Louhi-matto sekä ulko- että sisätiloihin

Olen aikani tuskaillut kun Pappelinan suurin mattokoko ei ole riittävän iso meidän olohuoneeseen, sillä se olisi sekä kaunis että hyvin helppohoitoinen. Hullujen Päivien kuvastosta silmiini osui jokasään Louhi-matto ja googlettamalla sitä enemmän löysin loputkin kokovaihtoehdot, joita onkin vaikka kuinka paljon. 🙂

515efdf4c98c7efb6c000063.jpg

Käytävämattoja löytyy sekä 80cm että 100cm levyisenä ja pituusvaihtoehtoja aina puolen metrin välein jopa viiteen metriin saakka. Peruskokojen (140×200 ja 160×230) lisäksi on saatavana harvinainen 200x200cm neliönmuotoinen matto sekä jättisuuri 200x290cm, joka olisi meidän olohuoneeseen juuri oikean kokoinen. Ja koska tämä ei todellakaan ole tarpeeksi, on mattoa saatavana myös pyöreänä, 100, 140, 160 ja peräti 200cm halkaisijalla. Pyöreä iso valkoinen muovimatto, kääk mikä unelma. <3 🙂

515f001bc98c7e9a230000e7.jpg

Tämä matto kutkuttelee niin kovasti että oli pakko pistää luuri kuumaksi ja soitella pari ystävääkin läpi kysyäkseni heidän mielipiteitään. 😀 Molemmat heistä ihastuivat mattoon myös ja nyt me kaikki pähkäillään että mikä väri ja mikä koko olisi paras omaan kotiin. 🙂 Meidän kotiin värivalinta on helppo, luonnonvalkoinen (joka näyttää normaalia valkoisemmalta kuitenkin) sen olla pitää. Mutta en tiedä kumpi olisi parempi meidän olohuoneeseen, iso 200x290cm kokoinen matto vai 200cm pyöreä matto…. Pyöreää isoa mattoa olen monesti harkinnut, mutta koot loppuvat yleensä 160cm:n ja se on liian pieni kuten on jo todettu. Enkä ole ennen kyllä löytänyt pyöreää valkoista muovimattoa mistään, joten tässä yhdistyisi monta hyvää ja toivottua puolta.<3

Itse jään vielä toistaiseksi miettimään kumpi on parempi, tavallisen muotoinen vai pyöreä. Tein periaatepäätöksen että mietin jatkossa AINA vähintään viikon ennen kuin teen mitään ostoksia, joten aikaisintaan ensi perjantaina on minulla lupa tehdä tilaus jos siihen päädyn. 😀

Ja nyt kun terassikelit alkavat olla lähellä, on tämä varmasti ajankohtainen myös ulkotilojen sisustajille, sillä matto kestää haalistumatta ja homehtumatta myös ulkona. Pyöreä valkoinen matto olisi kaunis meidänkin tummaksi sävytetyllä parvekkeen lautalattialla. <3 <3 <3

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3

(Kuvat: Mattomaailma.fi)

33 kommenttia “Louhi-matto sekä ulko- että sisätiloihin

 1. Heips<br />
  Kiitos vinkistä, tuohon täytyy käydä tutustumassa. Tarvitsisin ainakin kuistille ja sisäeteiseen ja ehkä terassille juuri tuollaista mattoa 🙂 Iso matto on tosi kiva. Minulla itselläni on valkoinen suuri matto olohuoneessa. Ainoa huono puoli on liikuttelussa, kun se on niin hirmun painava. Tuollainen muovinen tosin on varmaan kevyempi. Minä taas olen ajatellut, että vaihtaisin jossain vaiheessa aikansa eläneen ison maton kahteen pienempään, joita sitten jaksan kantaa tuulettumaan ulos.

  1. Pirjo: Meidän iso Pappelina on paljon kevyempi kuin vastaavan kokoinen nukkamatto, joten mattoa jaksaa hyvin kanniskella. 🙂 Uskon että tämäkin matto on yhtä kevyt. 🙂

 2. Heips<br />
  Vielä yksi kysymys, mistä löysit maton pyöreänä? Yritin katsoa netistä, mutta kaikkia muita vaihtoehtoja löytyi muttei pyöreätä.

  1. Irina: Tuo neliö sopisi sinun kotiin kuin nenä päähän. &hearts; Ja parvekkeelle se 100x450cm, taitaa olla aika hyvän kokoinen. 🙂

   1. Cinnabaria: Ajattelin samaa. 🙂 Toinen minkä haluan nähdä livena on Chilewichin matot, niitä ei suomesta ole saanut aikaisemmin ollenkaan ja nyt olisi hyvä mahis päästä hyppystelemään sitäkin. :)<br />
    <br />
    Viikossa aika hyvin tietää onko joku juttu in vai out. 😀 Tätä periaatetta olen pyrkinyt noudattamaan jo pitkään kaikissa arvokkaammissa tavaroissa, mutta edullisten pikkujuttujen kanssa olen &quot;unohtanut&quot; noudattaa tätä. :)<br />
    <br />
    Ihanaa viikonloppua! &hearts;

 3. Tuo on sama matto kuin meillä, mutta meillä on eri väri 🙂 Itse ostin sen Kruunukalusteesta viikko takaperin.

  1. Kirpparikeiju: Niin taitaa ollakin. 🙂 Kuvien perusteella tuo punos on ihan identtinen. 🙂 Kruunukalusteessa olikin hyvä hinta sille, täytyykin googlettaa olisiko tarjouksia täällä meilläkin päin. 🙂

 4. Louhi on tosi ihana! Hieman &quot;kova&quot;, ei siis sellainen pötköttelymatto mutta mun mielestä helppohoitoinen ja hyvä 🙂 Meillä on sellainen kuistilla, luonnonvalkoinen ja siitä on toistaiseksi saanut kaikki isommat sotkutkin imuroimalla pois. Ja meidän pihahan on vielä raksan jäljiltä eli hiekkaa, multaa ja mitä vaan on kulkeutunut sisään lasten kenkien mukana.<br />
  Anopilla on Louhi ruokapöydän alla ja just viime kerralla siellä käydessä juteltiin siitä, että on ollut helppo pitää puhtaana. Tomaatinkin sai pyyhittyä pois eikä tarvinut kovasti hinkata. Hänellä matto on sellainen ruskeanharmaa.<br />
  Joten suosittelen!

  1. Just ajattelinkin, että pitäisikö kokeilla tuota Hullareiden Louhi-mattoa ruokapöydän alle. Meillä on &quot;pieni&quot; kodin muodonmuutos meneillään ja varsinkin mattoja on vaikea löytää sopivia, kun (meillä) pitää olla yksivärinen (tai siis kauttaaltaan samanlainen, jos joku koriste-/tehostelanka menee koko maton matkalta, niin sopii sekin), helppohoitoinen (lapsiperhe!) ja etenkin helposti pestävissä oleva, ja tietysti hyvännäköinen.<br />
   <br />
   Bongasinkin heti tuon Louhi-maton, kun kuvastoa selailin ja ajattelin käydä vilkaisemassa.

  2. Jane: Kovuus ei haittaa. 🙂 Hyvä vaan että matto on napakkaa tekoa ja helppohoitoinen. Kiva kuulla että olette tykänneet Louhesta käytössä. &hearts; &hearts; Kyllä varmaan täytyy oma Louhi saada olohuoneeseen. 😀

  3. Kristiina: Hullareilla on kyllä loistava tarjous tuosta matosta. Ajattelin itsekin käydä katsomassa paikan päällä tuon maton ennen kuin tilaan isomman kokoisen meille kotiin. 🙂

 5. Jos Pappelinan isoin koko ei ole tarpeeksi iso teidän olohuoneeseen, voi olla, ettei tuo pyöreä kaksimetrinenkään ole. Kannattaa vaikka teipata vähän ääriviivoja pyöreään muotoon ja päättää sen perusteella. Äidilläni on nimittäin olohuoneessa 200 cm halkaisijalla oleva pyöreä matto, ja se on paljon pienemmän oloinen kuin siinä ennen ollut 160×230 cm matto. Jotenkin pyöreä muoto vaatii isomman koon kuin voisi olettaa. Eli suosittelen testiteippauksia 🙂

  1. Rouva Jii: Mittailin tuossa eilen ja tein ristin maalarinteipillä lattiaan. 🙂 200cm ylettäisi sohvasta tv-kaapin reunaan saakka, joten olisi just oikean kokoinen. Leveyden puolesta se on tietenkin hieman kapeampi kuin meidän sohva, mutta se ei ehkä haittaisi. Pyöreällä muodolla vaan saisi jotain erilaista tuonne olkkariin, mutta olen jo kallistunut 200x290cm kokoon enemmän. 🙂

 6. Kiitos vinkistä, tuo matto jäi minulta aivan huomaamatta kuvastosta ja juuri tuollaisesta olen haaveillu olohuoneeseen, varsinkin kesäksi olisi kiva saada karvamatto pois, syksyllä kun haluaa pehmeyttä sisustukseen niin voisi sitten vaikka laittaa karvamaton takaisin 🙂 tai sitten ei.. 🙂

  1. sini: Minultakin jäi ekalla lukukerralla kun selasin nettikuvastoa mutta paperikuvastosta toisella kerralla tuon bongasin. 🙂

 7. Louhi on kyllä todella kaunis, kestävä ja helppohoitoinen esim. käytävillä. Voin kertoa kokemuksesta. 🙂 Eli käyttökelpoisuudessaan mitä mainioin moneen tilaan! Olkkariin tai makkariin en itse esim. ottaisi, kun on aika kova jalalle, mutta mielipideasioita nämä. 🙂

  1. Heidi: En usko että maton kovuus haittaa meitä olohuoneessa, täytyy käydä hulluilla päivillä hipelöimässä mattoa livenä. 🙂

 8. Hei, <br />
  <br />
  Himoitsen itsekin tuota mattoa ja taidan käydä sen kotiuttamassa. Ostin Askosta luonnonvalkoisen Graze maton viikko sitten ja se on hyvin pitkälti samanlainen. Matto näytti joissain kuvissa hyvinkin valkoiselta mutta kun laitoin sen lattiaan niin kyllä siinä on huomattava väri ero valkoisiin kalusteisiin ja verhoihin verrattuna. Teilläkin kun on kaikki puhtaan valkoista niin suosittelisin että käyttäisit sitä kotona ensin sovitettavana ettei vaan tule hukka ostos. Itselläni oli siinä ja siinä etten palattanut mattoa mutta meillä kun tammiparketti niin siihen se sulautuu ihan kivasti.

  1. Antsa: Tuo sävy on kyllä hankala, meillä on kalusteet ja verhot olohuoneessa hieman taitetun valkoiset, joten on mahdollisuus että tuo Louhi sopisi meille ihan hyvin. 🙂 Käyn hulluilla päivillä sitä katsomassa paikan päällä ennen kuin teen ostopäätöstä suuntaan tai toiseen. 🙂

 9. Louhi matto on todella hyvä valinta,liat lähtee hyvin märällä rätillä sekä murut imuroidessa. Mattoa löytyy myös Laulumaa ketjulta.

 10. Ihana matto! Tämmöinen sopisikin meidän terassille, joka toivon mukaan saadaan tänä kesänä rakennettua 🙂

  1. Suvi: Tämä olisi ihan mainio terassimatto. 🙂 Meillekin se sopisi, mutta oma parvekesisustus sa odotella ensi kevääseen, ellen sitten syksyllä innostu sitä laittamaan. 🙂

 11. Heii, tämä postaus tuli kuin tilauksesta! 🙂 Olen pähkäillyt uuden olohuoneen maton ostoa, koska a) nyt väri on väärä ja b) koko on liian pieni. Normaali 160 x 230 (?) cm on minun silmääni liian pieni, vaikka pienestä huoneesta onkin kyse, ja en ole mistään löytänyt silmääni miellyttävää ja kohtuuhintaista mattoa isommassa koossa. Mielestäni nuo Mattomaailman hinnat näytti ihan kohtuullisilta, matot kun maksaa aina melkoisesti… Ainoastaan jäi hieman mietityttämään tuo ylempänä ollut maininta siitä, että matto ei ole ns. löhöilymatto, nukkamatosta kun olen tykännyt juuri tuon ominaisuuden vuoksi 🙂 Mutta, mielenkiinnolla kuulenkin mielipiteistäni ja laitanpa tuon mattomaailman kirjanmerkkeihin talteen 🙂

  1. Emppu: Laita talteen. 🙂 Ja jos asioit esim Laulumaassa tai Kruunukalusteessa niin kipaise katsomassa miltä se tuntuu ja näyttää livenä. 🙂

 12. Samantyyppinen löytyy myös Kodin Ykkösestä, London nimeltään. Itsekin pähkäilen, että minkä ottais 🙂 Louhi on hieman kalliimpi, mutta onkohan niissä laatueroa?

  1. Rebecca R: Kiitokset vinkistä. 🙂 Täytyykin käydä kurkkaamassa onko nettikaupassa myös tarjolla. 🙂

 13. Hei Louhi-maton omistajat, minkälainen reunakanttaus on matossa? Meillä lattian ja sisäoven väliin jää hyvin vähän tilaa ja suurin osa mattojen reunakanttauksista on liian paksu (ovet eivät mahdu aukeamaan), minkälainen se on tässä matossa? onko kellään ko. mattoa harmaana?

 14. Joko ehdit käväistä katsomassa Louhi-mattoa, mitä tykkäsit? Pakko nimittäin kysyä sen takia, että kun itse näin sen livenä, niin se oli aikamoinen pettymys. Nettisivujen mukaan värit olivat valkoinen, vaaleanharmaa ja tummanharmaa, mutta oikeasti se &quot;tummanharmaa&quot; olikin sellainen rusehtava/myyränvärinen. Maton piti olla kuvauksen mukaan kai säänkestävä, tai ainakin kelvata mm. parvekkeelle, mutta kuulin, kun jotkut siinä matto-osastolla keskusteli siitä, miten merkintöjen mukaan mattolle ei sovi vesipesu. Muutenkin se punos näytti minusta vähän jopa halvalta, kun kuvion tietyistä kohdista paistoi raoista se &quot;tukipunos&quot;. Meinasin tilata netin kautta Louhet eteiseen, makkariin ja tulevaan keittiöön, mutta onneksi menin paikan päälle katsomaan.<br />
  <br />
  Sen sijaan Chilewich-matot olivat todella positiivinen yllätys. Olivat myös hullaritarjouksessa, mutta en löytänyt niitä kuvastosta enkä nettisivuilta, vaikka monta kertaa kävin läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *