontakin palautetta olet saanut. Harmillista, sillä mielestäni toisen viitseliäisyys, innostus ja intohimo ei ole kenltäkään muulta pois? Kiitos mukavasta ja inspiroivasta blogista, josta olen saanut paljon iloa ja inspiraatiota! 🙂

  1. Sari: Eihän se ole pois keneltäkään ja ihmettelen edelleen miten onnistun &quot;ärsyttämään&quot; näin paljon että kukaan ylipäätään edes jaksaa vaivautua kommentoimaan ikäviä. Piti eilen oikein hieroa silmiä muutaman saamani kommentin kanssa, sen verran oli hurjaa tekstiä että meni yli ymmärrykseni. Kumpa ihmiset olisivat positiivisempia ja pyrkisivät mielummin keskittymään myönteisiin asioihin, joista saisivat hyvän karman kierteen elämäänsä. &hearts; En voi uskoa, että kovin pitkäkestoista iloa tulee siitä että haukkuu toisen lyttyyn, vaikka se hetken ehkä jaksaakin naurattaa ja huvittaa. Kyllä ihmisen täytyy olla surullinen yksilö, jos ainoa nautinto elämässä (tai nautinto ylipäätään) on toisten kiusaaminen ja solvaus. :/<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts;

 30. Voi hyvänen aika, minkälaisia kommentteja ihmiset kirjoittelevat nimettöminä. Uskomatonta! Minusta jokainen ihminen, Miia mukaan lukien, saa tehdä/harrastaa ihan mitä haluaa. Minusta ainakin Miian juttuja on kiva lukea ja eiköhän lukijamäärät kerro jotain… <br />
  <br />
  Tsemppiä Miia sulle! Toisaalta ne blogit, jotka joutuvat ryöpytyksen alle keskustelupalstoilla, ovat tosi suosittuja blogeja. Ja moni uusi lukija löytynee myös sitäkin kautta.<br />
  <br />
  Mukavaa ja positiivista pääsiäistä kaikille!

  1. Sanna: Yli kymmenen kommenttia oli sellaisia, joita en edes voi julkaista asiattomuuksien ja julkean kielenkäytön ja sanavalintojen vuoksi. :/<br />
   <br />
   Jokainen tosiaankin tehköön elämässään ihan mitä haluaa, jos se ei satuta tai loukkaa muita. Minun sisustusjutut tuskin ovat sellaisia että loukkaan ketään. Ja jos siirtelenkin tavaroita sata kertaa viikossa niin so what? 🙂 Ei senkään pitäisi aiheuttaa kenellekään pahaa mieltä sentään. :)<br />
   <br />
   Kaipa se niin menee että mitä isommaksi blogi kasvaa, sen enemmän saa kuulla kunniaansa. Ensin blogia lukevat ne jotka siitä tykkäävät ja ennen pitkää alkaa blogiin virtaamaan myös heitä joita ei sisältö kiinnosta laisinkaan. Näiden joukossa on sitten kenties sellaisia, jotka saavat hyvää mieltä siitä että blogin kirjoittaja pahoittaa omansa. Kuuluneen ihmisluontoon tuollainen toisten kiusaaminen kai sitten, vaikken sitä tule koskaan hyväksymään millään perusteella.<br />
   <br />
   Ihanaa pääsiäistä sinulle myös ja kaunis kiitos kannustavasta kommentistasi! &hearts;

 31. Ohhoh. Kylläpäs se että yksi pariskunta siirtää parisänkynsä huoneesta toiseen aiheuttaa paljon vihaa toisissa ihmisissä. 🙁 Hyvin erikoista. Kyllähän ihminen saa vaihtaa kotonaan järjestystä ja saa myös ostaa ja myydä tavaroita. Lapsikaan ei vaikuta heitteillejätetyltä. Eikä käsittääkseni tämän blogin seuraaminen myöskään ole pakollista. <br />
  <br />
  Toivottaisinkin nyt kaikille negatiivisia kommentteja kirjoittaneille oikein onnellista pääsiäisaikaa. &hearts; Toivottavasti saatte vapaapäivien aikana tehtyä jotain sellaista, mistä tulee hyvä mieli ja voitte olla tyytyväisiä omaan elämäänne ja ehkä sitä kautta antaa myös toisten elää omaa elämäänsä.<br />
  <br />
  ps. Mia, teillä on ihana koti ja ajatus vaihtaa makuuhuoneen ja olohuoneen paikkaa on hauska, rohkea ja varmasti myös toimiva ratkaisu teille. 🙂

  1. Minna: Hihiii, saman ajatuksen sain. 🙂 Itseni lisäksi meidän kotiin suhtautuu intohimoisesti myös ainakin yksi kommentoija, joka tykkää päivittäin muistuttaa olemassa olostaan ja siitä kuinka meillä on kaikki aivan kamalaa. 🙂 Jokaisesta postauksesta löytyy aina jotain marmatettavaa, siis ihan aina. 😀 <br />
   <br />
   Minä yhdyn sinun toivotuksiin ja toivotan kaikille rentouttavaa ja mukavaa pääsiäisen aikaa. Iloitaan ihanista asioista joita meillä on ja nautitaan auringosta ja keväästä sekä lintujen laulusta. &hearts; &hearts; &hearts; Kesäkin tulee jo kovaa vauhtia. 🙂

 32. Täytyypä sanoa että olen järkyttynyt noista useista negatiivista kommenteista, mikäli joku blogi tai sisustus ei miellytä, niin miksi on pakko tulla niin epämiellyttävää blogia lukemaan? Luulisi että myös lukijoilla olisi muutakin elämää kuin kytätä mitä kukakin bloggaaja kodissaan tekee ja blogiinsa kirjoittaa, UGH olen puhunut.

  1. Täytyy vielä selventää että itse pidän Miian tyylistä sisustaa kaunista kotiaan ja pidän myös hänen tavastaan kirjoittaa tätä inspiroivaa blogia. Myöskään kierrättämisessä ei mielestäni ole mitään pahaa. Hyvää pääsiäistä Miia sinulle ja perheellesi :o)

  2. Tuire: Kiitos sinulle Tuire kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; Tiesin jo etukäteen että tämä uusi suunnitelma tulee olemaan hyvin yllättävä ja erilainen. Ja koska minulla ei ole vielä mitään suunnitelmahahmotteluakaan paperilla tai koneella, niin en voi kuin yrittää selittää tulevan olohuoneen asettumista kotiin ja muuhun ympäröivään tilaan. 🙂 Se kyllä yllätti että sain ihmeellisen kiukkupuuskan niskaani ja kommenttiboksi täyttyi hyvin inhottavista kommenteista. Mutta niitä julkaise, sillä periaate on periaate. Erimieltä saa olla aina, mutta asiallisesti pitää pystyä asiat esittämään. Sen on moni tehnytkin tässä postauksessa, joten oppia on helppo ottaa. :D<br />
   <br />
   Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle myös! &hearts; &hearts; &hearts;

 33. Moikka,<br />
  Mielestäni sulla on aivan ihana blogi 🙂 jollain tapaa pidän kirjoitustyylistäs, sekä tuo päivään piristystä.. Valkoinen sisustustyylisi on mukava ja selkeä, jotain samankaltaista haluaisin meillekin kotiin.. Vaikutat ihanalta ja ihmisläheiseltä persoonalta, älä anna ikävien kommenttejen latistaa! Kritiikkiä on aina hyvä saada, mutta kaikkien tulisi muistaa kirjoittaa kritiikkinsä asiallisesti.

 34. Hienolta näyttää!! Antakaa palaa vaan ja älä välitä törkeistä kommenteista!!:(<br />
  <br />
  Samaa itse mietin monesti, et mihin tämä maailma on menossa ja miten uskaltaa omaa lastaan laittaa kouluun, kun aikuistenkin maailma on tällainen.<br />
  <br />
  Tsemppiä ja ihanaa pääsiäistä!:)

 35. Ihan käsittämätöntä kommentointia olet saanut!! Jos tämä blogi ei jotakuta miellytä niin miksi pitää tulla lukemaan ja vieläpä laittaa asiatonta ja törkeää kommenttia. Täytyy sanoa että itse en ikinä kehtaisi edes anonyyminä. Missä ovat ihmisten käytöstavat?!?<br />
  Minua kiinnostaa blogisi todella paljon ja olen aina innoissani huonekalujen siirrosta. Sekä omassa kodissani että muiden:D Harrastus sekin!

 36. Hyvältä näyttää, Miia. Mielenkiinnolla odotan remontin lopputulosta. Itsekin edellisessä kämpässä suunnittelin makkarin ja olohuoneen paikan vaihtoa, kun makuuhuone oli niin pieni. Se kuitenkin jäi, kun piti laittaa kämppä myyntiin muuttuneen elämäntilanteen takia.<br />
  <br />
  Minusta on pöyristyttävää, kuinka tökeröitä ihmiset ovat. Kyse on kuitenkin teidän kodistanne ja teidän tarpeistanne ja te teette kotianne koskevat sisustusratkaisut. Ihmetyttää, kuinka ihmisillä on aikaa rutkuttaa ja kadehtia(?) tekemiänne ratkaisuja. Mitä se on keneltäkään pois, jos joku haluaa panostaa kotinsa viihtyvyyteen siivoamalla tai vaihtamalla järjestystä päivittäin. Olisinpa itsekin yhtä toimelias :)<br />
  <br />
  Hih, en tiennytkään, että käyt laulutunneilla, vaikka olen lukenut blogiasi alusta saakka. Laulatko ihan omaksi iloksesi vai oletko mukana jossain bändissä?<br />
  <br />
  Mukavaa pääsiäistä sinulle &hearts;<br />
  <br />
  ps. Teethän videopostauksen kodistanne, kun remonttinne valmistuu :)<br />
  <br />
  -Sandra

 37. Hei Miia! Onnittelut rohkeasta valinnasta sisustuksen suhteen! Tuntuu pahalta puolestasi, että olet saanut näinkin ilkeitä kommentteja, ja voin vain kuvitella, millaisia ne kommentit ovat olleet, joita et ole edes viitsinyt julkaista 🙁 Itselläni on asunto, jonka pohjaratkaisua haluaisin muuttaa vähän samaan tyyliin, ei-niin-perinteisesti, mutta lähes kaikki, joille olen asiasta maininnut, pitävät ratkaisua naurettavana, ei-toimivana, ja heittävät myös näitä &quot;karkottavat ostaja-ehdokkaat, nämä muutokset vähentävät asunnon arvoa&quot;-kortteja. Mielestäni asunnon tulisi olla omiin tarpeisiin sopiva, ja täyttää ne omat kriteerit, eikä aina pitäisi ajatella ja toimia &quot;sitten kun&quot;-mentaliteetilla. Toistaiseksi en kuitenkaan ole tätä nykyistä pohjaratkaisua lähtenyt muuttamaan, mutta nostan kyllä hattua sinulle, kun pistät tuumasta toimeen etkä jää miettimään muiden mielipiteitä. Sinähän siellä omassa asunnossasi asut perheesi kanssa, eikä kukaan muu. Tehkööt ne muut omalle asunnolleen mitä haluavat 🙂

  1. Vanillakaks: hihiii, ihanaa että sie sait inspiksen. 🙂 Minua harmittaa kovasti kun tämä oma suunnitelmani meni mönkään, plaah. :/ No, nyt pitää vaan pärjätä näillä eväillä mitä on ja keksiä miten niistä saa parhaan mahdollisen lopputuloksen. 🙂 Tulen heti katsomaan, kiitokset kutsusta ja vinkistä! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *