Eiiiiii, pettymys ja paha paha takapakki :/

Olen niin pettynyt ja kiukkuinen tälle meidän kodille ja sen alkuperäiselle suunnittelijalle ja rakentajalle. :/ Saimme purkuluvan jo viime vuonna tuolle entisen makuuhuoneen väliseinälle, mutta pari pikkujuttua oli unohtunut meille mainita. :/

1. Välioven wc:n puolimmaista seinää ei voi purkaa ja lyhennysvaraa on maksimissaan 10cm. Kiva. Siihen jäisi toisinsanoen typerän näköinen ja turha nurkka.

2. Toiselle puolelle pitää jättää tukipalkki, eli seinää ei voi purkaa kokonaan. BAD! Seinän sisällä menee kaiken lisäksi isot sähkövedot ja niiden siirtäminen ei myöskään ole pikkujuttu. Ne olisi piilotettava pakollisen tukipalkin sisään ja kattokotelointiin. Suurin ongelma on johtovetojen riittävyys, eli jos johtoihin ei ole jätetty riittävää varaa, alkaa sähkötyön kustannus olemaan satosfäärinen ja lupia noin isoihin sähkötöihin tuskin edes saa tässä taloyhtiössä. Tämä seikka selviää vasta avaamalla seinän ja tutkimalla asian. Vaihtoehdoksi ehdotettiin että sähköt piilotetaan mahdollisuuksien mukaan lattian alle, joka tarkoittaa että tuon kohdan lattia korotetaan 10cm. Ei hyvä sekään. :/

515aac11c98c7e6736000019.jpg

Piirsin kuvaan X-merkit niihin kohtiin, joihin pitää jättää seinä. Yritä tuohon nyt sitten asetella sohvaa ja kotiteatteria, kun tolppa on tiellä kaikista suunnista katsottuna. :/ Tolppa tulee sellaiseen kohtaan että sohvaa ei saa edes selkä ikkunaan päin, sillä se nippa mahtuu tuohon aukkoon ja tolppa on sitten kiinni sohvassa. 🙁 Siinä on kiva istua halaamassa tolppaa. ÄÄÄÄRGH! :/

515aac11c98c7ebb61000008.jpg

Tuohon tilaan ei siis tule saamaan olohuonetta, ei mitenkään. :/ Nykyiselläänkään se ei onnistu, huone on auttamattoman pieni sekä sohvalle että kaapeille. :/

Käytin koko pääsiäisen tämän uuden ihanan pohjaratkaisun miettimiseen ja uuteen sisustukseen. Kaikki tunnit meni täysin hukkaan. Tällä hetkellä olen vaan niin kyllästynyt ja tympiintynyt tähän meidän kotiin ja pieniin koppero-makuuhuoneisiin että totesin miehelle että pannaan tämä koti myyntiin ja muutetaan vaikka telttaan asumaan. 🙁 Onneksi tämä seinä-tolppa asia selvisi jo tässä vaiheessa, eli luojan kiitos ei alettu itse purkutöihin vaan pyydettiin oikea remppamies paikalle kartoittamaan tilannetta ja remontin laajuutta. Olisi ollut kiva alkaa puolessa välissä purkua rakentamaan seinää (ja hiivanan tolppaa) takaisin paikoilleen. Ja ilmankos oli niin vaikea saada Lack-seinähyllyjä tuohon seinään kiinnitettyä. Keskellä on nimittäin sellainen kohta josta ei ruuvi mene läpi, vaikka seinä on cyprocia. Ajattelin että siellä sisällä on juuri siinä kohtaa seinän metallinen tukipalkki, mutta siellä onkin vähän isompi tuki sitten. :/

Nyt on olo kuin luovuttajalla, mutta kyllä vielä keksin keinon miten saan tuon kopperon avattua osaksi muuta tilaa. Olohuone ei nimittäin palaa oikealle paikalleen, siihen en suostu. Kerrankin on iso ja ihana makuuhuone ja kieltäydyn hyväksymästä tätä takapakkia. 

Tänään kaikki muukin jurppii – greiget seinät kyllästyttää – uusi maali?, ikkunat pitäisi pestä – korkean paikan kammoisena en sitä itse tee, lattia on kamala – laminaatti päälle juu mutta nyt ei kiinnosta sekään, jalkalistoissa on pölyä – en jaksa pyyhkiä niitä, patterit on rumat – niille ei voi mitään…. Taidankin mennä suosiolla selaamaan asuntojen myynti-ilmoituksia, jos vaikka pakkaisi kimpsut ja kampsut ja muuttaisi kokonaan uuteen kotiin. 😀 

Parempaa ja onnistuneempaa tiistaita kaikille! Minä synkistelen täällä ja säälin tätä kamalaa kohtaloani hetken. Jos siellä herää ideoita tuon huoneen suhteen, niin tässä epätoivossa kaikki ehdotukset otetaan huomioon!!!! <3 

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

56 kommenttia “Eiiiiii, pettymys ja paha paha takapakki :/

 1. Oih ja voih ja ugh ja argh!! Tiedän fiilarin, kun kaikki potkii päähän!!<br />
  <br />
  Zemppiä ja toivotaan, että keksit ratkaisun!!!! LUOTAN SUHUN! &hearts; &hearts; &hearts; <br />
  <br />

  1. Love: Ei tässä auta enää muu kuin nauraa ja kovaa. 😀 Nyt kun tuon hahmottelunkin jo tein ja mittakaavassa olen piirtänyt täällä kymmeniä erilaisia kalusteasetteluja niin turhan työn määrä potuttaa. En halua vielä luovuttaa, kaikki mahdolliset luovat ajatukset aion käydä läpi ennen kuin hylkään koko idean. Yksi vaihtoehto olisi mitä olen jo vuosia pyöritellyt mielessäni, mutta se ei enää tunnu miltään tuon edellisen ihanan muutoksen jälkeen, Plaah.

 2. Pidän täällä peukkuja! Kummasti niillä asioilla on aina tapana ratketa!!! Osaan kyllä kuvitella tunteen kun tuollaisen asian kuulee ja valmiita suunnitelmia pyörii päässä. Tsemmppiä sinne!!! &hearts;

  1. Suffeliini: Tämä oli kyllä niin surkeiden sattumusten sarja. :/ Tuohon seinään saisi kyllä tehtyä isomman aukon ja laitettua pariovet, jotka avautuvat ulospäin huoneesta. Mutta siltikään siitä ei saa olohuonetta. Makuuhuoneeksi se olisi ihana toki, mutta tismalleen yhtä ahdas ja pieni kuin ennenkin. 🙁 Kiitos! &hearts;

 3. Kuulostaa tosiaan niin isolta ja vaivalloiselta tuo teidän projekti, että itse varmaan vastaavassa tilanteessa laittaisin nykyisen kodin myyntiin ja etsisin tilalle enemmän toiveita vastaavan pohjaratkaisun omaavan asunnon. Ja vaikka purkaisittekin seinät ja niiden uudelleen paikoilleen laitto mahdollisessa myyntitilanteessa ei olisikaan älyttömän suuri työ, saattaa se silti vaikuttaa myyntiarvoon. Kaikki eivät jaksa remontoida. Ehkä tämä koti ei ole teille se oikea, niin suuria muutoksia haluaisitte kuitenkin jo pohjaratkaisuun tehdä. Varmasti on olemassa asunto, joka olisi lähempänä toiveitanne.<br />
  <br />
  Tuo seinien värin (joka on vielä kuitenkin tosi uusi ja olet sitä monesti kehunut ja jo muunkin sisustuksen hankkinut siihen sopivaksi) ym. kyllästyminen saattaa jo kertoa siitäkin, että olet tainnut lähiaikoina turhankin paljon touhuta kotona ja väkisin yrittänyt tehdä mahdottomasta mahdotonta -vähemmmästäkin alkaa tympiä. Pieni breikki voisi olla paikallaan, että saatte rauhassa miettiä, miten edetä. Olet kuitenkin melko nopea käänteissäsi mm. hankintojen teossa ja niiden eteenpäin myymisessä, senkin täytyy olla melko kuluttavaa puuhaa pidemmän päälle.<br />
  <br />
  Nämä ovat tietysti taas ulkopuolisen mielipiteitä, mutta ehkä joskus kauempaa katsova näkee tilanteen todellisemmin kuin se, joka on siinä koko ajan läsnä.<br />
  <br />
  Tsemppiä!

  1. X: Todella vaikea on tehdä sähköjohtojen siirtoa jos niiden pituus ei valmiina riitä liikutteluun. Jonkin verran varaa niissä on aina, mutta onko tarpeeksi, sitä ei etukäteen voi tietää. Otetaanko sitten riski turhasta työstä vai ei… :/<br />
   <br />
   Tämä koti on todella rakas ja tarjoaa ympäristöltään kaiken sen mitä tarvitaan, meri, luonto, ulkoilumahdollisuudet, puistot, palvelut vain kivenheiton päässä, hyvät kulkuyhteydet… Ei huvittaisi ottaa uutta ja kamalan hintaista asuntolainaakaan. Mutta en tahtoisi &quot;tyytyä&quot; tähän pohjaratkaisuun jossa pikkiriikkiset makuuhuoneet. Mitään muuta vikaa tässä ei ole, kuin tuo keittiön puolimmainen makkari, jonka kanssa olen tuskaillut aina.<br />
   <br />
   Tänään olen kyllästynyt kaikkeen, johtuu pettyneestä mielialasta. Oikeasti en ole greigeä vaihtamassa mihinkään, kirjoitin vain suoraan kaikki ajatukseni tuohon postaukseen. Pientä breikkiä ehkä nyt kaipaankin, mutta tiedän että ajatukset kääntyy kuitenkin tähän seinä-dilemmaan. Nyt täytyy vaan odottaa että nerokas ajatus poksahtaa päässä ja toivoa että se ratkoo tuon seinän osalta ongelman. <br />
   <br />
   Kyllä tässä vähemmästäkin oma katsontakulma hämärtyy. :/ Se uusi suunnitelma oli niin täydellinen ja olisi vastannut meidän omia toiveita myös kodin toiminnallisuuden osalta. Pettymys on todellakin suuri. Nyt on vaan pettymys. Snif. :´(

 4. Harmi, että suunnitelmat menee uusiksi :/ <br />
  Tuli vain tuossa jo aikaisemmissa postauksissasi mieleen, että onko taloyhtiö hyväksynyt noita teidän remontteja? Varsinkin tuo seinän purkaminen on sellainen asia mikä pitää hyväksyttää taloyhtiöllä. Ja noi kantavat seinät saa tietää taloyhtiöltä tai asunnon piirustuksista ettei tosiaan mee purkamaan väärää seinää ja sitten katto romahtaa niskaan.

  1. teisu: On hyväksynyt ja luvat on kaikkiin muutoksiin. Tuosta seinästä ja sen purkamisesta kysyttiin viime keväänä kun selvitettiin eteisen seinän purkua. Saimme luvat purkaa kaikki kantamattomat seinät, mutta mitään mainintaa ei ollut siitä että tuon makkarin seinän sisällä on joku palkki mitä ei voi poistaa. Eli luvat oli ja on, mutta palkki tuli yllätyksenä meille taviksille, jotka ei osata lukea vaikeita piirustuksia. Nyt olen opiskellut niitäkin ja jatkossa ei ehkä toivonmukaan missään kodissa moisia ylläreitä tule vastaan kuin nyt tämä. :/

 5. Voi itku :/ entä pystyykö tytön huonetta pyöräyttämään teijän makkariin ja purkamaan tuosta tytön huoneesta tuota seinää?

  1. moonangel: Tytön huoneen seinät on kaikki kantavia, kolme on ns. ulkoseiniä ja yksi on kylpyhuoneen paikalleen valettu tiili-betoniseinä. Niihin ei saa koskea ollenkaan.

 6. No onneks ette tosiaan kerenny alkaa paikkoja hajottamaan, ja tekemään monen kymmenen tuhannen remppoja! Sulla tuntuu tuo mieli muuttuvan sekunnin välein.. sähän oot ollu ihan lääpällään niihinkin greigen värisiin seiniin :O Suosittelen lämpimästi maalaamaan ihan vaan valkoiset seinät, ja hankkimaan piristystä tekstiileillä ja sisustusesineillä. Tulee ehkä pikkuisen halvemmaksi kun maalata koko kämppä aina uudella maalilla. Vaikka sulla tuntuu tuo maku olevan muutenkin aika kallis 😀 Täytyy vielä sanoa että ennen luin blogiasi hyvinkin mielelläni, mutta nykyisin alkaa touhu mennä aika naurettavaksi. Ostetaan tavaraa (säästökuurilla!) ja seuraavassa hetkessä myydään kaikki pois. Huonekaluja myllätään, ja vaihdetaan, ostetaan, myydään. Toivoisin hiukan malttia noihin hankintoihin ettei tulisi niin paljon hutiostoja! Mutta jokainen tavallaan..

  1. ilona: Se palkki olisi viimeistään meidät pysäyttänyt, joten kustannuksia olisi tullut noin 2000 euroa (tonni purkuun ja tonni uudelleen rakentamiseen). <br />
   <br />
   Greigestä tykkään edelleen, mutta tänään on tälläinen kaikki mättää-olo ja greigekin tuntuu tunkkaiselta tämän takapakin seurauksena. En ole vaihtamassa greigeä pois, ainakaan tässä kodissa seuraavaan vuoteen. <br />
   <br />
   Harmi että sinusta touhuni on naurettavaa. :/ Ei tuohon oikein muuta voi sanoa, harmittaa valmiiksi jo niin paljon. <br />
   <br />
   Maailma on täynnä ihania tavaroita ja kauniita asioita joita tahtoisin omaan kotiini. Valitettavasti se lottovoitto ei ole ihan vielä osunut kohdalle, joten neliöitä on vain 80 ja tilaa rajallisesti. Pienet esineet vaihtuvat aika tiuhaan, toki joukossa on niitäkin jotka jo vuosia ovat kotiamme kaunistaneet. Monet ostavat uusia tavaroita fiiliksen ja vuodenaikojen mukaan, he vain eivät myy vanhoja pois kuten minä. Itse en halua kerätä vuosikerta-kausitavaroita kaapinperukoille ja siksi haluan mielummin päästää ne kiertoon ja eteenpäin kuin hillota ns. turhaan omissa kaapeissa ja varastoissa. En ole varsinaisesti kyllästynyt tavaroihini, mutta pientä hienosäätöä on pakko suorittaa sillä kohta on koti täynnä pientä piiperrystä ja laskutasot olikin jo täynnä kaikkea.

 7. Eikä, kuulostaa niin kurjalta!! Itkuhan tuossa tilanteessa jo tulisi!! 🙁 Voimahaleja sinulle! &hearts; Toivottavasti tilanteeseen löytyy jokin ratkaisu, vaikka sitten uusi, isompi koti 😉

  1. Outi: Jokin ratkaisu ennenpitkään varmasti saadaan aikaan, nyt vaan on pää ihan tyhjä ja ideavarastot ehtyneet kokonaan. Harmittaa. :/

 8. No voi kurjuus :[<br />
  Kyllä mä vähän luulen, että mikäli vaan mahdollista, on tullut aika vaihtaa kotia.<br />
  Omasta kokemuksesta tiedän, että jos jokin asia kodissa tökkii, niin puolen vuoden päästä se sama asia tekee jo hulluksi…

  1. Koo: Sama sanoi siskokin. Tässä kodissa on vaan niin paljon hyviäkin puolia (mitkä nyt on kyllä unohtuneet) ja sijaintina meille ihan paras. En haluaisi tätä myydä, mutta vuokralle voisin harkita tämän laittavani… Tuossa olikin muuten hyvä idea. 🙂 Jes, kiitos kommentistasi sillä tuo voisi olla hyvä vaihtoehto meille, kun kumpikaan ei halua kokonaan luopua tästä kodista vaikka se tekikin nyt meille kettumaisen tempauksen tolppansa kanssa. 🙂

 9. Älä lannistu, kyllä sinä vielä keksit ratkaisun. Nukut pari yötä miettimättä ja kyllä se tulee sitten yhtäkkiä.<br />
  Tarvitsisin taas neuvoa. Mieheni ostaa aina isoja maustepurkkeja (sellaisia liki 20cm korkeita) ja ne eivät mahdu maustehyllylle. Nyt tuli mieleeni, että jos säilyttäisinkin ne jossain korissa/laatikossa työpöydällä hellan vieressä. Osaisitko kertoa mistä löytäisin sellaisen kauniin esineen, jota voisi aina pitää esillä?

  1. ei värisilmää: Kiitos! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Nuo maustepurkit on aika kookkaita, niille melkein kannellista säilytyskoria miettisin. Luhdalla on valkoinen punoskori jossa kansi mukana, se on kaunis ja kiva. Saattaisi kokonsa puolesta sopia. Toinen mikä tuli mieleeni, oli se että tuunaisi ne maustepurkit esim washi-teipillä sisustukseen sopiviksi. Teippi tosin menee hukkaan kun purkki on tyhjä, ellei sitä sitten uusiokäytä. Kyllä vaikean kysymyksen nyt pistitkin tulemaan, hmmmm… mitähän muuta… Ikeassa on ainakin joskus ollut kylpyhuonetarvike-osastolla metallisia säilytyspurkkeja, jossa mahtuisi varmasti säilyttämään muutamaa maustepurkkia. Sekin voisi olla ihan tyylikästä. 🙂

 10. No voi pöh! <br />
  <br />
  Kuinka isoja muutoksia te voisitte alkaa tehdä? Entä jos tekisittekin tämän avartamisprojektin tuonne tytön huoneen päähän; voisiko keittiön siirtää sinne tytön huoneeseen (koska kylppäri ja putket on vieressä) ja purkaa seinän sieltä, niin nykyinen olohuone ja tytön huone yhdistyisivät? Keittiön siirtäminen taitaa tosin olla aikamoinen rumba :))

  1. Kirpparikeiju: Tytön huoneen seiniin ei voi koskea ollenkaan, ne on kaikki kantavia joista kolme on ulkoseiniä ja yksi on kylpyhuoneen paikallaan valettu tiili-betoniseinä. Eikä tuohon olohuoneen tarraseinälle voi siirtää keittiötä, koska liesituuletin on kytketty huippuimuriin. Huippista ei voi sulkea meidän asunnon osalta, sitä on jo kysytty kertaalleen, sillä se vaikuttaa koko talon ilmanvaihtoon. Keittiön ja huippuimuri-tuulettimen on siis oltava tuolla seinällä missä nytkin. :/

 11. No voihan himputtilainen.. <br />
  nyt on kyllä vinkit vähä vähissä. Tolppa on kyllä aikamoisessa paikassa olkkaria ajatellen. Perhepalaveria vaan ja keskustelua mitä tehdä kodin kanssa. Tai oiskohan fengshuista mitään apua … Tsemppiääää &hearts;

  1. Soili: Sanos muuta, olisi ollut edes 60cm lähempänä ikkunaa niin asiaa olisi voinut vielä miettiä, mutta ei. Pariovet siihen nippa nappa saisi, eli oviaukkoa voi suurentaa hieman. Mutta olohuonetta siitä ei saa silti vaikka kuinka olisi pariovet. Voi kettu sentään. :(<br />
   <br />
   Kiitos! &hearts; &hearts; &hearts; Sinä aina jaksat minua lohduttaa. &hearts;

 12. Voi ei! 🙁 Helpoin ratkaisu olisi varmaan toteuttaa sisustushaaveet uudessa, isommassa kodissa. Teillä on kaunis koti ja se varmasti menisi kaupaksi nykyisessä tilassaan. Ehdottaisin vaihtamaan olohuoneen takaisin sille kuuluvaan paikkaan ja pistämään asunnon myyntiin. En lähtisi tuohon asuntoon tekemään mitään omaperäisiä ja teidän elämiseen sopivia remonttimuutoksia vaan pitäisin asunnon nykyisellään ajatellen mahdollisia tulevia asukkaita.

  1. Jonsku: Voi olla että tähän vaihtoehtoon päädytään, mutta yritetään olla hätiköimättä. Vanhalle kodille olisi ostaja jo valmiinakin, joten saataisi sukkelasti kaupat tehtyä tarvittaessa. Ei vaan raaskittaisi tästä kokonaan luopua, sillä tämä on kaikin puolin muuten ihan loistava koti meille (paitsi tuon tolpan suhteen) ja mitä parhaalla sijainnilla omiin tarpeisiin nähden. &hearts;

  1. vierass: Niin. :/ :/ Oikeat 3D-kuvat on työalla tuosta muutoksesta, mutta en tiedä haluanko nähdä niitä itsekkään. Pistää vaan syvemmältä sydämestä sitten kun tuota pohjamuutosta ei sellaisenaan voikkaan toteuttaa. Jotain varmasti keksitään, ajan kanssa. Toivon ainakin niin. Nyt täytyy hetki antaa ajatuksien levätä ja jos sitten keksittäisi miten ohitetaan tuo tolppa-ongelma ilman että olohuoneen siirrosta on tingittävä.

 13. Voi kurja! Tälläiset takapakit on niitä kurjimpia, kun oot ehtinyt jo ajatella ja suunnitella kaiken päässäsi niin paljon paremmaksi ja sitten se ei onnistukaan. Tsemppihalit! &hearts; Mutta, positiivista asiassa lienee se, että tämän huomasitten nyt tässä vaiheessa remonttia. <br />
  <br />
  Toivottavasti saatte remonttinne onnistumaan jollakin keinolla. Kysykää arvioita muutamasta eri remonttifirmasta, sillä kaikilla ei välttämättä ole sitä parhainta näkemystä asiasta.

  1. Cinnabaria: Remonteissa näitä takapakkeja tulee kai aina, mutta nyt harmittaa niin paljon kun meillä jo oli lupa purkaa tuo väliseinä. Sen suhteen ei pitänyt olla mitään yllätyksiä eikä pieneen mieleenikään tullut että tuollaisen seinän sisällä on joku palkki mitä ei voi poistaa. Jos tuo olisikin alussa jo tullut selväksi niin pettymys ei olisi niin suuri mutta vasta nyt…. plaaaaaah. :/

 14. No voi kurjuus! Tiedän tunteen, kun joku mitä on suunnitellut pitkään, ei menekään niinkuin piti. Se todella turhauttaa! Olin innoissani sun puolesta tuon uuden huonejärjestys-keksinnön jälkeen, vaikkakin rehellisesti myönnän, etten itse olisi siihen ryhtynyt paristakin syystä. Mun mielestä jokaiselle tulee taata nukkumisrauha ja makkari ilman kiinteää seinää olisi ollut melko haavoittuvainen metelille / elämisen äänille. Toisaalta toisin kuin sinä, mä asun teini-ikäisen tyttären kanssa, joten elämisen meteli on varmaan toisenlaista ja toiseen kellonaikaan kun sun tyttärellä 🙂 <br />
  <br />
  Toiseksi mietin tuota läpikulku-asiaa. Meillä ainakin vieraiden kanssa iltaa istuessa mennään pihalle/parvekkeelle kesäiltaisin. En haluaisi, että mun makuuhuone on vieraiden (vaikkakin ystävien tai sukulaisten) läpikulkumatkalla esim. tupakalle. Lisäksi se, että lastenhuoneen kulku menisi vanhempien makkarin kautta, ei sekään tuntuisi musta itsestäni hyvältä. Ehkä vielä pienen lapsen kanssa menis, muttei enää vanhemmalla iällä. Mun tytär täyttää 16-vuotta, joten kaikkien meidän mielenrauhan vuoksi olen varma, ettei meistä kukaan haluaisi kulkea omaan huoneeseen toisen huoneen kautta tai ainakaan olla se läpikulkuhuoneen omistaja :)<br />
  <br />
  Moni on jo sanonutkin samaa, mutta tulisko kyseeseen uuden asunnon hankinta? Joku, joka paremmin jo lähtökohtaisesti vastaisi teidän tarpeita ja haluja pohjan jne suhteen? <br />
  <br />
  Tsemppiä. Toivotaan, että saatte jotenkin tuon tilaongelman ratkaistuksi! <br />

 15. Olen alkanut seuraamaan blogiasi ja ihastunut. Mutta mutta…mielestäni keittiö/olohuone nykyisellään on parempi kuin mitä olit suunnitellut. Minusta makuuhuoneen ei tartte välttämättä olla niin iso pienissä tiloissa. Ja se laminaatti…en missään nimessä itse peittäisi kaunista aitoa puupintaa laminaatilla. Mutta tosi paljon olen vinkkejä saanut omaan raksaprojektiini, kiitos &hearts; Nuo seinien sävyt esimerkiksi 😉 Sitä helposti sotkeutuu omiin seitteihinsä, rauha rauha niin huomaat mitä kannattaa tehdä…nimim. kokemusta on 😀

 16. No voi hitsi ja harmi. :(<br />
  Meinasinkin jo viime viikolla pohjakuvan nähdessäni kyseistä, että oletko varma, ettei tuo makkarin seinä toimi kantavana, kun se kerran jatkuu samassa linjassa kantavan seinän kanssa (tytön huone). En sitten halunnut olla ilonpilaaja, mutta onneksi itse tarkistitte asian ennen purkua. Helposti tottakai ajattelee, ettei kevyrakenteinen levyseinä mitään kanna, eikä tietenkaan kannakaan, mutta levyjen sisältä voi tosiaan löytyä kaikkia ylläreitä, kuten niitä palkkeja ja pilareita. Toki mielestäni aika erikoinen ratkaisu 2000-luvulla rakennettuun taloon joka tapauksessa. <br />
  <br />
  Itselläni on vähän ristiriitaiset ajatukset tuosta teidän olohuone-makuuhuonemuutoksesta, mutta ymmärrän toki ajatuksesi muutoksesta. Palkki ja sähkövedothan eivät tokikaan ole mielestäni kovin suuri ongelma. Varsinainen kotelo voisi olla aika ruma, mutta voisiko olohuoneen kahdalle harkita alaslaskettua levykattoa; tätä voisi hyödyntää hyvin myös upotettujen spottien kanssa ja samalla kaikki sähkövedot ja teräspalkki jäisivät levyjen taakse. Jos haluaa jotain vähän rohkeampaa, niin sen korotetun lattiankin voisi kääntää voitoksi upottamalla siihen jotain valaisimia, vrt. terassilaudoitukseen upotetut valaisimet, jolloin olohuoneena toimivaa tilaa voisi korostaa valaistuksella. Hieman erikoista, tiedän, mutta kaikki ideathan olivat tervetulleita? Alaslaskettua kattoa tai korotettua lattiaa voisi ehkö hyödyntää myös kotiteatterilaitteiden piuhojen vedoissa? <br />
  <br />
  Valitettavasti en näin yhtäkkiä keksi mitään ideaa tuohon todelliseen ongelmaan; pilariin. Kaikki ratkaisut vaatisivat rakenteellisiä muutoksia, ja sitä tuskin järkevä taloyhtiö suostuu rahaa palaisi teiltä aika paljon. Toivotaan kuitenkin, että ratkaisu löytyy ja saatte toteutettua kodistanne sellaisen, kun toiveissanne on. 🙂

 17. Moikka! Ajattelin heittää sulle idean ja mitä jos siihen huoneeseen johon haaveilet olohuonetta niin tekisikin tyttärenne huoneen ja sit siihen missä hänen huone on nyt niin sitä huonetta isontaisitte niin että siitä tulisi teidän makuuhuoneenne? Selitinkö liian sekavasti? :)<br />
  <br />
  Ps. Kommentoisinkin jo facebookin puolella arvontaa, jonka lupailit kun 1000 tykkääjää on tullut täyteen, suoritetaanko arvonta milloin vai onko mulla mennyt se ohi? 🙂 Meinaan täällä olisi koti joka ottaisi enemmänkuin mielellään vastaan arvonnassa olevat lautasliinarenkaat 😉

 18. Tsemppiä!!!! &hearts; kyllä varmasti keksit ratkaisun! &hearts;<br />
  Teillä on noinkin jo kaunis koti, mutta tiedän tunteen kun itseä joku ärsyttää nii se sit ärsyttää kans! :(<br />
  <br />
  Laminaattijutuista tuli mieleen, oletteko ajatteleet &quot;kunnostaa&quot; puulattianne pintaa? vaihtaa väriä? Maalata vaaleammaksi? kaunis lattia kyllä!

 19. Hei, sinulla on kiva blogi jota vastikään olen alkanut seuraamaan. Ensinnäkin harmi etteivät suunnitelmasi toteutuneet. Älä välitä ikävistä kommenteista, suomessahan pitäisi aina tehdä kaikki saman kaavan mukaan. Omahan on kotisi ja rahasi 🙂 . Minäkin olen saanut kommenttia mm appivanhemmilta kuulla kuinka tuhlaavainen olen kun sohva vaihtui ja entinen oli vasta 6v hyvässä kunnossa, miten hölmöt kaadoimme keittiön yhden seinän jotta saimme avoimen olohuone-keittiön.. yms yms. Kaikki projektit on itse rahoitettu ja omin avuin tehty joten mitäpä se muille kuuluu..<br />
  <br />
  Jos kaipaat lisätilaa makuuhuoneeseen niin onnistuisiko se vanhaan makuuhuoneeseen mitenkään? Pystyykö osan seinästä siirtämään keittiön/olohuoneen suuntaan ja rakentamaan esim pukeutumishuoneen makuuhuoneen yhteyteen? Se on kyllä totta että muutoin voi olla helpompi vaihtaa kotia. Kyllähän se alkuun kirpaisee, ihminen yleensäkiintyy omaan asuinalueeseensa niin että mikään muu ei kelpaisi. Mutta ihminen on sopeutuvainen, kannattaa katsella avoimin mielin. Ja teillä on niin kaunis koti että sen varmasti saisi helposti myytyä (pienellä voitolla?).

  1. Tuo on ihan totta että niin monen mielestä asiat pitäisi tehdä aina niinkuin ennenkin!<br />
   <br />
   Ärsyttää todella paljon kun huonejärjestys ei muka saisi olla mitään tavanomaisesta poikeavaa. Meillekin arvosteltiin sitä kun otimme kahdesta makkarista isomman makuuhuonekäyttöön ja pienemmän työhuoneeksi &quot;taivas mitä turhuutta laittaa sänky noin isoon tilaan&quot; minusta iso makuuhuone on ihana eikä työhuoneeseen juuri muuta tullut kuin tietokone joten sekös vasta olisi naurettava yksinään isossa huonessa. Lisäksi jälleenmyyntiarvon miettiminen on typerää, miksi elää omassa asunnossaan säästellen sitä muille! Ja pitääkö omaa kotiaan ajatella *vain* rahallisen arvon kautta? Ja eikö juuri rahaa ajatellessa remontoiminen olisi sitten kannattavampaa kuin uuden ostaminen..<br />
   <br />
   Olen saanut osani muiden arvostelusta kun olemme tehneet valtavirrasta poikkeavia ratkaisuja joten mittani on ollut täynnä jo pidemmän aikaa. Toivottavasti ongelmat selviää ja teette niinkuin haluatte!

 20. No AUTCH!!! Uskon kyllä että syö naista ja pahasti tuollainen, kun kaiken on suunnitellut ja ollut niin innoissaan ja sitten homma kosahtaakin… Mulla kyllä on sen verta vahva luottamus sun kekseliäisyyteen, että varmaan kehität vielä jotain kivaa, kunhan nyt pahin pettymys on saanut purkautua ja laskea. Ja kyllä ne greiget seinätkin sitten taas alkaa kivoilta näyttämään ;D Silloin kaikki tuntuu turhauttavalta ja tyhmältä, kun on juuri melkein maansa joutunut myymään, mutta onneksi asioilla on tapana järjestyä 🙂 Tsemppiä!! &hearts; &hearts; &hearts;

 21. Voi harmi, mutta älä lannistu huomenna on jo toinen olo. Ota koira ja lapsi kainaloon ja ulkoile aurinkoisessa kelissä, se helpottaa! Minulla tuli myös mieleen, että pian tyttö kasvaa ja kavereita alkaa käydä enemmän ja useammin kylässä, eikä ole kovin mukavaa, että vanhempien makuuhuoneen läpi on käynti lastenhuoneeseen. Itse varmaankin laittaisin kauniin kolmionne myyntiin ja alkaisin miettiä uutta pohjaltaan sopivampaa asuntoa. Tsemppiä, mitään ikäväähän ei ehtinyt tapahtua, haaveet ja suunnitelmat vain meni uusiksi, mutta sellaistahan elämä on.

 22. Kurjaa, että suunnitelmat menevät mönkään. :/ <br />
  <br />
  Moni lukijasi on kuitenkin ollut sitä mieltä, ettei muutos makuuhuoneesta läpikulkuineen olisi kuitenkaan ehkä se toiminnallisin. En ole tarkkaan pohjakuvia katsonut, joten kommentti tulee vähän mutuna, mutta mikäli näin niin en missään nimessä myöskään kannattaisi sitä vaihtoehtoa. Toimii pienen lapsen kanssa, mutta isomman kanssa onkin jo ihan toinen juttu. En myöskään aivan ymmärrä tilankaipuuta juuri makuuhuoneeseen…? Itse ottaisin ennemmin pienen postimerkinkokoisen makuuhuoneen, jos menetetyt neliöt saisi liitettyä olohuone-ruokatila- akselille (ja lastenhuoneisiin) – eli tiloihin joissa ainakin meillä vietetään suurin osa hereilläoloajasta. Nukkuessa sopu sijaa antaa. :)<br />
  Asunnon myyminen kuulostaa myös hyvin radikaalilta ratkaisulta; harvoin ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen. <br />
  <br />
  Tsemppiä pettymyksestä ylipääsyyn ja uuteen nousuun! 🙂

 23. Olen samaa mieltä kuin muut, eli aika vaihtaa asuntoa. Uusi, koskematon pohja jota alatte työstämään 🙂 Meillä on vanha talo ja tuo ettei suunnitelmat mene kuin haluaa, on niin tuttua. Mutta aina on selvitty. Aikaisemmista suunnitelmista on aina hyötyä, vaikka tuskin siltä nyt tuntuu. Palaat niihin ensi viikolla ja katsot mitä voisi muuttaa, miten saisi toimivan. Yksi ihan hullu idea tuli mieleen 😀 Jos keittiö tulisi makkarin paikalle ja siitä avautuisi olkkari….. Tavallaan nykyisen suunnittelun peilikuva. Eteisestä avautuisi suoraan avaraa tilaa….

 24. Ikävä takaisku! Yleensä sellaiset poikivat aina jotain uutta vielä parempaa, toivottavasti nytkin!<br />
  <br />
  Tytön huone näytti kuvissasi hieman teidän makuuhuonettanne suuremmalta. Mitä jos vaihtaisitte huoneita ja siirtäisitte kaiken vaatesäilytyksen sisääntulon yhteyteen vinolle seinälle (kaappeja lattiasta kattoon), jonka kalustus voitaisiin toteuttaa samoilla kalusteilla keittiön kanssa, olisi sitten yhtenäinen lookki? Muuta ei nyt tullut mieleen…

 25. Mitä jos…. nostaisitte reippaasti keittiö-olohuone-eteinen lattiaa korkeammalle ja pieni askelma jopa kaksi alas nyk. makkariin.. Tuleeko liian matalat huoneet?? Tai tyttö nyk. olohuoneeseen ja tytön huoneesta aikuisten makkari pariovilla.. Tolppien vuoksi pienempi sohva tai nojatuolit. Tällaisia ajatuksia täällä 🙂

 26. Sannan ehdotus keittiön siirtämisestä suunnittelemanne olkkarin paikalle olisi minunkin mielestäni hyvä idea. Pähkäilyä siinä tuottanee vesi ja viemäröinnin suunnittelu eli voi olla ehkä liian suuritöistä hommaa. Saisiko niitä hoidettua viereisen saunan/kylppärin kautta.<br />
  Tai sitten mahtuisiko sohva mitenkään ikkunaseinälle suunnittelmaanne olkkariin, vaikka palkki siinä nyt sitten onkin.

 27. Höh ja pöh! Vaikken itse ollutkaan alkuperäisen idean kannalla aivan täysin, tiedän kuinka ikävältä takapakki tuntuu 🙁 Nyt emme siis ehkä koskaan saa tietää, olisiko ideasi toiminut. Uskon, että olo on niiiin turhautunut kuin voi vaan olla, toivotan tsemppiä ja odotan innolla kuinka ratkaiset tämän eteen tulleen haasteen :)<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/&quot; target="_blank">http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/</a&gt;

 28. Aluksi haluan sanoa, että pidän avoimesta ja silti positiivisesta kirjoitustyylistäsi. Teillä on kaikin puolin kaunis ja loppuun asti hiottu koti. Tämä takapakki varmasti harmittaa nyt hirveästi ja kuten itsekin sanoit, voi olla hyvä jättää koko asia hetkeksi aikaa hautumaan. Minäkin tosin pidän monen muun lukijan tavoin huoneiston perinteistä olohuoneen paikkaa parhaimpana, mutta näissä asioissa ei auta kuin seurata omaa intuitiota.<br />
  <br />
  Tsemppiä!

 29. Muistanko oikein, mutta oliko se sisustussuunnittelija, joka keksi alunperin että olohuone ja makkari vaihtavat paikkaa ?<br />
  <br />
  Mä en nyt yhtään sun aivotoimintaa arvostele, mutta mitä jos pyytäisit saman ihmisen käymään ja selittäisit hänelle ongelman.<br />
  <br />
  Meillä töissä oli ihan turha huone, kukaan ei halunnut ottaa sitä työhuoneeksi, ikkuna oli väärässä kohtaa ja valot huonosti jne. Sitten yks sisustussuunnittelija tuli asiakkaaksi ja mainosti puolihuolimattomasti siinä alan osaamista ja mähän fiksuna tyttönä sanoin jos olet niin pätevä, mitä tekisit tälle. Katsoi huonetta oikeesti alle 10 sek, keksi monta ratkaisua. Mä ne luvalla kopioin ja talon kanssa yhdessä toteutettiin ja lopputulos oli upea. Palkaksi sai tuntuvan alennuksen ostoksestaan, jota oli joka tapauksessa tulossa ostamaan, siis oli tilannut, tuli vaan noutamaan ja maksamaan ja kaikki olivat tyytyväisiä. Ja kyllä me hänen taitoja myös eteenpäin mainostettiinkin. <br />
  <br />
  Ammattilaisen silmä on aina harjaantunut ja jos sulla on sellainen ystäväpiirissä, käytä hyväksi vaan ! Tosiystävä osaa sanoa milloin ilmaiset konsulttikäynnit ovat jo käytetty. Ja hyvistä vinkeistä voi aina maksaakin. <br />
  <br />
  Asunnon laittaminen vuokralle on aina tuuripeliä. Tunnen pari onnistunutta tapausta, ystäväni anoppi osti heidän asunnon ja laittoi ilmoituksen lehteen vuokrataan palstalle. Eka joka tuli otti samantien ja on asunut asunnossa yli 10 v. Joka toinen vuosi kysyy saako maalata tai tehdä jotain. Lähes aina vuokralaisista on jossain vaiheessa haittaa, osasta erittäinkin paljon, vuokralainen ei ikinä kohtele asuntoa samalla tavalla kuin omistaisi ( poikkeuksia tietenkin löytyy, esim ihana Kirpparikeiju ), mutta siinä on riskit suuremmat kuin osakekaupassa.

 30. Voihan harmi sulle kun suunnitelmasi epäonnistuivat. Mutta rehellisesti sanottuna minusta suunnitelma oli aivan päätön. Makuuhuone ilman yksityisyyttä. Ja lapsesi kasvaa niin nopeasti että pian ei kelpaisi enää vanhempien makuuhuoneen kautta kulkeminen. Teillä on upea koti, upea perhe ja ilmeisesti muutkin asiat suht ok joten nauti niistä. Unohda hetkeksi se huonekalujen ja tavaroiden vatvominen ja mieti mikä oikeasti on tärkeää. Sorry vaan kun sanon suoraan. Miksi et voi olla onnellinen siitä mitä sinulla on? Jotenkin tunnut käyvän nyt kierroksilla ja minä ainakin olisin huolissani sun voinnista. Teetkö sä mitään muuta kun suunnittelet jotakin muutosta johonkin.. tai luet jotakin sisustusjuttua jostakin… <br />
  Tsemppiä jatkoon ja yritä rauhoittua.

 31. Pidä mh siellä mihin sen nyt olet siirtänyt. Ruokapöytä sinne entisen mh:n paikalle ja oh siihen keittiön ja mh:n väliin. Rajaat huonekaluilla/kaapistoilla. Kyllä sinä osaat!

 32. Nyt järki käteen ja hullut mieliteot sikseen! Jos asunto vaatii mielestäsi noin hurjia myllerryksiä kuin mitä suunnittelet, on parasta laittaa koti myyntiin. Seinien kaatamiset ja parketin poistaminen muovilaminaatin tieltä yms. kuulostavat haihatteluilta. Vaikka jokainen haluaa ymmärrettävästi tehdä asunnostaan mieleisensä kodin, on myös muistettava asunnon arvon säilyttäminen. Jonakin päivänä teidänkin asuntonne menee väistämättä myyntiin. Onko järkeä ryhtyä myyntivaiheessa rakentelemaan seiniä. Makuuhuone takaisin paikoilleen, samoin olohuone. Asunto on nyt hyvässä kunnossa. Se menee varmasti kaupaksi. Sen jälkeen sitten vain etsimään uutta, avointa kotia.

  1. Pakko kommentoida tuota lattia-asiaa. Minä kyllä ymmärrän täysin halun vaihtaa lattian sävyä. Jossakin aikaisemmassa postauksessa oli maininta siitä, ettei nykyisen lattian hiominen ja sävyttäminen vaaleaksi onnistu laadusta tinkimättä, joten jos ei vanhaa lattiaa halua purkaa, ei ole muita vaihtoehtoja kuin iskeä uusi päälle. Minusta tuo nykyinen lattia on turhan punertavasävyinen ihanaan valkoiseen kotiin, vaikka se materiaali miten olisi sitä ah niin kehuttua puuta. Monesti myös sanotaan, että laminaatti kestää kulutusta ja iskuja paremmin (eli voisi toimia lapsiperheessä parkettia paremmin), vaikkei sitä sitten tosin voi hioa ja käsitellä halun mukaan (tosin ei kyllä aina voi sitä parkettiakaan). Mielestäni se lattian uudistaminen on todellakin loistava idea!

 33. Voi ei! Kurja juttu, mutta kuten sanottu: hyvä että tässä vaiheessa tuli asia ilmi eikä myöhemmin.<br />
  Älä huoli, oon varma, että keksit pian hyvän ratkaisun tai saat apua pohjan suunitteluun. Katselin joku aika sitten kuvia teidän kodin sisustuksen muutoksesta ja tosi hienoa työtä olet tehnyt silloinkin! &hearts;<br />
  <br />
  Tsemppiä! &hearts;<br />

 34. Kysy ihmeellä muilta remonttifirmoilta asiasta, tuon palkin luulisi voivan korvata toisella I-palkilla joka kulkisi katon rajassa vaakatasossa (päälle vaan kotelointi ja esim valaistus, ja eiköhän niille sähkoöillekin paikka löydy) 🙂 niin miun remontissa ainakin poistettiin kantava palkki keskeltä kulkuväylää. tsemppiä!

 35. Harmittaa tosi paljon puolestasi kun ehdit jo innostua uudesta suunitelmasta 🙁 Tuli mieleeni, että joskus jossain ohjelmassa, muistaakseni INNOssa, laitettiin kantava tukipalkki kattoon kun muuten seinää ei olisi voinut purkaa. Onnistuisiko tämä teillä noiden sähköjohtojen ym. puolesta, tai onko se liian häiritsevä? <br />
  <br />
  Ihana olet kun rohkeasti toteutat omia visioitasi ja toimit impulsiivisesti 🙂 Toivon, että minäkin löytäisin jostain sinun rohkeutesi toimia niin kuin itse parhaalta tuntuu… ei niin kuin muut odottavat 😉 <br />
  <br />
  Tsemppiä ja aurinkoista kevättä 🙂

 36. Eikä, inhottavaa! Tiedän miten inhottavaa on kun tulee mutkia matkaan ja jos kerkeää oikein innostua! Mutta kyllä se siitä!:) Joskus olen ollut jopa tyytyväinen ettei suunnitelmat toteutuneetkaan, koska joskus hetken päästä onkin mieleen tullut paljonparempi idea!

 37. Kaunis kiitos teille kaikille kommenteistanne! &hearts; &hearts; &hearts; Takapakki oli karvas ja vieläkin harmittaa. Mutta turha jäädä surkuttelemaan vanhoja, vaan nyt nokka kohti uusia ideoita. :D<br />
  <br />
  Tätä kotia emme halua ainakaan vielä myydä, joten tällä mennään mitä on. &hearts; &hearts; &hearts; Tämä on lisäksi ensimmäinen koti, johon olen kasvanut osaksi kiinni, ja koti missä olen pisimpään asunut koko elämäni aikana. &hearts; &hearts; &hearts; Kiitos kaikille myötätunnosta ja ideointiapuna toimimisesta, olette ihania! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *