Tuntoa ja Taikaa – erilainen mutta kaunis seinäpinta

Viime yön uurastus tuotti tulosta ja sain seinäpinnat valmiiksi vain kahdella maalauskerralla. 🙂

515c085cc98c7e6936000003.jpg

Ensimmäinen kerros oli Tkkurilan Tunto Hienoa, jonka sävytin samalla laastin sävyllä (X487) kuin seinät olivat jo valmiiksi. Telasin Tunto-struktuurimaalin seinään 1x1m alueittain ja ulkomaalaukseen tarkoitetulla napakalla pensselillä sudin kosteaa maalia ristiin rastiin. Tahdoin selkeää pintakuviointia, joten otin maalia myös pensseliin ennen vetoja. Seinästä tuli hieman betonisen näköinen ja eilen muutaman sneek peek-kuvan teille tuosta postasinkin. 🙂

515c085cc98c7efb37000002.jpg

Tunto Hienon päälle halusin helmiäshohtoa ja summan mutikassa valitsin kaupan hyllystä hopeisen Taika -lasyyrimaalin. Tämän sudin seinään samalla ulkomaali-penssellillä edellisen maalikerroksen mukaisia raitoja ja muodostumia noudattaen. Aluksi näytti siltä että seinä on tuhoon tuomittu, mutta jatkoin sinnikkäästi hopea-lasyyrin kanssa pensselöintiä ja lopputulos on isossa pinnassa minusta tosi kiva. Erilainen ja persoonallinen. 🙂

515c0866c98c7e4b390000f6.jpg

515c0862c98c7e7f37000007.jpg

Kuviointi on melko maltillinen kun valo ei paista, ainoastaan ilta-aurinko ja valaisimet tuovat esille tuon metallinhohteen. Odotan suurella mielenkiinnolla iltaa ja ensimmäistä ilta-aurinkoa tuossa huoneessa, uskon että seinät syttyvät eloon oikein kunnolla. 🙂

515c0869c98c7e7f37000011.jpg

515c086ec98c7ef93700000c.jpg

515c0872c98c7e6d3600000d.jpg

Näin ensikertaisen kädenjäljeksi nuo seinät onnistuivat aika hyvin. En oikein edes tiennyt millaisen lopputuloksen haluan, enkä kyllä ollut tutustunut maaleihinkaan saati maalaustekniikoihin valmiiksi. Käytin seiniä tyhjänä alustana ja toteutin omaa intuitiotani hyvin vapaasti. 😀

Tunto Hienolla maalaaminen oli kivaa ja nopeaa puuhaa, nopeampaa kuin tavallisen täyshimmeän Harmony-maalin kanssa läträäminen, koska tasaiseen lopputulokseen ei tarvinyt edes pyrkiä. Nyt jos saisin tehdä jotain toisin, niin valitsisin vielä rohkeammin ja ottaisin Tunto Karhean tai peräti Tunto Kiven ja tekisin todella räväkkää kuviointia niillä. 😀

Huomenna lisää huoneesta kun saan sen valmiiksi kokonaan! Aurinkoista päivää kaikille! <3

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

41 kommenttia “Tuntoa ja Taikaa – erilainen mutta kaunis seinäpinta

  1. Love: Aika hauska tuosta tuli ja ilta-aurinko sai totisesti tuon metallinhohdon esille. &hearts; &hearts; &hearts;

 1. Tän sun kokeilun ajoitus oli ihan täydellinen, koska oon miettinyt vierashuoneen tehosteseinäksi jonkinmoista struktuuriseinää. Semmoinen betoniseinältä näyttävä on ollut haaveissa ja noita Tikkurilan Tuntoa ja Karheaa oon netistä tutkaillut. Ilmeisesti oli helppo maalata? Kaipa sitä täytyy itsekin uskaltaa kokeilla 🙂

  1. Jossu: Tunto Hienolla oli ainakin tosi helppo sutia menemään. 🙂 Mielummin jatkossa maalailenkin tuolla Tunto-pinnoitteella kuin tavallisella seinämaalilla. Työskentely on paljon hauskempaa ja nopeampaa, kun ei tarvitse edes yrittää tehdä tasaista jälkeä. 🙂

 2. Todella upea,persoonallinen ja valoisa seinä:) Meillä on eteinen sudittu harmaalla samalla sivellin tyylillä ja tykkään kovasti:)

  1. Nanna: Miksi ihmeessä en uskaltautunut aikaisemmin kokeilemaan… Tuo oli helppoa ja hauskaa sekä nopeaa puuhaa ja seinä toimii nyt omana sisustuselementtinään joka on mahtava juttu. 🙂

 3. Ihana!! &hearts; Mä tahtoisin kans päästä maalaamaan! =) Maalasin muutama talvi takaperin vanhempieni makuuhuoneesta yhden seinän Taika-maalilla, kullanhohtoisella ja ristiin-rastiin tekniikalla. Sitten maalasin tavallisella seinämaalilla toiseen nurkkaan oksakuviota, sekin näkyy parhaiten päivänvalossa/valojen ollessa päällä =)

  1. Outi: Mie olen ystävän seinällä nähnyt kultaa ja se oli todellakin upea. &hearts; &hearts; &hearts; Hänellä on muutenkin niin loistava sisustusmaku. &hearts; &hearts; &hearts; Oksakuviot on kauniita, sinun vanhempien seinä kuullostaa aivan ihanalta! &hearts; &hearts;

  1. Kirsi: Ainakin se on minun näköinen, hihiii. 🙂 Tuon seinän tekeminen oli ihanaa puuhaa ja lopputulokseen olen tyytyväinen. 🙂

  1. Jemina: hihiii, aika hyvin onnistui vaikka kokemusta maalaamisesta ei ole kuin viime elokuun greigeksi veto. 🙂

 4. Tulipas siitä lasyyristä paljon hohtoa. Yritin sitä kerran valkoisen testipinnan päälle laittaa, ja se ei näyttänyt miltään, eli ei erottunut oikein siitä. Nyt kun näitä katson, niin sehän on hieno. Ehkä siis pitäisi laittaa johonkin tummempaan pohjaan sitä. Kiitos kuvista, sain taas inspiraatiota jatkaa omia projektejani :)<br />
  <br />
  JuttaEmilia // dreamtomorrow-livetoday.blogspot.com

  1. JuttaEmilia: Tuli aika paljon. 🙂 Hämärässä sitä ei huomaa mutta kun valot on päällä tai ulkona kirkasta niin silloin se hehkuu kauniisti seinällä. &hearts; Mitä itse olen päätellyt, niin tuo hohde näkyy aina enemmän ja enemmän mitä tummempi on pohja, eli tummanharmaassa pohjamaalissa se kimaltaa jo superkirkkaasti. :)Pensselöin aika reiluja kerroksia enkä ohentanut maalia ollenkaan. Jotkut suosittelee ohennusta vedellä ohuemman kerroksen saamiseksi, mutta itse en sitä tajunnut kun aloin hommiin. 😀

  2. Tiia: Iltakuvia napsin teille tänään ja postaan ne heti right away tulemaan. :)<br />
   <br />
   Tunto hieno kuivui 3 tuntia (kuivumisaika kerrospaksuudesta riippuen 1-5h) ja tuo helmiäinen kuivui noin 9 tuntia ennen kuin menin huoneeseen huseeraamaan. 🙂

 5. Ihana! tuttuja maaleja mullekkin, maalasin entisen asunnon seinän tuolla hopeisella ristiin rastiin vedoin 🙂 Kivalta näyttää! erikoinen ja kaunis &hearts; lisää kuvia!! :))

  1. Jenna: Tuo hopealasyyri on kyllä mahtavaa tököttiä. 🙂 Sillä saa helposti ripauksen luxusta huoneeseen. &hearts; &hearts; &hearts;

 6. Menikös ne Aarnion ponyt nyt sitten piiloon??<br />
  Ja tuosta tulee vanhempien makuuhuone?<br />
  <br />
  Meillä yritin ehdottaa tuota Tuntoa, mutta &quot;ei siitä mitään tule&quot; oli vastaus… 🙂 Ehkä vielä joskus.

  1. Anu: Ne jäi tuonne alle jemmaan. 😀 Ja makuuhuoneesta tuli aikuisten makkari, mitä se olikin lähes 4-vuotta yhtä soittoa. Paras on palata huonejaossa aivan alkutekijöihin ja siihen missä olen eniten viihtynyt, nyt kun remppasuunnitelmat ei toteudu seinänkaadon osalta ja olohuone palautui omalle oikealle paikalleen. 🙂 Vaikka olisihan ne Ponyt olleet aika vekkulit aikuisten huoneen seinällä… :D<br />
   <br />
   Tunto Hienoa oli ainakin helppo työstää ja lopputulos on kaunis ja betonimainen. Ehkä teillä vielä lämmetään struktuuripinnoille… &hearts;

 7. Ihan mielettömän hienot tuli. Mä rakastuin kans tohon Taika-hopealasyyriin viime viikonloppuna kun sudin sitä tyttären huoneeseen. Just siisteintä maalata vaan rennosti fiiliksen mukaan 🙂 Vielä jäi reilu purkillinen taikaa odottamaan käyttötarkoitusta.

  1. Anna: Tuollainen rento fiilis-maalaaminen oli itselleni ihan uusi juttu ja vitsit se oli kivaa. 🙂 Pakko päästä taiteilemaan joku toinenkin huone tai ainakin yksi seinä. Seuraavalla kerralla valitsen varmasti Tunto Karhean ja teen tapettilastalla oikein isoa leveää jälkeä taidemaalari-tyylillä. 🙂

 8. Hienon seinän olet saanut aikaiseksi. Itse en rohkenisi tuohon ryhtyä. Olen sellainen luonne, että jäljestä pitäisi tulla täydellinen, joten mulla menisi yhden seinän maalaamiseen iät ja ajat.

  1. Marja K: MInäkään en ole ennen uskaltanut alkaa struktuuri-maaleilla maalaamaan. En ole omiin kykyihini luottanut, että osaisin tehdä edes siedettävän näköistä jälkeä. 🙂 Itsekin usein pyrin täydellisyyteen sisustuksessa, mutta siitä huolimatta olen todella tyytyväinen tuohon seinään minkä tein. Ei se täydellinen ole, muttei siinä pahoja virheitäkään ole nähtävissä, ainakaan vielä. 🙂 Ota joku pieni seinä testiin ja kokeile rohkeasti. Tuon Tunto HIenon voi ainakin hioa pois seinästä ja maalata tavallisella maalilla päälle, jolloin seinästä tulee taas &quot;normaali&quot;. 🙂

 9. Mä epäonnistuin täysin käyttäessäni tuota maalia meidän pienessä eteisessä, mutta noin suurella seinällä kuin teillä on, maali näyttää huomattavasti paremmalta! Sun blogissa on paljon hyviä sisustusideoita, kiitos niistä 🙂

  1. Sofie: No höh, kyllä se alussa näytti siltä että tuo hopealasyyri on tuhoontuomittu kokeilu ja seinästä tulee aivan karmea. 🙂 Päätin kuitenkin tehdä projektin loppuun ja puolivälissä jo huomasin että isolla seinällä se toimiikin tosi kivasti. 🙂

 10. Todella kauniit seinät!!! ♡ Ja tasainen jälki!! Meillä laitettiin myös tuota hopealasyyria. Alaosan seinästä maalasin itse, mies yläosan. Meidän seinää koristaa &quot;hieno&quot; yläpilvi! 😀 On tosiaan hyvä että on vaan yhdenlainen jälki! 😀 Tai todella lantrattu lasyyri! 😉 Kivaa nähdä huone kokonaisuudessaan!! ♡

  1. Vilhelmiina: MIe en tajunnut lantrata tuota ollenkaan vaan kippasin lasyyrit maalikaukaloon ja siitä aloin sutimaan maalit seiniin. 🙂 Sellainen keskikokoinen purkki (olisko ollut 0,9L) meni molempiin seiniin yhteensä lasyyria ja vetelin aika runsaalla määrällä. :)<br />
   <br />
   Pilvi-seinä olisi ihana, se on niin rauhallinen ja unenomainen! &hearts; &hearts; &hearts;

 11. Siis VAU !!!<br />
  Ihan käsittämättömän upea, ja aivan erityisen erilainen! :)<br />
  Olet kyllä kekseliäs ja taitava käsistäsi &hearts;<br />

  1. Live&amp;Home: Kiitoksia! &hearts; &hearts; &hearts; Vähän oli hurja heittäytyminen kun ei maalauskokemusta ole kuin yhdestä aikaisemmasta kerrasta. :)<br />
   <br />
   Teille muuten sopisi makuuhuoneeseen tuo lasyyri kultaisena. &hearts; &hearts; &hearts; Sitä kun lantraa vedellä, niin siitä saa sellaisen ohuen ja himmeän hohdon. &hearts; &hearts; &hearts; Aijai, näen jo sieluni silmin sen teillä. &hearts; &hearts;

  1. ml: Niin on! &hearts; Harmi kun en uskaltanut suoraan valita sitä, sillä olisi saanut vielä hienomman seinän aikaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *