Yrttiruukut osana kesäistä sisustusta

Viimeinkin!!! 🙂 Neljä viikkoa siihen meni, että sain ostettua ruokakaupasta basilikat ruukkuihin. 🙂 Olen tarkoituksella yrittänyt ajoittaa yrttiostokset aamuun, että ne ovat mahdollisimman tuoreita, hyväkuntoisia ja tuuheita. 🙂

516fb6eb89ac61e04c000007.jpg

Nämä basilikat olivat omassa ruukussaan ja suojapussissaan oikein sutjakan näköisiä. Mutta kun avasin muovisen suojapussin niin basilikan varret olivatkin roikkuvaa sorttia. Eipä se onneksi haittaa, sillä nyt ne mahtuivat hyvin Lack-hyllylle. 🙂

516fb6df89ac61314c000002.jpg

516fb6e389ac61a64c000007.jpg

516fb6df89ac61e04c000002.jpg

516fb6e789ac613c4d000007.jpg

516fb6ee89ac61da4c000016.jpg

Huomasin että tuossa viimeisessä kuvassa näkyy hauskasti sointuva yksityiskohta, mihin en ole ennen kiinnitänyt huomiota. 😀 Radion ollessa päällä, siinä palaa sekä keltainen että vihreä valo ja se sopii hyvin banaaneihin ja basilikoihin. 🙂 🙂 Pikkujuttu, mutta hauska sattuma. 😀

Tahtoisin tuohon basilikojen yläpuolella olevaan hyllyyn lisätä myöskin yrttejä, minttua ja henrneenversoja. <3 <3 <3 Tätä suunnittelin jo viime keväänä, mutta asia unohtui kaiken muun sisustustouhotuksen vuoksi. Nyt on pakko tarttua tuumasta toimeen ennen kuin taas unohtuu ja käydä ostamassa kaksi yrttiruukkua lisää. 🙂

Aurinko paistoi ihanasti täällä etelän suunnalla aamulla. Nyt se ketale meni taas pilvien taakse piiloon. Toivottavasti saadaan nauttia auringosta vielä tänään. <3 <3

Mukavaa päivää kaikille! <3

7 kommenttia “Yrttiruukut osana kesäistä sisustusta

  1. Kivan näköiset noi basilikat. Mullakin on Sagaformin Duo-yrttiruukku ja tekisi mieli hankkia siihen jotain yrttejä, mutta en osaa oikein käyttää ruoanlaitossa tuoreita yrttejä. Pitäisi myös olla jokin &quot;yleispätevä&quot; yrtti, joka sopisi kaikkeen ruokaan. Pääosin valmistan broileria ja kalaa.

    1. Irina: Miten olisi herneenverso?? En tosin siitä itse omaa kokemusta että kestääkö kotikasvatuksessa mutta se ainakin on kaunis ja makoisa jokapaikan lisämauste. 🙂

  2. Säilyisköhän nuo basilikat pidempään hengissä noissa yrttiruukuissa…. Basilikat ei jostain syystä tunnu tykkäävän musta, kun ne kuolee aina niin nopeesti, hyvä kun kaupasta kotiin kerkeää… Tollasen yrttiruukun vois kyllä hankkia, kivan näkönenkin vielä 🙂

    1. Miia: Minulla on aina kuollut kaikki vihreä heti, mutta näissä Eva Solon ruukuissa on pysynyt basilikat elossa monta kuukautta. 🙂 Ja niitä on välillä napsittu ruokaankin, ja silti on jatkaneet kasvuaan. Kesällä 2010 kasvoi meidän kaksi basilikaa yli 20cm mittaan tuosta ruukun yläreunasta, lehdetkin oli jättikokoisia. 🙂 Tuo ruukku säätelee kosteuden juuri oikeanlaiseksi sinun (ja minunkin :D) puolesta, ei tarvitse kuin kerta viikkoon muistaa laittaa vettä tuonne alempaan astiaosaan. Suosittelen 110% kokeilemaan. Ja jos et ole tyytyväinen niin voin ostaa sinulta sen Evan ruukun pois. 😀

  3. Oi, basilikat tuoksuu niin herkulliselle! Itsellä on keittiössä silloin tällöin ja nyt tekee taas mieli hakea uusi nippu 🙂

    1. Pilvi: Nuista basilikoista tulee aivan ihana tuoksu. Olen käynyt monta kertaa nuuskimassa niitä ja ohikulkiessakin leijailee vieno basilikan tuoksahdus nenuun. &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *