Toinen remppa loppuu ja uusi alkaa :)

Niin turhauttava oli remppamiehen visiitti aamulla että piti keksiä jotain extra-kivaa tekemistä tälle päivälle sen vastapainoksi. Vuosia olen vatvonut struktuuriseinänkin kanssa ja aina lopulta olen hylännyt ajatuksen, sillä en ole uskonut tarpeeksi omiin kykyihini maalaajana. Koska kaikki tuntuu menevän mönkään joka tapauksessa, päätin samaan syssyyn ottaa riskin ja ostaa purkin Tikkurilan Tuntoa ja täysin valmistautumatta sutia sen seinään. 😀 Ehkä onnetar on sittenkin puolellani sillä seinämaalaus onnistui paremmin kuin osasin ja uskalsin toivoakaan. Tässä puolivalmista väliaikakuvaa:

515b1678c98c7e766a000025.jpg

515b1677c98c7e3c72000034.jpg

515b1680c98c7ec17300001d.jpg

515b167cc98c7e2a6f000026.jpg

Seiniin tulee vielä muutama yllättävä momentti, joista en hiisku teille vielä ennakkoon. Näette sitten parin päivän päästä kun on valmista. 🙂

Makuuhuoneet palautuvat loppuviikosta takaisin oikeille paikoilleen, vuoden takaiseen alkuperäiseen järjestykseensä. Saatamme kesäkuussa muun rempan yhteydessä suurentaa toisen makuuhuoneen oviaukkoa pariovien asennusta varten, mutta se tapahtukoot sitten jos tapahtuu. Kotia emme ole vaihtamassa ainakaan vielä ja ainakaan tuon seinänkaato-mahdottomuuden vuoksi, mutta onhan se aina hyvä seurata markkinoita ja pitää silmät auki unelma-asunnon varalta. 🙂

Seinäasiaan palailen muutaman päivän päästä, SIITÄ TULEE HIENO! <3 <3 <3 <3 🙂

Mukavaa iltaa kaikille!

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

51 kommenttia “Toinen remppa loppuu ja uusi alkaa :)

 1. Hauska pinta, mielenkiinnolla odotan näkeväni tuon livenä. 🙂 Olisinpa yhtä rohkea tekemään sisustusmuutoksia ja muuta kuin sinä. 🙂

 2. Olisitpa tuonkin ajan viettänyt lapsesi kanssa.. Vaikka ulkoilleet tai jotain, jospa olis ajatukset selkiytyneet. Tätä tuskin parissakymmenessä minuutissa teit.

  1. Voivoi: Tyttö oli omien pikkukavereiden kanssa leikkimässä sovitusti toisaalla, joten tämä mamma olisi voinut kyseiseen maalausprojektiin menneen 45 minuuttia käyttää vaikka saunan lauteilla istuen. 🙂

  2. VoiVoi, mistä tiedät ettei Miia ulkoillut tänään lapsensa kanssa?? Jos hän ei sitä täällä blogissaan kertonut niin tarkoittaako se sitä ettei hän tehnyt sitä?<br />
   <br />
   Mä en kyllä ymmärrä miksi ihmiset kuvittelevat, ettet tee mitään muuta kun kirjoita blogia tai siirtele kamoja!! ARGH!! Menee hermo!!! Kyllähän me kaikki saamme tehdä JUST sitä mitä haluamme elämässämme. Jos päätät ettet puhu perheestäsi tai teidän tekemisistä blogissasi, niin eihän se härdemunkäälis tarkota, ettet tee lapsesi kanssa m i t ä ä n! Eikö tämä ole sisustusblogi, jossa puhutaan sisustuksesta eikä lapsiperheen elämästä!! Ne blogit on sitten muualla.<br />
   <br />
   GEES!!! Leave it be people!!!! <br />
   <br />
   Jos ei ole muuta kuin inhottavaa sanottavaa niin ei tarvitse lukea ja tulla koko ajan arvostelemaan ihmisten tekemisiä!! Lopettakaa ja antakaa ihmisten olla!!!!!!<br />
   <br />
   Murr!

  3. &quot;Olisitpa tuonkin ajan viettänyt lapsesi kanssa..&quot; <br />
   <br />
   Eli jos ja kun hankkii lapsia, sitten sen jälkeen kaikki aika pitää käyttää lasten kanssa, eikä omaa aikaa enää ole? Eikös tämän saman voisi ajatella juurikin toisinpäin, eli jos tekee sellaisia juttuja, joista itse tykkää ja joista itse tulee hyvälle mielelle, sitten se hyvä fiilis ja hyvä mieli tarttuu eteenpäin, myös niihin lapsiin? <br />
   <br />
   No, tämä kait oli jonkin sortin lipsahdus, eikä tätä pidä tai kannata jauhaa sen enempää. Omassa blogissani olen myös välillä hätkähtänyt, miten suorin sanoin joskus on tapana kommentoida netin yli. Oikeassa elämässä face-to-face useimmat ihmiset eivät samaan pystyisi, mutta netissä kaikki häveliäisyys katoaa?

  4. Mika, AIVAN!!! Ei varmaan tosiaan kannata jauhaa sen enempää, mutta risoo vaa tällanen toisten moggaaminen!!! Eihän nämä blogitekstit aina mene reaaliajassa, vai? Voihan olla, että Miia esim tekee näitä hommiaan öisin, mutta julkaisee postaukset päivisin tai whatever the case is!! <br />
   <br />
   Ja toisekseen, jos ei ole miellyttävää lukemista niin miksi tulla takaisin ja laittaa &quot;turhia/ilkeitä&quot; kommentteja!! Ja varsinkaan, kun ei totuuttta tiedä!!!<br />
   <br />
   Murr!

  5. Tämän blogin päivityksiä ja kommentteihin vastaamisia katselemalla voi jokainen laskea kuinka paljon aikaa bloggaaja blogiinsa päivittäin käyttää. Plus kaikki postauksia varten tehty työ kuten huonekalujen siirtely, seinien maalaus, valokuvaaminen.. Miten paljon aikaa jää jäljelle? Jokainen toki tyylillään mutta ihmettelen kyllä miten ehtii.

  6. Mika: Näin juuri, sinä kiteytit olennaisen aika hyvään pakettiin. 🙂 Elämä ja oma tekeminen ei lopu lapsen saantiin, edes heillä jolla on useampi lapsi perheessä. Kyse on todellakin ajankäytönhallinnasta, joka minulla on aina ollut hyvin hanskassa. :)<br />
   <br />
   Kiitos Mika loistavasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts;

  7. Kyllä minäkin ihmettelen: Sinäkö olet sekunttikellon kanssa siellä laskemassa mihin minulla aika menee? 🙂 Tämän kommentin vastaamiseen meni 15 sec, enempää en uhraa.

 3. Ihanaa että piristyit jo noin kovasti vaikka suunnitelmat menivät uusiksi. En malta odottaa millainen seinästä tulee!!

  1. ansku: Odotukset ei olleet kovin korkealla, sillä olin varma että tuollaisten struktuuripintoja on vaikea työstää. 🙂 Mutta niin helppoa oli homma ja hyvin onnistunut lopputulos että vähemmästäkin piristyy. 🙂

  2. Ihanaa kun piristyit. Outoja ilkeitä kommentteja sun ajankäytöstä, helppohan se on täällä nimimerkkien takana huudella avautumatta omasta elämästään yhtään…Tsemppiä! Mielenkiinnolla jään odottamaan, että seinästä tulee kuva kokonaisuutena. Olet rohkea sisustaja, ole ylpeä siitä. Harmi kun sinua lytätään ja mennään henkilökohtaisuuksiin. Onneksi olet vahva ja osaat olla välittämättä &hearts; jatka samaan malliin 🙂 Iloa ja valoa kevääseen 🙂

  3. Emppa: Olen piristynyt, onneksi. 🙂 Kyllä vieläkin vähän harmittaa ja kaivelee se ettei tuota seinää voi purkaa, mutta turha sitä on vatvoa enempää, oli ja meni. :)<br />
   <br />
   Iloa ja aurinkoa sinun kevääseen ja tulevaan kesäänkin! &hearts; &hearts; &hearts; Kiitos! &hearts;

 4. Innolla odotan näkeväni valmiin seinän ja ylipäätään sen, mille seinälle tuo tuli. :)<br />
  Jänniä suunnitelmia oli, harmi, kun menivät mönkään. Itse en ehkä niin radikaaleja muutoksia olisi uskaltanut tehdä ja ehkä tällä kokeilulla oli sitten jokin tarkoitus…. Pariovet makkariin kuulostaisivat tosi kivalta. Itse olen semmosista haaveillut pitkään. <br />
  <br />
  Ei teidän makkari oo musta yhtään liiann pieni. Kaunishan se on. Meillä on myös melko pieni makkari. Voisi olla kyllä tilavampikin, mutta toisaalta, eipä siellä tilaa mihkään oikeestaan tarvita. Meidän kämpässä arvostan tilavaa olohuonetta. Parasta täällä ja me ainakin olkkarissa eniten oleillaan.

  1. Marie: Tänään jo kerkesinkin postaamaan seinän lopullisesta lookista, sillä helmiäislasyyriä ei tarvinutkaan laittaa kuin yksi kerros joka oli aamuun mennessä jo kuivunutkin. 🙂 HUomenna (eli tänään) postailen valmiista huoneesta kalusteineen. 🙂

 5. Makuuhuoneet vuoden takaiseen järjestykseen??? Vastahan laitoit olohuoneeseen, vai oliko aikaisempi makuuhuonejärjestys toinen kuin vuosi sitten? Vähän menen jo sekaisin 🙂 Tuo seinä on hyvä. Pariovi-idea kuulostaa myöskin hyvältä. Minulla on omaan makuuhuoneeseen olohuoneesta pariovet ruudukkolasilla ( alaosa umpinainen eli ei koko ovi) ja on tosi hyvän näköinen.

  1. Pirjo: Meillä oli vuosia makuuhuoneet niin, että olohuoneen parvekkeen puolimmainen oli aikuisten makkari ja se keittiöseinän takana oleva oli ensiksi työhuone ja sittemmin tytön huone. Nyt on palattu takaisin tähän, ehkä parhaaksi havaittuun malliin tässä pohjassa. :)<br />
   <br />
   Viime elokuussa vasta olen vaihtanut aikuisten makuuhuoneen siihen keittiön puolelle, huone on kaunis mutta hieman pienempi kuin se toisen puolen makkari. Tilaa ei kyllä kummassakaan ole milliäkään liikaa, eli pieniä koppeja ovat molemmat. 😀

  1. Sinä se olet nopea liikkeissäsi! 😉 Samanlaisesta struktuuriseinästä on täälläkin haaveiltu. Uskaltaisinkohan minäkin, jos ei kerran ole vaikeaa… <br />
   <br />
   Sitä olet vain miettinyt, että mitäs jos seinä epäonnistuu tai en muuten siitä pitäisi, niin mitäs sitten… Saako jollakin korjattua vai onko uusittava koko seinälevyt? Tietäisikö täällä joku?

  2. Sanna: Päätin tarttua tuumasta toimeen, kun kyllästyin siihen että moni asia mistä olen haaveilut on jäänyt toteutumatta. Osittain oman saamattomuuden ja uskaltamattomuuden vuoksi,kuten tämä struktuuriseinäkin. 🙂 Nyt on makkarissa seinät valmiina ja kalusteiden kanssa siitä tuli tosi kiva. 🙂 Olohuoneeseen tahdon jotain todella rouheaa ja karskia, ajattelin tehdä sinne jotain saman tyylistä mutta isommassa kuvioinnissa ja ilman metallinhohtoa. :)<br />
   <br />
   Mitä olen ymmärtänyt niin tuon Tunto-pinnoitteen voi ihan hiekkapaperilla hioa pois. Eli seinistä saa silät nopeastikin kun ostaa hiontalevyn mihin kiinnittää hiekkapaperin ja jos vielä löytyy jatkovarsi niin äkkiäkös ne röpelöt saa siloiseksi taas. 🙂 Tuo tunto on tosi pehmeää. 🙂

  1. Kirpparikeiju: Tytön entinen huone, eli se kylpyhuoneen parvekkeen puolimmainen (ei tuo mistä piti purkaa seinä pois). 🙂

 6. Moikka Miia pitkästä aikaa.<br />
  <br />
  Nyt oli pakko jättää kommenttia, kun olen tässä lueskellut noita joidenkin arvosteluja susta ja sun sisustusinnosta. Voi härregyyd! Miten ihmiset jaksaa? Eikö se ole jokaisen oma asia mitä tekee ja mitä jättää tekemättä ja varsinkin se mitä kertoo täällä blogissa? En ymmärrä noita arvostelijoita, että miksi lukevat blogia, joka selvästikkään ei heitä kiinnosta… Yks tykkää yhdestä, toinen toisesta ja onneksi on valinnan vapaus lukea sitä mikä itseä kiinnostaa. Itse jätän ainakin suosiolla ne blogit lukematta, jotka eivät kiinnosta, enkä käy kyseisiä blogisteja nälvimässä milloin mistäkin. Tosi kurjaa käytöstä! 🙁 Onneksi sulla taitaa olla aika paksu nahka, ettet ihan vähästä lyö hanskoja tiskiin… <br />
  <br />
  Tykkäsin niiiiiin siitä teidän suunnitelmasta muuttaa olohuone makkariksi (ainoa miinus olis ollu se käynti toiseen makkariin sen kautta) ja harmittaa sun puolesta, että se ei onnistunut. Itse keksittiin miehen kanssa tossa jokunen aika sitten iltahepuleissa, että mitä jos muutettaisi meidän vajaa 100 neliötä viisi huoneiseksi. Keittiön yksi seinä umpeen, ruokatilasta työhuone ja isot lasipariovet olohuoneeseen. Olohuoneemme on iso, joten ruokapöytä mahtuisi vaivatta sinne. Vitsinä tuo heitettiin, mutta myöhemmin se on vaan tuntunut entistä paremmalta ratkaisulta. Ehkä joskus sitten.<br />
  <br />
  Jään innolla odottamaan lopputulosta seinästä (ja tulevasta rempasta, siitä tulee HIANO!!!!) ja ihailen tarmoasi toteuttaa suunnitelmasi heti. Mitä sitten jos välillä katuu, joitakin ratkaisuja ja hankintoja. Onneksi ei mitään niin suurta tule tehtyä/hankittua, etteikö sitä saisi korjattua/myytyä eteenpäin jos siltä tuntuu. Tsemppiä soraäänien kuunteluun, itse ainakin tykkään blogistasi ja sisustusratkaisuistasi. Monta hyvää vinkkiä saaneena. :)<br />
  <br />
  Hei, kerros vielä oliko sulla joku tietty pyöreä tai neliskanttinen pöytä mielessä tulevaan keittiöönne, vai vaihtuuko pöytä nyt, kun ei seinäkään kaadu? Meillä olisi uuden ruokapöydän hankinta edessä ja juurikin pyöreää tai neliskanttista tarvittaisi, mieluiten korkeakiiltovalkoisena… Kirsi Valantin mallistossa olisi, mutta on liian hinnakas…<br />
  <br />
  Muksaa iltaa!

  1. Kuvitelmia: Moikka ihanainen! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tämän saman asian kanssa kamppailen edelleen, huoh, mutta sensuroidut kommentoijat ja kirjoittajat alkavat olla jo hyvin töykeitä ja röyhkeitä. Suoraa haistattelua ja kaikenlaista vihjailua jota voi uhkailuksikin erehtyä luulemaan…. Suoraan sanottuna en voi mitenkään uskoa että suomen kansa olisi mennyt näin sekaisen, kyllä on pakko olla muutaman henkilön aikaansamaa tämä. <br />
   <br />
   Pöytä ei kai ole vaihtumassa, tosin ehdin jo löytämään ihanan uuden haaveen, tietenkin. 😀 Se olisi ollut neliön muotoinen. Pyöreästä pöydästä minulla on hieman &quot;allergiaa&quot;, miellän sen vahvasti 90-luvun alkuun ja silloiseen &quot;kaunari-sisustukseen&quot; jollainen meilläkin oli kotona aikoinaan (kauniit ja rohkeat josta löytyi unelmasisustukset :D). 😀 Kauniita pyöreitä pöytiä on paljon, mutta meidän kotona en ainakaan toistaiseksi sellaista näe. 🙂 Elloksella on ollut kiiltovalkoinen neliönmuotoinen ainakin aikaisemmin valikoimassa, ja iskussa on ollut hyvän näköinen melkein Valantin näköinen pöytä, jonka hinta oli muistaakseni vuosi sitten noin 500 euroa, eli ei kovin paha kuitenkaan. 🙂

 7. Hyvä Miia, anna palaa! Olet varmasti hyvä äiti kuin myös sisustaja:-) Ymmärrän pettymyksesi, mutta sanotaan, että kaikella on tarkoituksensa. Pariovet entiseen makkariin kuulostaa hyvältä, näin olisin myös itse toiminut alunalkaen 🙂 Siitä tulee varmasti hyvä ! <br />
  <br />
  Itse olen myös aikanaan tehnyt &quot;tunto seinää&quot; hyvä tuli ja työstäminen oli yllättävän helppoa 🙂

  1. Kirsikka; Jes, täältä pesee siis! 🙂 🙂 🙂 Kaikella on tarkoituksensa ja ilman takapakkia en olisi uskaltautunut kokeilemaan itse tuota struktuuripinnan tekoa. 🙂 Nyt olen senkin suhteen kokeneempi ja viisaampi, eikä ollut niin vaikeaa kuin luulin. 🙂

  1. Tikkurilan Tunto on eri ku tavallinen seinämaali…<br />
   lukisitte kunnolla tekstit ennenku vingutte…<br />
   ja lukisitte kokonaan blogin alusta alkaen kunnolla ajatuksella niin pysysittä kärryillä missä oli makkari tms milloinki…<br />
   Ärsyttää jo nuo negatiiviset vikisijät &gt;:(

  2. inka: On sävytetty samalla sävyllä. 🙂 Tuntoa voi sävyttää lähes millä Tikkurilan sävyllä tahansa, loistavaa ainetta. 🙂

 8. Ihanan näköinen seinä tuli. Tuli ihan fiilis että kumpa sais koskea. =). Toivottavasti vietät enemmänkin aikaa erossa lapsestasi jos tuollaista jälkeä saat aikaiseksi. Että näitä älypäitä mahtuu joka paikkaan kommentoimaan. Innolla odotan sitä ylläriä mitä tuohon vielä laitat.

  1. jasmin: tein postauksen aikaisemmin päivällä, toivottavasti siitä sai selvää ohjeiden osalta. 🙂 Telasin tuon Tunnon 1x1m aluieittain ja heti perään vetelin isolla ulkomaalaamiseen tarkoitetulla pensselillä puoli kaaren muotoisia vetoja vinksin vonksin. 🙂 Helppoa ja hauskaa puuhaa, ja käden jäljen näkee heti, eli voit vielä muokkailla sitä pienen hetken jos tuntuu että jossain kohdassa on liikaa vetoja saman suuntaisesti. 🙂

  2. Rouva Jii: Melkein. 🙂 Päälle tuli Taika -hopealasyyriä ja Stardustia olisin laittanut myös, mutta se ei kuulunut Prisman valikoimaan. 🙂 Säästän tuon Stardustin olohuoneen puolelle kun haluan sinnekin tuoda jotain speciaalia. 🙂

  1. Minna: Olisi lähtenyt mukaan, mutta Prisma ei myy sitä. 🙂 Esitteen löysin siitä ja mallipalan, mutta ei kuulu kuitenkaan heidän valikoimiinsa. Mietin kyllä että kipaisen hakemaan Stardustit jälkikäteen K-Raudasta, mutta taidan säästää sen olohuoneen seinälle. 🙂

 9. Valvoin sitten illalla vähän pidempään ja lueskelin näitä postauksia. Keksin sitten omkkariin vähän muutosta…. En tiedä mistä tuli mieleen, ei siis tarkoitus struktuuripintaa laittaa. Itse muutps ei ois kovin iso, mut vaatii valitettavasti seinien maalausta.:( Pitää koittaa myydä idea miehelle silti.;)

  1. Marie: Hihiii, loistavaa! &hearts; &hearts; Tuo on blogien paras puoli, niistä saa yllättäviäkin ideoita joita voi hyödyntää ja jatkojalostaa omiin tarpeisiin. 🙂 Tuon oman seinän tekeminen oli todella rentoa ja helppoa, paljon helpompaa kuin viime elokuun perusmaalaus-urakkani. Nyt ei tarvinut yrittää tehdä tasaista jälkeä vaan sain olla kunnon taiteilija ja pistää tuulemaan. 🙂

 10. Harmillista tuo seinänkaato-ongelma.Siinä harmittaa ihan vietävästi kun on ehtinyt paljon jo suunnitella ja sitten yksi palkki kaataa kaiken. Mika puhuu niin asiaa kommentissaan noista ajankäyttö arvosteluista. Mites nämä arvostelevat mammat sitten aikansa käyttää? Aijai! Ovat tietokoneella tutkimassa sinun tekemisiä eikä lastensa kanssa! Hehheh. Emme edes tiedä mitä saatkaan niskaasi kun et varmaan kaikkia kommentteja ole julkaissut. Tosi ikävää. netissä voi möläyttää mitä vaan. Tuskin nämä haukkujat(toivottavasti) käytä samanlaista kieltä live elämässä… Ainakin jotkut eivät selvästi ole kunnolla lukeneet blogiasi. olet selvästi kirjoittanut että otat kuvia kun muut jo nukkuvat. Olet käsittääkseni hoitovapaalla ja onhan siinä nyt aikaa vaihtaa tavaroiden tai tekstiilien paikkaa. Ja et mitä ilmeisimmin pahemmin istu sohvalla katsomassa tv.tä. Aikansa voi kuluttaa niin monella tavalla. Voimia sinne! *Halaus*

  1. Minna: Takapakin se sitten lykkäsi eteen, mutta ei auta jäädä rypemään harmitukseen. Nyt on vaan tultava toimeen tämän pohjan kanssa ja osattava irrottautua ison makuuhuoneen haaveesta toistaiseksi. :)<br />
   <br />
   Mikan kommentti on fiksu ja niin hyvin kiteytetty että enough said! 🙂 Törkeimmät solvaukset ja ilkeilyt ei pääse seulan läpi, blogini yritän pitää kevyenä paikkana lukijoille enkä halua että jokaisen postauksen yhteydessä tarvitsee lukijoiden törmätä haistatteluun ja muuhun epäkypsään käytökseen. Asiallisesti ilmaistut kommentit päästän läpi, ellei niissä ole jotain sellaista henkilökohtaisuutta joka ei blogiini kuulu kuten tyttäreni ja perheeni sekä ystäväni ja heitä koskevat kyselyt ja toteamukset. Aikaa voi jokainen käyttää haluamallaan tavalla, elämä on valintoja. 🙂 Kiitos ja halaukset takaisin! &hearts;

 11. Toi seinä on mahtava!! Oon jo alkanut miettimään kovasti vuoden päästä toteutettavaa isompaa alakerran remppaa, jossa vaihdetaan lattiamateriaalit, seinämaalit/tapetit ja huonekalut, eli KAIKKI 🙂 Yhteen seinään haluan tapettia, toiseen jotain muuta ja nyt kun näin ton sun struktuuriseinän, voisin tollaista harkita siihen seinään. Toi näyttää erittäin hyvältä! <br />
  <br />
  Tsemppiä myöskin tähän kaikkeen ikävään kommentointiin, mitä oot taas saanut. &hearts; Onneksi osaat jättää ne omaan arvoosi.

  1. Blondi: Tuon seinän tekeminen oli hauskaa ja rentoa puuhaa. 🙂 Ei ollut vaikea tehdä ja lopputulos on aika vekkuli, iltavalossa todella kaunis ja häikäisevä. &hearts;<br />
   <br />
   Kiitos tsemppauksestasi! &hearts; &hearts; &hearts; &hearts; Halaukset! &hearts;

  1. Tanja: Lopputuloksesta postailinkin jo tänään ja huomenna (eli tänään päivällä) tulossa postausta kalustetusta huoneesta. 🙂

 12. Ihanalta näyttää jo nyt..!<br />
  Eihän teidän naapurissa olis jotain yksiötä joka olis mahdollista ostatella.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *