Iltahupina lattian teippailua :)

Halusin sommitella valmiiksi lattiaan mittateippaukset keittiösaarekkeen, ruokapöydän ja divaaninurkan yhdistelmästä. Vain 100x100cm kokoisen ruokapöydän ääriviivat sain teipattua lattiaan, sillä en jaksanut enää tähän aikaan alkaa nostamaan oikeaa ruokapöytää pois maton päältä ja takaisin. 🙂 Nykyinen ruokapöytä toimittaa tässä hahmotelmassani keittiösaarekkeen virkaa. 🙂

516aed8cc98c7e0d06000070.jpg

516aed8fc98c7eb619000002.jpg

516aed93c98c7e0b10000043.jpg

516aed97c98c7e6a0c00005b.jpg

516aed9fc98c7e9913000050.jpg

516aed8bc98c7e8f06000072.jpg

Tilaa jää sopivasti kaikille puolille pöytää ja ruokapöydän ympärillä mahtuisi hyvin kulkemaan. Ainoa ongelma on se, että meillä ei ole 100x100cm kokoista neliönmuotoista pöytää. 🙂 Meidän tämänhetkinen pitkulainen ruokapöytä (koko 80x150cm) on vähän liian pitkä ja se tulee liikaa olohuoneen puolelle ja peittää liiaksi kylpyhuoneen oviaukkosyvennystä. Ihana olisi saada säilyttää divaaninurkkaus tuolla omalla paikallaan myös keittiösaarekkeen ilmestymisen jälkeen…. Saa nähdä miten käy. 🙂

Minä lähden istumaan ja rentoutumaan saunan lauteille ja toivotan teille kaikille kivaa ja rentouttavaa illan jatkoa! <3 <3 Huomiseen!

27 kommenttia “Iltahupina lattian teippailua :)

 1. Saako tuon kokoisia pöytiä mistään.. Ei siinä ainakaan kovin isolla porukalla kahvitella, muuten saattaa kyynärpäät kalista yhteen.;)

  1. Ansku: Saa toki tuon kokoisia pöytiä ja pienempiäkin. :)<br />
   <br />
   Meillä ei pidetä isoja kahvikestejä, eli vieraidenkin kanssa istujia on yhteensä maksimissaan neljä. Ja onhan sohvakin sitten olemassa, jos kerran vuodessa on meillä kylässä useampi henkilö samanaikaisesti. 🙂

 2. minua mietityttää miksi haluat noin pienen pöydän? 😀 kun joskus muistaakseni sanoit että vieraat istuvat iltaa keittiön pöydän ääressä. 🙂

  1. puulaatta: Olen halunnut neliönmuotoista pöytää (valanti) jo vuosia. Neljän hengen pöytä on meille ja meidän tarpeisiin neliönmuotoisenakin oikein passeli ratkaisu. 🙂

  1. Marjukka: Olen istunut paljon ystäväni 90×90 kokoisen pöydän ääressä neljän hengen porukassa ja ihan hyvin mahtuivat siinäkin jalat olemaan. Meidän pöytä on nyt 80cm leveä ja vastapäätä jos siinä istuu niin ei ole siinäkään jalat ristissä, vaikka päädyssäkin olisi vielä kolmas istuja. 🙂

 3. Kannattaa käydä vierailulla huonekalukaupoissa ennen päätöstä. Metri kertaa metri pöytä on sitten ruokaillessa melko pieni, jos sen ääressä kolme tai neljäkin ruokailijaa istuu. Itsekin mietin alunperin korkeakiiltovalkoista neliön muotoista pöytää, mutta ainoa jonka olisin kelpuuttanut oli 140 x 140, ja se olisi sitten vienyt niin plajon tilaa ympäriltään, että päädyin perinteiseen suorakaiteen malliseen.

  1. Sandy: Olen käynytkin ihailemassa useampaa neliönmuotoista pöytää ja istunut paljon ystäväni 90x90cm kokoisessa ruokaryhmässä useamman henkilön kanssa samanaikaisesti. Tosi hyvin on mahtunut istumaan ja ruokailemaan siinäkin. 🙂

 4. Aivan liian pieni on pöytä! Hassun näköinen tuollainen kärpäsen kakka pöytänä. Tuohan on pienempi kuin kahviloiden pöydät. Loikoileeko tuolla divaanilla päivittäin joku? Miksi tehdä pieneen asuntoon tuollaisia asetelmia jotka vievät ne vähäisetkin neliöt järkevästä käytöstä. Laita ruokapöytä tuohon divaanin paikkaan niin mahtuu ja ei ole keskellä lattiaa.

  1. mirkka: Meille se ei ole liian pieni. 🙂 Se on oikein sopivan kokoinen meidän perheen tarpeisiin ja samalla voimme kaikki istua &quot;kasvotusten&quot;. Se on yksi toivomani seikka minkä vuoksi olen neliönmuotoisesta pöydästä haaveillutkin jo pitkään. 🙂

 5. Hei, olisiko pöytä jatkopalalla järkevä? Kun tulee vieraita, voisi helposti pöytää jatkaa. Pöydänhän voisi teettää puusepällä, saisi laadukkaan ja mieleisensä. Saarekkeen kanssa myös neuvoisin olemaan kitsastelematta koon puolesta. Itsellä jo kahdessa keittiössä ollut saareke ja riittävästi tilaa kannattaa uhrata sille ettei harmita myöhemmin. Tuleeko sarakkeeseen liesi tai allas? Silloin sivuille laskutilaa, entä tuleeko esim aamiaistaso sarakkeeseen? Huomioi tuolloin jalkatila. Pistorasia on myös saarekkeessa kätevä jos esim läppäriä haluaa siinä käyttää..

  1. TiinaL: Jatkopala-idea voisi olla toimiva. 🙂 <br />
   <br />
   Ruokapöydän mahdollinen vaihtaminen ja sijoituspaikka ei valitettavasti vaikuta saarekkeen tulevaan kokoon. Siitä tulee 180cm leveä ja noin 68cm syvä. Enempää ei sille tilaa ole meidän kotona, jossa yksi rajoittava tekijä on eteisen vino seinä. Saarekkeeseen on tulossa kylmäkoneet. Liesi, uusi ja allas pysyvät keittiön seinustalla. 🙂

 6. Olen samaa mieltä kommentoijien kanssa, aivan liian pieni pöytä! Itselläni on joskus opiskeluaikana yksiössä ollut saman tyylinen ja olin niin ikionnellinen, kun sain ns. oikean ruokapöydän, jossa nelihenkinen tai sitä isompi porukka mahtuu kunnolla ja rennosti istumaan. Divaani pois asunnosta ja panostakaa sohvaan/rahiin. Sinällään järkevää ideointia, kun mallailet teippien avulla huonekalujen paikaa.

  1. saaruska: Meille tuo 100x100cm pöytä on oikein oivallisen kokoinen. Siihen me mahdutaan hyvin ja ns. turhaa tilaa ei tule. Myös kahvitteluvieraat mahtuvat istumaan, sillä hyvin harvoin meillä on kylässä enempää kuin kaksi henkeä kerrallaan. :)<br />
   <br />
   Divaanista en halua luopua ja sohvaan ja rahiin olemme satsanneet jo vajaa kolme vuotta sitten. &hearts;

 7. Sisutus ja sepustus-blogissa oli 120*120 korkeakiiltovalkoinen pöytä joskus. En kyllä muista mistä oli, jostain postimyynnistä se oli ostettu. Olisi vähän isompi, muttei silti mikään jättiläinen.: ) Jos ei meinaan 100*100 pöytää löydy.

  1. anu: Muistan Soilen pöydän, se oli Ellokselta. 🙂 Itse kärkyin sitä noin vuoden, jos olisi tullut uusi erä myyntiin tuota neliön mallista pöytää. Mutta ei tullut, höh. <br />
   <br />
   Soilellahan muuten on istununut 8 henkeä siinä 120x120cm pöydässä. 🙂 Me emme tarvitse niin montaa istumapaikkaa, mutta tuon kokoinen voisi vielä meille mahtua, suurempi neliöpöytä ei kyllä mahdu. 🙂

 8. Laitan vielä tähän erikseen pari ajatusta tuohon 100x100cm pöytään liittyen. :)<br />
  <br />
  Saarekkeeseen tulee pieni istuma-alue, jossa voi halutessaan nauttia aamupalaa. Sen ei ole tarkoitus korvata ruokapöytää ja uskon että meillä ei saareketta tulla käyttämään edes aamupalaa syödessä. :)<br />
  <br />
  Neliön muotoinen ruokapöytä on meille erinomainen ratkaisu, jota on mietitty yli 5-vuotta. Haaveissani on ollut Valantin Ruutu-pöytä ja haaveissa se on edelleen. Isokokoisessa neliönmuotoisessa pöydässä on keskikohta täysin hukkaan menevää tilaa, koska meillä ei kateta itse ruokaa koskaan pöydälle. Jatkossa saareke tulee toimimaan &quot;tankkauspisteenä&quot;, eli buffa-tyyppisesti jokainen saa hakea ruokansa saarekkeelta ja vain ruokailuvälineet ja lautaset ovat ruokapöydässä. Meidän oman perheen tarpeet on mietitty hyvin tarkoin, ja 100x100cm pöytä sopii niihin tarpeisiin vallan mainiosti. :)<br />
  <br />
  Me sisustamme ja laitamme kotia vain omiin tarpeisiin, eli emme halua tehdä ratkaisuja esimerkiksi sen perusteella että kerran vuodessa pidämme illanvieton kotona ja paikalle saapuu 6 henkeä. 🙂 Tärkeintä meille on, että oma arkielämämme on sujuvaa, viihtyisää ja mukavaa. Ja jos vieraita tulee joskus harvoin useampia, niin saavat istua sinne missä on istumapaikka vapaana. Jos ei kelpaa istua esim sohvalle, niin sitten heidän pitää seisoa. 😀 :D<br />
  <br />
  Ja 100×100 kokoisen pöydän ympärille mahtuu tarvittaessa kyllä vaikka kuusi henkeä, sen verran meillä on nimittäin tuoleja. Itse voin mielihyvin istua pöydän kulmassakin ja itse vieraat saavat sitten ne ns. perinteiset istumapaikat. 🙂

 9. Uskon että Miia tietää minkä kokoinen pöytä heille on hyvä. Mikä ihme saa muut epäilemään. Jos menee huti niin isompi pöytä tilalle 😀 Tämä on vain sisustamista ja ne on vain huonekaluja. Ei sen vakavampaa. Ja jos jalat osuu yhteen pöydän alla niin sehän vaan piristää päivää 😉

  1. Maria R: Olemme muhitelleet neliöpöytä-päätöstä vuosia ja kustannussyistä emme siihen ole ennen lähteneet. Se harmittaa kyllä nyt, kun on tullut vaihdeltua pöytiä tuossa edullisessa hintaluokassa turhankin usein. :)<br />
   <br />
   Meillä on pöytä jo katsottuna valmiiksi ja mietimme asiaa vielä ihan rauhassa toukokuun loppuun saakka. 100x100cm kokoinen pöytä on koeistuttu pariin kertaan ja jopa 90×90 kokoinen olisi ihan sopiva. <br />
   <br />
   Kiitos sinulle Maria! &hearts; &hearts; &hearts; Halaukset! &hearts;

 10. Meillä on 100x100cm pöytä ja ihan sopivan kokoinen! Kahestaan asutaan mieheni kanssa, mutta<br />
  useasti iltaa vietetään kaveriporukalla aina silloin vähintään se 4 istujaa jos sattuu tulemaan enemmän väkeä niin haetaan vielä pari lisätuolia nurkkiin ja hyvin mahtuu! Eikä kyllä oo tullut es mieleen isompaa pöytää laittaaa. Jatkopalatkin löytyy tuosta pöydästä, mutta ei oo tullut käytettyä. Anna mennä vaan, teillehän se pöytä tulee 🙂

  1. mona: Epäilen ettei meilläkään jatkopalalle olisi käyttöä. Onhan se varmasti hyvä olla olemassa jos sattuu joskus tarvitsemaan… :)<br />
   <br />
   Eikö olekin kiva istua neliöpöydässä nelisteen? &hearts; &hearts; Ihanan intensiivistä ja kaikki on osana keskustelua ihan eritavalla kuin pitkulaisemmassa pöydässä. Minusta neliöpöytä jotenkin kuroo ihmiset kasaan ja itselläni on vain hyviä kokemuksia ystävien ja äitini neliöpöydistä. 🙂

 11. Hei,<br />
  Meillä on 120×120 neliöpöytä ollut käytössä parisen vuotta, hyvin on mahtunut jopa 10 lasta synttäreillä yhtäaikaa pöydän ympärille =) ..mutta välillä tuntuu, että voisi olla vähän pienempikin (siis juuri 100×100)..tykännyt olen kovasti neliöpöydästä, antaa omaa ilmettä sisustukseen =)<br />
  Meillä on myös saareke ja ihan samat ajatukset oli myös meilläkin, että toimii &quot;tankkauspisteenä&quot;.<br />
  Hyvät on ideat sinulla, älä anna toisten pilata sitä, sisustat niin kuin teidän perhe tykkää ja on siihen tyytyväinen..niinhän se on, että meillä jokaisella on oma maku ja tapa sisustaa..<br />
  Vakilukijana olen, saanut paljon &quot;ideoita&quot; blogistasi, jopa vaateosiosi sai itseni miettimään, että taidanpa kaivaa jätesäkin esiin ja kokeilla &quot;kaipaanko&quot; tiettyjä vaatteita =)<br />
  Mukavaa kevättä =)<br />

  1. Rose´s house: Jesjes, kiitokset käyttökokemuksestasi! &hearts; &hearts; Tuollainen 120×120 olisi ihan maksimi koko mikä meille edes mahtuisi. Neliöpöydät on minusta sisustuksellisesti tosi kauniita. Varsinkin neljän hengen versiot on samaan aikaan sekä siroja ja suloisia, että tyylikkäitä. :)<br />
   <br />
   Ihana kuulla että onnistuin inspiroimaan sinuakin. &hearts; 🙂 Ei muuta kuin hippulat vinkumaan ja kokeilemaan tuleeko kaivattua niitä säkkiin laitettuja vaatteita missään vaiheessa. 🙂

 12. Minä hankin aikoinaan uuteen kotiini kahdeksan hengen ruokapöydän. Tämä johtuu siitä, että meitä on usein sen verran syömässä, kun lapset ja lapsenlapset kyläilevät. Pitkä pöytä on tilava, mutta se on hankala esim. seurustelussa. Etäisyys päissä istuviin on suuri. Tuollainen pieni pöytä on siitä mukava, että kaikki näkevät toisensa ja keskustelu sujuu hyvin. Minulle tuon kokoinen pöytä olisi liian pieni, mutta harmittelen nyt etten ostanut pyöreätä pöytää. Sellainen nimittäin olisi hyvin mahtunut ja olisi sosiaalisesti yhdistävä. Minulla on myös saareke, joten pöytään ei tarvitse kattaa kaikkea syötävää. Varmaan jossain vaiheessa teen radikaalin ratkaisun ja vaihdan tuon pöydän 🙂

 13. Ainahan pöydän voi teettää haluamillaan mitoilla, muistaakseni all you need is white poppoo on teettänyt ruokapöytänsä ja jonkun kaapin/lipaston, mutta pyydän jo etukäteen anteeksi, mikäli muistan väärin tuon blogin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *