Parveke kuntoon kuitenkin :)

Kävin taas kymmenennen kerran haaveilemassa sitä samaa Hobbyhallin valkoista polyrottinkista istuinryhmää, josta jo postauksenkin alkuvuodesta tein. 🙂 Eikä siitä faktasta pääse nyt mihinkään että se on juuri sellainen mikä (edelleen) sopisi meidän parvekkeelle sekä mittojen että värin puolesta. Muuhunkin kodin sisustukseen se istuisi enemmän kuin hyvin, toimisi hyvänä jatkeena oikealle olohuoneelle ja tarjoisi samalla hieman kontrastia täysin vaaleaan kotiin. 🙂

Tein laskelmia eilen ja vertailin säästöön saatuja euroja ja keittiörempan nielevää summaa toisiinsa ja saattaa hyvinkin olla mahdollista että meillä on jo nyt tarvittava summa kasassa remppaa varten. 🙂 Jos ei ihan niin melkein, ei kyllä paljoa puutu ja se puuttuva osa nipistetään vaikka väkisin. Aikaa onneksi on vielä kuukausi jäljellä. 🙂

5160992ec98c7ec267000006.jpg

Pienellä neuvonpidolla päädyttiinkin miehen kanssa siihen, että laitamme sittenkin parvekkeen kuntoon jo tulevaksi kesäksi. Kerralla ja kunnolla kuntoon, se on tarkoitus. 🙂 Teemme parvekkeesta virallisesti toisen olohuoneen, jossa voimme kesällä nauttia lomasta, yhteisestä ajasta, hyvästä seurasta ja makoisasta grilliruoasta. Parin kuukauden aikana on tarkoin mietitty mitä omalle parvekkeelle halutaan ja loikoiluun sopiva paikka oli ehdottomasti tärkeämpi sijoitus kuin ruokailuun soveltuva istuinryhmä. Molempia ei 15m2 kokoiseen tilaan harmi kyllä saa ja rentoutuminen (lue laiskottelu ja röhnötys :D) on meille parvekkeella ehdottomasti tärkeämpi toiminto kuin ruokailu. 🙂

Siispä tein suunnitelman tulevasta, tälläistä meille olisi nyt sitten kaavailtu:

51609e29c98c7e5f63000013.jpg

Valkoista ja tummanharmaata siis tulossa meidän lasitetulle parvekkeelle sopivassa suhteessa. <3 <3 <3 Lattialaudat sävytin jo toissa kesänä tummanharmaalla ja parvekkeen seinät ovat myös tummanharmaat. Kerrostalon julkisivupuoleen (joksi parvekkeen seinät lasketaan) ei saa kajota, joten väritystä en voisi seinien osalta edes muuttaa vaikka haluaisin. Perusvärinä on todellakin tummanharmaa, halusi tai ei, ja tämä sohvaryhmä sopii niin täydellisesti meidän parvekkeelle. <3 <3 Valkoinen polyrottinkirunko ja tummanharmaat pehmusteet, aijai. <3 <3 <3 Ja samalla tilauksella tulee kätevästi kotiin myös isoja ja pieniä tummanharmaita ruukkuja, joihin tahdon tuijaa ja traakkipuuta istuttaa. 🙂

Nolona myönnän, että traakkipuun todellakin tilasin, muovisena ikikasvina nimittäin. 😀 Kaikki kukat ja kasvit kuolee minun käsittelyssä hyvin nopeasti enivei, joten on ainakin yksi kasvi joka pysyy “elossa” useamman vuoden. Hihiiii 😀 Muutaman tuijan ajattelimme ostaa vielä erikseen ja ihan aitoina kasveina. Tuijien ja kukkamullan lisäksi tarvitaan tietysti myös valkoisia koristekiviä ja Plantagenistä sai viime vuonna näitä kaikkia kun ne olivat vielä haaveissa. Plantagenin valkoinen sora-, kivi-, ja hiekkavalikoimansa oli niin huippu että varmasti tänäkin vuonna löytyy montaa kokoa ja saan omiin ruukkuihini kivan sekoituksen aikaan. 🙂

Nyt on pakko huutaa: OLEN NIIIIIIIIIIIIIIIIN ILOINEN!!!! <3 <3 <3 🙂 Me saadaan parveke laitettua kuntoon vimpan päälle ensimmäistä kertaa koskaan meidän elämässä ja olen super onnellinen. 🙂 🙂 Ei enää puolivalmista eikä väliaikaratkaisua, vaan ihan oikea ja harkittu sohvaryhmä kukkaruukkuineen, viherkasveineen ja piensisustuksineen tuomaan kaivattua lisätilaa ja tunnelmaa kesän helteisiin. <3 <3 <3 Onko ideoita tekstiilien väreiksi? Valkoisen ja tummanharmaan lisäksi siis… Keltainen? Vihreä? Pinkki? Oranssi? 🙂 Parveke saa muusta kodista poiketen olla todella sähäkkä ja pirtsakka. Ideat ovat tervetulleita ja vain taivas on nyt rajana. 😀 Ja pakko vielä kerran tuulettaa, IHAN OIKEA PARVEKKEEN KOKOINEN LISÄTILA KAUNIILLA SISUSTUKSELLA, 15m2 lisätilaa toukokuusta syyskuuhun, luxusta! 😀 😀

(Kuvat: Hobbyhall, Hornborg)

22 kommenttia “Parveke kuntoon kuitenkin :)

 1. No ei tuossa sohvalla hirveesti röhnötellä vaan istutaan jäykästi asennossa 😀 Sinuna olisin ostanut enemmän lepotuolimaisia kuin tuollaista jäykkää sohvaa.

  1. tiina: Meille tuo sopii oikein hyvin, sillä meidän röhnötys ei ole makoilua vaan enemmänkin puoli-istuvassa asennossa loikoilua jalat rahin päällä. Selän taakse saa sitten niitä koristetyynyjä joita on muutama tarkoitus hankkia. Tahdomme ehdottomasti kulmasohvaksi muuntuvan kalusteen eli erilliset löhötuolit ei kelpaa. 🙂

 2. Voi että, nyt menee meillä haaveilut ihan yksiin 😉 Kirjoittelin terassin sisustuksesta täällä: <br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/03/tervetuloa-meidan-terassille.html&quot; target="_blank">http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/03/tervetuloa-meidan-terassille.html</a><br />
  <br />
  Samaa sohvaryhmää ja ruukkuja minäkin olen kaavaillut! Tosin sohvan kanssa kilpailee vielä Kartellin Bubble Club -joka on muodoiltaan todella hauska. Pitää vain mittailla, että mikä kokonaisuus toimii parhaiten, kun halutaan sekä sohva että ruokapöytä. <br />
  <br />
  Ihania suunnitteluhetkiä sunnuntaihin! 🙂 Kesä tule jo!

  1. Kerttu: Hihii, niimpä meneekin. 🙂 Bubble Club on tosi kiva, sitä mietin itsekin sekunnin verran, mutta meille on kulma-malli paras joten se karsiutui heti pois. :)<br />
   <br />
   Mukavaa sunnuntaita! &hearts; Tulisipa vaan vaikka heti! &hearts; Helteet ja aurinko, I´m waiting!!! 🙂

 3. Hyvältä näyttää tulevat kalusteet 🙂 Voisin itsekin investoida tuohon sohvaryhmään, jos olisi omistusasunto, mutta vuokrakämpän partisille kelpaa juurikin ne väliaikaiset Ikean kalusteet, jotka nekin kivat kyllä. <br />
  <br />
  ps. Laita Tuijiin havukasveille tarkoitettua multaa, niin kasvaa paremmin.

 4. Meillä on tämä kyseinen palasohva mutta tosiaan ei sitä ihan löhöilyyn ole tehty, istuinosa nimittäin on todella lyhyt jopa tällaiselle 152 cm mittaiselle pätkälle:) Mutta muutoin todella ihana!

  1. Olipa hyvä tieto! Mies on melkein 2 metrinen, joten taitaa olla sitten tämä pois laskuista…?

 5. Hei Miia!<br />
  Seuraan blogiasi säännöllisesti ja ajattelin kommentoida nyt ensimmäistä kertaa ikinä! (HUI!)Parvekesuunnitelmat vaikuttavat kivoilta. En tiedä, painitko vielä Tupla Kupla- valaisimen sijoituspaikasta, mutta ajattelin ehdottaa, että voisko sen sijoittaa parvekkeelle? Olen nähnyt muutamia katettuja terasseja, joissa valaisin on ulkona ja se on näyttänyt tosi kivalta. En tiedä mahtuisiko se teidän &quot;Tuplis&quot; edes sinne…?<br />
  Lumisateen keskeltä toivotan oikein mukavaa kevään jatkoa!<br />
  Terkuin, Satu

 6. Hyvältä näyttää. Kelpuuttaisin noi kaikki myös meidän terassille. <br />
  Tekstiilien hankinnassa kannattaa miettiä värivalintojen lisäksi myös auringonkestävyyttä. Suora auringonpaiste polttaa peruskankaiden värit ihan järjettömän nopeasti.

 7. Voi, että olen kade. Mä haluan kans samanlaisen ryhmän. Nuo näyttää niin hyvältä ja tuskin maltan odottaa kuvia teidän parvekkeelta. Ihanaa että saat haaveilemasi kokonaisuuden!

 8. Jee! Kivaa että saat partsin kerralla kuntoon! 🙂 Mä laittelen omaani pikkuhiljaa rahatilanteen mukaan. Meilläkin partsista tulee väriläiskä, kun muu asunto on tälläistä harmonista ja rauhallista niin partsi sitten kaikkea muuta 🙂 Ihana kevät tule jo!!

  1. Surffailin netissä ja törmäsin tällaiseen. Jotenkin tulit heti mieleen tuosta väristä ja materiaalista <a rel="external nofollow" href="http://flipshop.org/image/cache/data/Eero-Aarnio-Bubble-Chair-455×525.jpg&quot; target="_blank">http://flipshop.org/image/cache/data/Eero-Aarnio-Bubble-Chair-455×525.jpg</a&gt; . Itse tykkäisin tuontyyppisestä, jos olisi isompi parveke ja tietysti lasitettu. Mutta tietysti joku sohvaryhmä tai vastaava pitäisi olla tuon lisäksi.

  2. Äh, miten tuo edellinen kommenttini tuli noin muka LittleB:lle vastattuna. Ihan siis Miialle oli tarkoitettu 🙂 .

 9. Oih, samoja sohvaryhmähaaveita täälläkin, aloitamme mökkiremontin ja olisi upeaa saada terassille vielä tuo sohvaryhmä, juuri tuo harmaavalkoinen kolahtaa meikäläisen makuhermoihin, mökin ulkoseinät on tarkoitus (sään salliessa) maalata tummanharmaiksi. <br />
  Olen sen verran nykyisin rajoittunut noiden värien suhteen että minulta ei ainakaan värien suhteen ideoita taida herua, mutta miten olisi keltainen ja niitä Irinan ihania keltaisia orvokkeja :)), orvokki ei tosin viihdy kovin paahteisessa ja teille taitaa paistaa koko iltapäivän ja illan partsille aurinko.

 10. Tosi hyvältä näyttää parvekesuunnitelma! Meilläkin olisi sama edessä, paitsi vähän vielä isompana remonttina, kun pitäisi samalla myllätä piha ja lasittaa osa terassista.. Valkoiset kalusteet on tulleet vasta nyt viime aikoina parvekkeelle ja harmittaa, kun ostettiin jo viime kesänä harmaat. 🙁

 11. Erittäin hyvä suunnitelma! Ihana sohva!&hearts; Mahtuispa meidänkin terdelle, mutta kun tarvitaan myös se ruokailuryhmä ja katoksen alle ei sitten sohvalle jääkkään tilaa.=/ Katoksettomalle osalle mahtuisi, mutta ei se oikein sovellu tuollaiselle sohvalle. höh!

 12. Hei..Ihana parvekesuunnitelma.En malta odottaa kun saat sen valmiiksi.Minulla myös samanmoiset haaveet.Pienenpi valkea rottinkiryhmä on jo ja kuumalle partsille kiva laittaa tekokasveja:)<br />
  Ne isot valkoiset kivet myös ihanat.Maksaa hiukan mutta kestää ikuisesti.Harmaa,valkoisella mennään meilläkin,pinkki tehosteena peittona ja tyynyinä ja valkeat samanmoiset ruukut tulossa myös.Harmaa kanssa upea.Ihanaa kesänodotusta.<br />
  ps.Ihmiset vähän kattoivat pitkään kun kauhealla lumisateella kävin ostamassa tänää harmaan aurinkovarjon , hulluna varmaan pitivät mutta pitäköön:)

 13. Jee, ihanaa! Ihana suunnitelma! Tuo keskeneräisyys häiritsee minuakin kotona. Olisi joskus edes kiva hetken ajatella, että NYT kaikki on valmista. Itseni tuntien tuo ei kestäisi kauaa, muutohaluinen kun olen, mutta edes joskus hetken! 😉 Millä muuten olet käsitellyt terassin laattanne? Meillä ne on sitä tavallista ruskeaa lakattua, joten mikä tarttuu siihen päälle? Hioitko? Onko teillä muuten jotain verho systeemiä sinne? Meillä paistaa aurinko parvekkeelle n. 11-20 kesällä, joten kivikasan kun laittaisi nurkaan, voisi siellä saunoakin! 🙂

 14. Kiitokset kaikille kommenteistanne! &hearts; &hearts; &hearts; Kyseiset tuotteet on tilattu ja toivon mukaan pääsen laittamaan parvekketta kuntoon jo ensi viikolla. 😀 Plantagenin reissu on myös edessä parin viikon kuluttua. :)<br />
  <br />
  Kirjoitin siitä muovisesta valkoisesta Louhi-matosta vähän aikaa sitten, päätin hylätä idean olohuoneen mattona toimimisesta mutta parvekkeelle sellaisen tahtoisin. Haluan kuitenkin nähdä sekä tilaamani sohvan että kyseisen Louhi-maton ennakkoon, sillä jos ne ovat keskenään selkeästi eri sävyä niin matto jää kokonaan hankkimatta. :)<br />
  <br />
  Meidän lattialaudat on sellaisia valmiita terassiralleja, neliönmuotoisia. Olivat vuosia vanhat painekyllästyt ja ne maalattiin Tikkurilan Valtti Akvacolorilla (sävy Turve 5088).<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/varit/varikartat/varikartat_ulkomaalaukseen/kuultavat_puunsuojat_ulkopinnoille/5088.3850.xhtml&quot; target="_blank">http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/varit/varikartat/varikartat_ulkomaalaukseen/kuultavat_puunsuojat_ulkopinnoille/5088.3850.xhtml</a><br />
  <br />
  Niitä ei hiottu laisinkaan vaan pyyhin ainoastaan pölyt pois ja maalasin kahteen kertaan. 🙂 Hyvin jo kohta kaksi vuotta pysynyt samassa kunnossa kuin heti maalaamisen jälkeen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *