Hyvin pieni vaatesäilytysratkaisu makuuhuoneessa

Vuosi vuodelta meidän vaatevarasto pienenee. 🙂 Viisi vuotta sitten vaatteita ja kenkiä oli yhdeksän täyskorkean kiintokaapinoven takana, nyt määrä on alle 10% siitä. 😀 Uusittuun ja rempattuun makuuhuoneeseen en enää halunnut niitä keskimittaisia kaappeja (Bestå korkeus 138cm), ne korvaantuivat matalammilla kaapeilla. Kaappitilaa vaatesäilytykseen on hyvin vähän, mutta enempää emme tarvitsekaan. 🙂

51682e68c98c7e0f17000037.jpg

51682e65c98c7e062100002c.jpg

Omat vaatteeni ovat yhden oven takana, miehellä on kaksi. Kaappeja ei ole edes ängetty täyteen ja vaikka pieni osa vaatteista on parhaillaan pesussa, niin nekin mahtuvat kaappiin oikein mainiosti. 🙂 Kävimme yhdessä läpi meidän molempien vaatteet ja karsimme pois kaikki viimeisetkin käyttämättä jääneet kappaleet. Risat ja huonokuntoiset vaatteet (paitoja, sukkia, sukkahousuja ja yhdet housut) lähtivät surutta roskikseen. 🙂

51682e44c98c7e7a21000004.jpg

Minun kaapissa on vaatteet kolmessa kerroksessa: ylimpänä asusteet ja juhlavammat vaatteet, keskellä alusvaatteet, sukat, sukkahousut ja legginsit ja alimmaisena housut ja paidat. Lyhyet ja pitkähihaiset paidat on samassa pinossa, mutta niitä on muutenkin sen verran vähän ettei se haittaa. Hyvin helpolla löytää juuri sen paidan jonka haluaa päälleen pukea. 🙂

51682e44c98c7e0014000031.jpg

51682e48c98c7ec122000006.jpg

51682e50c98c7e0621000018.jpg

51682e4cc98c7ea511000030.jpg

Minulta on muutamia kertoja kyselty, miksi sukkahousuni ovat myyntipaketeissa. 🙂 Siihen on looginen ja selkeä syy: Sillä tavoin erotan käyttämättömät käytetyistä. 🙂 Minulla on tapana käyttää sukkahousuja ja legginsejä niin, että korkeintaan kahdet ovat käytössä saman aikaisesti. Kun ne hajoavat, korkkaan uudet tilalle. Minulla on myös tapana ostaa kaupasta useammat kerrallaan, esim sukkahousuja (200den, aivan huippu ja kestää puolivuotta ehjänä) ostin viime syksynä 10kpl ja niistä kolmet ovat vielä paketissa odottamassa ensi syksyä. 🙂 Ohuet ns. kertakäyttösukkikset säilyvät vuorostaan paketissaan ehjänä käyttöön saakka, ja käytön jälkeen ne päätyvät yleensä risoina roskikseen. 🙂

51682e53c98c7e062100001d.jpg

51682e57c98c7e671d000014.jpg

Miehellä on arkivaatteiden lisäksi jonkin verran urheiluvaatetta sekä siistimpää vaatetta kuten paitapuseroa. Siksi mies sai omia kaksi kaappia itselleen. 🙂 Vasemmalla puolella on t-paidat, sukat, alusvaatteet, farkut ja verkkarit. Oikealla pitkähihaiset paidat, kauluspaidat, urheiluvaatteet sekä talveen että kesään. 🙂

51682e5ac98c7ec122000010.jpg

51682e5ec98c7e7a21000013.jpg

51682e61c98c7e001400003b.jpg

Omat koruni mahtuvat edelleen yhteen Iittalan Vitriini-rasiaan, joka löytyy kaapin päältä. Tuoksuja on esillä enää kolme kauneinta pulloa. Loput ovat kylpyhuoneen kaapissa muun vähäisen kosmetiikkani kanssa. 🙂

51682e6cc98c7e0014000045.jpg

Eteisen kaapissa (Bestå 120x128cm) on kaikki meidän takit ja kengät sekä talviasusteet. Ne saavat olla kyseisessä kaapissa läpi vuoden. Vieraille järjestämme toisenlaisen takinripustuspaikan, se onkin minulla jo työnalla. 🙂

Pyyhkeet ja liinavaatteet säilytämme kylpyhuoneen isossa korkeassa kaapissa ja tytön vaatteet päällysvaatteita lukuunottamatta on hänen omassa huoneessaan Bestå-kaapissa. 🙂

Tuossa siis meidän aikuisten tämän hetkinen vaatesäilytys, pienellä pärjää hyvin kun vaatekappaleet sopii toisiinsa. Ja kuivausrumpu on pelastuksemme, sillä pyykin pyöritys likaisesta puhtaaksi käy kädenkäänteessä. Pyykkiä meillä pestään yksi koneellinen per päivä. 🙂

Ihanaa perjantaita ja rentoa iltaa kaikille! <3 <3

56 kommenttia “Hyvin pieni vaatesäilytysratkaisu makuuhuoneessa

 1. Hei,<br />
  <br />
  Todellakin totta tuo että vähempikin määrä vaatetta riittää kun miettii yhdisteltävyyttä. Olisi itsellä kyllä parannettavaa tuossa! Kiitos blogistasi, olen päivittäinen vierailija.

  1. Sanna: Mitä vähemmän vaatetta on, sen helpompi on näyttää hyvältä. 🙂 Tämän olen itse huomannut oman kantapään kautta. Toki vaatetta pitää olla, enemmän kuin yhdet housut ja paita, mutta ei kuitenkaan kymmenittäin. :D<br />
   <br />
   Kiitos kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; Ihanaa viikonloppua! &hearts;

 2. Ihailtavaa minimalistisuutta vaatteiden suhteen. En pystyisi itse samaan. Tämän blogikirjoituksen innoittamana aion kuitenkin yrittää karsia edes osan turhista pois ennen kesää! :)<br />
  <br />
  Mukavaa kevättä sinulle ja kiitos hyvästä blogista! 🙂

  1. Maria: Itse olen vuosia työstänyt tätä projektia. Ja aina löytyy kahden kuukauden välein sellaisia vaatteita joille ei ole käyttöä, vaikka edellisella kierroksella olisi kaikki jäljelle jääneet olleet tosi kivoja, kauniita ja tärkeitä. 😀 Pikku hiljaa kun karsii huonoimmassa kunnossa olevia ja malliltaan huonoja pois, niin suunta on oikea. Ja välttää tietysti uuden ostamista, ellei ole aivan aivan pakko, kuten esim teepaidat, alusvaatteet ja sukat. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kevättä sinulle myös ja ihanaa viikonloppua! &hearts;

 3. Mun pariin viimeaikaiseen vaatesäilytyspostaukseen on paljon kommentoitu, että mulla on tosi vähän vaatteita hyvässä järjestyksessä, mutta sulla se vasta vähän onkin! Oliskohan tuossa hyvä tavoite 😉

  1. Irina: Mut mieti mistä ollaan lähdetty. 😀 😀 😀 Löytyisiköhän sinulta muuten vanhoja valokuvia, eikös me vuonna nakki kuvailtu meidän molempien koteja? Jos siellä vaikka olisi kuvia Snoopy-kokoelmasta, OMG, hahahahahahahaha. 😀 😀

   1. Heidi: Kausivaatteitakin voi toki ostella, mutta myy sitten kauden loputtua pois kaikki sellaiset joista on hyvin varma että niitä ei tule enää käytettyä. 🙂 Eikä minunlaiseen määrään kannata pyrkiä, jos ei sille ole tarvetta. Tai siis jos tarve on useammalle vaateparrelle, niin ilman muuta niitä pitää silloin olla. 🙂 Oma tarve aina etusijalla! &hearts;

 4. Huh huh…näkisitpä minun kaappini :/ Et taida olla mikään impulsiiviinen vaateshoppailija niin kuin minä! Hienoa nähdä että joku voi tulla toimeen vähemmälläkin kun kaikki sopii yhteen 🙂

  1. Päivi: En ole enää. 🙂 Aikasemmin kannoin kasseittain vaatetta kotiin joka viikko ja aika surutta törsäsin kuussa 200-300 euroa uusiin vaatteisiin ja kenkiin. Eikä siinä ollut minkään valtakunnan järkeä saati tolkkua. Huh, sitä vaate- ja kenkämäärää mikä minulla on ollut. 😀 😀 Ei uskoisi että olen sama ihminen. 🙂

 5. Oivaltaisinpa joskus itsekkin yhdisteltäväisyyden salaisuudet ja oppisin elämään vähemmällä määrällä vaatteita. Nimimerkillä kaappi täynnä ei niin hyvälaatuisia edullisia retkuja.

  1. Ella: Tässä muutama niksi millä pääsee alkuun:<br />
   <br />
   1. Värit – perusvärit mitkä itselle sopii (netistä löytyy värianalyysejä, joita voi käyttää apuna) valkoinen, kerma, beige, harmaa, tummansininen, ruskea, musta ja yksi tai kaksi muuta mieluista väriä.<br />
   <br />
   2. Malli – säästä vain sellaiset vaatteet jotka istuu hyvin ja on mukavia päällä. Kaikki epäsopivat ja ikäväntuntuiset surutta pois vaikka olisi kuinka kallis tai kaunis vaate kyseessä. Varsinkin housujen osalta kannattaa olla todella kriittinen ja etsiä sellainen malli joka on omalle vartalolle paras. Ja huonot puristavat sukat ja alushousut huitsin nevadaan myös. :)<br />
   <br />
   3. Käyttötarkoitukset – mieti mitkä ovat todelliset tarpeet omassa elämässäsi. MIllainen on työvaatetus, millaiset on harrastuvaatteet, tarvitsetko kuinka paljon ns. biletys / juhlimisvaatteita, ja millaisissa vaatteissa viihdyt kotona. Urheilutoppeja ei tarvita kuin 1-3 riippuen aktiivisuudesta. Urheiluhousuja 1-2 riippuen kuinka usein viikottain tarvitsee niitä. Urheiluvaatteet tulee kuitenkin useimmiten pestyä käytön jälkeen, ettei ne ala haiskahtaa. Siksi esim 2-3 krt viikossa sali / jumppa / tanssi / yms sisäliikuntaa varten ei tarvita hyllyllistä toppeja ja housuja. 🙂 Sama koskee oloasuja, monet siirtää kulahtaneet normivaatteet kotikäyttöön ja se on aivan turhaa. Vaikka kotiasuja käyttää päivittäin, ei niitäkään tarvitse hyllyllistä.<br />
   <br />
   4. Asusteet ja kengät – Näillä saa helposti muutettua arkisen asun juhlavampaan menoon. Tummansiniset farkut ja casual-mallinen paita muuntuu juhlavaksi korkkareilla, laukulla, korulla ja meikillä sekä kampauksella. :)<br />
   <br />
   Toivottavasti tästä oli apua ja inspiraatiota sinulle. 🙂 Vaatekaupoistakin saa osasta palvelua ja neuvoa pukeutumiseen, ainakin Vilasta ja Vero Modasta saa ja siellä myyjä juoksee hakemassa sinulle tuotteita ja vaihtamaan kokoja, eikä sinun tarvitse poistua kopista. 🙂 Ja tietenkin isot tavaratalot, kuten Stockmann ja Sokos. 🙂

  2. &quot;Sama koskee oloasuja, monet siirtää kulahtaneet normivaatteet kotikäyttöön ja se on aivan turhaa. Vaikka kotiasuja käyttää päivittäin, ei niitäkään tarvitse hyllyllistä.&quot;<br />
   <br />
   HAHA! Kolahti ihan 100% 😀 Mulla on just noin ja koska olen vähän laiska ravaamaan pesutuvassa niin joskus jopa loppuu kotivaatteet hyllystä 😀

  3. Irina: Itse käytän kotihousuja viikon kaksi putkeen, sillä ne ei juuri likaannu. kotipaitoja meneekin sitten enemmän, mutta tarvittaessa voi mennä ihan normipaidallakin. 😀 Kaikki paitulit sun muut on itselläni pannassa kokonaan, en tykkää niissä oleilla enkä varsinkaan nukkua. 😀

 6. Tuohon vaatemäärään olisi ihana päästä! Olisiko sinulla antaa vinkkejä, kuinka itse olette saaneet vaatteet karsittua noin minimiin 🙂 ? Tiedän kyllä, että sellaiset vaatteet pitäisi surutta laittaa kiertoon, joita ei esimerkiksi viimeisen vuoden aikana ole edes kaivannut, mutta itselläni on se paha tapa, että ajattelen useasta vaatteesta &quot;jos minä joskus tarvitsenkin juuri tätä&quot; :). <br />
  <br />
  Olen tämän vuoden puolella karsinut vaatteitani todella rankalla kädellä jo muutamaan kertaan, ja joka kerta sieltä löytyy vain lisää pois heitettävää. Nykyään myös H&amp;M ottaa käytettyjä vaatteita vastaan, ja sinne olenkin vienyt muutaman vaatekassillisen :). Mutta tosiaankin, tuo sinun vaatekaappisi olisi täydellinen, ei mitään turhaa ja ylimääräistä, se olisi kyllä ihanaa saavuttaa :).

  1. Tiia: Mies on meillä minuakin enemmän ajatellut tuolla tavoin, &quot;kyllä joskus vielä tarvitsen ja joskus vielä mahdun, ja eihän nyt hyvää voi….&quot;. 🙂 Mutta ei sitä päivää koskaan tule. 🙂 Ja totuus on myös se, että sitten joskus kun se joskus-päivä koittaa niin menet ja ostat uuden vaatteet sitä varten. 😀 😀 Koettu niin monta kertaa tämäkin, hihiii. :D<br />
   <br />
   Ota jätesäkkirulla mukaasi projektiin ja heitä ekaksi kaikki vaatteesi esim sängylle (kaikki vaatteet, takit, kengät, huivit). Tee jätesäkkiin pieni reikä yläreunaan ja ripusta se henkarista roikkumaan esim. oven kahvaan. Heitä säkkiin kaikki vaatteet jotka on:<br />
   <br />
   – rikkinäisiä, resuisia, tahraisia, epäsiistejä, värjääntyneitä, nukkaantuneita<br />
   – liian isoja tai liian pieniä, puristavia tai kiristäviä, roikkuvat, huonosti istuvat<br />
   – ne jotka on jo OUT, eli et edes haluaisi pitää niitä vaikka maksettaisi :D<br />
   – ja KAIKKI ne vaatteet jotka odottavat Sitten Joskus-päivää. KAIKKI!!!<br />
   <br />
   Sitten pussi / pussit kiinni ja viet ne varastoon. Pois silmistä ja pois mielestä. Et menetä vielä tässä vaiheessa mitään, sillä vaatteet on varastossa sinua varten. Mutta opit olemaan ja elämään ilman niitä ja vannon kautta kiven kannon että puolen vuoden kuluttua kun käyt pussin / pussit läpi niin et huoli sieltä takaisin ainuttakaan vaatetta. 😀 Sitten viet ne kirpparille myyntiin, näppäilet huutonettiin, lahjoitat ystäville ja sukulaisille tai sitten surutta kierrätät ne esim UFF:n laatikon kautta. :)<br />
   <br />
   Se että laitat vaatteet omaan jemmaan omaan varastoon tekee helpompaa siitä luopumisen surutyöstä ja samalla manipuloit itsesi päästämään irti. 🙂 Ja usko pois, et tosiaankaan halua ainuttakaan vaatetta takaisin kaappiisi puolen vuoden kuluttua. 😀 Sitten on hyvin helppoa päästää vanhat vaatteet jatkamaan elämäänsä jonnekin muualle, joko kierrytyksen tai eteenpäin myymisen kautta. :D<br />
   <br />
   Ainiin, hinnasta viis. Se on yksi tärkeimmistä neuvoista. Eli vaikka mekko olisi maksanut 300 euroa, niin pois vaan jos se ei mahdu, on liian suuri, malli on huono, väri on hirveä tms. Myyt sen sitten puolen vuoden kuluttua esim Huutonetissä. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä! &hearts; &hearts; Tulethan kertomaan miten projektisi etenee. :)<br />
   <br />

  2. Kiitos! Tämä oli minullekin kullan arvoinen ohje! Todella loistava sellainen.<br />
   <br />
   Minä olen semmoinen kaappijemmari, ettei tosikaan. Nyt mulla on ollutkin tässä viikon ajan kaappien raivaaminen menossa. Herran tähden, että sitä tavaraa piisaa :O Ihan kauhistuttaa, mitä kaikkea sitä pitää säilöäkään. Tätä ohjetta aion noudattaa jokaisen kaapin kanssa, olkoot sisältönä mitä tahansa.<br />
   <br />
   Olen sentäs saanut jo meidän kodinhoitohuoneen täytettyä kirpparille menevillä tavvaroilla ja vaatteilla. Tiistaina alkaa niiden myyntiprojekti siellä. Ihan hävettää miten paljon tavaraa sitä voikaan ihmisellä olla *nolo*.<br />
   <br />
   Sun blogista saan valtavasti inspiraatiota tähän tavaran vähentämiseen 🙂 Suuren suuret kiitokset sinulle kun jaat näitä asioita meille!

  3. Satu: Hyvä että vinkeistäni on sinulle hyötyä. 🙂 Silloin kun itse kamppailin kammottavan vaate- ja tavaramäärän kanssa ei ollut oikein vertaistukea missään ja netissäkin hyvin heikosti. Minulla on paljon sellaisia perhetuttuja ja ystäviä, jotka ovat sitä mieltä että kun kerran menee ostamaan jotain niin sen kanssa pystyttävä elämään. 😀 Heillä on onneksi itsellä ollut tavaramäärä ihan kohtuullinen aina, eli eivät ole samalla tavalla shoppaileet esim vaatetta kuten minä vuosia sitten. Minä olen joskus ollut alehamsterikin, eli olen ostanut paljon kun edullisesti saa, vaikka mitään tarvetta tai syytä ei ole ostoksille ollutkaan. Aivan pöhköä toimintaa ja onneksi olen siitä viisastunut ainakin vaatteiden ja kenkien suhteen. :D<br />
   <br />
   Äläkä suotta häpeä, meitä on paljon ihmisiä jotka ostelemme liikaa kaikenlaista. 🙂 &hearts; Niistä pääsee onneksi eroon sekä myymällä että laittamalla kierrätykseen. Ja kun hieman hienosäätää ostostelua niin suuntaa kääntyy vähenemään päin. 🙂 Tsemppiä jatkoon! &hearts; &hearts;

 7. Kiva postaus ja miten kiva on aina lueskella kommenttejakin :). Raivaus on minun yksi lempiaiheeni. Siihen liittyy niin paljon elämää, asioiden yksinkertaistamista, tunteita, järkeä, arvoja,.. kaikkea maan ja taivaan väliltä &hearts;<br />
  <br />
  Kaikista muista osaan raivata paitsi öhhh…ne takit. Takeissa on vielä opettelua. Niin ja muumit voi eih 😉 Tänään mopo revitteli ja karkasi teilleen, enkä ollut edes Hullareilla. En saanut enää kiinni kaahaava mopoa 😀 Sinne meni viuh :D<br />
  Ihanaa iltaa ja yötä siulle &hearts;<br />

  1. Soili: Niin suuroa tunnetiloja käy kyllä läpi raivatessaan ja karsiessaan. 😀 Olen itse siinä nykykokemuksellani jo aika tunteeton ja järkevästi ajatteleva, mutta silti myönnän itkeneeni ihanien mutta epäsopivien housujen kanssa. 😀 Tiukkaa tekee luopua ihanista vaatteista ja tavaroista, mutta totuus on että luopuminen synnyttää uutta onnea ja iloa. :)<br />
   <br />
   Minulla on itsekuri kadonnut valokuvakehyksien ja lamppujen kanssa. Kun kolahtaa ovaa niin kaikki periaatteet jää unholaan ja mopo sen kuin kiihdyttää ja kovaa. 😀 Ja leffat, se on myös yksi murheen kryyni meillä. Olen aivan hillitön leffa-fani ja haluan aina ostaa kaikki elokuvat omaksi ja käsin kosketeltaviksi. Nyt olen miettinyt että laitan myyntiin leffa-paketteja, tuskaa on pelkkä ajatuskin, mutta totuus on se että vaikka mukamas katselen elokuvia ainakin viisi kertaa niin en kuitenkaan katsele kuin korkeintaan kaksi. Yhden kerran katselu hinnaksi tulee 10 euroa, ei kovin edullista. :D<br />
   <br />
   Kauniita unia!!! &hearts; &hearts;

 8. Vau, näyttääpä siistiltä ja upealta järjestykseltä. Tuollainen säilytyslaatikko vöille olisi tosi hyvä juttu, sillä nyt vyöt häviää aina jonnekin laatikon perukoille…<br />
  <br />
  Hyvää viikonloppua sinulle Miia &hearts;

  1. Mia: Tuo Nomessin muovinen boksi on huippu. 🙂 Tykkään kovasti että tavarat on näkyvissä ja siten helposti löydettävissä. On muuten Stockmannin nettikaupassa kanta-asiakas alessa tuo kyseinen loota parhaillaan. :)<br />
   <br />
   Ihanaa ja rentoa viikonloppua sinulle myös! &hearts; &hearts;

 9. No nyt ei voi muuta kuin ihaillen katsoa moista selkeyttä.<br />
  Toista se on täällä, kun kaapit tursuaa vaatteita, joita ei kuitenkaan voi missään tilanteessa ikinä käyttää :). Äkkiä vaan silmät ja ovi kiinni ja toivotaan, ettei mitään jää liukuovien väliin :D<br />

  1. Annukka: Hihiii, muistan tuon vaiheen omassa elämässä, meillä ei tosin ollut käteviä liukuovia vaan tavalliset saranaovet. Niiden kanssa sai aina tapella että vaatteet pysyy sisällä. 😀 😀

 10. Taasen ihastelen upeaa selkeyttä ja järjestystä vaatekaapeissanne! Mulla on niin matkaa tuohon, vaikka tuntuu, että koko ajan olen jotain heittämässä pois… Kun vielä oppisi olemaan shoppailematta aina, kun mieleen juolahtaa… :D<br />
  <br />
  Ihanaa viikonloppua! &hearts;

  1. Jenni: Kun ei uutta tule sisään niin vanhasta on helpompi päästä eroon. 🙂 Näin oli ainakin itselläni. 🙂 Ostolakko aikoinaan helpotti karsintaa, ja kun karsi vaatetta pois niin ei halunnut hevillä ostaa uutta tilalle. Tuo positiivinen kierre vei mennessään ja nykyään on niin helppoa tuo vaaterulianssi. 🙂 Minulla ei ole puoleen vuoteen ollut pahaa vaatekriisiä, enkä puoleen vuoteen ole myöskään tuntenut oloani epämukavaksi tai yli-/alipukeutuneeksi. 🙂 <br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua sinulle myös! &hearts; &hearts;

 11. Haluaisitko tehdä postauksen eteisen Bestå-kaapeista. Itse myös harkinnut samankokoista kaappia eteiseen mut en oikein tiedä miten sinne vaatteita yms muuta sälää saisin mahtumaan 🙂

  1. Niina: Tottahan toki. 🙂 Ensi viikolla voisin naulakko-idean yhteydessä postailla kaapista ja sisällöstä. :)<br />
   <br />
   Kenkiä mahtuu yhdelle hyllylle kolme paria vierekkäin, ja naisten kenkiä limittäin jopa kuudet. Hyllyä vuorostaan saa kaappin yhdelle puolelle jopa 6kpl, eli kenkiä mahtuu parhaimmillaan 6x6kpl eli 36 paria. 🙂 Lasten kenkiä luonnollisesti vielä enemmän. :D<br />
   <br />
   Jos toiselle puolelle kaappia hankki tanko-osan, niin siihen saa henkarilla ripustettua noin 6-12 takkia paksuudesta riippuen. Meillä on parhaillaan 2 trenssiä, 2 miehen ohuempaa takkia, urheilutoppis,2 x untuvatakki ja tytön takki sekä koohaalari. Eli 9 henkaria, joista paksuja talvivaatteita on viisi. 🙂

 12. Sain hyvän vinkin mitä tehdä viikonloppuna, käyn läpi ainakin oman vaatekaapin ja samalla katon mitä kesävaatteita omistankaan. Oon yrittänyt vähentää vaatteiden ostelua, mutta en saisi mennä ollenkaan kauppoihin niin onnistuisin siinä.

  1. Maikku: Tuttu tunne. 🙂 Itse en päässyt aikoinaan edes pakoon vaatekauppoja kun olin sellaisessa töissä. 😀 😀 Tuskaa oli välillä kun rahat poltteli taskunpohjalla ja mieli teki ostella ihania mekkoja, farkkuja, toppeja, vöitä…. :)<br />
   <br />
   Läpikäynti on aina paikallaan, toivottavasti kesäkaappisi tulee hyvään ja helpposti puettavaan kuntoon. Jos se kesä nyt joskus tänne lumen keskelle saapuu… 😀 Tsemppiä jatkoon ja ihanaa iltaa! &hearts;

 13. Pyrin itsekin siihen että turhan tavaran määrä olisi kotona minimoitu mutta sun kaappeja katsoessa tajuaa, että vielä olisi paaaljon karsittavaa. Olet kyllä oikea minimalismin kuningatar 🙂 Suuret kiitokset kaappien kevätsiivous -inspiksestä ja muutenkin ihanasta blogista ihana Miia!

  1. Marjaana: Oma kaappini on vuosien työn tulos ja jos yhtäkkiä raivaa kaappinsa näin minimalistiseksi niin se voi olla turhan radikaalia. 🙂 Mutta kun alkaa vähennykseen, niin huomaa tulevansa toimeen vähemmällä ja se helpottaa pukeutumista. Itse olen aika tylsä pukeutuja, mutta olen muuten suht räväkkä persoona. 🙂 Ja asusteilla saa helposti muutettua asun kuin asun. Itselläni ei ole asusteitakaan kovin paljoa, sillä en normi arjessa useinkaan käytä vyötä tai koruja. Asusteet vievät kuitenkin paljon vähemmän tilaa kuin vaatteet, joten suosittelen kokeilemaan kotona erilaisia vaateyhdistelmiä ja asusteita keskenään. Niistä voi syntyä tosi kivoja kokonaisuuksia. :)<br />
   <br />
   Kiitos ihana Marjaana kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; Ihanaa iltaa! &hearts; &hearts;

 14. Ihanan vähän vaatteita 🙂 Täytyisi itsekkin suorittaa sama operaatio meidän vaatekaappeihin 🙂 Saako kysyä noiden nomess muovilaatikoiden mittoja mitä teillä on alusvaatteilla ym? 🙂

  1. Ellu: Vuosien tulos ja olen tosi tyytyväinen omaan kaappiin nyt. 🙂 Yhtään epäsopivaa vaatetta ei ole ja kaikille vaatteille on käyttöä vähintään 3-4kk välein (kynähametta käytän vain illanvietoissa yleensä eli hyvin harvoin, muita viikottain).<br />
   <br />
   Nomessin alusvaate ja sukkalaatikot ovat nämä No5-kokoiset:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://stockmann.com/p/fi/Nomess-Copenhagen-Clear-Drawer-No-5-sailytyslaatikko/470145/11461/11461?itemId=470146&quot; target="_blank">https://stockmann.com/p/fi/Nomess-Copenhagen-Clear-Drawer-No-5-sailytyslaatikko/470145/11461/11461?itemId=470146</a&gt;

 15. KIITOS Miia tästä inspiroivasta postauksesta!<br />
  Vaatekaapin kevätsiivous/karsinta on odotellut tekijäänsä jo pari viikkoa, ja tämän postauksen innoittamana se alkaa Tänään! 😀 Kiitos kun teet näitä tällaisiakin postauksia, jotka kannustavat itsekin järkevämpään tavaran, vaatteiden, astioiden jne. määrän järkevöittämimiseen ja rohkaisevat itseäkin luopumaan tarpeettomasta tavarasta! &hearts; Puolitoista vuotta blogiasi lukeneena alan olla jo aika hyvällä mallilla tässä järkevöittämisessä 😉 <br />
  Ihanaa lauantaita sinne positiiviselle bloggajalle, jonka postauksista tulee aina hyvä mieli! &hearts;<br />
  <br />
  -Anna

  1. Anna: Ole hyvä. 🙂 🙂 Jokainen sortuu välillä ostamaan herätejuttuja tai vaatetta joka ei lopulta olekaan niin kiva kuin mitä aluksi ajatteli. Kiertoon ja eteenpäin vaan sellaiset ja hieman viisaampana ehkä välttää jatkossa vastaavan tuotteen hankkimisen. 🙂 Itselläni on vielä työtä sisustuspuolen juttujen kanssa, sillä olen niin impulsiivinen ja vaihtelunhaluinen että aika-ajoin tulee osteltua lyhytikäisiä juttuja. Mutta nekin laitan myyntiin ja jos joku on etsinyt vastaavaa, niin tulee hyvä mieli molemmille, sekä minulle että ostajalle. 🙂 Tavarat jotka ei mene kaupaksi jää tänne meidän kotiin ja keksin niille sitten jotain käyttöä. Sama vaatteiden kanssa, jos ei kukaan halua enkä &quot;raaski&quot; viedä Uffin-laatikkoon, niin olkoot omassa kaapissa sitten. 🙂 Onneksi on tähän mennessä lähes kaikelle löytynyt jatkosijoituspaikka oman kodin ja kaapin ulkopuolelta. :)<br />
   <br />
   Ja nyt on itselläni kova opiskelu, että opin kunnolla hillitsemään myös sisustustavaroiden ja elokuvien hamstraamisen. Vaatteet ja kengät on hyvällä mallilla, mutta näissä muissa on vielä työtä itsellä tehtävänä, vaikka pitkä matka ja suuri kehitys on siinäkin jo tapahtunut. :)<br />
   <br />
   Kiitos ihanasta kommentistasi! &hearts; &hearts; &hearts; Hyvä mieli tuli minulle ja toivottavasti saan sen välitettyä eteenpäin täällä blogissa. 🙂 Kiitos! &hearts;

 16. Hei, hienoa ja siistiltä näyttää, mutta mietin ratkaisun toimivuutta kauluspaitojen ja muiden hengareissa säilytettävien vaatteiden (juhlavaatteet, jakut ja ns. paremmat paidat ym:t) osalta. Tulee vaan turhaan ryppyjä ja silitettävää, vaikka silitys mieluista voisi ollakin. Ja eihän kaikkea voi viikata vaan, oikeasti. Meillä kaikki miehen kauluspaidat on silittämättä siistit, kun vaan ripustaa kosteana hengariin kuivumaan ja edelleen säilyttää hengarissa. Ekologistakin kun ei tarvitse silitellä. Mutta kuten sanoin ja muut sanovat, ihailtavaa minimalistisuutta.

  1. nimetön: Minun paitikset on pääosin ohutta shifonkimaista materiaalia, niihin ei tule taitoksia edes viikattuna. Miehen paitikset ovat itsesiliävää mallia ja pyörähtävät kuivausrummun kautta useimmiten. Viikattuna ne pysyy suorassa ja viikkauksesta tulleet painaumat siliää heti päälle pukiessa. Ja miehellä on lähes aina paitiksen päällä vielä erillinen paita, eli kauluspaitaa ei juuri näy. 🙂 Itse en silitä oikeastaan koskaan, en tykkää siitä ollenkaan. Kuivausrummussa pyykistä tulee aika sileää, kun muistaa ottaa ne heti kuivauksen loputtua pois sieltä. JOs pyykki jää rumpuun, niin silloin siitä tulee ryttyistä. :)<br />
   <br />
   Miehellä on kaapissa myös yksi puku, takki ja puvunhousut. Ne on viikattu kauniisti ja tarkasti ja materiaali on sellainen ettei ole ainakaan vielä tullut hihoihin ja selkämykseen taitetta. Ovat olleet viikattuna nyt yhtä soittoa noin 4kk, eli hyvin vähäisellä käytöllä. 🙂 Toinen puku on työpaikalla, sen takki on usein käytössä, housut ei juuri koskaan. 🙂 Ne on molemmat henkarissa siellä. <br />
   <br />
   Itse olen tosi tyytyväinen oman kaappini tilanteeseen ja siihen mitä siellä on. Kaikki vaatteet on kivoja ja perussiistejä, ehkä hieman tylsiä mutta sopivat omaan tyyliini ja ovat helppoja yhdisteltäviä keskenään. 🙂 Pukeutumisen helppous on se syy, miksi aikoinaan aloin karsimaan omaa vaatevarastoani. Nyt ei aikaa mene enää vaatteiden kanssa venkslaamiseen, vaan aina on hyvä kerrasto valmiina ilman hikoilua ja peilin edessä ramppaamista. 🙂 Tähän olen pyrkinytkin ja nyt se on saavutettu. Jatkossa ostan uutta vain silloin kun vanha menee rikki tai muuttuu epäsiistiksi nukkavieruksi kuten valkoinen trikoopaita vuodessa. :)<br />
   <br />

 17. Aluksi, kiitos ihanasta blogistasi. Muistaakseni joskus viime vuonna näytit kuvia vaatekaapistasi ja olin niin kateellinen kuinka siisti ja vähän vaatteita sinulla oli. Itse päätin viime kesänä karsia vaatteita ja heitin surutta pois kaikki mitä en ole viimeiseen vuoteen käyttänyt myös ne missä oli hintalaput. Itselleni tuli niin hyvä tunne tästä ja nyt lähes vuoden jälkeen en enää edes muista tai ole kaivannut näitä vaatteita. Muutaman vaatteen jätin, kun en raaskinut niistä luopua ja totesin etten ole näitä käyttänyt kertaakaan vuoden aikana. Nähdessäni taas nämä kuvat niin täytyy jälleen ottaa jätesäkki esiin ja tyhjentää vaatekaappi. Vuoden aikana olen ostanut erittäin vähä uusia vaatteita ja nykyään ostan ainoastaan silloin kun tarvitsen jotain. Itselläni on erikseen työvaatteet, kotivaatteet ja &quot;arkivaatteet&quot;. olen myös huomannut sen kuinka paljon helpompaa on miettiä mitä laittaa päälle kun on vain vähän vaihtoehtoja ja kuinka ihanaa on katsoa siistiä vaatekaappia, josta löytääkin jotain. Kiitos inspiraatiosta 🙂

  1. Tiina: Kiitos itsellesi kivasta kommentista ja siitä että olet viihtynyt juttujeni parissa. &hearts; &hearts; &hearts; :)<br />
   <br />
   Itse tuon saman läpikäyneenä osaan arvata sen tunnetilan kun menee hermo vaatepaljouteen ja myös sen luopumisen kääntöpuolen. 🙂 Se kirpaisee kun säkkiin tipahtaa kaunis ja ihana vaate, joka kuitenkin on aikansa elänyt tai väärän kokoinen. Mutta kun pussi on suljettu ja kannettu pois, alkaa mieli piristyä. 🙂 🙂 Ja ihan totta on ettei sieltä pussista mitään osaa kaivata puolen vuoden -vuoden kuluttua ellei sinne mene tonkimaan. Ja jos meneekin niin korkeintaan yksi juttu on sellainen minkä ottaa takaisin hetkeksi, vain huomatakseen ettei se nyt kuitenkaan päädy päälle. :)<br />
   <br />
   Ihana kuulla että minusta on ollut inspiraatiota sinulle! &hearts; &hearts; &hearts; Toki tiedän että sellaisia ihmisiä löytyy sieltä ruudun toiselta puolen, jotka kamppailette samojen asioiden kanssa kuin minä, mutta joka kerta on huikaisevan hienoa kuulla että ajatuksistani ja teoistani on ollut apua jollekin toiselle. &hearts; &hearts; &hearts; Ihanaa, kiitos kommentistasi!!! &hearts; &hearts; &hearts;

 18. Ihailtavan pedanttia! Kateeksi käy! Tosi kiva blogi sinulla, inspiroidun kovasti. Ihan innostuin itsekin järkkäämään kaappeja! Kiitos!

  1. Sanna: Hihii, kiva että minusta on hyötyä. 🙂 &hearts; Joko olet saanut kaappien järkkäilyn vauhtiin? 🙂

 19. Ihailtavaa tuo sinun minimalistisuus vaatteiden ja asusteiden suhteen, voi kun itse oppisi samaan! Säilytysongelmatkin ratkeaisi kun oppisi pärjäämään vähemmällä. 🙂 Olen vuoden alusta lähtien seurannut blogiasi, joka on tosi ihana ja realistinen – kiitos rehellisestä ja aidosta blogista! Aivan upea tuo makuuhuoneen uusi hotelli-ilme ja sinun blogisi inspiroimana kotiutan tänään ensimmäisen LampGustaf valaisimen 😉

  1. Little White Home: Kaunis kiitos ihanasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Tee itsellesi välitavoitteita ja pikkuhiljaa hienosäädät vaatekaappiasi siihen suuntaan. 🙂 Kun vaan suunta on oikea, niin vauhdilla ei ole väliä. :)<br />
   <br />
   Itse olen suuri Lamp Gustaf-fani, heillä on kauniita ja kohtuuhintaisia valaisimia. &hearts; MInkälaisen valaisimen kotiutit, jos saan udella? 🙂

 20. Nyt iski se penspiraatio.. Ensin leipätaikina kohoamaan ja sitten kollaamaan vaatehuonetta! Pelkään vain, että oma järki loppuu kesken ja luovutan.. <br />

  1. Kati: Nam, omatekemä leipä on suerherkkua. &hearts; &hearts; Tärkeintä on että pääsee alkuun, siitä se sitten pikkuhiljaa lähtee eteenpäin kohti hyvin suunniteltua ja organisoitua kaappia. 🙂 Paljon tsemppiä!! &hearts;

  1. Lady Blue: Totta, kaikelle tavaralle ja vaatteelle sokaistuu ennen pitkään. 🙂 Ja mitä vähemmällä oppii tulemaan sujuvasti toimeen, sen vähemmän kaipaa uusia lisäyksiä. Itselläni on vaatepuoli kunnossa, mutta sisustuksen suhteen on vielä pitkä matka sellaiseen tilanteeseen etten sortuisi hutiostoihin. MOnet jutut kun vaikuttavat alunperin niin loistavilta, kuten vaatteidenkin kanssa oli aikoinaan. Aina sitä löysi uutta ja ihanaa &quot;pakko-nyt-heti-saada-tämä&quot;-ostettavaa ja lopulta yhden käyttökerran jälkeen huomasi että rahat meni tavallaan &quot;hukkaan&quot; hetken ilosta. 🙂 Kehistymatkani siis jatkuu edelleen… 🙂

 21. Minä olen osittain eri mieltä eli olen usein ottanut aktiivikäyttöön vaatteita, jotka ovat olleet kaapissa parikin vuotta ja sitten ne saattavat taas jäädä kaappiin odottamaan seuraavaa innostusta. Usein siis löydän omasta kaapista &quot;uuden&quot; paidan tai hameen eikä tarvitse mennä kauppaan. Toki vaatemääräni on kohtuullinen (ei kyllä sinun kaappiin verrattuna! :)) ja laitan kierrätykseen/roskiin sellaisia, joista tiedän etten niitä enää käytä. Ostopäätöksiäkin yritän tehdä harkiten. Kenkiä on myös ehkä hiukan liikaa, mutta toisaalta kaikkia käytän ainakin kerran vuodessa ja silloin ne saattavat juuri kruunata asun eli ovat mielestäni tarpeellisia! Epäonnistuneet kenkäostokset myyn kyllä suosiolla eteenpäin, joskus tulee varsinkin kenkien suhteen tehtyä huonoja ostoksia.<br />
  <br />
  Kotivaatteet ovat yleensä entisiä lempparivaatteita ja mökillä saatan käyttää sellaista paitaa, jota joskus vuosia sitten käytin baarissa! 😉 Näitäkään ei tietenkään tarvitse hyllytolkulla, mutta talvella ja kesällä pukeutuu vähän eri tavalla myös kotona ja mökki on viimeinen paikka mihin lempparivaatteet päätyvät. Mitään risoja vaatteita en käytä, mutta hyvä vaate kestää ja vaikka sitä ei ehkä &quot;ihmisten ilmoilla&quot; halua enää käyttää niin mökille se kelpaa. Itse en siis osta erillisiä koti/mökkivaatteita lukuunottamatta ulkoiluvaatteita ja nekin ovat sellaisia, joita käytän sitten vuosikausia, koska satsaan laatuun. Paksuinta toppatakkia käytän ehkä pari kertaa vuodessa, joten luultavasti se kestää eläkeikään asti. ;)<br />
  <br />
  Tämä on vähän sama asia kuin jutut erityyppisistä sisustajista (esim. minimalisti vs. rönsyilijä) – meitä on niin monenlaisia! 🙂 Minusta sinun vaatekaappisi on siisti, selkeä, toimiva ja ymmärrän miksi siihen olet pyrkinyt, mutta jos joutuisin omalle kaapilleni tekemään saman – APUA!!! 😀 Samaa varmaan ajattelisit minun kaapista! :)<br />
  <br />

  1. Heidi: Tottakai saa olla erimieltä kanssani, osittain tai kokonaankin. 🙂 <br />
   <br />
   Itse olen kokeillut myös tätä varastointi-taktiikkaa ja itselläni se ei ole toiminut. Minulla vaatteet ovat jääneet vaille kunnollista käyttöä ihan syystä (väärä koko, ruma vaate (älä kysy miksi olen sellaisia ostanut, en tiedä itsekkään. :D), huono kunto, väärä malli, ajastaan ulos jäänyt trendivaate…) eikä se syy ole poistunut varastointiaikanakaan. Jotkuthan säilyttää kausivaatteita varastossa, esim nyt ovat jo vieneet talvitakit ja -kengät kesän ajaksi varastoon ja ne onkin tarkoitus hakea takaisin käyttöön taas syksyllä. Silloin vastaavasti kesävaatteet menevät varastoon talveksi. Tälläinen hetkellinen säilytys on ihan loogista varastointia. 🙂 Mutta minusta on suurta hukkausta jemmailla pitkäksi aikaa vaatteita tai kenkiä varastoon vain sen takia että ne ei miellytä tai ovat väärän kokoisia. Itse mielummin kierrätän ne eteenpäin, koska tiedän etten tule kuitenkaan enää niitä käyttämään. Kasvan ehkä liian nopeasti &quot;ulos&quot; vaatteista, etenkin kausi- ja trendivaatteista. Niihin kyllästyy niin nopeasti etten siksikään enää sellaisia osta. Ostan vain perusvaatetta, joita on helppo yhdistellä ja jokaiseen vaatekappaleseen sopii useampi erilainen ala- tai yläosa. :)<br />
   <br />
   Tämä on vain minun mielipiteeni oman elämäni ja oman kaappini suhteen. Nykyisellään kaappini sisältö vastaa täysin omia tarpeitani. JOs tarpeeni joskus muuttuvat, esim aloitan vaikka aktiivisen hiihtämisen tai uimisen, niin ilman muuta on hankittava kyseisiin harrastuksiin sopivat vermeet. Niiden kanssa kuitenkin kohtuus pitää muistaa, eli uimapukuja en todennäköisesti tarvitsisi kuin yhden ainoan, vaikka kävisin uimassa 5krt viikossa. :)<br />
   <br />
   Minusta kaikista tärkeintä on hahmottaa omat tarpeet, mitä ne sitten yksilötasolla kenellekin ovat, ja niiden perusteella tehdä pukeutumisesta mahdollisimman mukavaa ja helppoa sekä hyvin muun arjen keskellä hallittua. 🙂 Itselläni suuri ongelma vuosia sitten oli se, että vaikka vaatteita oli pienen kylän tarpeiden verran, oli vaikea löytää kivaa ja sopivaa päälle pantavaa. Pukeutuminen oli kaikkea muuta kuin mukavaa ja monesti päivän aikana tuli huomanneeksi että ei viihdy kovin hyvin &quot;omassa nahassaan&quot;. Pahin trendivilitys mihin lähdin mukaan oli se matalalantiofarkkujen aika. Apua sentään millaisiin nakinkuorifarkkuihin sitä tulikaan itsensä sullottua, kun se oli silloin niiiiiiin muotia. Sitten nosteltiin farkkuja pomppuaskelien kera vyölenksuista, kun tuntui kävellessä että housut valuu alaspäis. 😀 😀 Tälläisiä muoti-ilmiöitä suosittelen välttämään, eli mukavuus ja sopivuus on tärkeää. Kun ostaa hyvin istuvia ja mukavia vaatteita niin niiden käyttöikäkin on pitkä ja vaate tulee ehkä kulutettua &quot;loppuun&quot;. Itse olen keskittynyt viimeisen vuoden aikana siihen, että kuluttaisin omat vaatteeni loppuun saakka ja vasta sitten ne päätyvät elämänsä päähän. Omassa tapauksessani useimmiten roskikseen, koska ystävistäni tai perheenjäsenistäni ei löydy ketään joka tarvitsisi harrustuksiinsa nuhjuisia vaatteita tai niistä tehtyjä liinoja tai rättejä. 🙂 Olen kyllä siivouksessa käyttänyt itse välillä vanhoja roskiskuntoisia paitojani. 😀 <br />
   <br />
   Itse en hätkähdä runsaastakaan kaapista, sillä olen itse elänyt sen vaiheen ja se kesti yli 10-vuotta. 😀 Vasta viimeiset 5 vuotta olen harrastanut karsintaa ja pyrkinyt miettimään yksittäiset vaatekappaleet osana isompaa kokonaisuutta. Nyt tilanteeni on erinomainen, minulla on kaikki mitä tarvitsen eikä mitään turhaa. 🙂

 22. Kiitokset kaikille kommenteistanne! &hearts; Laitan nopsaan tytön untenmaille ja palaan koneen ääreen vastailemaan. 🙂

 23. WAUUU!!! Siis kiiitos inspiksestä! KIITOS!! Mun sormet syyhyy, että pääsen karsimaan kamaa ja nyt tämä antoi taas lisäpontia!!! KIITOS KULTSI!! KIITOS! &hearts; &hearts; &hearts;

 24. Siis miten voinkaa ihailla järjestelmällisyyttäsi!!! WOW! Kävin jo eilen tätä kurkkimassa, ja sain kauhean puuskan, että mun on pakko tehdä kaikelle sille vaatekasalle jotakin joka kaapista pursuaa. Tänään oli vielä palattava tänne hakemaan lisäinspistä. Hyvä Miia, sait minut(kin) innostumaan ihan kympillä!!

 25. Vau mitä järjestelmällisyyttä! Minäkin kyllästyin viime muutossamme (vuosi sitten) vaatepaljouteen. Laitoin jo silloin paljon vaatetta kiertoon, nyt pari kuukautta sitten katsoin taas kaappini läpi ja viimeksi tänään tein karsintaa. Sovitin hameeni läpi ja totesin, että puolet niistä on liian isoja. Seuraavaksi on käytävä neuletakkien kimppuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *