Eiiiiii – Pettymys ja paha paha takapakki

Olen niin pettynyt ja kiukkuinen meidän kodille ja sen alkuperäiselle suunnittelijalle ja rakennuttajalle. Saimme purkuluvan jo viime vuonna entisen makuuhuoneen väliseinälle, mutta pari pikkujuttua oli unohtunut meille mainita…

Makuuhuoneen seinän purkamisen ongelmat - Omakotivalkoinen

Seinän purkamisen ongelmat

1. Välioven wc:n puolimmaista seinää ei voi purkaa ja lyhennysvaraa on maksimissaan 10cm. Kiva. Siihen jäisi toisin sanoen typerän näköinen ja turha nurkka.

2. Toiselle puolelle pitää jättää tukipalkki, eli seinää ei voi purkaa kokonaan. Seinän sisällä menee kaiken lisäksi isot sähkövedot ja niiden siirtäminen ei myöskään ole pikkujuttu. Ne olisi piilotettava pakollisen tukipalkin sisään ja kattokotelointiin. Suurin ongelma on johtovetojen riittävyys, eli jos johtoihin ei ole jätetty riittävää varaa, alkaa sähkötyön kustannus olemaan äärimmäinen ja lupia noin isoihin sähkötöihin tuskin edes saa taloyhtiössä. Tämä seikka selviää vasta avaamalla seinän ja tutkimalla asian. Vaihtoehdoksi ehdotettiin että sähköt piilotetaan mahdollisuuksien mukaan lattian alle, joka tarkoittaa että tuon kohdan lattia korotetaan 10cm. Ei hyvä sekään.

Makuuhuoneen seinän purkamisen ongelmat - Omakotivalkoinen

Tolppa keskellä kulkuväylää

Piirsin kuvaan X-merkit niihin kohtiin, joihin pitää jättää seinä. Yritä tuohon nyt sitten asetella sohvaa ja kotiteatteria, kun tolppa on tiellä kaikista suunnista katsottuna. Tolppa tulee sellaiseen kohtaan, että sohvaa ei saa edes selkä ikkunaan päin, sillä se nippa mahtuu tuohon aukkoon ja tolppa on sitten kiinni sohvassa. Siinä on kiva istua halaamassa tolppaa. ÄÄÄÄRGH! 🙁

Tuohon tilaan ei siis tule saamaan olohuonetta, ei mitenkään. Nykyiselläänkään se ei onnistu koska huone on auttamattoman pieni sekä sohvalle että kaapeille.

Makuuhuoneen seinän purkamisen ongelmat - Omakotivalkoinen

Koko pääsiäinen meni remonttisuunnitelman tekoon

Käytin koko pääsiäisen tämän uuden pohjaratkaisun miettimiseen ja uuden sisustuksen suunnitteluun. Kaikki tunnit meni täysin hukkaan. Tällä hetkellä olen vaan niin kyllästynyt ja tympiintynyt tähän meidän kotiin ja pieniin koppero-makuuhuoneisiin, että totesin miehelle että pannaan tämä koti myyntiin ja muutetaan vaikka telttaan asumaan.

Onneksi tämä seinä-tolppa asia selvisi jo tässä vaiheessa, eli luojan kiitos ei alettu itse purkutöihin vaan pyydettiin oikea remppamies paikalle kartoittamaan tilannetta ja remontin laajuutta mittareiden ja laitteiden kanssa. Olisi ollut kiva alkaa puolessa välissä purkua rakentamaan seinää takaisin paikoilleen. Ja ilmankos oli niin vaikea saada Lack-seinähyllyjä tuohon seinään kiinnitettyä. Keskellä on nimittäin sellainen kohta josta ei ruuvi mene läpi, vaikka seinä on kipsilevyä. Ajattelin että siellä sisällä on juuri siinä kohtaa seinän metallinen tukipalkki, mutta siellä onkin vähän isompi tuki sitten.

Nyt on olo kuin luovuttajalla, mutta kyllä vielä keksin keinon miten saan tuon kopperon avattua osaksi muuta tilaa. Olohuone ei nimittäin palaa oikealle paikalleen, siihen en suostu. Kerrankin on iso ja ihana makuuhuone ja kieltäydyn hyväksymästä tätä takapakkia. 

Tänään kaikki muukin jurppii – greiget seinät kyllästyttää, ikkunat pitäisi pestä enkä korkean paikan kammoisena sitä itse tee ja lattiakin on kamala – laminaatti päälle juu mutta nyt ei kiinnosta sekään. Huomasin just että jalkalistoissakin on pölyä enkä todellakaan jaksa pyyhkiä niitä… patterit on myös rumat eikä niille voi mitään…. Taidankin mennä suosiolla selaamaan asuntojen myynti-ilmoituksia, jos vaikka pakkaisi kimpsut ja kampsut ja muuttaisi kokonaan uuteen kotiin. 😀 

Minä synkistelen täällä ja säälin tätä kamalaa kohtaloani hetken. Jos siellä herää ideoita tuon huoneen suhteen, niin tässä epätoivossa kaikki ehdotukset otetaan huomioon!

Parempaa ja onnistuneempaa tiistaita kaikille!


Comments are closed.