Oma tekemä pohjakuva tulevista muutoksista

Askartelin Excelillä tälläisen pohjakuvaluonnoksen meidän tulevasta keittiöstä ja kodista. Tein myös kalusteasettelun pohjakuvaan valmiiksi, jotta teidän on helpompi visioida tulevan keittiösaarekkeen ja mahdollisen oviaukkosuurennuksen aiheuttamia muutoksia pohjaan. Ruokapöytä mahtuisi edelleen sen “oikealle paikalle” heti keittiön ikkunan eteen, mutta ainakin näillä näkymin haluan säilyttää ikkunan edessä sekä divaanin että Lack-hylly seinän. 🙂

51699ae3c98c7eb651000098.jpg

Parvekkeelle (ylhäällä vasemmalla) merkkasin jo valmiiksi tulevat ruukut ja sen Hobbarin polyrottinkisohvan. Meidän aikuisten makuuhuone (ylhäällä oikealla) onkin jo valmiina, sinne ei muutoksia enää tule. Kylpyhuone ei myöskään tule muuttumaan vähään aikaan. Siellä ei suuria muutoskohtia edes ole, ainoastaan kaapisto kaipaisi vaihtoa ja paneelikatto valkoiseksi maalaamista. 🙂

51699ae3c98c7e8f6f00005e.jpg

Olohuone (keskellä vasemmalla) ei myöskään tule kokemaan muutoksia. Ainoastaan seinäpinta saattaa jossain vaiheessa uudistua. Sen seurauksena kaapiston yläpuolella oleva seinätarra häviää.

51699ae5c98c7e8f6f000063.jpg

Keittiössä (vasemalla) sen sijaan tapahtuu yhtä jos toista. 🙂 Kaapit uusiutuvat kokonaan ja saareke rakennetaan. Ruokapöytä saattaa vaihtua neliön muotoiseksi, sillä edellytyksellä että säilytämme divaani-nurkkauksen Lack-seinähyllyineen. Tytön huoneessa (oikealla) suurennetaan oviaukkoa ja siihen tulee pariovet. Samalla käännetään sänky kuvan osoittamalla tavalla ja ikkunan eteen hankitaan jonkinlainen pöytä puuhailua ja prinsessa-touhuja varten. Pöydällä ei kuitenkaan ole kiire vielä tässä vaiheessa. Ja Bestå-kaapit ovatkin jo paikoillaan. 🙂

Blogikirppiksellä on vielä muutamia juttuja vapaana, eli kurkkaathan TÄNNE jos et vielä ole Blobbistellut tänään. 🙂 Huomenna on tulossa pikku-blobbis, jossa viimeinkin ne vaatteet ja kengät joista olen maininnut. 🙂 Huomisen blobbis alkaa klo 16.00. 

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille! <3

10 kommenttia “Oma tekemä pohjakuva tulevista muutoksista

  1. Dribaduu: Emme näe siihen tarvetta tällä hetkellä. Kylpyhuone on aika nykyaikainen ollkaseen 10-vuotta sitten tehty. Vain puinen panellikatto olisi valoisuuden kannalta paras maalata valkoiseksi. Ja kaapisto tarvitsee vain ovien osalta päivitystä. Muuten kylpyhuone on ihan ok toistaiseksi. 🙂

 1. Paljonko teidän kahdella makuuhuoneella on kokoeroa? Näyttää, että tytön huone olisi jonkin verrankin pienempi? Viimeísimmissä kuvissa, jossa siellä oli palapelin palat lattialla näytti, että etenkin ison sängyn kanssa huone on todella pieni lapsen leikkeihin ja myöhemmin siitä tulee vielä ahtaampi, kun sinne laittaa tuon kaavailemasi pöydän (mikä tietysti onkin lapsen huoneessa tärkeä olla askarteluja ja myöhemmin koulua varten). Aikuiset eivät tarvitse sänkyä kummempaa makuuhuoneeseen, mutta eikö lapsi ansaitsisi hieman enemmän tilaa, teillä kun sitä jo valmiiksi olisi toisessa makuuhuoneessa, joka jo kivoine seinämaalauksineen olikin tytön huone.<br />
  <br />
  Lisäksi, jos aoitte ne isot lasiovet laittaa tuohon pienempään makkariin,eikö silloin olisi mukavampi, että ko huone olisi siisti katseltava, kuten teidän makuuhuone on? Yleensähän sellaisten ovien takana on juuri makuuhuone tai vaikka kirjastohuone -koskaan en ole lastenhuonetta nähnyt isojen lasiovien takana. Olet sen verran pedantti, että on vaikea kuvitella sinun hyväksyvän sikin sokin olevia leluja noin aukeassa tilassa, joka avautuu heti ulko-ovesta asti koko asuntoon. Ja kun tyttö tuosta kasvaa, tulee hän haluamaan ja tarvitsemaan omaa rauhaa, jota lähes kokonaan lasinen seinä ei tarjoa. Tytön kasvaessa saattaa senillekin ilmestyä julisteita, joita et ehkä haluaisi näkyvän koko kotiin.<br />
  <br />
  Vaikka suunnitelmasi muuten vaikuttaakin kivalta, en oikein ymmärrä, miksi vaihdoitte makuuhuoneita taas päittäin. Muistaakseni taisitte ne joskus vaihtaa toisin päin juuri niiden kokoeron takia, jotta tytöllä olisi enemmän tilaa. Kun kerta ilmeisesti ette kuitenkaan halua asunnosta mihinkään muuttaa esim. ennen kuin tyttö aloittaa koulun ja teillä alkaa käydä hänen kavereitaan.<br />
  <br />
  <br />

  1. Anzu: Jos tuo oviaukko suurennetaan niin se kannattaa ilamnmuuta tehdä nyt ennen uuden lattian laittoa. Jos sen jättää myöhemmäksi niin edessä on taas lattian korjailu ja todennäköisesti se pitää vaihtaa sitten kokonaan. Uskon että pariovien laittaminen on plussaa tulevaisuuteen joka tapauksessa, on siinä sitten oma makkari, tytön makkari tai vaikka tulevan asukkaan työhuone. 🙂 Pariovet tuovat huoneeseen lisätilaa koska kulkeminen helpottuu sängyn molemmin puolin. <br />
   <br />
   Tuo kyseinen huone on leveydessä 20cm kapeampi kuin meidän oma makkari, joten ei voida suurestakokoerosta puhua. Huoneen oven asettuminen saa aikaan sen, että tytön huone vaikuttaa pienemmältä. Kun katsot meidän oman nykyisen makkarin kuvia, niin huomaat että tilaa ei ole enempää kuin silloin kun makuuhuoneemme oli toisessa huoneessa. isomman huoneen illuusio syntyy siitä että nykyisessä makuuhuoneessa on kaksi isoa ikkunaa ja matala kaapisto. Tai no, jää minun puolelle sänkyä entisen 45cm:n sijasta nyt 55cm. 🙂 Meidän molemmat huoneet on todella pieniä ja niihin ei kumpaankaan koskaan saamaan kalusteita kovin tilavasti, mikä on tosi harmillista.

 2. Kiva suunnitelma, mutta laittaisin vanhempien makkarin pariovien taakse.. Saisi lastehuoneen &quot;sotku&quot; olla piilossa ja pariovien takana siisti aikuisten huone.

  1. jenazo: Pariovien sisäpuolelle ajattelin laittaa ohuet valkoiset verhot, jotka tuovat näkösuojaa. Samalla ne hieman siistivät katsontakulmaa tuonne huoneseen. Tuo pariovien laittaminen on minusta järkevää tulevaisuudenkin kannalta ja jos se tehdään niin se on pakko tehdä ennen lattian laittoa. Myöhemmässä vaiheessa se on turhan työlästä ja kallista kun lattia saatetaan joutua vaihtamaan taas uudestaan, jos ei kunnollisia paikkapaloja saada ja jos siitä tulee liian leikkaa-liimaa palapelin näköinen. 🙂 Huoneita on helppo vaihdella sitten päittäin, jos tuntuu että tytön huone ei tuossa toimi enää sen jälkeen. 🙂

  2. Me laitettiin remontin yhteydessä pari vuotta sitten yhteen kulkuaukkoon juuri sen näköiset lasiovet, joita olet kaavaillut teille. Ovat todella hyvän näköiset ja varmasti sopii teillekin erinomaisesti. Meillä niiden takana on työhuone, ja juuri noiden sotkujen takia (mies on TOSI huono siivoamaan työpöytäänsä…) päätettiin laittaa ovet maitolasilla. Kannattaa harkita tätä vaihtoehtoa, lasista pääsee silti valo läpi ja ovet on kevyen näköiset, mutta huone niiden takana saa olla vaikka missä kunnossa eikä se näy läpi.

 3. Olen hieman ihmetellyt, että miksi keittiön pöytä on teillä keskellä asuntoa eikä ikkunan edessä &quot;normaalilla&quot; paikallaan. Mutta nyt tästä pohjasta saan omaankin päähäni menemään, että se sopii siihen erinomaisesti. Muutoin siihen keskelle jäisi kovasti turhaa &quot;tanssitilaa&quot;. 🙂 Ja divaani näyttää kyllä hyvältä ikkunan edessä. Kivan oloinen suunnitelma!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *